Tips for å organisere WordPress-nettstedet ditt bedre

Tips for å organisere WordPress-nettstedet ditt bedre

Det er alltid en god følelse å komme i gang med en ren start. Sikkert, du må ha følt deg bra da du startet med en ren WordPress-installasjon. Men over tid, mens du har vært opptatt med å bygge opp bra innhold eller finjustere for SEO, har du kanskje ikke lagt merke til at rotet gikk opp. Og nå har du vanskelig for å finne ting i WordPress-installasjonen? For mange kategorier? Og tagger? Blogginnlegg utdaterte? Sakte å laste? Sikkerhetskopiering tar for alltid? Hvis det er et ja til alle (eller til og med noen), er dette noe for deg. Det er på tide å komme til alvorlig opprydding for å gran opp WordPress.


Dette er hva du kan gjøre for å organisere WordPress bedre:

1. Stedsstruktur

Menyen er et like godt sted som alle til å begynne å rydde opp i WordPress. En logisk og enkel meny guider besøkende på nettstedet ditt til å finne det de søker etter. Hvis de ikke finner det de vil, vil de sannsynligvis flytte bort. Og vi vet alle hva en høy avvisningsfrekvens betyr for rangering av søkemotorer.

Ikke bare det, Google er også avhengig av hvordan nettstedet ditt er strukturert for å finne innhold, samt å bestemme hvilket innhold som er viktigere enn resten. La oss gjøre oss til fordel og ta hensyn til menyen, navigasjonen og nettstedstrukturen.

Ikke alle bloggsidene og innleggene dine trenger å finne et sted på menyen. Det som er viktig er å kategorisere og merke innleggene dine riktig, og plassere for hovedkategoriene dine på menyen. Hvis du får kategoriene og kodene riktig, blir det mye enklere å bygge menyen. Yoast har en ganske omfattende guide på strukturering av nettsteder.

Et innholdstungt nettsted kan trenge en nedlastingsmeny i flere nivåer. Men ikke overdriv, fordi besøkende kanskje ikke er så opptatt av å komme forbi for mange klikk for å nå innholdet de trenger.

Å bruke brødsmuler på den øverste linjen for å gi hurtigkoblinger for populære sider er også en god ide for et innholdstungt nettsted.

2. Gå gjennom kategorier og tagger

Som standard er alle innlegg på WordPress merket som ‘Ukategorisert’. Hvis du ikke klarer å kategorisere innlegget ditt, er dette kategorien som vises på websidene dine. Å kategorisere innlegg er ikke bare nødvendig med WordPress, det er også viktig for SEO. Det hjelper søkemotorer og besøkende med å whitle ned søket på nettstedet. Det er nyttig å organisere innhold på en måte som er lett å søke. Kategorier gjør det lettere for brukeren fra frontend og for administratorer fra backend.

Hovedforskjellen mellom kategorier og tagger er at kategoriene er generelle, de sammen innlegg som faller inn i en bred beskrivelse. Merker er mer spesifikke. Et innlegg kan ha mer enn ett tag og kan falle inn under flere kategorier. Kategorier er hovedtemaene som bloggen din vil dekke, og det vil sannsynligvis ikke ofte endres.

Ideelt sett bør kategorier være forskjellige uten overlapping. Når du rammer inn kategorier og tagger, kan du se på det fra brukernes synspunkt for å gjøre det lettere for dem å bla gjennom. Det er alltid bedre å bestemme hvilke kategorier du vil bruke på nettstedet ditt rett ved starten av nettstedet. Med koder kan du også legge dem til mens du går.

Men med tiden vil du oppdage at kategoriene og kodene dine overlapper hverandre, eller at de er for mange til å hjelpe med navigering. Det er da det er på tide å gjøre en gjennomgang av kategoriene og taggene på nettstedet ditt.

Slett ubrukte tagger

 • For det første kan du slette alle ubrukte tagger. Setter kursen mot Innlegg> Tagger. Hvis tellingen er “0” for en hvilken som helst tagg, slett den koden. Ved å fjerne kategorier og koder som du ikke trenger, vil du frigjøre plass i noen WordPress adminfiler.
 • Deretter går du gjennom alle de resterende kodene for å se om du kan slå noen av dem sammen. Behold koder som er passende, og flett de sjelden brukte taggene med dem. De Omdirigeringsplugin skal hjelpe deg med dette. Etter at du har installert programtilleggene, må du oppgi nettadressene som skal omdirigeres. Bruker hurtigredigeringsalternativet under Innlegg> Tagger, legg til de nye taggene i stedet for de gamle taggene i de gamle innleggene.
 • Når du er ferdig med å effektivisere kategoriene og kodene, må du passe på å se etter ødelagte koblinger og sørge for at nettadressene blir omdirigert til riktig side.

Du kan sjekke artikkelen vår om bedre koder og kategorier for å vite om plugins som hjelper med kategorier og koder.

3. Opprett interne lenker i blogginnleggene dine

Interne lenker er et godt hjelpemiddel for å forbedre SEO. De hjelper deg med å holde besøkende lenger på nettstedet ditt, og leder dem til annet interessant innhold. WordPress gjør det enkelt for forfattere å søke etter relaterte innlegg å lenke til. Når du setter inn en lenke på innlegget ditt, kan du raskt løpe gjennom de eksisterende artiklene på nettstedet ditt og finne relaterte innlegg å lenke til.

Interne lenker

Fortrinnsvis bør du også sette av tid til å se på de eldre innleggene dine og koble dem til relaterte nye innlegg.

En annen måte å gjøre det på er å ta hjelp fra mange plugins for Relaterte innlegg og vise et utvalg innlegg relatert til den besøkende leser.

4. Se etter ødelagte koblinger

En gang i blant, sjekk nettstedet for ødelagte koblinger. Ingen besøkende liker å lande på en blindvei og bryr seg kanskje ikke om å følge instruksjonene for å finne relevant innhold. Når du endrer nettadresser, kategorier eller koder, må du sørge for å legge til en viderekobling til eksisterende innhold.

De Broken Link Checker er en flott plugin for å skanne nettstedet ditt etter ødelagte koblinger. Selv om det er mange andre gode ressurser for å fikse ødelagte koblinger.

5. Rydd opp i databasen

Å rydde opp i databasen kan forbedre ytelsen til nettstedet mye. En ny WordPress-installasjon har bare noen få databasetabeller. Men selv når vi fortsetter å legge til innhold, svulmer databasen og blir med tiden uhåndterlig. Min tre måneder gamle WordPress-installasjon har allerede 30+ bord, ikke nok til å kalle det tungt, men kommer dit sikkert.

Databasetabeller

Det er best å rydde opp i databasen før problemer som sakte lasting, sikkerhetskopiering eller import / eksport av filer dukker opp. Å rydde opp i databasen kan forbedre ytelsen, øke hastigheten på sikkerhetskopien, stryke ut arbeidsflytproblemer og hjelpe med vedlikehold av nettsteder. Etter å ha sikkerhetskopiert databasen, kjør gjennom følgende,

 • Begynn med å tømme papirkurven i innlegg og sider. Du kan også slette ventende eller utkast til innlegg du ikke lenger trenger.
 • Slett ubrukte temaer og plugins, ikke bare deaktiver dem.
 • Slett ikke godkjente kommentarer, spam og søppel fra Kommentarer.
 • Ubrukte mediefiler kan slettes fra wp-uploads-mappen.
 • Optimaliser databasen ved å bruke alternativet PHPMyAdmin Optimize Table. Slett alle omkostningene, om noen, fra tabellen.

Slett overheads

 • Korrupte databaser kan også repareres ved å krysse av for dette alternativet.

Optimaliser databasen

 • Du kan også optimalisere databasen ved å redigere wp-config.php-filen. Eller hvis du foretrekker å bruke en plugin, kan du prøve WP-Optimize

Å oppsummere

Hvis du ønsker å ta det et skritt videre, kan du gjøre en innholdsrevisjon en gang for å slette innhold som ikke lenger er relevant. Men å implementere ovennevnte trinn, bør være med på å kvitte deg med WordPress for mye av den døde vekten og gi et mer organisert utseende. Å opprettholde en sunn fornuftstilnærming mens du legger til kategorier og koder og tar i bruk en logisk menystruktur, vil gjøre en lang vei å rydde opp og vedlikeholde WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map