Slik sikkerhetskopierer du WordPress

Har du noen gang mistet WordPress-nettstedet ditt? Eller har du nettopp mistet WordPress-nettstedet ditt? Kanskje du ble offer for en ondsinnet hacker. Kanskje nettstedet ditt bare brøt etter å ha installert en feilaktig plugin, tema eller tillegg. Kanskje hosting ikke mislyktes – den dårlige hunden spiste serveren. Det er skummelt, ikke sant? Nei, ikke hunden; mister nettstedet ditt. Og du kan bli batsh * t gal hvis du ikke vet hva du skal gjøre for å gjenopprette ditt elskede WordPress-nettsted til sin tidligere prakt.


Vel, gjett hva: Du trenger ikke å svette en bit med en pålitelig sikkerhetskopiløsning på plass. Alt du trenger er å trykke på gjenopprettings-knappen, og Viola! – du er i gang igjen. Se hva jeg gjorde der?

I dette innlegget lærer du at det er ekstremt enkelt å sikkerhetskopiere WordPress-nettstedet ditt. Du lærer å lage fulle sikkerhetskopier av din WordPress-baserte virksomhet, slik at du kan hvile lett, spesielt når det ekle skjer. Ta ut en penn og litt papir, og gjør deg klar til å eie WordPress-sikkerhetskopier som en sjef. Klar? Flott, la oss få ballen til å rulle.

Hvorfor du bør holde sikkerhetskopi av ditt WordPress-nettsted

Før vi kom til de saftigste detaljene, pleide jeg å være forvirret over denne backup-virksomheten for ikke lenge siden. Jeg ante ikke hva i all verden sikkerhetskopiering av et nettsted handlet om. Pokker, jeg ante ikke hvordan jeg skulle lage full sikkerhetskopi av WordPress-siden min før omstendighetene tvang hånden min. Jeg måtte lære etter å ha blitt hacket, og lære at jeg gjorde det.

Som nybegynner er du så forvirret som jeg var. Så her er noen raske spørsmål og svar.

Hva er en sikkerhetskopi?

Svaret er ganske enkelt. En sikkerhetskopi er ganske enkelt en kopi av nettstedet ditt som du kan installere (gjenopprette) på nytt dersom noe skulle gå galt. Det er et mislykket, forsiktig tiltak som sparer deg for mye utilbørlig stress. Det er som en forsikring som beskytter all innsats, tid og penger du har investert på WordPress-nettstedet ditt.

Hva inkluderer en sikkerhetskopi?

Nå, for å gi deg et tydeligere bilde, vil jeg gå nærmere inn på hva som utgjør en fullWordPress-sikkerhetskopi. WordPress-nettstedet ditt er laget av to komponenter, den første er nettsted filer dvs. tema / plugin-filer, skript, media osv. som utgjør strukturen på nettstedet ditt, og som gir funksjonalitet. Så har vi en MySQL-database som lagrer blogginnleggene, kommentarene og alternativene du angir i WordPress admin-området.

Hvorfor trenger jeg å ta sikkerhetskopi av nettstedet mitt?

Et flertall av billige webhotellere vil snakke om å tilby sikkerhetskopier, men alt de gjør er bare å ta sikkerhetskopi av MySQL-databasen hvis de i det hele tatt sikkerhetskopierer noe. De tar ikke sikkerhetskopi av filene dine, noe som betyr at du ikke kan gjenopprette endringer du gjør til temaet ditt, for eksempel hvis det er ødelagt. Det er også veldig bryet å be om en kopi av nettstedet ditt fra sikkerhetskopiene deres, så det er bare best å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt på egen hånd. Du vet bare for å sikre at alt er trygt.

Den komplette sikkerhetskopien vi hjelper deg med å bygge her, vil ta vare på filene dine så vel som databasen din. Dette betyr at hvis du mister nettstedet ditt, trenger du bare å installere sikkerhetskopien på nytt, og arbeidet ditt er gjort. La oss lage full sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt.

Metode 1: Sikkerhetskopier WordPress gjennom hosting

Hosting Provider Managed Backups

Det første alternativet ditt er å ganske enkelt velge et vertsfirma som fullfører full, daglig sikkerhetskopi av ditt WordPress-nettsted. For eksempel tilbyr WP Engine Managed WordPress hosting automatisk daglig sikkerhetskopi av alle kjernede WordPress-filer, temaer og plugins, og databasen din (inkludert alle mediene). I tillegg kan du starte dine egne sikkerhetskopier når som helst (som før en større WordPress-oppdatering, eller når du endrer temaer).

Hvis du vil ta hosting-leverandørene dine administrerte sikkerhetskopier til neste nivå, kan du logge inn fra tid til annen og laste ned din egen zip-filkopi for å beholde din egen harddisk. Du kan aldri være for trygg.

Metode 2: Sikkerhetskopiere WordPress manuelt

WordPress-katalogen din inneholder undermapper, f.eks. wp-innhold, wp-inkluderer osv. og filer f.eks. wp-config.php, tema- og plugin-filer osv. kreves av ditt WordPress-nettsted. Wp-innhold-mappen inneholder alle temaene, plugins, cache og opplastinger blant annet. Du har ikke råd til å miste disse dataene. Wp-admin har alle filene som kreves av ditt WordPress admin-område, slik at du ikke har råd til å miste dette også. Mappen wp-inkluderer inneholder kjernefiler i WordPress. Dette er mappen der alle de viktigste WordPress-kodene bor. Du ønsker definitivt ikke å miste denne koden.

Trinn 1: Sikkerhetskopier WordPress-filene dine manuelt

For å lage en kopi av WordPress-filene dine, trenger du bare å laste ned hele WordPress-katalogen. Hvordan? Du kan logge inn på serveren din via cPanel eller ved å bruke en SFTP program.

Sikkerhetskopi via cPanel

Dette er så enkelt du kan gjøre det i tiden det tar å brygge et krus kaffe. Her er fremgangsmåten:

 • Logg deg på webhotellet og naviger til cPanel. For de fleste webverter er cPanel vanligvis den første siden du møter når du logger deg på
 • Naviger til File Manager, som skal lede deg til din public_html eller Hjem katalog
 • Herfra er det bare å finne WordPress-katalogen din. Dette er mappen du vil ta sikkerhetskopi av
 • Dessverre kan du ikke laste ned WordPress-mappen i File Manager uten først å komprimere den. Bekymre deg ikke, det trenger ikke være vanskelig å komprimere en mappe
 • Klikk på WordPress-katalogen din, og velg Komprimere fra menylinjen. Alternativt høyreklikker du på mappen og velger Komprimere fra rullegardinmenyen som vises
 • Velg komprimeringstype f.eks. ZIP, Tar, GZIP etc fra dialogboksen som åpnes. Jeg går alltid med et ZIP-arkiv
 • Så var det bare å slå på Komprimere fil (er) -knappen og vent til prosessen går. Serveren din lagrer den komprimerte WordPress-mappen
 • Klikk på arkivet du nettopp opprettet, og velg nedlasting fra menyen. Alternativt høyreklikker du på arkivet og velger nedlasting.
 • Velg et sikkert sted på harddisken din og lagre sikkerhetskopien
 • Og det er det!

Tips: Last opp sikkerhetskopien til Dropbox-kontoen din, Google Drive, brenn den til en DVD / CD, e-post den osv. – bare sørg for at du har flere eksemplarer for å sikre at du ikke mister nettstedet ditt hvis en av sikkerhetskopiene dør.

Hvis webverten din bruker et annet kontrollpanel, f.eks. vDeck, Plesk, etc, du trenger bare å finne File Manager, og bare følge prosessen i.e. Finn Filbehandling> Finn WordPress-katalogen din> Komprimering> Last ned. Gjenta regelmessig.

Sikkerhetskopiering via SFTP

Vi anbefaler å bruke en populær filbehandler som FileZilla eller Overføre fordi de er lette og enkle å bruke. Først må du installere applikasjonen på datamaskinen din og hente SFTP-påloggingsinformasjon fra vertskontoen din.

SFTP-innlogging med Send

Logg deretter inn filbehandleren du ønsker (vi bruker Send i dette eksemplet) og skriv inn detaljene for nettstedet ditt, inkludert et kallenavn, nettadressen til webområdet ditt, det unike SFTP-brukernavnet og passordet ditt, og endre portnummeret til 2222.

SFTP Kopier og last ned filer

Når du har logget inn, bør du se alle WordPress-filene dine. Bare velg alle filene dine, høyreklikk og velg alternativet “Last ned valgte elementer.” Når du er lastet ned, må du forsikre deg om at filene er zippet opp og gi filen et minneverdig navn som dagens dato.

Trinn 2: Sikkerhetskopiere WordPress-databasen manuelt

Nå som vi har en ny kopi av WordPress-filene dine, la oss ta sikkerhetskopi av WordPress-databasen din, slik at vi kan ha en full sikkerhetskopi som vil komme til nytte den den velkjente regnfulle dagen. Dette er også så enkelt at du tar sikkerhetskopi av nettstedet ditt når som helst uten å brekke svette.

Bare naviger til vertspanelet og finn phpMyAdmin. Det er for brukere av cPanel-brukere det vil ligge under Databaseverktøy:

how-to-backup-your-wordpress-site-velge-phpMyAdmin

Avhengig av hvilken hosting du er, kan det imidlertid være et annet sted. For eksempel kan WP Engine-brukere finne phpMyAdmin fra hovedbrukerpanelet ved å klikke på chevron-ikonet ved siden av installasjonen (e):

WP Engine Access phpMyAdmin

Når du har logget deg på phpMyAdmin, bør du se et hovedadministrasjonspanel:

phpMyAdmin hovedside

Velg databaser fane for å liste opp databasene dine. Hvis du installerte WordPress-nettstedet ditt ved å bruke tredjepartsplattformer som Softaculous eller Mojo Marketplace, har du kanskje ingen anelse om hvilken database du vil jobbe med. Hva å gjøre?

Naviger til FilePress-katalogen din fra Filbehandleren din og finn wp-config.php-filen. Høyreklikk på filen og velg visning. I vinduet som åpnes, vil du finne denne linjen:

definere ('DB_NAME', 'database_name');

Databasens navn er verdien i det andre settet med enkle anførselstegn, som er ‘database_name’ i eksempelet vårt ovenfor. Bevæpnet med denne informasjonen, finn databasen din i phpMyAdmin. Klikk på databasen for å åpne den. Du bør se noe som:

phpMyAdmin-databaseeksempel

Merk alle tabellene du ønsker å ta sikkerhetskopi ved å merke av i avmerkingsboksene. Klikk på “Kontroller alle” nederst for å velge alt på en gang. Når du har valgt tabellene, klikker du på Eksport fane. Velg eksportmetode, og sett format til SQL:

Eksporter phpMyAdmin-databasen

Slå den Gå -knappen, og lagre databasen din i en sikker mappe på PC-en. Husk å lagre kopier på de samme stedene som du lagret kopier av WordPress-filene dine. Det er det, du har nå en fullstendig sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt!

Bruker du et annet oppsett? Hvis verten ikke leverer cPanel, kan du sjekke ut dette WordPress backup innlegg på Codex.

Tips: Lag vanlige sikkerhetskopier avhengig av hvor ofte du legger ut på ditt WordPress-nettsted. Hvis du poster 50+ innlegg per dag, må du opprette sikkerhetskopier mer regelmessig enn fyren som poster en gang i måneden. Annet enn det, kan du vurdere å sjekke om webhotellet tilbyr en pålitelig sikkerhetskopiløsning.

Ved å gå videre, la oss automatisere WordPress-sikkerhetskopier ved hjelp av et par nydelige WordPress-backup-plugins. Jeg er alt for manuell sikkerhetskopi fordi du har full kontroll. Likevel, her er en håndfull gode sikkerhetskopierte WordPress-plugins du kan bruke til å automatisere prosessen.

Metode 3: Sikkerhetskopier WordPress automatisk med plugins

WordPress-backup-plugins legger til det enkle elementet å lage pålitelige sikkerhetskopier for ditt WordPress-nettsted. Alt du trenger å gjøre er å installere favoritt-plugin-modulen WordPress, konfigurere noen få innstillinger, og du er flink.

VaultPress Premium Backups av Automattic

VaultPress for WordPress

VaultPress ble opprettet av Automattic for å gjøre sikkerhetskopiering og sikre nettstedet ditt enkelt. VaultPress tar automatiske daglige sikkerhetskopier av nettstedet ditt som er lagret sikkert utenfor stedet. Og å bruke dem til å gjenopprette nettstedet ditt er like enkelt som å logge på kontoen din og klikke på en knapp.

Andre funksjoner som VaultPress tilbyr inkluderer duplisering av nettsteder og migrering (må elske de fullstendige sikkerhetskopiene), malware og virusscanning, automatisert filreparasjon og til og med spamforsvar. Fra kl 39 dollar per år som en del av JetPack Personal, er dette et veldig rimelig sikkerhetstillegg som er verdt å investere i.

BackupBuddy Premium WordPress Plugin

BackupBuddy WordPress Backup Plugin

Info & NedlastingVis The Demo

Den andre premium WordPress-sikkerhetskopin-pluginen på listen vår i dag er BackupBuddy av iThemes. Du kan bruke programtillegget for å lage fullstendig sikkerhetskopi av databaser og filer, og / eller enkelt flytte nettstedet til en annen server.

Du kan ta sikkerhetskopi av nettstedet til harddisken din og en rekke eksterne lagringstjenester, inkludert Amazon Web Services, Rackspace, e-post, FTP, Dropbox og BackupBuddy Stash blant andre.

Planlegg WordPress-sikkerhetskopier med BackupBuddy mens du er på farten og kos deg med en sikkerhetskopitjeneste som ingen andre. Prisingen starter kl $ 80 per år for et enkelt nettsted lisens, men iThemes tilbyr også en levetid Gold-pakke til en engangsavgift på $ 297 som tilbyr ubegrenset bruk av plugin som gjør den til en god passform for bedrifter.

Duplikator gratis WordPress-plugin

Duplikator gratis WordPress-plugin

Med over 1 million aktive installasjoner er Duplicator mer enn den typiske backup-pluginen. I første rekke hjelper Duplicator deg med å klone eller migrere nettstedet ditt til et annet sted. Denne hovedfunksjonen gjør det til en kraftig sikkerhetskopiløsning.

Selv om det ikke lar deg planlegge sikkerhetskopier, dumper den databasen automatisk til en SQL-fil og lagrer den i et ZIP-arkiv sammen med WordPress-filene dine. Deretter oppretter den en spesiell PHP-fil som lar deg enkelt installere sikkerhetskopien på nytt. Bare last opp ZIP-arkivet og PHP-filen til serveren din, og resten er enkelt. Ønsker mer? Checkout Duplicator Pro som legger til flere funksjoner, inkludert planer for sikkerhetskopiering, kobling av skylagring, e-postvarsler, pro support og mer.

BackWPup gratis WordPress-plugin

BackWPup gratis WordPress-plugin

BackWPup er et populært WordPress-backup-plugin som hjelper deg å lage komplette sikkerhetskopier av ditt WordPress-nettsted, og lagre det samme på et eksternt sted som Dropbox, Amazon S3, FTP, RackSpace Cloud og mange flere.

Du kan planlegge full sikkerhetskopi som betyr at hele WordPress-nettstedet ditt, filer og alt, alltid vil være trygt. Videre kan du sjekke / reparere og optimalisere databasen, og hvis du trenger mer juice, kan du gå for pro-versjonen.

UpdraftPlus Sikkerhetskopiering og restaurering Gratis WordPress-plugin

UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

En av de høyest rangerte WordPress-sikkerhetskopinene, UpdraftPlus gir morsomhet og enkelhet til sikkerhetskopiering av WordPress-nettstedet. Med en rekke søte funksjoner inkludert sikkerhetskopier til Amazon S3, Google Drive, FTP, Dropbox, e-post og andre lagringsalternativer, rask gjenoppretting, planlegging, duplisering av nettsteder, muligheten til å dele store nettsteder i flere arkiver, og så mye mer, kan du gjøre det ‘ Det går galt med UpdraftPlus (og utviklerne tilbyr også en proff-versjon som pakker ganske mye slag hvis du leter etter flere funksjoner).

Relaterte ressurser

Ønsker du å lære mer om sikkerhetskopiering av WordPress-nettstedet ditt? Vi fant disse ekstrautstyrene for din fornøyelse:

 • Sikkerhetskopier WordPress til Cloud med BackWPup
 • 10 WordPress-sikkerhetskopieringer som kan drepe nettstedet ditt
 • Beste BackUp-plugins for WordPress-nettsteder
 • BackupBuddy WordPress Backup Plugin
 • Hvordan teste sikkerhetskopier av WordPress

På slutten av dagen er det beste du kan gjøre for din WordPress-baserte virksomhet å ha en pålitelig sikkerhetskopiløsning. Alt kan skje når som helst, men med sikkerhetskopier på plass, vil du unngå uønsket stress. Bare trykk på gjenoppretting, så er du tilbake.

Vi dekket metodene våre, men hvordan tar du sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt? Hvilken er favoritt-plugin eller -tjenesten for WordPress? Del gjerne med oss ​​i kommentarene. Ser deg rundt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me