Guide to Freelance Blogging for WordPress

Å skrive artikler for WordPress på en blogg kan være en fin måte å slappe av, gi slipp på daglige spenninger og en god metode for å kontrollere stress, men hva med å gjøre det som et arbeid? Hva om du blir frilansskribent?


Å være frilanser er ikke en hage full av roser, men det er en opplevelse som kan være veldig tilfredsstillende både for inntekten og følelsen av oppnåelse. Prøv å spørre en nettdesigner hvor fint det er å omgås kunder, du vil forstå poenget mitt. I denne guiden vil jeg dele med deg min personlige erfaring, ideer og metoder i håp om at den vil inspirere deg til å bli frilansskribent.

Bestem hva Du Vil du skrive om

Å bestemme hva du skal skrive om kan være en slitsom opplevelse hvis du ikke er en bestemt person. Som en generell regel, du burde skrive om det du elsker mest. Å avgjøre for mindre eller bare hoppe på en trend er ikke et alternativ. Å skrive for en blogg profesjonelt er ikke noe som kan oppnås med mild interesse – du trenger lidenskap.

Folk vil lese om opplevelsen din, kompetansen din og meningene dine hvis den kommer fra et sted hvor du er inspirert til å gjøre det. Ellers vil artiklene du skriver føles kjedelige og tomme. Det er altfor mye innhold på nettet til at du kan bidra med kjedelige artikler. Når du skriver om noe, trenger lidenskapen din å være der.

Ikke vent på at det skal skje

Planlegger du å skrive noe til en blogg? Ikke planlegg for mye eller tenk over det. Når du blir frilansskribent kan det å lage artikler være en smertefull langsom prosess hvis du planlegger for mye. Åpne en tom side i favorittredigereren din og begynn å skrive. Som en generell regel har jeg funnet det mye lettere å gjøre det først fokusere på den bredere ideen og deretter legge til hovedemner / titler. Hvis du har hovedtemaene skrevet, vil resten av artikkelen flyte mye raskere og enklere.

Lag din egen blogg og CV

Hvis du vil tiltrekke deg oppmerksomhet, må du ha din egen blogg i gang. Velg en rimelig hosting-tjeneste for å starte en blogg (ett bra alternativ er Cloudways som starter på bare $ 10 / mo – du sjekker ut Cloudways-gjennomgangen for å lære mer). Etter at du har publisert nok innhold, kan du vurdere å lage ditt eget gjenoppta online.

Selv om du kan bruke gratis tjenester som about.me, foretrekker jeg alltid mine egne domener. Du kan lage din egen CV på nettet med enkle verktøy og på kort tid. For domenet foreslår jeg at du bare bruker ditt eget navn. I mitt tilfelle, alexvojacek.com er mer enn nok.

Bli frilansskribent: Fortsett

Bruk riktige verktøy

Før vi graver deg inn, vær oppmerksom på at jeg jobber med Windows 10, så verktøyene som anbefales er for Windows-brukere. Noen er også tilgjengelige på iOS, men du må sjekke app-butikken for å være sikker.

Å sammenstille en CV kan være veldig enkelt hvis du bruker de riktige verktøyene. Mens du kan bruke et av disse fantastiske gjenopprette WordPress-temaene, er en annen flott måte å starte opp din egen CV med en gratis nettstedbygger som Mobirise, Wix, etc. Dette praktiske verktøyet lar deg bygge et nettsted på kort tid, bare ved å legge til moduler, bilder og tekst. Når du har nettstedet ditt klart, er det like enkelt som å kopiere filene til den nye hostingkontoen din, og nettstedet ditt skal være synlig med en gang. Mobirise er en HTML-nettstedsbygger som fungerer helt kodefri, så det er absolutt ikke behov for forkunnskaper. Bortsett fra å flytte filer til vertskapet ditt, og siden det er en HTML-byggherre, trenger det heller ikke å lage databaser!

Å jobbe med artikler når du er frilansskribent vil kreve noen verktøy. Hvis du elsker å skrive offline, vil Word bli din beste venn. Hvis du bruker Windows, må du huske å legge til det OneNote til ditt favorittprogram. Det praktiske verktøyet lar deg lagre innhold enkelt og synkronisere det med skyen. Det er veldig nyttig når du har nye ideer å skrive om og ikke har nok tid til å lage et nytt dokument. OneNote synkroniseres med alle enhetene dine, så det er en enkel måte å lage raske notater som kan bli til fullstendige artikler senere.

Bli frilansskribent: verktøy

Hvis du redigerer alle artiklene dine selv, er det lurt å ha grunnleggende kunnskap i Photoshop. Dette verktøyet lar deg manipulere bilder enkelt. Hvis du ikke er med i Adobe, kan du alltid gå gratis ruten med GIMP.

Hvis du bare trenger å forbedre, redusere eller klippe ut bilder, er det mange gratis alternativer på nettet. Et flott alternativ er PicsArt fotoredigerer – som gir deg tilgang til mer enn 100 millioner bilder, klistremerker, memmer og mer. Eller last opp dine egne bilder og bruk deres avanserte editor for å endre eksponering, slette bakgrunner, legge til effekter – i utgangspunktet alt du kan gjøre med Photoshop (og så noen!).

Eller du kan også bruke noe enkelt som Faststone Image Viewer, eller Canvas online redaktør (som ikke krever at du installerer noe). Det er et mirakel som så kraftig programvare er gratis å bruke. Få mest mulig ut av det.

Å bruke dine egne bilder i hvert blogginnlegg kan være et problem hvis emnene dine ikke er tekniske eller håndfaste. En god opiton er å bruke avgiftsfrie arkivfotografier fra nettsteder som unsplash.

Hvis du trenger å ta skjermbilder av arbeidet ditt, direkte fra skrivebordet ditt, kan du bare legge til et program som Snipaste fra Microsoft Store (forresten, det er en desktop-versjon også).

Bruk sosiale medier til din fordel

Facebook er ypperlig til å få kontakt med venner, men hvis jobben er det du leter etter, vil du ikke finne den der. Linkedin er et fantastisk sosialt nettverk å finne jobb. Få mest mulig ut av det ved å legge til tilkoblinger og øke nettverket. Ikke vær redd for å legge ut artiklene dine på nettverket og introdusere deg kontakter som kan være interessert i arbeidet ditt.

Jeg anbefaler ikke personlig å abonnere på jobbenettverk som Fiverr med mindre du er fornøyd med å jobbe nesten gratis. Nettsteder for nettbaserte jobber er fylt med konkurranse, noe som gjør det nesten umulig å lande de gode jobbene. Det er 10 ganger bedre å opprette dine egne forbindelser og finne bedriftseiere som er interessert i å legge ut innhold ukentlig. Å hoppe fra tilfeldig jobb til tilfeldig jobb er en løsning som vil tømme energien din i det lange løp.

Bli frilansskribent: LinkedIn

Vær aktiv på lokalsamfunn i din nisje

Jeg vet at jeg nevnte at Facebook er dårlig for jobber, men en av de beste bruksområdene er grupper. Det være seg utviklermiljøet, et fotografisamfunn eller ethvert emne du synes er interessant. Å bli med i grupper er en god måte å finne og bli kjent med publikum for innhold når du har blitt frilansskribent. Spør alltid gruppen eller samfunnssjefen om publisering av eksternt innhold er tillatt. Å legge ut arbeidet ditt på Facebook-grupper er en veldig nyttig måte å utvide publikum, rekkevidde og potensielle potensielle kunder.

Bli frilansskribent: Facebook-grupper

Ikke vær redd for å snakke opp

Så den første oppgaven din er klar, og du vet ikke hva du skal si. Har dette noen gang skjedd med deg før? Ikke vær redd for å snakke opp. Hvis artikkelen kommer til å berøre noen vanskelige temaer, eller du er redd for at den ikke skal gå bra, ikke hold deg helt. Si noe. Vær høflig, men ikke legg skjul på dine sanne motivasjoner.

Folk vil lese ærlige artikler, selv om de er tekniske. Bedrifter vil ikke bli fornærmet hvis du skriver noe negativt, så lenge det er respektfullt og godt skrevet. Du har gitt slipp på frykten for at ikke folk ikke liker innholdet ditt. Det vil alltid være mennesker som er interessert i hva du har å si.

Opprettholde et sunt miljø

Etter litt tid å skrive for blogger vil du snart finne ut at arbeidet ditt blir redigert, gang på gang. Det er normalt. Du må gi slipp på egoet ditt som å late som om at arbeidet ditt alltid er et kunstverk. Selv om det kan være, vil enhver seriøs blogg eller magasin ha redaktører. Disse menneskene har ansvaret for å finjustere innholdet, tilpasse det til å passe til magasinet og det er helt normalt å bli redigert.

Men ikke la redigeringen fungere uten tvil. For mye redigering kan endre den primære meldingen i artikkelen. Som en tommelfingerregel hvis innholdet som blir redigert er ikke grunnleggende endring av ideen din så går det bra. Hvis du mistenker at en spesifikk redigering endrer artikkelen på en grunnleggende måte, må du sørge for å kommunisere dette til redaktøren.

Å gi beskjed til arbeidsgiveren din om at endringer har gått for langt er en sunn måte å opprettholde et sunt miljø, forutsatt at du gjør det med respekt og god væremåte (å være en dust vil bare gjøre alle sinte).

Bli frilansskribent – og nyt det!

Du skriver kanskje noen fantastiske artikler og noen ikke så gode artikler. Det er å forvente. Ikke tving deg selv til å skrive et mesterverk hver gang. Husk at for å bli frilansskribent trenger du engasjement og engasjement. Med tiden vil artiklene dine fortsette å forbedre seg. Trikset er å virkelig liker å skrive dem. Hvis du klarer å balansere engasjement med glede, vil du ha det beste fra begge verdener. Hvem ville ikke ønske det?

Har du andre spørsmål om hvordan du kan bli frilansskribent? Eller er du en frilanser med flere tips å dele? Legg igjen en kommentar – vi vil gjerne høre fra deg!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me