Slik organiserer du innhold på WordPress-nettstedet ditt

Hvordan organisere innhold til ditt WordPress-nettsted Hold lesere limt til bloggen din

Selv om innholdet du skriver for bloggen din er viktig, er det også måten du organiserer den på. Faktisk, dårlig innholdsorganisasjon på bloggen din kan føre til en reduksjon i lesertall og mangel på leserengasjement, blant andre problemer.


Heldigvis er det ikke så vanskelig å strukturere innholdet riktig. Det vil trolig kreve noen få justeringer til bloggen din, men mange av disse endringene kan håndteres på få minutter. Du finner ut at du kan skape en morsommere opplevelse for leserne dine på denne måten, uten å brekke svette.

I dette innlegget skal vi diskutere viktigheten av organisering av blogginnhold. Så vil vi tilby noen få tips for å strukturere innholdet ditt, og gi noen enkle måter å implementere hver strategi på. La oss komme i gang!

Hvorfor det er avgjørende å organisere bloggens innhold

Når det gjelder blogging, betyr innholdsorganisering å håndtere hvordan innholdet på bloggen din er strukturert som en helhet. Det er viktig å forstå at en uorganisert blogg kan frustrere besøkende, og muligens fjerne dem (øke hoppfrekvensen din). Leserne dine skal ikke være nødt til å skure nettstedet ditt for innholdet de ønsker; den skal være tilgjengelig og enkel å finne.

Bortsett fra å unngå de ovennevnte problemene, kan organisering også tilby leserne dine en morsommere opplevelse. Riktig organisering:

 • Holder bloggen din brukervennlig og fremmer fortsatt leserskare.
 • Oppfordrer leserne til å utforske, slik at de kan gjøre det opplev mer av innholdet ditt.
 • Gjør at bloggen din virker mer profesjonell, og gir den troverdighet og autoritet.
 • Gir et løft til WordPress-bloggen din SEO, som kan forbedre nettstedets trafikk.

Til syvende og sist er måten bloggen din organisert like viktig som innholdet du tilbyr. Hvis de ikke kan navigere lett, er det sannsynlig at besøkende ikke holder seg rundt eller deler arbeidet ditt med andre.

Heldigvis er organiseringsprosessen grei når du bruker WordPress som plattform. Med bare noen få anvisninger til ditt nåværende oppsett, kan du enkelt holde leserne engasjert og komme tilbake for mer. La oss se på tre av de viktigste strategiene du kan implementere.

1. Bruk kategorier og tagger effektivt

WPMU DEV blogginnleggskategorier

WPMU DEV bruker kategorier og koder på bloggen sin, og inkluderer en rullegardinmeny slik at leserne kan søke etter kategori.

En av de enkleste måtene å organisere bloggens innhold er å bruke WordPress ‘innebygde kategorier og tagsystem. Disse verktøyene lar deg logisk strukturere innholdet ditt, som leserne bør sette pris på.

På enkleste vilkår er kategorier et generelt grupperingsverktøy for innleggene dine. På den annen side brukes koder mer som en postindeks. Hvis du for eksempel driver en helseblogg og skriver et innlegg om forskjellige treningsrutiner, kan den samlede kategorien være Fitness eller Trening. Merker varierer mer, og bør være så spesifikke som mulig. Hvis vårt eksempelblogginnlegg ble diskutert yoga, calisthenics, og cardio rutiner, de ville lage tre perfekte koder.

For å begynne å bruke kategorier og koder effektivt, er det tre hovedregler du vil huske på:

 1. Bruk beskrivende navn. Dette gjelder både kategoriene og kodene dine, siden det øker sjansene for at leserne kan finne innholdet de ønsker på bloggen din.
 2. Begrens blogginnlegg til en kategori hver. Å gjøre dette minimerer forvirring og holder organisasjonsplanen din så enkel som mulig.
 3. Bruk tagger fritt. I motsetning til kategorier, bør blogginnleggene dine ha en rekke koder. Disse fungerer som en indeks, og kommuniserer emnet for hvert innlegg til lesere og søkemotorer.

Hvis du for øyeblikket har mange innlegg på bloggen din, kan det ta litt tid å finne frem det beste settet med kategorier. Når systemet ditt er konfigurert, vil det imidlertid være enkelt å implementere fremover.

2. Lag klare og brukervennlige menyer

Elegant Themes hjemmeside

Elegante temaer bruker en ren og direkte navigasjonsmeny for å gjøre det enkelt for leserne å finne det de trenger.

Selv om det er viktig å strukturere innholdet, er det også å organisere hvordan leserne dine vil finne det innholdet. Tydelige og brukervennlige menyer er et viktig første skritt, siden godt designede menyer sikrer at leserne enkelt kan navigere på nettstedet ditt. Når leserne bruker mindre tid på å finne ut hvordan nettstedet ditt fungerer, kan de bruke mer tid på å lese og engasjere seg med innholdet ditt.

For å komme i gang, må du først bestemme mellom å bruke temaets menyoppsett eller WordPress ’standardalternativer. De fleste temaer tilbyr tilpasset menyfunksjonalitet. Imidlertid er WordPress-oppsettet like effektivt, så valget her er et spørsmål om preferanse.

Uansett hvilket menysystem du bestemmer deg for å bruke, husk disse to tipsene når du bygger menyen:

 1. Bruk åpenbare navn. Når det gjelder navigering, er det best å avstå fra kreativitet og holde seg til åpenbare vilkår (som f.eks HjemKontakt, og bloggen). Dette vil gjøre navigasjonen enklere, og leserne dine vil ikke gjette.
 2. Opprettholde en konsistent modell. Det hjelper å bruke den samme navigasjonsmodellen fra side til side for å eliminere overraskelser. Dette betyr også å plassere menyene dine på samme måte på nettstedet ditt.

Når du lager menyer, er det smart å holde dem så enkle som mulig. Du vil at nye besøkende skal kunne finne veien med en gang. Den beste måten å gjøre dette på å bruke velprøvde metoder, for eksempel strategiene beskrevet ovenfor.

3. Tilby beslektede innlegg og innhold

WPExplorer relaterte innlegg

Du kan legge til relaterte innlegg på nettstedet ditt for å oppmuntre til videre lesing, som dette eksempelet her fra på WPExplorer

Når bloggen din vokser, vil du ha mer innhold du kan dele med leserne dine. Av åpenbare grunner, jo mer innhold du tilbyr, jo mer tid kan leserne bruke på bloggen din. Omfattende arkiver kan også bygge autoritet og gi bevis på din kunnskap og erfaring i din nisje.

For å oppmuntre leserne til å oppleve alt dette innholdet, kan du vise dem relaterte innlegg for å få interesse for dem. Selvfølgelig vil du først være sikker på at innholdet du markedsfører er verdifullt og av høy kvalitet. Hvis du har noen sub-par-innlegg, er det best å oppdatere dem før du tilbyr dem til leserne.

Når du er klar til å innlemme relaterte innlegg på bloggen din, er her to tips for å gjøre prosessen så enkel som mulig:

 1. Inkluder koblinger til relatert innhold gjennom de nye innleggene dine. Intern lenking er enormt for SEO. Du kan gjøre dette ved å lage naturlige forbindelser mellom emner i forfatteren.
 2. Bruk et beslektet innlegg-plugin eller widget. Plugins som Ytterligere et beslektet innlegg-plugin (YARPP) og jetpack gjør det mulig for deg å ha lignende innhold på slutten av blogginnleggene og websidene (men mange premium-temaer som Total inkluderer innebygde relaterte innlegg-alternativer, slik at det ikke er nødvendig å legge til plugins).

Hovedmålet med denne strategien er å holde leserne på bloggen din så lenge som mulig. Å tilby beslektede innlegg og innhold holder leserne engasjert og gir dem mer verdi. Dette er en enkel måte å øke tiden du bruker på nettstedet ditt, samtidig som du imøtekommer lesernes behov.


Som blogger ønsker du å holde leserne glade og engasjerte. Imidlertid kan et dårlig organisert nettsted distrahere fra disse målene, og kan føre til et redusert lesertall. Heldigvis er det mulig å enkelt strukturere bloggen din på en måte som forbedrer lesernes opplevelse.

I dette innlegget har vi skissert tre teknikker du kan bruke for å organisere innholdet ditt og holde leserne limt til bloggen din. Har du noen spørsmål om hvordan du best kan organisere blogginnholdet ditt for å holde leserne glade? Eller flere tips til annonse til listen vår? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map