Slik tømmer du WordPress-hurtigbufferen din som en proff

Hvordan rengjøre WordPress-hurtigbufferen din som en proff

Jeg tror du vil være enig når jeg sier at omtale av cache ikke fremkaller det beste av følelser, med mindre du selvfølgelig er en av de teknisk kyndige kule barna. Nei, det fremkaller ikke det beste av følelser.


Likevel er cache-konseptet så lett å forstå at du ikke trenger en grad i noe. Dessuten viser det seg at det er superduper enkelt å tømme cachen på WordPress-nettstedet ditt, du kan gjøre det før neste fyr lager en kopp kaffe.

Og i dagens innlegg viser vi deg nøyaktig hvordan du tømmer WordPress-cache som en proff. Mot slutten av innlegget vil WordPress-cache være en ting du ikke trenger å bekymre deg for noen gang igjen. Du er velkommen til å vurdere og dele erfaringene dine i kommentarfeltet.

Først, la oss sette scenen.

Hva er hurtigbuffer??

Generelt beregningsmessige termer, er hurtigbufring bare å lagre data i midlertidig minne i motsetning til hovedminnet. Cache (uttalede kontanter) er en teknologi der en maskinvare eller programvare lagrer midlertidige data som er raskere å hente andre gang du trenger det.

Tenk på det som å flytte fjernkontrollen fra medieskapet til uansett hvor du sitter. Neste gang du trenger å bytte TV-kanal, kan du gjøre det raskere siden du ikke trenger å gå til medieskapet helt igjen.

Hvis du ikke ser på TV, er her en annen illustrasjon. Hvis et nettsted buffer innhold i nettleseren din, betyr det ganske enkelt at nettstedet lagrer midlertidige data i nettleseren din. Disse dataene kan være hva som helst – bilder, JavaScript-filer, etc. – tingene som vanligvis ikke endres over lengre perioder.

Neste gang du besøker det nevnte nettstedet, lastes det hurtigbufrede innholdet fra nettleseren din i stedet for opprinnelseswebserveren. Dette betyr at dataene ikke blir sendt over andre gang, siden de allerede eksisterer i nettleseren / PC-en din. Sluttresultatet er en raskere opplevelse, spart båndbredde og redusert serverbelastning.

Typer WordPress Cache

Så langt det går med å øke hastigheten på WordPress-nettsteder, er det fire typer cache du må huske på. La oss gå kort over hvert:

Nettleserbuffer

I et forsøk på å gi en bedre brukeropplevelse mens du surfer, har moderne nettlesere utstyrt med hurtigbufferfunksjoner. Enten du bruker Chrome, Mozilla Firefox, Edge eller Safari, buffer nettleseren automatisk innhold fra nettstedene du besøker.

På denne måten opplever du raskere lasting når du besøker et hurtigbufret nettsted senere. WordPress-nettstedet ditt kan dra nytte av nettleserbufring for å levere en raskere opplevelse til alle brukerne dine. Du kan opprette hurtigbufringsregler for innholdet ditt, og sikre at serveren din bare mottar spørsmål for nytt innhold.

På denne måten trenger ikke WordPress-nettstedet ditt å be om innhold som bannerbilder, logoen, JavaScript-filer, stilark osv. Siden dataene allerede er lagret på din PC. Med mindre du selvfølgelig oppdaterer nettstedet ditt og renser nettleserbufferen, noe vi vil dekke i de kommende seksjonene.

Plugin-hurtigbuffer

Så har vi plugin-cache, som representerer alle de midlertidige dataene din cache-plugin lagrer. Avhengig av dine preferanser, kan plugin-hurtigbufferen blant annet inneholde HTML-filer, kompilert PHP-kode, MySQL-spørsmål og webobjekter..

Det er mange cache-plugins der ute, men de to mest populære er W3 Total Cache og WP Super Cache. Begge programtilleggene er strålende når de lagrer WordPress-nettsteder, og kan redusere tiden det tar for sidene dine å laste betydelig. Hvilken cache-plugin bruker du på WordPress-siden din? Gi oss beskjed i kommentarene ��

Hvis du husker det, har vi alvorlig sagt at WordPress bygger websider fra PHP og data som er spurt fra MySQL-databasen. Nå, i stedet for å gjenskape sider hver gang en bruker besøker, serverer hurtigbuffertillegget de lagrede kopiene og letter belastningen på serveren, noe som gir bedre ytelse. Bufring reduserer også overføringen av filer frem og tilbake.

Serverbuffer

De fleste hostingleverandører tilbyr hurtigbufringsfunksjoner for å få fart på WordPress-nettstedene dine. Dette er spesielt normen med de fleste administrerte WordPress-verter som WPEngine, svinghjul og Pagely blant andre. De foregående koblinger viderekobler til støttesider som viser hvordan du skyller hurtigbufferen for hver vert.

Det handler om å forbedre hastigheten på WordPress-nettstedet ditt, denne hurtigbufringsvirksomheten. Hver vert bruker en annen type hurtigbufringsarkitektur avhengig av oppsettet, men det hele koker bare til en ting – å forbedre ytelsen. Det er best å konsultere verten din i sjansen for at du har et problem med serverbufferen din.

Noen vertsfirmaer lager cache lokalt, og andre bruker avanserte teknikker som omvendte proxy-servere. Dette betyr bare å plassere flere cache-servere “foran” på hovedserveren. Første gangs forespørsler blir sendt til hovedserveren, men påfølgende forespørsler blir servert av cache-serverne.

3rd Party Cache

I helvete er tredjeparts cache? Godt spørsmål. Hvis du bruker en webapplikasjon som f.eks CloudFlare, StackPath eller Sucuri, merk at en av de første tingene de gjør for å forbedre ytelsen til ditt WordPress-nettsted, er å bygge cache.

Jeg har faktisk sett et nettsted som bruker 3rd festcache for å skape en illusjon av å være online, mens nettstedet deres var helt nede. Besøkende på domenet ble omdirigert til en cache, noe som er langt bedre enn, vel, ingenting. Bare dynamisk innhold som nedlasting av media manglet. Statiske sider var der.

Hvor er vi i alt dette?

På dette tidspunktet tror du ikke lenger cache er et fremmed monster du bør frykte. Faktisk er kunnskap makt. Men å se hurtigbufring er bra for WordPress-nettstedet ditt, hvorfor ønsker du å tømme hurtigbufferen i utgangspunktet?

Hvorfor tømme WordPress-hurtigbuffer?

For det første, hvis du gjør endringer på WordPress-nettstedet ditt, men ikke ser oppdateringene etter å ha truffet forfriske, kan det hende du må tømme WordPress-cachen. Og med dette mener vi alle eller alle de fire typene cache vi skisserte for et øyeblikk siden.

For det andre kan det å endre innstillinger i administratoren ødelegge nettstedets design. I dette øyeblikk er det ingen tanke å tømme hurtigbufferen etter å ha gjort de nødvendige endringene. Ellers kan du og besøkende fortsette å se det ødelagte designet.

For det tredje kan sider bli endret på serveren under hurtigbufferen. Andre ganger vil cache som er feilkonfigurert tjene foreldet innhold til brukerne dine, noe som bare er trist. Begge ganger er å redde WordPress-cachen din reddende nåde.

Slik tømmer du WordPress-hurtigbuffer i et delt sekund

Den beste delen av denne guiden, å tømme WordPress-hurtigbufferen din er like enkel som A, B, C. I ekstreme situasjoner kan det være lurt å kontakte verten din hvis du mener at problemet ligger i serverbufferen. I de fleste tilfeller skyldes imidlertid de tre scenariene vi nevnte for noen sekunder siden nettleserbuffer eller cache-plugins.

La oss starte med det enkleste å fjerne.

Slik tømmer du nettleserbufferen

Det er ekstremt enkelt å tømme nettleserbufferen, du har sannsynligvis gjort det mange ganger før. Opplevelsen din varierer avhengig av nettleseren du har, men vi dekker bare de tre viktigste nettleserne. Du kan alltid dele hvordan du tømmer hurtigbufferen i nettleseren i kommentarene ��

Google Chrome

Min personlige favoritt, Chrome er utvilsomt rask takket være et lett design og flott hurtigbufring. Det enkle designet gjør å tømme WordPress-cachen til en lek. Bare klikk på menyikonet og naviger til Flere verktøy –> Fjern nettlesingsdata … som vist under:

hvordan du renser WordPress cache krom

Å gjøre dette vil føre deg til en popup der du kan velge hva du trenger å fjerne. Her kan du slette alt fra nettleserhistorikk til informasjonskapsler og mer siden begynnelsen av tiden. Vi er imidlertid interessert i hurtigbuffer, så merk bare “Bufrede bilder og filer”. Deretter klikker du på “Tøm nettleserdata” -knappen:

hvordan du renser WordPress cache krom del to

Og du er ferdig!

Mozilla Firefox

På samme måte tømmer du hurtigbufferen i Firefox ting fra fjerde klassinger. Bare klikk på menyikonet og klikk deretter på Historikk-fanen som vist nedenfor:

hvordan du renser WordPress cache firefox

Hvis du klikker på Historikk-fanen, får du opp et nytt panel som vist nedenfor. Fra dette panelet klikker du på menyelementet “Tøm nylig historie”:

hvordan du renser WordPress cache firefox del 2

Dette bringer opp en popup der du kan velge hva du vil tømme fra nettleseren din. Velg tidsintervall som skal fjernes (jeg angir vanligvis dette til alt). Kryss av for “Cache” -boksen og til slutt “Clear Now” -knappen som vist nedenfor:

hvordan du renser WordPress cache firefox del 3

Microsoft Edge

Edge, tidligere kjent som Internet Explorer, er Microsofts forsøk på å gjenvinne et marked de en gang dominerte. Edge er en betydelig forbedring av det folk flest kjenner som mor til alle nettlesere. Mens jeg alltid velger Chrome, er ikke Edge dårlig av. Slik tømmer du hurtigbufferen?

Klikk på menyikonet og velg innstillinger:

hvordan du renser WordPress cache edge

Dette åpner et nytt panel med alle nettleserinnstillingene dine. Bla ned til Tøm nettleserdata og klikk på knappen “Velg hva du vil fjerne”:

hvordan du renser WordPress cache edge del 2

Denne handlingen fører til et tredje panel som viser alle tingene du sletter fra Edge. Velg “Bufrede data og filer” og trykk på “Fjern” -knappen:

hvordan du renser WordPress cache edge del 3

Du kan til og med velge å tømme hurtigbufferen automatisk hver gang du lukker Edge, en funksjon som ikke finnes i de andre nettleserne.

Etter å ha tømt nettleserbufferen din, laster du inn WordPress-nettstedet ditt på nytt. Løste du det cache-relaterte problemet etter å ha tømt nettleser-cachen? Hvis problemet vedvarer, er den andre mest sannsynlige synderen cache-pluginen.

Slik tømmer du plugin-cache

Fremgangsmåten for å tømme WordPress-hurtigbufferen din her avhenger av cache-pluginen du bruker. Samtidig er det så enkelt å tømme WordPress-cachen ved å bruke en plugin som å klikke på en knapp. La oss få slutt på dette.

W3 Total Cache

W3 Total Cache er en av de mest populære WordPress cache-pluginene der ute. Med over 1 million aktive installasjoner, inkludert AT&T og MakeUseOf, er denne hurtigbuffer-pluginen noe annet. Det leveres med en stor pakke med funksjoner som lover bedre ytelse og konverteringer.

For å tømme WordPress-hurtigbufferen i W3 Total Cache, bare naviger til Ytelse> Dashbord i WordPress-administratoren din. Innenfor W3 Total Cache-dashbordet, klikker du på “tøm alle cacher” -knappen som vist nedenfor:

hvordan du renser WordPress cache w3 total cache

WP Super Cache

Brakt til deg av Automattic, de samme gutta som ga oss mange andre fantastiske produkter som Jetpack, Akismet og WooCommerce blant andre, WP Super Cache er et bemerkelsesverdig WordPress ytelsesoptimaliseringsverktøy.

For å tømme WordPress-cachen i WP Super Cache bare naviger til innstillinger på din WordPress admin-meny. Klikk deretter WP Super Cache og deretter “Slett hurtigbuffer” -knappen som vist på bildet nedenfor:

hvordan du renser WordPress cache wp super cache

Slik tømmer du server og 3rd Party Cache

WP Engine Cache

Hvis du bruker en 3rd festnettapplikasjon eller en vert som støtter hurtigbufring, kan være litt av en annen prosess. For eksempel har WP Engine et tilpasset vertspanel innebygd i WordPress-dashbordet. Alt du trenger å gjøre er å klikke på den for å få tilgang til alternativer for å rense cachen eller tilbakestille filtillatelsene. Her er noen nyttige lenker til ressurser som viser deg nøyaktig hvordan du tømmer WordPress-cache i et par vanlige scenarier:

  • Tøm WordPress Site Cache – Vårt helt eget innlegg som viser deg hvordan du tømmer hurtigbuffer i WPEngine, SiteGround, GoDaddy og Media Temple blant annet
  • Hvordan rense CloudFlare Cache – CloudFlare-støtte

Pakk inn

Og der har du det – alle de beste måtene å tømme WordPress-cachen din på enkelt og på rekordtid. Hvordan tømmer du hurtigbufferen på WordPress-siden din? Hvis du har et spørsmål eller forslag om WordPress-cache, ikke nøl med å nå ut i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map