1. 1. Leser for øyeblikket: Tilpass WordPress-administratorområdet ditt med merkevare fra hvite etiketter
  2. 2. Hvordan tilpasse ditt WordPress Admin brukergrensesnitt

Alle er kjent med WordPress admingrensesnitt. I desember fikk den en ny moderne design. Fargeskjemaet ble forbedret, men den generelle utformingen av grensesnittet har ikke endret seg på mange år.


WordPress er kjent for sin fleksibilitet på grunn av funksjonaliteten som plugins og temaer kan tilby. Dessverre er administratorområdet ikke fleksibelt. Kjerneversjonen av WordPress lar deg ikke endre administratorområdet på en måte.

I dag vil jeg gi deg en rask titt på en fantastisk plugin med tittelen White Label Branding som lar deg endre administratorområdet slik du vil. Plugin-en er nyttig for å merke nettsteder for klienter og fjerne menyer som ikke er nødvendig.

White Label Branding tilbyr hundrevis av tilpasningsalternativer. Alternativene er delt inn i fem hoveddeler: Merkevarebygging, Navigering, Innlogging, Fargevalg og Rollehåndtering.

merkevarebygging

Merkevarebygging av adminområdet ditt er en flott måte å skille på nettsteder og heve profilen din for både klienter og ansatte. Plugin-enheten lar deg endre administratorfavikonet ditt, endre overskriftslogoen og endre bunntekstlogo WordPress-meldinger og hjelpealternativer kan også deaktiveres fra dette området.

Merkevarevalg

E-postadressen og navnet som brukes i e-postvarsler kan konfigureres. Meldinger kan også legges til det offentlige dashbordet og for dashbordet til redaktører og administratorer.

Standardwidgets kan også deaktiveres fra dashbord. Dette er et nyttig alternativ da dashbordet ofte kan bli overfylt og overvelde brukere.

Merkevarevalg

Navigasjon

White Label Branding lar deg fjerne (les: skjule!) Menyer på toppnivå og undermenyer fra hovedmenyen for WordPress (dvs. menyen på venstre side av siden). Dette er nyttig hvis du designer et nettsted for en venn eller klient som ikke har erfaring med WordPress. For eksempel kan du fjerne menykoblingene Utseende og Innstillinger for nybegynnere, slik at viktige konfigurasjonsinnstillinger ikke blir endret.

Navigeringsalternativer

WordPress-administratorfeltet (dvs. menyen øverst på siden) kan også skjules. Alternativt kan du fjerne bestemte elementer fra administrasjonsfeltet.

Navigeringsalternativer

Logg Inn

Påloggingssiden og påloggingsskjemaet kan begge tilpasses gjennom innstillingsområdet. Du kan endre påloggingslogoen og fargeskjemaet som brukes på innloggingssiden. Skjemaet kan deretter plasseres på siden ved hjelp av en horisontal og vertikal akse.

Innloggingsalternativer

Det er mange muligheter for tilpasning av skjema. Du kan endre fargene på hver etikett, felt og kant. Formens radius kan også endres.

Det store antallet tilgjengelige konfigurasjonsalternativer vil ikke bli brukt av de fleste WordPress-brukere; men de er der for dere som trenger det.

Innloggingsalternativer

Hvis du ikke liker standard påloggingsskjema, kan du erstatte det helt med ditt eget ved hjelp av HTML og CSS. Det er også et alternativ å sikkerhetskopiere malinnstillinger.

Innloggingsalternativer

Fargevalg

WordPress 3.8 introduserte åtte nye admin-fargeskjemaer. Dette var en fin forandring fra de blå og grå alternativene som var tilgjengelige før.

Fargeskjemaer for merkevarer av hvite etiketter

Hver av disse nye fargevalgene kan velges som base for ditt eget fargevalg i White Label Branding. Du kan tilpasse hovedfargen, koblingsfargen og fargen som vises når noen svir over et element.

Alternativer for fargeskjema

Innstillinger for fargevalg kan sikkerhetskopieres, og det er et alternativ å laste inn ditt eget ikonsett også.

Alternativer for fargeskjema

Rollesjef

White Label Branding inkluderer også en komplett rolle- og kapasitetsansvarlig. Denne funksjonaliteten er ikke aktivert som standard. Du må aktivere det i alternativområdet. Når den er aktivert, kan du aktivere eller deaktivere alle tillatelsesinnstillinger for brukergrupper. Tillatelser kan også konfigureres på en bruker av brukerbasis.

En av de beste funksjonene i rollebehandleren er muligheten til å deaktivere WordPress-adminområdet for en brukergruppe og deretter omdirigere dem til en annen side. Hvis du for eksempel ikke vil at kommentatorer skal vise adminområdet, kan du deaktivere adminstrasjonsområdet for abonnentbrukergruppen og omdirigere dem tilbake til hjemmesiden din.

Valg av rollebehandling

alternativer

Siden med pluginalternativer lar deg aktivere eller deaktivere spesifikk plugin-funksjonalitet som rollebehandler og e-postmerke.

Alternativer side

Heldigvis har plugin-en et flott import- og eksportsystem. Dette lar deg ta sikkerhetskopi av alle aspekter av administrasjonskonfigurasjonsinnstillingene og eksportere dem til andre nettsteder, slik at alle nettstedene dine blir satt opp på samme måte.

Nettstedsdesignere kan også bruke eksportalternativet til å lage forskjellige konfigurasjonsmaler for klienter. For eksempel kan du konfigurere ett oppsett for nybegynnere, et annet for brukere som er kjent med WordPress osv. Dette vil redde deg fra å konfigurere admingrensesnittet hver gang.

Alternativer side

Siste tanker

Jeg har brukt mange WordPress admin tilpasning plugins i det siste. De fleste lar deg gjøre enkle tilpasninger som å endre påloggingsskjemaets logo og endre fargevalget i adminområdet. White Label Branding er annerledes i så måte. Det lar deg tilpasse alle aspekter av admingrensesnittet. Jeg kan ikke tenke på noen annen plugin som gir deg det nivået av kontroll over adminområdet.

Plugin-en koster 25 dollar fra CodeCanyon. Den ble opprinnelig utgitt i slutten av 2010, men oppdateres fortsatt jevnlig til i dag. Hvis du designer nettsteder for venner eller klienter, anbefaler jeg å sjekke White Label Branding, da det gir deg full kontroll over hva folk kan se og gjøre innen WordPress admin-området. Plugin-en er også nyttig for de av dere som ønsker å rydde opp admin-menyen og fjerne menyer (siden hver plugin-utvikler i dag virker insisterende på å legge til menyen til toppnivå!).

Lær mer om White Label Branding WordPress Plugin.

Hvis du kjører alle nettstedene dine med egen hånd, men likevel ønsker å legge merkevarebygging til påloggingsskjemaet og adminområdet ditt, anbefaler jeg å bruke Tilpass administrator i stedet. Det er gratis å laste ned og det tar bare et minutt å konfigurere.

Jeg håper du likte denne anmeldelsen. Hvis du har noen spørsmål om plugin, kan du gjerne spørre i kommentarområdet.

Lykke til,
Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me