Ti mulige grunner til at besøkende ikke liker nettstedet ditt

Hvor ofte har du landet på noen nettsider og truffet Tilbake knappen på nettleseren nesten umiddelbart? Gjør besøkende det når de lander på nettsidene dine også? Hvis avvisningsfrekvensen på nettstedet ditt øker og konverteringsfrekvensen synker, er det på tide at du finner ut årsakene til at besøkende ikke liker nettstedet ditt.


Så hvorfor kan besøkende forlate nettstedet ditt? Du trenger virkelig ikke å lete langt for å finne årsakene. Du er kanskje klar over mange av dem, men her er en rask liste over de viktigere.

1. Nettstedet ditt er for tregt

Nettstedets lastehastighet er en stor avtale på internett. Ingen besøkende vil henge med å vente til hjemmesiden din lastes inn. Faktisk kan du sette et nummer til det – to sekunder. Det er tiden de fleste besøkende forventer at en side skal lastes inn. Selv en forsinkelse på ett sekund kan føre til en reduksjon på 7% i konverteringer. Til Amazon, a ett sekunders forsinkelse betyr et årlig tap på 1,6 milliarder dollar.

nettstedets hastighet

Men det er ingen grunn til at det skal være slik, gitt at det er mange ting du kan gjøre for å få fart på WordPress. Å få bare noen få av dem riktig kan hjelpe deg med å forbedre hastigheten på nettstedet ditt.

2. For mange popup-vinduer

Ja, vi vet alle popup-vinduer er bra for konverteringer, og jeg sier ikke at du bør ta dem alle ned fra nettstedet ditt. Ikke i det hele tatt – bare at du bruker dem på en god måte. Ellers vil besøkende sannsynligvis bare flytte bort, mest sannsynlig til en konkurrents nettsted.

Nå er det mange ting du kan gjøre for å bruke popup-vinduer uten å skade nettstedets SEO. For det første kan du,

 • Engasjer leserne med innholdet ditt en stund før du blinker en pop-up
 • Gi dem alltid et lett tilgjengelig alternativ for å avvise popup-vinduet
 • Skjul popup-vinduer fra returnerende besøkende

Akseptable mellomrom

Faktisk tar Google ikke vennlige forhold til popup-vinduer som kommer i veien for besøkende som bruker nettstedet ditt, for eksempel store klistrete annonser. Pop-ups med eksistensoppsats er ikke så irriterende for en leser, og hvis du må bruke popup-vinduer, bør du seriøst vurdere å bytte til dem.

3. Nettstedet ditt er ikke mobilvennlig

Antallet personer som har tilgang til internett fra mobiltelefoner, har overtok antall stasjonære brukere. Så er det ikke på tide at du bygde nettsteder som er finjusterte for visning på mobiler også?

For at en bruker skal ha en god opplevelse av nettstedet ditt på en mobil, må du forsikre deg om at de ikke trenger å klype eller zoome for bedre visning. CTA-er og knapper må være enkle å finne, uten å være plassert for nær hverandre. Det er mange flere ting du kan gjøre for å optimalisere nettstedet ditt slik at det ser bra ut og fungerer bra på mobile enheter. Og etter å ha utført alle endringene, kan du gjøre det sjekk om nettstedet ditt er mobilvennlig.

mobilvennlig test

Må ikke glemme, Google vil ikke sende noen mobilbrukere på din måte, hvis den mener nettstedet ditt ikke er brukervennlig på mobiltelefoner. Det er mer enn halvparten av internettbrukerne, så du ser hva du vil miste hvis nettstedet ditt ikke er mobilvennlig.

Dessuten skifter Google til et mobil-første indeks. Dette betyr at i ethvert søk som er initiert på en mobilenhet, vil Google se på mobilsidene dine foran skrivebordsversjonen.

Det kan også være en god idé å se på en mobil-tilnærming til utforming av nettstedet ditt, hvis du vet at et flertall av de besøkende får tilgang til nettstedet ditt fra mobiltelefoner..

4. Automatisk avspilling av lyd / video ved lasting

Jada, vi liker alle å høre på musikk, men det er tid og sted for alt. Hvor ofte har du åpnet et nettsted for å bli møtt uventet av høy lyd? På et offentlig sted kan dette være ganske påtrengende. Selv ellers kan det distrahere deg fra oppgaven.

Det som kan være verre er hvis du har åpnet et antall faner og ikke kan identifisere hvilken lyden spilles av fra. Og tro meg, det er lettere for besøkende å søke tilbake eller lukk-knappen enn å søke etter dempeknappen. Det er en annen besøkende du har mistet.

Også annonser som uventet spiller av lyd kan bli blokkert av Chromes innebygde annonseblokkering.

5. Nettdesignet ditt er mer attraktivt enn funksjonelt

Hovedfokuset på ethvert nettsted bør være å presentere innhold på en behagelig måte. Samtidig burde brukerne være i stand til å samhandle med det intuitivt, uten å bli distrahert av for mange oppmerksomhets-ropende triks som GIF-er og animasjoner.

Attraktive nettsteder som er vanskelige å bruke, kan trekke besøkende første gang, men når de innser at ingenting fungerer som det skal på nettstedet ditt, kommer de helt sikkert ikke tilbake.

Når du designer nettstedet ditt, er det lurt å:

 • Hold deg oppdatert på moderne trender som internettbrukere er kjent med
 • Vær konsekvent i design på hele nettstedet, uten å slenge en overraskelse på hver side
 • Vær oppmerksom på skrifter (hopp over trangen til å legge til flere skrifttyper), farger, hvite mellomrom og layout
 • Hold tekstblokkene små, en overfylt side med massevis av tekst er en sikker måte å sende en besøkende på tur
 • Bruk glidebrytere bare når det er relevant, og hold reklamene til et rimelig antall

Annonser som åpnes for annonsens nettsted når en bruker klikker på ‘X’ for å bli kvitt den, er sikkert et stort antall. Det tilsvarer å lure en besøkende, og han / hun vil ikke ta det vennlig til det.

I stedet bør du prøve å legge til nyttige brukervennlige funksjoner som “Gå tilbake til toppen” på en lang side eller et nyttig “Søk” -alternativ.

6. Bildene dine kjeder seg

Hvis du har drevet et nettsted over lengre tid, bør du vite at bilder nå utgjør en stor del av et godt nettsted. Så hvorfor ikke finne noen passende, unike og attraktive bilder for nettstedet ditt? Lagerbilder er ikke alltid i orden, spesielt hvis du velger det første passende bildet du kommer over. Sjansen er stor for at mange andre nettsteder bruker dem, og det kommer ikke til å gjøre nettstedet ditt til en fremragende situasjon med internettbrukere.

Vi har satt sammen en liste over steder hvor du kan finne de beste lagerbildene for nettstedet ditt, men du kan ta det et skritt videre og lage dine egne bilder også. Bruk bilder av virkelige mennesker rundt deg, eller lag dine egne bilder. Dessuten, hvis du er en betalende kunde til nettstedene som lager bilder, vil du sannsynligvis finne bilder som ikke er så vanlige på internett.

7. Innhold ikke opp til merket

Et nettsted er bare en plattform for innholdet som den har. Folk går inn på nettstedet ditt med hovedformålet å konsumere innholdet ditt. Så informasjonen du har der skal være unik, nyttig og presentert på en samtale måte.

Rent praktisk kan dette bety:

 • Ingen duplikatinnhold. Dette blir straffet av Google, så det er viktig at innholdet ditt ikke skal gjentas både fra nettstedet ditt og over internett.
 • Tilsvarende blir også nøkkelordfylling rynket av Google
 • Titlene og overskriftene dine er det som fanger en leser og får dem til å lese videre. Når du skriver fengende titler, må du sørge for at det som samsvarer med opp til tittelen
 • En godt laget “About” -side gir kontekst til innholdet og gjør det mer pålitelig for en besøkende

I tillegg må informasjon som er passende for nettstedet, inkluderes og, hvis viktig, vises på passende steder. For eksempel, på et e-handelsnettsted, ville jeg vite kostnadene før jeg legger det til i handlekurven. Eller hvis gratis levering er tilgjengelig før jeg går videre til kassen. Det ville også være fint hvis du ikke ber om unødvendig informasjon, for eksempel hvor besøkende eller alder er. Jeg mener, det er fornuftig av Google maps eller et e-handelsnettsted å spørre om dette, men det er ikke tilfelle for mange andre nettsteder.

Mange lesere synes det er irriterende når nettsteder ber dem om å deaktivere annonseblokkere. Jada, det er lett å forstå hvorfor de gjør det. Men i de fleste tilfeller kan brukere enkelt finne det de leter etter på en konkurrents nettsted uten å deaktivere annonse-blokkeringen.

8. Nettstedsnavigasjonen din mangler

Er nettstedet ditt vanskelig å navigere? Lurer besøkende igjen på hvilken knapp de skal klikke neste etter at de kommer til nettstedet ditt? Det går en annen besøkende, muligens aldri tilbake.

Navigering på et nettsted må være intuitivt, slik at besøkende lett kan finne innholdet de leter etter på nettstedet ditt. WordPress har en rekke alternativer når det gjelder å hjelpe deg med å få navigering riktig. I det store og det hele er det fornuftig å holde seg med de velprøvde navigasjonsmetodene som de fleste internettbrukere er kjent med. Husk også at en søkefunksjon alltid blir satt pris på av besøkende.

Du må også sørge for at alle koblinger – både interne og eksterne – fungerer bra. Ingen ødelagte lenker, helt sikkert.

9. Nettstedet ditt er ikke sikkert

Har du lagt merke til “https” i begynnelsen av nettadressen på denne siden? Dette betyr at WPExplorer har fått et SSL-sertifikat og all kommunikasjonen mellom nettleseren din og dette nettstedet er kryptert. Dette gjør det vanskelig for tredjepart å lytte på samtalen eller å rote med den. Dette gir brukerne tillit til å samhandle med nettstedet ditt, spesielt hvis det er en som samler inn sensitive personopplysninger eller godtar betaling online. Du kan lese mer om dette i vår tidligere HTTPS-guide.

Ikke bare det, nettstedet ditt risikerer å være det merket som ‘Ikke-sikker’ hvis det ikke har et SSL-sertifikat. Med Let’s Encrypt er det ganske enkelt å legge til sikkerhetssertifisering på nettstedet ditt.

10. Hva er over brettet på hjemmesiden din?

Det er også en god idé å legge de viktigste detaljene på nettstedet ditt umiddelbart synlig for besøkende når de lander på hjemmesiden din. Navnet på nettstedet ditt, en tagline som indikerer hva det handler om og en meny som fører til innholdet på nettstedet, må være synlig for besøkende som lander på hjemmesiden din, uten å måtte bla. Slik hjelper du deg, og en besøkende vet umiddelbart hva nettstedet ditt handler om.

Bruk hamburgermenyer bare hvis du absolutt må. De gir mening på mobiler, men ikke så mye på et skrivebord. Noen lesere kanskje forvirret, og lurer på hva de skal klikke på neste.

Pakk inn

Nettstedet ditt fungerer for deg selv når du sover. Litt forståelse av publikumsinnstillinger og tilpasse seg dem vil få besøkende til å engasjere seg mer med nettstedet ditt og hindre dem i å snuble bort i en fei. Du får mindre enn to sekunder til å gjøre et godt førsteinntrykk, og du må gjøre alt du kan for å oppfylle brukerens forventninger.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me