Høy nedetid for ditt WordPress-nettsted har katastrofale konsekvenser. Når folk klikker seg inn på nettstedet ditt vil de kunne bruke det, men hvis det ikke er frakoblet, vil publikum raskt miste tålmodigheten. Så hva kan du gjøre for å redusere nedetid på WordPress-nettstedet ditt?


I denne artikkelen skal vi diskutere hvordan nedetid kan påvirke WordPress-nettstedet ditt negativt, og hvordan du kan overvåke nedetiden for å se om det er et problem. Kritisk sett skal vi se på hvordan du kan forbedre oppetiden din for å gjøre nettstedet ditt så vellykket som mulig.

Hvorfor nedetid er dårlig for ditt WordPress-nettsted

Sunn fornuft sier at du ikke vil at nettstedet ditt skal være offline. Nedetid vil frustrere, forvirre og opprøre potensielle besøkende. Når folk prøver å få tilgang til nettstedet ditt, gjør de det med et eller annet mål for seg, enten det blir underholdt, lærer noe nytt eller gjør et kjøp.

Hvis nettstedet ditt ikke er tilgjengelig, kan det koste deg besøkende, nye kundeemner, potensielle kunder og salg. Nedetid kan også bety at nettstedet ditt mister troverdighet hos publikum og i din bransje. Et nettsted som har problemer med nedetid, skildrer et bilde av uprofesjonalitet og vil ikke være et førstevalg for betalende kunder. Det vil definitivt ikke anses å være en leder og autoritet på sitt felt.

Den andre viktigste grunnen til at du ikke ønsker et problem med driftsstans er at Google og de andre søkemotorene ikke liker det. Regelmessig nedlasting vil veldig raskt begynne å påvirke rangeringen din på resultatsidene, og som vi alle vet, jo lavere du faller, jo mindre trafikk får du. Derfor er det viktig at du gjør alt for å redusere driften av WordPress-nettstedet.

Bruk en overvåkningsløsning for å spore nedetid

Det første du trenger å vite når du vurderer hvordan du reduserer nedetid på WordPress-nettstedet ditt, er hvor mye nettstedet ditt blir berørt av dette problemet. Det kan godt være langt mer enn du tror.

En måte å gjøre dette på er å bruke en overvåkningsløsning for å se om og når nettstedet ditt går offline. Her er noen alternativer for å måle nedetid på WordPress-nettstedet ditt.

jetpack

reduser WordPress-nettstedets driftsstans

jetpack er en gratis WordPress-plugin som har flere bruksområder og er vel verdt å installere på nettstedet ditt. En viktig del av Jetpack er modulen Observere, som kan hjelpe deg med å spore nedetid for deg.

Monitor vil sjekke nettstedet ditt hvert 5. minutt for å se at det er online. Hvis noe går galt, vil Jetpack sende deg en e-post for å gi deg beskjed om at nettstedet ditt er nede, og deretter igjen når det er startet opp igjen. Dette vil gi deg et nøyaktig bilde av når nettstedet ditt er frakoblet og hvor lenge for hver gang.

Pingdom

Pingdom

Pingdom er en populær premium-løsning for deg som ønsker litt mer informasjon om nettstedets ytelse. Pingdom gir oppetidsovervåking, bruker 60+ sonde-servere fra hele verden for å teste nettstedet ditt opp til hvert minutt. Hvis noe bryter, varsler det deg umiddelbart.

Imidlertid, mer imponerende, tilbyr Pingdom analyser som hjelper deg med å forstå årsaken til hver nedetidsproblematikk. Dette betyr at du kan løse problemet og forhindre at det oppstår igjen, noe som resulterer i mer oppetid på lang sikt. Pluss med Pingdom Real User Monitoring-plugin Du kan enkelt integrere Pingdom-verktøy med WOrdpress-installasjonen.

Det første trinnet i å prøve å redusere nedetiden på WordPress-nettstedet ditt er å måle oppetiden. Tross alt, som det gamle ordtaket sier, hvis du ikke kan måle det, kan du ikke klare det.

Velg en webhotell med en god omdømme

Når du har en ide om hvor ofte nettstedet ditt lider av driftsstans, må du begynne å adressere årsakene. Webhotellet ditt kan godt være et av problemene, så det er viktig at du overlater nettstedet ditt til et profesjonelt vertsfirma som ikke lar deg svikte.

WP-motor

WPEngine Hosting

Du har helt sikkert hørt oss snakke om dem før, men WP Engine er vårt viktigste valg for en pålitelig vert. De tilbyr fullt administrerte WordPress-hostingplaner som kommer med god teknisk support, gratis iscenesettingssteder, kraftige servere og en imponerende oppetidsgaranti på 99,95%.

Du ser kanskje den oppetiden og lurer på hvorfor det ikke er 99,99% eller til og med 100% – det er fordi WP Engine tillater opptil 0,05% av servertiden din hver måned i vedlikehold (og de tilbyr til og med en kreditt på 5% av den månedlige kostnaden for hver time nettstedet ditt er lenger enn). Dette for å holde serverne dine kjører raskt og trygt. Har du noen gang sett WPExplorer nede? Sannsynligvis ikke. Det er fordi teamet på WP Engine er utmerket til jobben sin. I tillegg, hvis de forventer at en server eller datasenter skal være nede i en lengre periode, er de proaktive og vil overføre nettstedene dine til en ny server for å holde deg oppdatert.

Vil du lære mer om WP Engine og alle funksjonene de tilbyr med de administrerte WordPress-hostingplanene? Sjekk ut vår fulle WP Engine hosting-anmeldelse i bloggen.

Siteground

Siteground

SiteGround er en annen funksjonsrik administrert hosting-tjeneste. Denne er imidlertid i den rimeligere enden av skalaen og derfor mer tilgjengelig for alle, fra bloggere til små bedrifter og utover. SiteGround tilbyr et utvalg av hostingalternativer, inkludert web, sky og dedikert hosting. Det er raskt og enkelt å konfigurere og bruker de nyeste teknologiene i vertsfeltet.

Viktigst er imidlertid at som Pagely er SiteGround kjent for sin oppetid. SiteGround kan skryte av at det er oppetid er for tiden på 99,99%, en post som ethvert vertsfirma ville være stolt av. Selv om det koster mindre enn Pagely, er SiteGround fortsatt en imponerende hostingløsning som absolutt er verdt å vurdere.

For mer informasjon om denne tjenesten med god verdi, må du huske å lese vår grundige SiteGround WordPress hosting-anmeldelse.

Pagely

Pagely
Pagely er en high end hosting-løsning, rettet mot store nettsteder og store bedrifter. Tilbyr fullstyrt WordPress-spesifikk hosting i Amazon-skyen, og er stolt av å være ekstremt skalerbar. Derfor er det et populært alternativ for tungvektige merker med økende trafikkbehov.

En av hovedårsakene til at Pagely er så populær er imidlertid at den tilbyr 100% oppetid (selv om det er opp til din gode skjønn om du vil tro dette eller ikke 100% oppetid garanti) Dette betyr at du aldri trenger å bekymre deg for at hostingtjenesten din slipper deg. Pagely kan bare gi deg trygghet, og for alle nettsteder, uansett størrelse, er dette uvurderlig.

Flere tips for å velge riktig hosting

Når du velger en webhotellleverandør, la deg ikke svinge av antrekkets pris eller størrelse. Det er kanskje en billig avtale, men hvis webhotellet ikke kan garantere oppetid, vil nettstedet raskt miste pengene du sparte på hosting.

Bare fordi en hosting-løsning er velkjent, betyr det ikke at den er pålitelig. Til og med kjente verter kan ha problemer så gjør din undersøkelse og sjekk selskaper som er vert for rapporter før du registrerer deg.

Derfor, hvis du vil redusere WordPress-nettstedets nedetid, er investering i kvalitetshotell et flott sted å starte.

Hold nettstedets sikkerhet oppdatert

En av de viktigste måtene oppetiden din kan utføres på er ved sikkerhetsbrudd. Problemer med sikkerhet kan variere fra irriterende virus til hele nettstedet ditt blir hacket, alt som kan øke nettstedets driftsstans dramatisk.

Det er mange måter å forbedre sikkerheten på ditt WordPress-nettsted. På det mest grunnleggende nivået, bør du regelmessig endre passordene dine, oppdatere WordPress-temaer og plugins og utføre daglige malware-skanninger. Å investere i et WordPress-sikkerhetsplugin er imidlertid en av de beste måtene å holde nettstedet ditt trygt og nedetid på et minimum.

Wordfence Security

Wordfence Security

WordPress Wordfence Security plugin gir gratis beskyttelse for nettstedet ditt mot hackere og malware. Web-applikasjonsbrannmuren forhindrer problemer før de skjer, og Wordfence Scan vil umiddelbart varsle deg i tilfelle nettstedet ditt blir kompromittert.

Det er også en premium versjon av denne pluginen, som inkluderer en rekke ekstra høyteknologiske sikkerhetsteknologier, som sanntids trusselforsvar. Wordfence Security er gratis eller premium, og er en flott plugin å installere hvis du vil holde nettstedet ditt trygt og online.

Vaultpress

Vaultpress

Vaultpress er en førsteklasses sikkerhets- og sikkerhetskopiløsning for WordPress-nettsteder. Denne kraftige plugin-funksjonen som er rik med funksjoner, vil ikke bare beskytte nettstedet ditt mot alle sikkerhetsproblemer store og små, men den gir også beskyttelse hvis det verste skulle skje.

Se for deg å våkne opp i morgen tidlig, og hele nettstedet ditt hadde forsvunnet på grunn av et sikkerhetsbrudd. Nå snakker vi om alvorlig nedetid, siden du sakte men sikkert må gjenoppbygge nettstedet.

VaultPress gjør det mulig for deg ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt og lar deg gjenopprette det raskt og enkelt. Ikke bare vil du alltid ha en brukbar kopi av nettstedet ditt, men oppetiden din bør aldri bli alvorlig påvirket.

Den rette backup-plugin kan bidra til å redusere nedetid på WordPress-nettstedet ditt i det uheldige tilfelle at nettstedet ditt blir hacket eller ødelagt på noen annen måte.

Vedlikehold og optimalisering

I tillegg til å implementere en robust backup- og gjenopprettingsprosess, er det viktig å gjennomføre regelmessig optimalisering og vedlikehold av ditt WordPress-nettsted, inkludert databasen.

Du kan finne ut mer om hvordan du kan holde nettstedet ditt kjørt i vår guide for å optimalisere WordPress-databasen og vår nybegynnerguide for vedlikehold av WordPress-nettsteder.

Og hvis alt dette høres ut som for mye arbeid, kan du alltid verve tjenestene til en profesjonell WordPress-støttetjeneste og la dem ta seg av å redusere WordPress-nettstedets driftsstans.

Siste tanker

Viktigheten av å legge ned arbeidet for å redusere nedetid på WordPress-nettstedet ditt, kan ikke undervurderes. Ved å velge en profesjonell webhotell, overvåke nedetid og holde deg oppdatert om nettstedets sikkerhets- og vedlikeholdsoppgaver, bør du være i stand til å maksimere nettstedets oppetid.

Dette bør resultere i bedre rangeringer i søkemotorene, lykkeligere besøkende og til slutt et mer vellykket og bedre resultat.

Lider nettstedet ditt av nedetid? Hva tror du forårsaker det? Gi oss beskjed om hvordan du nå planlegger å redusere WordPress-nettstedets driftsstans i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me