Utvikle publikum med konkurranser for WordPress

Å kjøre en konkurranse på WordPress-nettstedet ditt kan være veldig verdt, men det kan også være hardt arbeid. Hvis det er planlagt og utført riktig kan det bidra til å øke publikum, øke merkevarekjennskap og bidra til å markedsføre og selge produktene dine.


Men hva må du vurdere før du kjører en konkurranse og hvilken type konkurranse som passer best for prosjektet ditt? I denne artikkelen tar vi en titt på noen av de forskjellige typer konkurranser du kan kjøre, samt de beste WordPress-konkurransepluginene som gjør det lettere å øke publikummet ditt.

Fordelene ved å kjøre en WordPress-konkurranse

WordPress-konkurranse

Å kjøre en konkurranse skaper spenning og samhandling blant nettstedet ditt. Premiene trenger ikke å være enorme, men, riktig gjort, kan belønningen for bedriften din være.

Samler e-postadresser

Konkurranser er en flott måte å samle e-postadresser på, og en av få ganger når folk er glade for å dele seg med dem. Folk elsker morsomme konkurranser og mer enn at de elsker freebies. Å gi en e-postadresse for å få tilgang til muligheten til å vinne en pris er en liten pris å betale. I mellomtiden vokser og vokser nettstedets e-postliste.

Å vokse publikum

Et åpenbart resultat av en konkurranse er at du kan nå et bredere publikum, spesielt hvis du får mest mulig ut av sosiale mediekanaler. Jo flere folk deltar i konkurransen din, diskuterer og deler den online med vennene sine, jo mer vil nettstedet ditt begynne å kultivere og nå et nytt publikum.

Forbedre tilstedeværelsen av sosiale medier

Konkurranser er en populær måte å forbedre din tilstedeværelse på sosiale medier. Del eller kjør konkurransene dine gjennom dine sosiale mediekontoer, og dine andeler, likes og følgere vil raskt øke. Dette vil øke publikummet ditt på sosiale medier, og hvis du er flink til det, kan du bidra til å øke trafikken til nettstedet ditt.

Å øke merkevarenes bevissthet

Markedsføring på sosiale medier, i tillegg til å nå et bredere publikum gjennom å kjøre en konkurranse, bidrar mye til å øke merkevarekjennskapen. Spenningen rundt konkurransen og den følgeskapsnivået til nye forbrukere som kan oppstå, vil bidra til å øke generell bevissthet om merkevaren din. I forbindelse med det vil konkurransen og samspillet rundt den bidra til å posisjonere deg som et seriøst merke og en ekte autoritet i din bransje.

Markedsføring av produktene dine

Konkurranser er også en imponerende måte å markedsføre produktene dine, spesielt hvis du baserer en konkurranse rundt et av produktene dine. Dette kan være å bruke produktet ditt som en pris, be folk om å kommentere et bestemt produkt, eller dele bilder som viser et av produktene dine. La besøkende og kunder markedsføre produktene dine for deg gjennom konkurranser, dele bilder og dialog om dem med et bredere publikum.

Alle ovennevnte punkter bør til slutt føre til en økning i trafikken til nettstedet ditt og mer salg eller potensielle kunder. Dette vil imidlertid bare være sant hvis du har tenkt gjennom konkurransen og valgt riktig type konkurranse for nettstedet og publikummet ditt.

Ting du bør vurdere FØR du starter konkurransen

WordPress-Winner-Dollarphotoclub_105863212

Når du har bestemt deg for å kjøre en konkurranse på WordPress-nettstedet ditt, må du ikke bare skynde deg videre uten en klar plan eller strategi. Det er noen viktige punkter du må vurdere før du kommer i gang.

Hva er målet med konkurransen?

Tenk nøye gjennom hva du vil oppnå ved å kjøre en WordPress-konkurranse. Hvem du retter deg mot, og følgelig hvilken type konkurranse du bør kjøre? Vil du vokse publikum, øke adresselisten din, markedsføre produktene dine eller noe annet? Husk at på lang sikt kan du kjøre mer enn en WordPress-konkurranse, så bare velg ett eller to mål for den første konkurransen på nettstedet ditt.

Hvem er målgruppen?

Du må identifisere målgruppen din hvis du vil at konkurransen skal nå sine mål. Du vil at konkurransen skal tiltrekke seg den typen mennesker som sannsynligvis vil bli kunder, kunder eller abonnenter, ikke folk som elsker konkurranser, men som ikke har noen interesse i din nisje.

Prisen for konkurransen din er viktig her. Det trenger ikke å være dyrt, men viktigere at det trenger å resonere med målgruppen din og være relatert til produktene eller bransjen din. Dette vil bidra til å tiltrekke seg riktig klientell.

Hvilken type WordPress-konkurranse vil du kjøre?

Den typen konkurranse du velger å kjøre, skal hjelpe til med å merke av i boksene for å tiltrekke deg riktig publikum og realisere målene for konkurransen. Tenk på hvilken type konkurranse målgruppen din vil være interessert i å delta. For eksempel, på det mest grunnleggende nivået, fotografer, kjører en fotograferingskonkurranse. Men hvis målet ditt er å samle e-postadresse, må du sørge for at dette er en forutsetning for å delta i konkurransen.

De forskjellige konkurransetyper du kan kjøre

Her er noen forskjellige typer konkurranser som du kan kjøre, i tillegg til noen av de beste WordPress-konkurransepluginene som kan hjelpe deg med å administrere dem.

Merk: Sørg for å undersøke lovene om gaver og lotterier i ditt land, stat, forsyn, fylke, by osv. I noen tilfeller kan det være aldersbegrensninger, skatteskjemaer eller andre regler og krav som er ditt ansvar å følge.

En fotokonkurranse

Fotokonkurranse WordPress-plugin

Det er velkjent at folk engasjerer seg mer med bilder på nettet enn tekst. Så hvorfor ikke dra nytte av dette og kjøre fotokonkurranse? Å dele bilder i en konkurranse kan være en fin måte å markedsføre produktene dine, da konkurransen kan være å legge ut et bilde av et av produktene dine som blir brukt eller glede av. For å øke engasjementet på nettstedet ditt kan du be folk stemme på bildene for å avgjøre vinneren.

Photo Contest Plugin er et premium WordPress-konkurranseplugin. Det lar deg sette opp en fotograferingskonkurranse på WordPress-nettstedet ditt og tilbyr en rekke alternativer slik at du kan skreddersy konkurransen etter dine behov. Den stemmer opp stemmene og identifiserer vinneren for deg, tar alle vanskeligheter med å organisere og kjøre en konkurranse online med WordPress.

En kommentarskonkurranse for WordPress

Velg Giveaway-vinner-plugin

Hvis du vil lage en konkurranse som oppmuntrer til spenning, diskusjon og engasjement blant nettstedet ditt, bør du installere og kjøre gratis WordPress-plugin Velg Giveaway-vinner. Denne pluginen lar deg kjøre en konkurranse på nettstedet ditt som er basert på folk som kommenterer et blogginnlegg.

Bare velg hvilket blogginnlegg du vil at folk skal diskutere, og tilby en sjanse til å vinne, valgt tilfeldig av plugin-modulen, for alle som velger å kommentere. Denne typen konkurranser oppmuntrer til diskurs på nettstedet ditt og skaper et sterkt interaktivt samfunn.

Deling av konkurranse på sosiale medier

Wishpond sosiale konkurranser

En imponerende måte å oppmuntre folk til å generere merkevarebevissthet og få nye følgere er å kjøre en delingskonkurranse på sosiale medier. Dette innebærer å lage en eller annen type bilde eller tekst og be folk om å dele og like det, å være i med sjansen til å vinne.

Wishpond sosiale konkurranser er et flott gratis WordPress-konkurranseplugin som lar deg sette opp en delingskonkurranse på Facebook og Twitter. Den kjører og overvåker konkurransen for deg og velger til og med vinneren tilfeldig.

Henvis til en vennekonkurranse

Invitebox WordPress Competition Plugin

InviteBox er en premium referanse-en-venn type WordPress konkurranseplugin som gjør det mulig å kjøre henvisningskonkurranser. Men det kommer med en 14 dagers gratis prøveperiode (som du kan bruke til å hjelpe deg med å lansere et nytt nettsted, og deretter bruke forskjellige konkurranseplugins senere).

Ved å sette opp en henvisningskampanje med InviteBox kan du kjøre konkurransen ved å belønne de som henviser vennene sine. Folk henviser gjerne til en venn hvis de har en sjanse til å vinne en pris. I mellomtiden drar nettstedet ditt nytte av markedsføring og deling av virksomheten din med et nytt publikum.

En videokonkurranse

Videokonkurranse WordPress Pugin

Videoer på nettet er det alle er interessert i for øyeblikket, så prøv å tappe på det. Videokonkurranse WordPress Plugin er et førsteklasses konkurransetillegg som hjelper deg med å sette opp og administrere en videokonkurranse for deg. Gjennom videokonkurranser kan du markedsføre merkevaren og produktene dine. Forhåpentligvis vil folk også dele konkurransen og videoene på sosiale medier, og bidra til å utvide publikum.

WooCommerce Lottery

WooCommerce Lottery

Eller du kan kjøre et gammeldags lotteri. WooCommerce Lottery lar deg kjøre dine egne WordPress-lotterier ved å bruke kraften til WooCommerce.

Etter installasjonen vil du kunne opprette et lotteri på samme måte som du vil opprette en hvilken som helst annen WooCommerce produktside. Du kan angi en prislapp for hver billett, som brukerne betaler for å bruke en av de WooCommerce-godkjente betalingsportene du har installert på nettstedet ditt.

Du kan også kontrollere alle viktige detaljer for hvert lotteri. Dette inkluderer start / sluttider, maksimalt antall billetter per bruker og antall vinnere. Du kan også spesifisere det absolutte maksimale antall tilgjengelige billetter. For å tromme ekstra spenning, er det til og med en rekke animerte widgets, som teller ned til neste trekning.

Når lotteriet er ferdig, vil plugin også ta seg av alle tingene bak kulissene, inkludert plukking av vinnerbillettene tilfeldig. Etter trekningen vil WooCommerce Lottery også sende e-postvarsler til vinneren / e – og, hvis du vil, til de som ikke vant.

Selv om du ikke kan bruke plugin-modulen for å trekke penger, kan den brukes til å gi bort kule premier – for eksempel produkter som er lagret i eCommerce-butikken din.


Selvfølgelig er det mange flere typer konkurransetjenester og plugins du kan bruke, men de som er nevnt i denne artikkelen er definitivt et bra sted å starte. Tenk nøye gjennom din type nettsted eller virksomhet, publikummet du ønsker å tiltrekke deg, og viktigst av alt hva du vil oppnå gjennom konkurransen. Velg deretter type konkurranse deretter. Lykke til!

Hvordan vil du bruke konkurranser for å markedsføre og utvide nettstedet ditt? Del gjerne tankene dine i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me