Verktøy for å tilpasse ditt WordPress-tema

Du har fire sekunder – den nøyaktige tiden du trenger for å skape et varig førsteinntrykk hos dine besøkende – for å svare på dette neste spørsmålet. Hva vil du muligens gjøre for å skille din online virksomhet fra de mange andre virksomhetene der ute? Tick ​​tock … tre, to, en. Tiden er inne.


Du har sannsynligvis kommet frem til disse blant andre svar:

  • Har det mest fantastiske produktene
  • Fortell en flott personlig historie hvorfor du gjør det du gjør
  • Bygg en formidabel tilstedeværelse på nettet
  • Snakk med noen på End Famous, Inc, som er et totalt fiktivt selskap

Fiksjon til side, la oss ta sikkerhetskopi til kule nummer tre på listen vår; bygge en formidabel tilstedeværelse på nettet. Enklere sagt enn gjort, å bygge en online tilstedeværelse som lar deg skille seg fra mengden innebærer et par faktorer som knytter seg til et flott nettsted.

Et flott nettsted sier du? Det er riktig; nettstedet ditt er blant annet ansiktet til din online virksomhet – din eneste mulighet til å gjøre et flott førsteinntrykk av potensielle kunder. I dagens innlegg vil vi avsløre 20 verktøy du kan bruke til å tilpasse ditt WordPress-tema for å passe til dine forretningsbehov, og lokke til kunder i trål. Før listen over verktøy, men her er noen sannheter om WordPress-tematilpasning du må huske på når du gjør endringer i temaene dine.

Hvordan tilpasse WordPress-temaer

Hvis du aldri har tilpasset et WordPress-tema før, kan du tro at det er så komplisert en prosess som krever hjernene fra en rakettforsker og en spenstighet av en nevrokirurg. Ingenting kunne vært lenger fra sannheten. Det er enklere enn noen gang å endre hvordan WordPress ser ut og fungerer, takket være et bredt utvalg av premium WordPress-temaer som kommer med avanserte temalternativer. Og mange temaer, som Total, inkluderer sidebyggere og tilpasningsalternativer innebygd slik at du kan opprette et unikt nettsted uten å bruke kode.

Ikke desto mindre, selv med en mengde alternativer til din disposisjon, er noen funksjoner og stiler rett og slett ikke innebygd, noe som betyr at du må legge dem til manuelt. Men å prøve å få noen som har lite tid eller erfaring til å skrive kode manuelt, fremkaller ikke det beste av følelser, så hva er alternativene dine så langt å tilpasse WordPress-temaer??

Når du ser etter det perfekte WordPress-temaet, kan du gå med et premiumtema (som Total), et gratis tema eller et temaramme avhengig av virksomhetens krav, så vel som personlige preferanser. Med et gratis tema legger du ikke kredittkortet ditt, men mangelen på funksjoner og alternativer gjør at du skulle ønske du hadde det. Jada, du kan alltid få plugins for enhver funksjonalitet under solen, men vi vet alle hvordan det går.

Med premium WordPress-temaer, får du funksjoner, utseende, oppdateringer og fantastisk støtte for en pris. Det er nok å si at det valgte temaet ditt muligens ikke har alle funksjonene og alternativene du trenger for å ta deg tilbake til firkantet. Et kommersielt temarammeverk gir deg fleksibilitet, de beste nettstandardene, ren kode, support osv., Men hvis du ikke vet hva du gjør eller i det minste hva et barnetema er, sitter du fast og vil ikke oppnå mye innen tematilpasning eller til og med utvikling.

Overraskende nok, bruk av et barn-tema er den beste måten å tilpasse WordPress-temaet ditt. Vi har dekket WordPress-barnetemaer tidligere her, så jeg vil ikke gå inn på detaljene, men du bør aldri tilpasse et temas filer direkte for å forhindre at du mister alle endringene dine hver gang du oppdaterer temaet. I stedet bør du bruke et barnetema. Underordnetemaer lar deg bygge nettstedet for drømmene dine basert på overordnet tema uten å risikere å miste tilpasningen når du oppdaterer.

Ved hjelp av stilartfilen til barnet ditt (style.css) kan du endre hvordan hele nettstedet ditt ser ut med noen få linjer med kode. Med en spesiell PHP-fil kjent som features.php, kan du legge til funksjoner eller endre nettstedet ditt strukturelt. Du kan gå et skritt videre og lage malfiler for ditt tema for barnet, noe som gir deg absolutt kontroll over designen og strukturen til temaet ditt.

Når barnet ditt er på plass, kan du snu temaet uansett hva du vil, og gjette hva, kan du redigere CSS til en viss grad rett fra ditt WordPress admin-dashbord. Imidlertid er endringene du kan gjøre på denne måten begrenset, derav behovet for flere verktøy.

Verktøy for å tilpasse ditt WordPress-tema

Verktøyene vi dekker i dette avsnittet spenner fra koderedigerere, FTP-klienter, kodeinspektører, bildemanipulatorer og sannsynligvis alt annet som er bevart for webutviklere, webdesignere og teknisk kyndige nettstedseiere. Hvis du er den perfekte nybegynneren, finner du noen få perler også, men det er i din beste interesse å ha bestått fortrolighet med HTML, CSS og PHP – de tingene WordPress er laget av. Når det er sagt, her er listen over verktøy du trenger for å tilpasse WordPress-temaet fruktbart.

TemplateToaster

TemplateToaster

Et av de enkleste alternativene er å bruke et tilpasset temaopprettingsverktøy som TemplateToaster tema byggherre. programvare. Med den installert på datamaskinen din har du alt du måtte trenge for å designe ditt eget tema.

Bruk den innebygde dra og slipp visuelle byggmester for å lage din egen mal. Det er mange alternativer for kolonner, overskrifter, tilpassede menyer, gallerier, widgetområder og mer. Alt uten koding kreves. Du kan til og med legge til innhold mens du bygger layoutene dine for å spare tid senere når du laster opp temaet til ditt live nettsted. Pluss at alt er fullt responsivt (så det er ingen grunn til å bekymre deg for å utforme nettsteddesignet for forskjellige enheter), og RTL og flerspråklig er klare. Og når du er ferdig med å lage ditt tilpassede tema med TemplateToaster, trenger du bare å eksportere det!

Chrome Developer Tools

Du har ditt WordPress-tema installert og klart til å gå, men hvordan vet du nøyaktig hvilket element du vil tilpasse? Hvis du ser på temaet ditt fra front-end, kan du ikke se hvilket element som er hvilket. Baksiden er ikke bedre, men takket være Chrome Developer Tools, kan du forhåndsvise endringer i temastruktur og CSS, slik at du kan se hvordan de ser ut før du koder dem. Du kan visuelt inspisere ethvert element ved å bruke en pek- og klikk-tilnærming som gjør arbeidet ditt enkelt. I Google Chrome kan du åpne utviklerverktøy ved å høyreklikke på nettstedet ditt og velge “Inspiser element”.

Notisblokk++

Å tilpasse WordPress-temaet ditt innebærer (eller vil involvere) å skrive mye kode. For dette trenger du en kraftig tekstredigerer som lar deg holde deg oppdatert. Notisblokk++ er det beste alternativet siden det er enkelt å bruke, ser bra ut og kommer med mange fantastiske funksjoner som vil gjøre det å skrive kode mye moro.

Sublime tekst

Notisblokk ++ fungerer med Windows, men hvis du trenger en unik tekstredigerer til Mac-datamaskinen din, Sublime tekst er et godt valg (det er det vi bruker her på WPExplorer når du koder alle temaene våre). Den leveres med distraheringsfri modus, delt redigeringsstøtte og lar deg tilpasse alt mens du veksler mellom prosjekter umiddelbart.

Lokal server (WAMP, XAMPP, MAMP, LAMP)

Det beste og enkleste miljøet for å tilpasse (eller utvikle) WordPress-temaer er en lokal server. Det eliminerer prosessen med å logge på og laste opp til en live server og sparer deg for tid og krefter. Det betyr også at du har full kontroll over serveren din for å tilpasse den avhengig av dine forskjellige behov. Du trenger ikke å kjøpe vertsplass eller registrere domener / opprette underdomener for å tilpasse eller utvikle temaer, noe som passer bra for lommeboka. Det er ingen driftstider eller brukskapsler pluss alle de andre tingene du hater med din nåværende WordPress-vert.

For å lage din egen lokale server trenger du programmer som WAMP og XAMPP for Windows, MAMP for Mac OS X eller LAMP for Linux. Jeg bruker WAMP og det har vært kjempebra så langt så bra. Vil du lære hvordan du installerer WordPress? Sjekk ut vår guide!

Adobe Photoshop

Vent, jeg er ikke en grafisk designer. Jeg vil bare tilpasse WordPress-temaene mine. Kan du fortelle meg hvorfor jeg trenger det Adobe Photoshop? Her er et fint lite tilbud for din fornøyelse:

[Photoshop] er defacto standard programvare for å manipulere bilder. Jeg bruker det til å redigere logoer, endre farger på bakgrunnsgradenter og finpusse [nesten] ethvert bildeelement på et nettsted. – Chris Cree, markedsføring på nett.

Ser du hvorfor du trenger Adobe Photoshop for å tilpasse WordPress-temaene dine? Det er så mange andre ting du kan gjøre med Photoshop, inkludert å lage mock-ups, velge nettfarger, lagre bilder for nettet. Photoshop koster omtrent $ 20 dollar hver måned, noe som er litt kostbart i min verden, men vel verdt det.

GIMP

Hvis du bare begynner og har et stramt budsjett, er det ikke sikkert du ønsker å avskalde $ 20 dollar i måneden for Photoshop. Går inn GIMP og dagen og $ 240 per år spares. Selv om det er utfordrende å sette opp, er GIMP et verdig alternativ til Adobe Photoshop.

GenerateWP

Når du begynner å tilpasse temaer, trenger du kodebiter for forskjellige komponenter som taksonomier, sidefelt, tilpassede innleggstyper, menyer, kortkoder og verktøylinjer for bare å nevne noen. Mens du kan velge å bruke timer på slutten googling kodene, GenerateWP tilbyr deg den enkleste og raskeste måten å lage tilpasset kode for prosjektet ditt ved å bruke de nyeste WordPress API-ene og kodingsstandardene. Generer hvilken som helst kode du vil med et klikk på en knapp.

WhatFont

Endring av minuttdetaljer (f.eks. Skrifter) på temaet ditt kan ha stor innvirkning på design og brukeropplevelse. Men å velge den perfekte font for ditt WordPress-nettsted kan være utfordrende hva med de tusenvis av skriftene der ute. Bekymre deg ikke, med WhatFont-verktøyet kan du enkelt finne ut skriftene som brukes på hvilken som helst webside. Bare installer WhatFont-nettleserutvidelsen, kjør den og hold musepekeren på en hvilken som helst tekstblokk. Enkelt som 1, 2, 3.

CSSViewer

Verktøyet “Inspekter element” fungerer bra, men er det like imponerende som CSSViewer? Det er et rungende nei. Selv om du ikke kan redigere CSS visuelt (som i “Inspekter element”), er CSSViewer en enkel og intuitiv CSS-visning som vil gjøre tilpasning av WordPress-tema til en lek. Alt du trenger å gjøre er å installere utvidelsen og holde musepekeren på elementer for å se en rekke CSS-egenskaper.

Dummyinnhold

I de fleste tilfeller, når du skaffer deg et WordPress-tema, mottar du nettopp det – et tomt temadekvaske uten innhold. Du kan fortsatt tilpasse fargen og hva ikke, men uten dummyinnhold er det utfordrende å se om noe er galt. Men hvor vil jeg skaffe meg noe kult dummyinnhold? Vi har ryggen dekket; du kan laste ned prøveinnhold fra Temaenhetstest på kodeksen eller WordPress prøveinnhold på WPCandy.

WPBakery (tidligere Visual Composer)

WPBakery Builder, som er en trendende vare hos CodeCanyon i skrivende stund, er en ekstremt brukervennlig og responsiv dra- og slipp-sidebygger som kommer med visuelle redaktører blant andre søte funksjoner. På enklere vilkår kan du bruke Visual Composer til å bygge hvilken som helst tenkt WordPress-side. Høres ut som verktøyet du ønsker ved din side når du tilpasser WordPress-temaet, ikke sant?

Med et responsivt design, over 45 innholdselementer, maler, flerspråklig støtte og brukervennlighet blant andre funksjoner, er Visual Composer akkurat det du trenger for å bygge WordPress-temaet i drømmene dine. Det har over 388 000 salg, en imponerende kjøperrangering på 4,65 / 5,00 og koster bare $ 64 dollar.

Temaprøven

Theme Test Drive er et godt vurdert plugin av Vladimir Prelovac, en anerkjent utvikler med mer enn 25 plugins under beltet. Plugin-programmet har ikke noe av det – du kommer bare til “… trygt prøvekjør ethvert tema som administrator, mens besøkende bruker standard [tema].”

Det er riktig, ved å bruke Theme Test Drive kan du kjøre to temaer på WordPress-nettstedet ditt samtidig. Naturligvis vil leserne bare se den ene mens du tilpasser den andre. Når du er logget inn, vil du bare kunne se temaet du tilpasser, slik at du kan gjøre endringer transparent uten at brukerne noen gang legger merke til at du kjører et annet tema for deg selv.

Er jeg lydhør

Når du tilpasser WordPress-temaet ditt med nye funksjoner og stiler, vil du se hvordan det tilpassede temaet ser ut og fungerer på forskjellige enheter. Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, er Am I Responsive svaret ditt. Når du er på Am I Responsive nettstedet, bare legg til nettadressen din og klikk på GO! og det er det.

Andre egnede alternativer inkluderer Responsiv designkontroll, eller Mobile Responsive Design Testing av StudioPress. Du vil ikke at tilpassede elementer skal overlappe hverandre eller falle utenfor linjen når du endrer skjermbredde, gjør du det nå?

WordPress Theme Customizer

Dette verktøyet burde ha vært først på denne listen, men hei, som holder antallet uansett. Fluff til side, WordPress Theme Customizer er et brukervennlig WordPress-verktøy som lar deg tilpasse ethvert tema i en live-forhåndsvisning. Du kan tilpasse alt fra topptekst til menyer til farger til widgeter og så mye mer, avhengig av alternativene som er tilgjengelige i temaet ditt. For å bruke WordPress Theme Customizer, bare naviger til Utseende Tilpass i WordPress-oversikten.

CSS Hero

Dette er et alt-i-ett-webdesignverktøy som hjelper deg å tilpasse WordPress-temaet enkelt. Bare pek og klikk for å redigere marginer, polstring, farger, bakgrunn, skrifter og legge til visuelle effekter som skygger og svev blant andre. Fra CSSHero.org er dette verktøyet “… den definitive WordPress-plugin-en til å tilpasse alle egenskaper i temaene dine med et enkelt og intuitivt pek- og klikkgrensesnitt.”

Evernote

Enten du tilpasser ditt eget eller en klients tema, trenger du et verktøy for å ta notater og spore fremdriften. Du kan velge å gå på en gammel skole og notere notater på papir du vil miste senere, eller hoppe på Evernote bandwagon og hold notatene dine organisert og synkronisert på alle enhetene dine. Valget er alt ditt. Den beste delen? Evernote er gratis!

FileZilla

Under og etter tilpasning av ditt WordPress-tema, må du laste opp filer til webserveren. Du kan bruke File Manager-funksjonen som følger med hostingkontoen din, eller gå med FileZilla, gå til FTP-klienten for mange brukere. Det er gratis og kompatibelt med Windows og Mac OS X blant andre.

FireFTP

Dette er en flott nettleserutvidelse for WordPress-elskere med en ting for Firefox. FireFTP spiller bra med Firefox, slik at du kan laste opp / laste ned filer rett fra favorittleseren din uten noen gang å laste ned en frittstående FTP-klient. På toppen av det er FireFTP gratis, fungerer som annonsert og fra tallene, ganske populært verktøy. Det er faktisk det beste nettbaserte FTP-verktøyet!

Basecamp

Hvis du tilpasser temaer for å leve, har du åpenbart prosjekter som kjøres mot hverandre. Hvis du ikke klarer å spore arbeidet ditt, blir ting til slutt etter hvert, noe du absolutt ikke vil ha. Basecamp koster mellom $ 25 og $ 150 i måneden, og er det beste verktøyet for å “… tilordne oppgaver, sjekke forfallsdato, samarbeide om prosjekter, dele filer og ha diskusjoner.” Basecamp tilbyr en 60-dagers gratis prøveperiode, så ikke vær redd for å prøve det – de vil ikke be om kredittkortet ditt.

ActiveCollab

Hvis Basecamp ikke er etter din smak, ActiveCollab er et imponerende alternativ. Med en rekke fantastiske funksjoner og starter på bare $ 25 per måned, tilbyr ActiveCollab deg alle verktøyene du trenger for å være på topp i ethvert prosjekt, ikke bare tematilpasning.

Over til deg…

Hvis du ennå ikke skal begynne å tilpasse WordPress-temaer, er det enkelt, spesielt nå som du har mer enn 20 fantastiske verktøy for å gjøre arbeidet ditt enklere og morsomt. Hvis du ikke er komfortabel med koding, anbefaler vi å bruke et funksjonsrikt tema som Total for å gjøre tilpasninger. Hvis du tilpasser WordPress-temaer, hvilke andre verktøy bruker du? Hvis du likte dette innlegget, kan du dele tankene dine med oss ​​også. Vi gleder oss alltid til tilbakemeldingene dine. Ad astra.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me