Online etikette er en stor avtale. Dette er noe som gjelder alle bransjer, men siden WordPress-bloggere og utviklere tjener på nettet, er det noe de egentlig trenger å ta hensyn til. Tross alt kan hvordan du oppfører deg i offentlige fora direkte påvirke omdømmet ditt og din evne til å skaffe nye kunder.


Derfor ønsket jeg selvfølgelig å ta litt tid her for å snakke om hvordan du kan representere deg på nettet generelt generelt, selvfølgelig, men med en spesiell vekt på hva du trenger å huske på som WordPress-utvikler og / eller bruker.

Engasjere seg med bloggkommentarer

Et av de beste stedene å kommunisere med andre mennesker er på selve nettstedet ditt, i bloggkommentarer-delen. Ikke bare er dette en flott måte å vise frem litt mer av personligheten din, men det er også utmerket for å vise at du er åpen for tilbakemeldinger og virkelig ønsker å høre hva leserne dine har å si.

wordpress-kommentarer-etikette

Det er noen få ting du må huske på og som forholder seg til folk som ønsker å bygge opp et rykte i WordPress-samfunnet:

 • Vær sikker på at du kjenner tingene dine. Ved å delta i WordPress-samfunnet, er det en antakelse at du vet hva du snakker om. Dette er grunnen til at det er veldig viktig å representere deg selv og kunnskapsnivået ditt nøyaktig. Og når du sier at du er åpen for tilbakemelding, mene det. For hvis du gjør en feil, vil folk ringe deg ut om det. Det vil skje.
 • Hvis du stiller spørsmål, kan du forvente svar. Jeg pleier å avslutte blogginnleggene mine med et spørsmål for å oppmuntre til diskusjon i kommentarfeltet. Jeg gjør dette med å vite at det er muligheten for at jeg får negative kommentarer eller kritikk. Når du legger deg der ute på nettet, er det bare navnet på spillet, så du må være forberedt på det.
 • Vær nådig når du mottar kritikk. Igjen, det vil sikkert skje på et tidspunkt, så pass på at du godtar det positivt. Å slå ut på folk som kritiserer deg, vil ikke gi deg noen venner i denne bransjen – eller noen virksomhet, egentlig.
 • Svar til alle. Selvfølgelig snakker jeg ikke om troll eller folk som prøver å åpenlyst få opp ørene dine. Snarere bør du svare på kommentarer som er lagt igjen av alle som er oppriktige – selv om han eller hun sier noe negativt om det du skrev. Dette er dobbelt viktig hvis en leser påpeker en feil. Emner relatert til WordPress-utvikling er ganske tekniske. Feil kan forårsake store problemer, så vær mottakelig for tilbakemeldingene og innrømm feil når det er aktuelt.
 • Ser etter lurt spam. Et økende problem på blogger generelt er ikke-bot-generert spam. Det er mange plugins for å bekjempe botgenerert spam som Akismet og Jetpack. Men det er mye vanskeligere å automatisk filtrere brukergenerert spam. Vær nøye med hva folk sier, og vær oppmerksom på å bare godkjenne kommentarene som ser ut til å være 100% legitime.

Engasjerende på sosiale medier

wordpress-sosial-ettiquette

Enten du jobber som WordPress-utvikler eller bare bruker CMS for nettstedet ditt, er det viktig å være aktiv på sosiale medier. Hvorfor? Fordi dette er en av de viktigste måtene du kan føre trafikk til nettstedet ditt. Men det er noen få “regler” du må overholde når det gjelder oppførsel:

 • Velg et sosialt mediehåndteringsverktøy. Selv om det ikke er direkte relatert til oppførsel, vil det å velge et godt verktøy for styring av sosiale medier gjøre det mye lettere for deg å se når folk engasjerer deg, slik at du kan reagere raskere. I utgangspunktet holder det sosiale kontoer organisert slik at du kan bruke mer tid på å snakke med folk og mindre tid på å holde oversikt over hvor diskusjoner om deg skjer.
 • Nå ut til eksperter. Det er mange WordPress-guruer på sosiale medier, og hvis du vil utvide rekkevidden, må du ta dem direkte inn. Selvfølgelig vil du ikke være uhøflig eller åpenlyst salgsfremmende. Følg i stedet hva disse ekspertene sier og delta i diskusjonen. Vær et menneske, og det alene vil komme deg ganske langt.
 • Del andres innhold. Dette er en markedsføringsteknikk på sosiale medier som kalles innholdskurasjon, og den er faktisk veldig viktig for både å etablere deg som en ekspert på ditt felt, så vel som å fange oppmerksomheten til andre eksperter og de som er interessert i WordPress.
 • Unngå offentlige sammenbrudd. Dette gjelder i alle bransjer – med mindre du er i underholdning, antar jeg – men det er en god idé å holde sosiale mediekontoer fri for offentlige sammenbrudd. Ikke bare formidler det et uprofesjonelt utseende, det kan skade omdømmet ditt på lang sikt, spesielt hvis nedbrytningen din handler om en tidligere klient eller noe slikt. Hvis du ikke vil at din nåværende liste over klienter skal vite om noe, må du holde den utenfor sosiale medier. Slutt på historien.

WordPress Community Etikette

WordPress Community Forums

Selv om alt jeg har diskutert så langt knytter seg direkte til WordPress-samfunnet for øvrig, er det en faktisk dedikert plass for WordPress-brukere og utviklere på WordPress.org fora. Mange andre nettsteder der ute har støttefora der folk kan stille og svare på WordPress-relaterte spørsmål, jeg vet, men jeg tror i dette tilfellet det er lurt å gå til kilden.

Siden så mange mennesker hypper forumene hver dag, er det stor sjanse for at noen har stilt et lignende spørsmål før, hvis du har et problem. Og hvis du bare vil hjelpe deg, vel, det er nok av WordPress nybegynnere som leter etter din innsikt! Noen tips for å engasjere seg der:

 • Vær autoritativ. Det er en ting å svare på noens spørsmål, men siden hvem som helst kan registrere seg og legge ut, er det viktig å sørge for at kommentarene dine skiller seg ut. Ikke vær glad i eller glem kunnskapen din over noen. Litt ydmykhet blir satt pris på. Bare angi opplevelsen din på en kontekstuell måte. Det vil føre til at innleggene dine blir tatt mer seriøst.
 • Innrøm når du har gjort det galt. Gjør en feil? Ikke noe problem. Beklager, prøv å rette opp problemet og gå videre.
 • Vær takknemlig. Hvis du er stumpet på noe og en snill person tilbyr hjelp, må du huske å takke dem for at du tok deg tid til å svare på spørsmålet ditt. Alle liker en lagspiller, og hvis du ønsker å bygge et solid omdømme fra industrien, kan å være konsekvent takknemlig og hensynsfull komme deg langt.

Mennesker som er involvert i WordPress er en lidenskapelig gjeng. De tar det på alvor. Så du må huske på det når du jobber med andre entusiaster og utviklere. Følelser kan løpe høyt når du arbeider med noe folk bryr seg så mye. Folks levebrød er tross alt pakket inn i WordPress. Likevel, hvis du mottar kritikk og føler trang til å bli involvert i et argument, må du motstå! Det vil ikke gjøre noe for å fremme omdømmet ditt og kan faktisk skade deg hvis du ikke er forsiktig.

Alt som blir sagt, WordPress-samfunnet er et stort sett innbydende sted. Eksperter og nybegynnere strømmer rundt denne plattformen de elsker. Folk hjelper hverandre. Og siden det er åpen kildekode, er medlemmene i samfunnet en reell sjanse til å være med på å forme plattformen i fremtidige inkarnasjoner. Som – hvis du spør meg – er ganske kult.

Så har du noen spesielle regler du vil følge når du jobber med WordPress-samfunnet. Er disse reglene forskjellige for deg når du snakker på de dedikerte forumene, i bloggkommentarer eller på sosiale medier? Jeg vil gjerne høre hva du synes!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me