Tips for å declutter ditt WordPress nettsted for bedre ytelse

Hvert individ ønsker å være organisert i livet sitt med alt i kontroll og på en konsekvent måte. Du fjerner alltid unødvendige ting fra hjemmet for å holde det rent. Det samme gjelder arbeidsplassen din, spesielt hvis du driver et WordPress-nettsted for virksomheten din. For å gjøre det rent, må du gjøre en innsats for å fjerne alt som ikke er til nytte.


For å være presise, kommer brukere til deg for å benytte et slags produkt eller tjeneste, og de bryr seg virkelig ikke om alt annet du har lagt ut. Så nettstedet ditt må ha et formål og holde seg til det for hver side. Å legge irrelevante data uten referanse til din nisje er bare en ubrukelig innsats, noe som bare ødelegger merkeverdien din.

Trinn for å rydde opp i WordPress-installasjonen

Det er forskjellige taktikker som du kan bruke på ditt WordPress-nettsted for å gjøre det brukervennlig og til syvende og sist for å maksimere besøkende engasjement.

1. Fjern unødvendige plugins

Selv om plugins er et av de viktigste elementene på ethvert WordPress-nettsted, kan det å koste pluginhastighet koste noe nettstedhastighet å holde plugins som ikke er aktive eller er dårlig kodet, noe som ikke er et smart trekk. Bare avinstaller eller deaktiver plugins du ikke bruker.

Du kan også vurdere å bytte ut noen av de nåværende pluginene dine med dem som betjener flere formål (Jetpack er et flott eksempel på en enkelt plugin som tilbyr mange funksjoner). Fokuser på dine krav og kutt listen deretter (ikke vær en plugin-takter).

2. Gjør navigering uklart

Mega Menu

Gi et rent utseende til navigasjonen. Fjern overdreven kategorier, og sørg for å bruke passende foreldre- og barnekategorier for jevn søk. Forsikre deg om at du navigerer med de viktigste sidene dine, kan du bruke tagger og kategorien widgeter for å tilby leserne tilgang til mer innhold.

Hvis nettstedet ditt krever mange lenker, kan du vurdere å legge til en mega-meny. Mega herre tilbyr besøkende på nettstedet ditt store lister med informasjon, samtidig som du kan holde hovednavigasjonen din forenklet. Plugins som Uber Menu, Mega Main Menu og Hero Menu tilbyr alle fantastiske mega-menyfunksjoner som fungerer utmerket med de fleste WordPress-temaer..

3. Organiser nettstedets innhold

Hvis innholdet på nettstedet ditt er enormt, organiser det på en strukturert måte ved å samle i avsnitt. Husk også å bruke riktige overskrifter. Innleggene og sidene dine skal ha H1-titler, og deretter bør du bruke H2, H3, osv. Som er nestet i innlegget ditt (vårt innlegg bruker en H2 for overskriften “Trinn for å rydde opp i WordPress-installasjonen”, etterfulgt av H3-overskrifter for hvert numeriske punkt ). Dette forbedrer lesbarheten og brukeropplevelsen ved å holde besøkende borte fra uleselig tekstvegg.

Å legge litt vekt på grunnleggende formatering kan gi merkbare resultater. Dette inkluderer bruk av overskrifter, lister, sitater, knapper, lenker og til og med forskjellige skrifttyper for å gjøre flyt av innholdet ditt mer intuitivt..

4. Kontroller relevansen

Når du bruker bilder, video eller andre medier i et blogginnlegg på WordPress-nettstedet ditt, må det forholde seg til emnet. Dessuten bør du ikke holde medier som er uten betydning for ditt poeng. Å periodisk oppdatere gammelt innhold og dets relaterte medier er også en god måte å være sikker på at du ikke har ødelagte bilder eller lenker.

5. Kjør oppdateringer regelmessig

Oppdater WordPress

Sørg for å holde din WordPress-installasjon, temaer og plugins oppdatert. Hvis du ikke har oppdatert på en stund, gjør du det. Å bruke den gjeldende versjonen av WordPress er must for å sikre at du får de nyeste sikkerhetsoppdateringene for WordPress, så vel som kompatibilitet med plugins og temaer for nettstedet ditt..

Før du oppdaterer, anbefaler vi alltid at du tar en sikkerhetskopi av ditt WordPress-nettsted. Dette er en viktig forholdsregel hvis en av plugin-programbruddene dine når du oppdaterer, slik at du har en måte å gå tilbake til nettstedet til tidligere. For å gjøre sikkerhetskopier enklere bør du vurdere noen av de beste sikkerhetskopitjenestene og pluginsene for WordPress.

6. Overvåk nettstedets hastighet

Pingdom verktøy

Hvis nettstedet ditt tar for lang tid å laste, må du finne ut årsaken som kan hindre det jevne løp. Pingdom Verktøy er en flott måte å sjekke WordPress-nettstedets hastighet på.

Å bruke en rask hostingtjeneste er et godt alternativ for bedre nettstedhastighet, men noen mennesker bruker også delt hosting da det gir god valuta for pengene. Men uansett hva, sørg alltid for å bruke en hostingplan som er tilstrekkelig for webtrafikken din – med delt hosting deler du aktivt serverens ressurser med et hvilket som helst antall andre nettsteder, og med administrert hosting får du ofte bare en satt beløp. Sørg for å velge en plan som er riktig for deg.

Du bør også ta en titt på temaet ditt og aktive plugins. Noen WordPress-tillegg (temaer og plugins) er ressurstunge (for eksempel noen av de store glidebrygg-programtilleggene), og dårlig kodede kan definitivt bremse nettstedet ditt. Test nettstedets hastighet for live-temaer før du laster ned og installerer dem, og undersøk plugins før du legger til nye.

7. Frisk opp administratorpanelet

WP Optimaliser WordPress-plugin

Å jobbe bare på frontenden er ikke nok, det er som å bare holde ansiktet rent mens du tar kløne klær på – det er ikke et godt tegn. Baksiden eller adminområdet til WordPress-nettstedet er like viktig som frontutsikten. Det er så mye skjulte indre arbeider som kan optimaliseres.

 • Fjern temaer som ikke lenger er i bruk. Et standard WordPress-nettsted kommer med mange temaer, men alle er ikke påkrevd. Rent praktisk vil du ikke endre temaet ditt ofte. Så dump ditt gamle tema og gå videre med mindre belastning.
 • Slett ventende og spammy kommentarer. Dette gir et negativt inntrykk fra SEO-synspunkt. Bruke Tøm spam -knappen for å rense ut disse kommentarene med bare et enkelt klikk, og den jevnlig for bedre resultater. Du kan også prøve Antispam Bee plugin som er spesielt ment for å bevare dine legitime kommentarer mens du forhindrer spam.
 • Tøm søppelkassen ofte. Innlegg og sider på WordPress-nettstedet ditt som du legger i søppel vil ta din plass til de blir slettet permanent. WordPress har muligheten til å slette innleggene i papirkurven permanent, så bruk det.
 • Arbeid med ødelagte lenker. Koblinger som ikke fungerer gir et veldig dårlig inntrykk for besøkende og søkemotorer. Det primære trinnet er å finne slike lenker og deretter fikse dem. Bruk plugins som W3C Link Checker å finne ødelagte lenker. Deretter oppdaterer du dem manuelt eller utfører 301 viderekoblinger (du bør også sjekke artikkelen vår om hvordan du fjerner ødelagte koblinger, så vel som vår guide for oppdatering av permalinks).
 • Rengjør databasen. Databasen er en uunnværlig del, eller rettere sagt hjertet av WordPress-nettstedet ditt, ettersom det meste av nødvendig informasjon er lagret i den. Så det krever å være styrt. Denne opprydningen kan omfatte å slette midlertidig brukt diskplass, legge ut revisjoner, spam-kommentarer og andre elementer som er i søppel, og også rester fra plugins og temaer. Den gratis WP-Optimize plugin er et veldig nyttig plugin som du kan hjelpe deg med å optimalisere databasen på denne måten.
 • Deaktiver elementer med mindre behov. Dette er også en enkel måte å trimme de unyttige elementene som finnes i ethvert WordPress-visuelt. Klikk på fanen som heter skjermalternativer øverst til høyre på WordPress-oversikten. Herfra kan du aktivere eller deaktivere forskjellige funksjoner ved bare å merke eller fjerne merket for de aktuelle boksene.
 • Taksonomi må også rengjøres. Hvis nettstedet ditt har ubrukt taksonomi, kvitt deg med den. Når det er koder og kategorier du ikke bruker, må du fjerne dem manuelt. Fordi det finnes taksonomier for hver innleggstype (som kan omfatte blogginnlegg, portefølje, personale, attester, etc. avhengig av tema og plugins du har aktivt), må du gå til hver for å se etter ubrukte elementer.
 • Ubrukte medier må forsvinne. I WordPress er det en egen mappe, navngitt opplastinger som inkluderer alle mediefilene du har lastet opp til nettstedet ditt. På lang sikt kan dette føre til en massiv lagring og må derfor trimmes. Plugins som Image Cleanup kan finne og slette slike mediefiler. Du kan også bruke Tving regenerere miniatyrbilder plugin som vil fjerne alle beskjære bilder på nettstedet som kan være igjen fra gamle temaer og beskjære bildene på nytt som definert for ditt nåværende tema, noe som kan rydde mye plass hvis du har byttet mellom mange temaer i det siste..
 • Trim-widgeter du ikke bruker. Dette gjelder dashbord-widgetene dine, så vel som widgetene du ser på forsiden av nettstedet ditt. For dashbord-widgets (sett på hovedsiden når du først logger inn på WordPress-installasjonen), åpne skjermalternativer fanen øverst på skjermen for å aktivere og deaktivere avaialbe-boksene. Widgets i fronten av WordPress-nettstedet i sidefelt og bunntekst finner du under utseende> widgets. Bare dra og slipp for å erstatte eller omorganisere dem.

Det er ikke nødvendig at WordPress-nettstedet ditt mangler alle ovennevnte punkter. Men fremdeles, følg med for å sjekke om det er noen feil, selv små endringer kan gi gode resultater.

Konklusjon

WordPress-nettstedet ditt kan transformeres på få timer ved å rengjøre det grundig. Decluttering kan gi den en mer interaktiv visning ved å fjerne alle de irrelevante elementene og ordne resten på en bedre måte. Med enkle ord må du fjerne unødvendig fett fra nettstedet ditt. Bare ta tak i det som er nødvendig, og dump de resterende.

Følg nøye med på ting som ikke er nyttige, men som fremdeles opptar plassen din, og dessuten gir leserne en tilfeldig brukeropplevelse. Og kontrollpanelet for dashbordet ditt er like viktig som det ytre utseendet til nettstedet ditt på nettet. Det kreves en grundig sjekk for både front-end og back-end av WordPress-siden med jevne mellomrom, og på lang sikt vil dette gjøre nettstedet ditt bedre. Resultatet vil være en raskere lastingsside sammen med den forbedrede brukeropplevelsen.

Har du andre tips for å decluttering WordPress? Eller har du prøvd vår? Vi vil gjerne høre opplevelsen din!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map