The Worst Mistakes Freelance WordPress Designers Make

Du hater å gjøre feil, selv om det er uunngåelig. Og til tider er det å gjøre feil bra, siden det er en mulighet til å lære og forbedre. Men hvis du fortsetter å gjøre de samme feilene som noen annen frilans WordPress-designer, ender du opp med å legge igjen mye penger på bordet. Nå vil du definitivt ikke ha det.


Det gjør vi heller ikke, og det er grunnen til at vi fremhever et par ekle feil som frilansede WordPress-designere gjør. Målet vårt er å hjelpe deg med å identifisere feilene som sperrer deg for suksess. Når du gjør det, vil du være spent på å unngå feilene, og hvis det er for sent, gjør de nødvendige endringene.

Suksess består ikke i å aldri gjøre feil, men i å aldri gjøre den samme en gang. – George Benard Shaw

Når det er sagt, la oss få vite hvilke feil du har gjort ved å bygge en karriere som frilans WordPress-designer. Del på noen måte også leksjonene du har lært og hvordan du kan unngå feilene. Hvordan? Bruk gjerne kommentarseksjonen på slutten. Men for nå, la oss komme i gang!

1. Å bite mer enn du kan tygge

Freelancer feil: bite mer enn du kan tygge

Er vi ikke alle skyldige i denne? Tar på prosjekt etter prosjekt til platen er overfylt, og deretter bom, frist glipp. Vel, frilansere og rush i siste øyeblikk er ingen fremmede. Men alle feiler når du tar for mye arbeid – arbeid som sannsynligvis ikke påvirker bunnlinjen i utgangspunktet.

Uansett hvor fristende henvendelsene, bare ikke gjør det. Slå på de beste kundene (r), og lad nøyaktig det du er verdt. Selvfølgelig må du gi verdi, men jeg tror ikke det er mulig når du kveles under et fjell av arbeid. Bruk en liten teknikk kjent som 80/20 Pareto-prinsippet.

Med andre ord, konsentrer deg om å bygge porteføljen din, og fokuser deretter på 20% av kundene som gir deg 80% av virksomheten. Ta på for mye arbeid er relativt her, avhengig av hvordan du jobber. Men å ta for mye for at du ikke kan levere verdi, er det bare å skyte deg selv i foten.

Det samme gjelder økninger i omfanget av arbeid. Si at klienten vil ha en enkel nettbutikk, noe som er greit siden du kjenner deg rundt i WooCommerce. Så ingensteds ber klienten deg om å legge til en blogg på flere språk. Så du fortsetter å gå med på mer arbeid, men fristen (og mest sannsynlig lønnen) forblir den samme. Se hvor jeg skal med dette?

Oppsummert, ikke prøv å glede alle klienter som kommer din vei. Hvis du møter en giftig klient (du lett kan se en million miles away), avslå tilbudet høflig. Hvis en klient stadig øker omfanget av det nåværende prosjektet, må du gjøre det klart det vil koste mer tid og penger. Jeg vet at det er lettere sagt enn gjort, mer hvis du har betalt en fast pris.

Samtidig er det bedre å be om mer tid og penger enn at lidelsesomfanget kryper i stillhet og de lave vibber som kommer fra manglende frist. Også ditt omdømme – din største online valuta – henger på linjen, så bare ikke gjør det.

Viktigste takeaway: Lad det du er verdt. Ikke nøy deg med peanøtter for å tjene striper / opplevelse. Arbeid selvfølgelig med ferdighetene dine og bygg en sterk portefølje. Da må du ikke engasjere alle klienter – gå med 80/20 regelen. Markedsfør virksomheten din smart som Don Draper i Gale menn. Ikke hver person er din klient.

2. Glemme temaet om barnet

Freelancer Mistakes: Forgetting About the Child Theme

Mellom deg og meg har jeg en venn – en betalt WordPress-designer som ansetter meg for små oppgaver på et par nettsteder han jobber på. Som du kan forvente, får jeg administratoradgang siden noen oppgaver inkluderer å endre tema og sette opp demosider. Lang historie kort, vennen min bruker ikke WordPress-barnetemaer og det bryter mitt hjerte.

Så da han nylig ansatt meg for å endre et tema, opprettet jeg et barnetema for det nye temaet, og han var ikke den klokere. Men jeg fortalte ham alt om det, og nå kan han ikke få nok av temaer for barnet. Men det er ikke grunnen til at vi er her på dette tidspunktet. Jeg bygger alle nettsteder på temaer for barn, og det burde du også.

Takket være barnets temaer, kan du tilpasse nettstedet ditt mye. Du kan “… opprette nye malfiler som ikke var en del av overordnet tema. Du kan legge til nye funksjoner, stiler og så mye mer. ” Trenger jeg å si mer? Ja?

Å tilpasse et barnetema endrer ikke overordnet temaet en bit. I tillegg har redigering av overordnet tema en stor ulempe. Uten tvil vil du miste alle dine tilpassede endringer når du (eller enda verre, din klient) oppdaterer overordnet tema. Et barn-tema beskytter dine tilpassede stiler selv når du oppdaterer overordnet tema.

Det er så enkelt å lage et barn-tema, jeg forventer ikke at du tilpasser et overordnet tema fra i dag fremover. Du kan til og med bruke et koselig tema-plugin som f.eks Child Themify eller Child Theme Configurator. Hvis du vil ha litt praktisk opplevelse, er her vår komplette WordPress-barnetemaveiledning.

Et spesielt ord med forsiktighet til freelance WordPress-designere som redigerer WordPress kjernefiler. Bare stopp. Hvorfor gjør du det? Når WordPress er fullt av pluggbare filtre, kan du bruke til å legge til endringer som ikke forsvinner når du oppdaterer WordPress-plattformen. Å redigere WordPress-kjernefiler og overordnet tema er fri for problemer.

Viktigste takeaway: Bruk et barnetema-hombre, eller så setter du opp klienten din for svikt nedover linjen, spesielt hvis de er nybegynnere. Ikke rediger WordPress kjernefiler.

3. Du har ikke et system

Freelancer feil: Du har ikke et system

“System” er sannsynligvis et sterkt ord, og det får deg sannsynligvis til å føle. Det får deg til å føle deg som du sitter fast i 9 til 5-slipingen eller Matrisen. Likevel vet du at du får deg til å kalle deg igjen, har aldri vært vårt mål. Vi snakker om at du oppfører deg som en frilanser i stedet for en forretningsmann.

Og du vet, det koster virksomheten til venstre, høyre og sentrum – å brenne et hull i lommen som en tent sigarett. Men du vet ikke hvordan du får det til å stoppe – alt det økonomiske avfallet – og det trekker i hjertet ditt. Tung er vekten på hjertet ditt, men som vanlig lar vi deg ikke klø på hodet lenger.

Du trenger en forretningsplan (høres bedre ut enn system). Jeg sier dette fordi du trenger å kanalisere hele deg selv i virksomheten din, men hvordan vil du gjøre det hvis du ikke vet hvor du skal? Du vet ikke en gang hvor mye du skal belaste, ganske enkelt fordi du ikke behandler deg selv som en virksomhet. I tillegg vil du ikke engang sette av nok tid til å jobbe fordi – ingen plan.

Jeg bryr meg ikke om du jobber hvor som helst eller din er en enmannsoperasjon, men du kan ikke fortsette å tenke som frilanser. Det er på tide å begynne å tenke som en virksomhet. Du trenger en forretningsplan for det første. På toppen av det trenger du systemer for å spore tid og ressurser du bruker i arbeidet ditt.

Du trenger apper for kundeadministrasjon og prosjektstyring. Og hvis du sliter under et fjell av arbeid, bør du sannsynligvis vurdere outsourcing hvis du har inntektene, noe som ikke alltid er tilfelle. Med enkle ord, transformer fra en frilanser til en bedriftseier. Kjøp et forretningskurs og lær.

Viktigste takeaway: Din freelance WordPress-designjobb må omformes fra en hobby til en fullvokst virksomhet hvis du skal glede deg over alt det søte som følger med entreprenørskap. Få en forretningsplan, lær litt finans og registrer virksomheten din allerede. Ikke glem skattemannen.

4. Du oppretter ikke sikkerhetskopier

Freelancer feil: Du oppretter ikke sikkerhetskopier

Jeg gjetter her, men jobben din som WordPress-designer avsluttet ikke da du ga kunden et nettsted. Nå og da ringer de deg vanligvis inn for endringer. Gjenta forretningsbarn – den gyldne gåsen som unnviker mange frilansede WordPress-designere. Ja, jeg vet at du får de tørre trolldommene, så gjentakelse betyr gode ting når som helst.

Hva skjer imidlertid når klienten bryter nettstedet? Vil du bygge ut hele saken fra bunnen av, eller har du en tilbakeleveringsløsning på plass. For eksempel, hvis klienten rotet bort et par ting på et hvilket som helst nettsted jeg lager, trykker jeg bare på gjenopprett-knappen, og dagen er lagret.

Men det er fordi jeg bruker ManageWP på alle klientnettsteder jeg administrerer, og disse karene (ManageWP) håndterer inkrementelle sikkerhetskopier for din virkelig. Hvis det ikke er nok, oppretter jeg sikkerhetskopier i cPanel og en tredje manuell sikkerhetskopi hver gang jeg skal gjøre endringer på noe nettsted.

Høres ut som mye arbeid, men det er det ikke, og det er verdt det. Jeg kan gjenopprette et nettsted på rekordtid, og spare meg for mye tid. Klienten er fornøyd med at nettstedet umiddelbart er tilbake på nettet, noe som betyr at de ikke har betenkeligheter med å betale for å gjenopprette nettstedet. Er det ikke returvirksomhet? Etter min mening er det godt tjent penger – alt fra å trykke på gjenopprettingsknappen.

Jævla, jeg forstår ikke hvorfor du vil belaste klienten din med all denne sikkerhetskopieringen når det finnes en million og en måter å lage automatiske sikkerhetskopier på. Faktisk oppfordrer jeg nybegynnere til å leke med nettstedet og bryte så mye de kan, fordi jeg har sikkerhetskopier på plass. Ha ha. Ja, noen klienter vil ikke lære fordi de er redd for å ødelegge ting i WordPress-administratorområdet!

Åh, forresten, for en stund tilbake mistet jeg seks nettsteder til en hacker. Jeg måtte gjenoppbygge nettstedene fra grunnen av fordi jeg ikke hadde noen sikkerhetskopi. Du kan forestille deg hvor lang tid jeg mistet gjenoppbyggings ting jeg ganske enkelt ville ha gjenopprettet fra sikkerhetskopier. Og vær så snill, ikke stol på sikkerhetskopiløsningene som verten tilbyr.

Viktigste takeaway: Lag sikkerhetskopier allerede kompis, ellers betaler du prisen i tilfelle det verste skulle skje. En sikkerhetskopi vil hjelpe deg å løse de fleste av kundens problemer på kort tid. Det er mange automatiske sikkerhetskopiløsninger på plass som jeg føler at du ikke er seriøs hvis du ikke har sikkerhetskopier. Et flott, rimelig og pålitelig alternativ er Vaultpress – som ble utviklet av skaperne av WordPress.

5. Ignorerer å trene opp klienten

Freelancer Mistake: Ignoring To Train Client

WordPress er en bedårende kreasjon som du synes er enkel å bruke. Men det er bare sant fordi du har jobbet med og med plattformen en stund nå. Den nye klienten din vil ganske enkelt ha et nettsted, og de vet sannsynligvis ikke engang at du vil bygge det på WordPress.

Så du går på jobb fordi du har en frist, og sender nettstedet til klienten. Dessverre vet klienten ikke engang hvordan han logger på WordPress-administratoren. Og hvis du viser dem hvordan du logger inn, ser instrumentbordet helt fremmed på dem. På toppen av det kan de ikke legge ut en artikkel for å redde livet.

Personlig tror jeg den smarte WordPress-designeren kan gjøre et drap på dette området. Jeg har fått klienter til å betale for trening lenge før de ba om treningsøkten! En av klientene var som: “Hei, jeg sendte deg litt penger på forhånd slik at jeg kan få en time av tiden din.” Føltes som passiv inntekt bro.

Tenk deg at du kan tjene penger på å bygge nettsteder, og få litt mer trening for de samme gutta som ansatt deg i utgangspunktet. Og hva trener du dem å gjøre? Meniale oppgaver som å legge ut artikler, lage sider og kanskje kommentere moderasjon. Vel, jeg hadde en klient som ikke visste hvordan jeg skulle gjenopprette passordet, så det også.

Hvis du skal blogge, kan du dele disse emnene på webdesignbloggen din og tjene deg flere kunder fordi måten online-markedet er satt på, ved å dele ting som det, tjener du ofte potensielle kunder. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg tror at når du deler tips, tjener du slags ekspertemblem automatisk.

Ikke glem å spørre klienten om de trenger trening for å bruke det nyopprettede WordPress-nettstedet. Stol på meg, de fleste vet ikke en gang WordPress er et innholdsstyringssystem (munndråper). De vil være logget inn på WordPress admin-dashbordet, og vet fortsatt ikke at de stirrer på WordPress. Det er ikke alltid morsomt.

Viktigste takeaway: Ikke ha det travelt med å slippe nettstedet på kundens skrivebord og gå raskt som du er på speedway. Hva er bruken av å bygge noe klienten ikke effektivt bruker? Lås opp denne inntjeningsmuligheten ved å gjøre det til ditt ansvar å trene kunder. De vil elske deg for det, takk meg senere. Ser du etter en enkel måte? WP101 tilbyr hvitmerkede kurs du kan dele med klienter.

Avsluttende ord

Det er klart det er mange andre feil du kan gjøre som frilans WordPress-utvikler, men jeg tror de alle passer inn under punktene vi diskuterte i dette innlegget. Men vi vil hate å være subjektive, så del feilene du er skyld i og hvordan du unngår feilene.

Annet enn det, oppfordrer vi deg til å tenke på verdi først og ikke på den økonomiske gevinsten. Vær på vakt mot ekle klienter som vil suge deg tørr. Husk at hver parasitt trenger en vert, så ikke ta på deg en giftig klient som tror at du vil utføre magien din og gjøre dem kjempebra.

Annet enn det, vær kjempebra, og aldri undercharge fordi hver bedrift trenger kontantstrøm for å overleve. Når alt kommer til alt regner kontanter alt, så hent deg selv og gå til å lage noen. Hvilke feil har du gjort som freelance WordPress-designer? Gi oss beskjed om tankene dine i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me