Tips for å gjøre WordPress mobilvennlig

Det er ganske vanlig å se folk som bruker håndholdte enheter for å fange opp lesningen sin eller for å søke etter noe på nettet. En rapport anslår at 60% av søkene starter fra en mobilenhet. Hvis målgruppen din er en del av denne befolkningen som stadig er på farten, har du virkelig ikke noe alternativ – du må sørge for at nettstedet ditt ser bra ut og fungerer bra på mobiltelefoner. I dette innlegget, la oss se på noen ting du kan gjøre for å gjøre WordPress-nettstedet ditt mobilvennlig.


Et mobilvennlig nettsted vises som en liten versjon av ditt vanlige nettsted. For å oppnå dette utseendet, er det nødvendig å optimalisere hvert element på nettstedet ditt for å svare på størrelsen på skjermen. Og for å tiltrekke og beholde trafikk, må du sørge for at nettstedet ditt lastes raskt, spesielt på mobiler.

Gjør ditt WordPress-nettsted mobilvennlig

En Googlebot ser på mange aspekter mens du sjekker ut om en webside er mobilvennlig, inkludert,

  • om siden inneholder for mange annonser, eller programvare som ikke passer for mobile enheter, for eksempel Flash og Java.
  • hvis innholdet størrelser ned til skjermen, og tekst er lesbar, uten zoom eller horisontal rulling.
  • om lenker er plassert tydelig fra hverandre slik at de er enkle å peke på.

Hvorfor skal WordPress-nettstedet ditt være mobilvennlig?

Å lage et WordPress-nettsted mobilvennlig er en naturlig følge av den eksplosive økningen i antall mobiler, bedre nettverkstilkobling og tilgang til wifi på offentlige steder. De mer overbevisende grunner er,

  • Søkemotorer anser mobilvennlighet som en rangeringsfaktor. Mobilvennlighet bestemmes på side for side-basis. Dette betyr at de mobilvennlige områdene på nettstedet ditt vil rangere høyere i søkeresultatene, mens gjenværende innhold vil rangere lavere.
  • En vanskelig å bla gjennom nettsiden kan føre til en høyere avvisningsfrekvens som kan skade nettstedets SEO. I motsetning til dette kan en mobilvennlig webside oversette til bedre nettstedhastighet og SEO.
  • Å gjøre websidene dine mobilvennlige betyr ofte at du har rene rutenett og layout, og muligens en universell URL og en kodebase.
  • Mobil vennlighet forbedrer merkeforsterkning og salg.

Hvordan gjøre WordPress nettstedet ditt mobilvennlig

I dag er moderne WordPress-temaer som Total responsive, og kan vise nettstedet på hvilken som helst enhet. Men du kan gjøre mange ting å optimaliser nettstedet ditt for mobil, i tillegg til å bruke et responsivt tema.

1. Bruk en mobil første tilnærming

I det nåværende digitale scenariet kan ikke viktigheten av å være mobilvennlig bli overbelastet. I USA, digital medietid for mobiler er høyere på 51% sammenlignet med stasjonære datamaskiner på 42%. For å nå dette trykk-og-sveip publikumet, optimaliserer ikke nettstedseiere eksisterende nettsteddesign for flere skjermstørrelser. De går et skritt foran og tar i bruk en mobil første tilnærming.

Den første tilnærmingen til mobilen skaper en UX-design spesielt for mobiler, og prioriterer innholdsstrategi for den mindre skjermstørrelsen. Det optimaliserer ikke bare det eksisterende vanlige desktop-nettstedet for mobiler.

En annen viktig grunn til å gå mobil-først er Googles kunngjøring i november 2016 om gradvis å skifte til en mobil-indeksering. Denne metoden for indeksering innebærer at Google først sjekker nettstedets mobilsider for indeksering, foran desktop-sidene. Mens du velger et nettsted for mobil første indeks, Google bruker “klassifiserere” for å finne ut hvor klar et nettsted er for den mobile indeksen. Klassifiseringer bestemmer hvor lik eller sammenlignbar desktop-side er med mobilnettstedet når det kommer til innhold, lenker, skjema, multimedia, etc. Faktisk i oktober Gary Illyes fra Google indikerte for et publikum på SMX East-konferansen i New York City at noen nettsteder allerede er på listen over mobile indekser, med mer å følge.

2. Optimaliser bilder

Bildefiler er vanligvis byttunge. De laster saktere enn andre ressurser som tekst og HTML. For å gjøre nettstedet ditt mobilvennlig, må du optimalisere bilder slik at de passer til mindre skjermer. Siden versjon 4.4 WordPress stort sett tar seg av dette, men du kan alltid bruke en WordPress-plugin for å optimalisere bildene dine ytterligere.

Du kan gjøre mye mer for å optimalisere bilder, og husk alltid at optimalisering av bilder krever en balanse mellom brukeropplevelse, visuell appell og sideytelse. Først må du fjerne bilder som ikke tilfører verdi. Neste, selv før du laster opp bildene, kan du optimalisere bildene ved å komprimere dem til mindre filstørrelser. Hvis du bruker Photoshop, bruk Lagre for Internett alternativ. Online verktøy som TinyPNG eller plugins som WPSmush kan også gjøre jobben ganske effektivt. Det er også en Github-side som kan hjelpe deg med å sammenligne forskjellige komprimeringsverktøy. For å finne ut mer om bildeoptimalisering, bruk vår bildeoptimaliseringsveiledning.

3. Implementere akselererte mobilsider

Akselererte mobilsider for WordPress

Accelerated Mobile Pages er et open source-initiativ fra Google for å gi raskt lastet innhold på mobiler. Det gir utgivere mulighet til å lage mobilvennlig innhold bare en gang, og få det til å lastes overalt på mobilweben umiddelbart. AMP er faktisk en hel masse optimaliseringer til nettstedet gjort på en enhetlig måte som kreves av Google. Et standard utvalg av annonseformater, annonsenettverk og teknologier vil være tilgjengelig. Samtidig kan utgivere også velge sine egne formater, så lenge det ikke er en dra-på-hastighet. Vi har vår egen AMP for WordPress-veiledning for å lage AMP-sider for å hjelpe deg i gang. Vi vil også anbefale AMP Start fra Google hjelper deg også med å lage flotte AMP-sider, med brukervennlige AMP-maler og komponenter.

AMP-innhold vil være umiddelbart tilgjengelig på et Google-søk og tilgjengelig via sosiale plattformer som Twitter, LinkedIn og Pinterest.

Den spesielle formateringen og leveringen av sider for mobiler gjør disse sidene mye raskere på mobile enheter. Gjennomsnittlig lastetid for en AMP-side som skal lastes inn fra Google er mindre enn et halvt sekund. Fra oktober 2017, mer enn 25 millioner nettsteder har publisert mer enn 4 milliarder AMP-sider. AMP fører til 10% økning i nettstedstrafikk og dobler tiden brukt på siden. AMPed e-handelsnettsteder var en økning i salgskonverteringer på 20% utover sider som ikke er AMP.

AMP er ikke en rangeringsfaktor ennå det kan imidlertid ha stor innvirkning på brukeropplevelsen og følgelig på SEO.

4. Unngå fullskjerm-popup-vinduer

Det er det ingen tvil om popups fungerer. Imidlertid, mens vi bruker popups, må vi alltid holde brukeropplevelsen i høysetet. Pop-ups som er relevante for konteksten, har fengende overskrifter og gir virkelig verdi for leseren, har et bedre skudd på konvertering. På den annen side er spammy, vanskelig å avvise popup-vinduer som viser annonser over hovedinnholdet, nok til å sende en besøkende som skurrer bort.

Når en bruker klikker gjennom en side fra Google, innholdet du har indeksert i et mobilsøk må være lett tilgjengelig. Ellers er det ikke sikkert at de rangerer høyt i søkeresultater på mobilenheter (siden januar 2017). Pop-ups som svar på juridiske forpliktelser, for eksempel for informasjonskapsler og aldersbekreftelse, eller for innloggingsdialogbokser som gir tilgang til innelåst innhold, er bra med Google. Det samme er tilfelle med annonser som opptar minimal skjermplass og lett kan avvises.

Tvert imot, popups som vises så snart en besøkende når siden fra et søk, som dekker hovedinnholdet, eller som vises mens en besøkende surfer, finner ikke gunst hos Google. Gjør for frittstående mellomliggende poster som en bruker må avvise før han får tilgang til hovedinnholdet.

Andre gode fremgangsmåter å følge med hensyn til popups på mobiler inkluderer å unngå popups på fullskjerm, eller inkludere utvidbart innhold som trekkspill eller utvidbare bokser på din mobile side. Bruk mindre meldinger som bannere, linjer eller lysbildeinnstillinger, eller skjul innhold bak fanene.

John Mueller fra Google anbefaler at mellomrom som vises mellom søkeklikk og tilgang til innhold har en negativ innvirkning på rangeringen. Følgelig kan popups når du flytter fra side til side eller avslutter popup-popups ikke påvirke rangeringen.

5. Vurder å opprette en mobilapp

WordPress Mobile Ready

En mobilapp er et dataprogram som kjører på en mobil enhet som en telefon eller en klokke. For eksempel har Amazon en shopping-app Alexa. Apper er nå tilgjengelige og nedlastbare for alt – for verktøy, produktivitet, navigasjon, underholdning, sport eller fitness. Facebook er den mest nedlastede appen, med 140 millioner månedlige nedlastinger av apper.

Mange nettsteder har både mobilnettsteder og mobilapper. En app gir spesifikk informasjon i et lettforståelig format. Det er intuitivt å bruke og tilbyr mer interaktivitet. I dag blir mye av e-handelsaktiviteten, inkludert betalinger, gjennomført via mobiler. Det er tilfelle, mobilapper er her for å bli og vokse i antall. Det beste er at det er enkelt å gjøre WordPress-nettstedet ditt til en app eller lage en app for små bedrifter.

Mobilapper øker trafikken ved å la brukere tappe direkte fra telefonene sine. Brukere kan få tilgang til deg på et øyeblikk med noen få klikk. Apper hjelper deg med å nå flere kunder og integrere godt med sosiale nettverk. Du kan bruke apper til å oppdatere produktlisten din jevnlig og gi rabatter og tilbud. Du kan også slå deg sammen med partnernettsteder for å få tilgang til appen din og for bedre synlighet.

For å avslutte

Etter at du har utført alle optimaliseringene for å gjøre nettstedet ditt mobilvennlig, ikke glem å teste det på PageSpeed ​​Insights. De Googles mobilvennlige test tester også nettsteder på en URL-basis.

Tipsene i dette innlegget er på ingen måte uttømmende. Det er mange optimalisering WordPress-plugins og flere guider som hjelper deg med å forbedre nettstedet ditt på mobil. Så hvis du har noe å legge til, eller har spørsmål til oss, kan du dele i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me