WordPress er en skalerbar plattform

Det er mange måter å oppgradere et WordPress-tema på, men det er lett for dem å ende opp med tapte data, så du må vite hvordan du kan forhindre det. “Hold den. Jeg har ikke tilpasset nettstedet mitt ennå. Jeg trenger ikke denne artikkelen. “ Egentlig, ja det gjør du; å forberede seg på forhånd er den eneste måten å sikre en virkelig sømløs overgang. Hvis du allerede har tilpasset nettstedet ditt, ikke bekymre deg. Det er ikke for sent.


Dette er kort: Det meste av amatørutviklere bare går inn på stilarket til nettstedet sitt og begynner å ordne ting på nytt. Det er bra, helt til du oppdaterer og all din omhyggelige tilpasning forsvinner. Faktisk, hvis du tilpasser nettstedet ditt uten å vurdere hvordan oppdateringer vil påvirke det, er du inne på en verden med vondt. Før du vurderer å ikke oppdatere nettstedet og gjøre det målrettet for hackere over hele verden, følger du noen av tipsene nedenfor for å integrere tilpasninger i oppdateringsprosessen..

WordPress Frameworks

Den vanligste og mest populære løsningen på dette er Genesis Framework. Hvis du noen gang har lest en WordPress-blogg eller -opplæring, er det en god sjanse for at du har sett en utvikler andpusten og fantasere om den (sjekk ut Ren full Genesis-gjennomgang på bloggen vår).

Genesis er som et tema, men mer. Riktig med navnet kan det beskrives som barebonesmalen som mange temaer er bygd på, og alle av dem kommer i form av barnetemaer som bygger et “eksteriør” over rammen. Med Genesis kan du både endre og oppdatere temaene dine så mye du vil uten å miste en eneste detalj om tilpasningen. Den kan skryte av ganske mange andre ønskelige funksjoner også, og er vel verdt å sjekke ut. Det vil for øyeblikket sette deg tilbake $ 60.

Et annet alternativ er Total WordPress Theme Framework som bruker en lignende tilnærming Totalt inkluderer alternativer for underordnede temaer i tillegg til et brukervennlig tilpasset CSS-felt i administrasjonspanelet som du kan bruke for å legge til stylingjusteringer til temaet ditt. Hvis du ikke har budsjettet for det, eller har funnet et annet tema du liker og ikke har tenkt å gi det opp, er det fortsatt alternativer.

WordPress-plugins

WP-mal overstyrer

Det er en hel rekke plugins som kan hjelpe deg med å lette oppdateringsprosessen. De fleste av dem er designet for å brukes før du har begynt å tilpasse, men hvis du allerede har det, kan de være til hjelp i fremtiden.

WP-malen overstyrer plugin lar deg raskt overstyre hvilken som helst mal. Hvis du ikke har lyst til å gjøre alt dette, kan du bruke en plugin som heter One Click Child Theme å gjøre det fra WordPress-oversikten, og tilbyr det beste fra begge verdener.

WordPress Barnetemaer

Den vanligste måten å gjøre stabile tilpasninger – og den mest anbefalte – er med et barn-tema. For å avklare er et barnetema mye som et Photoshop-lag eller en animasjons-cel: et gjennomsiktig stilark som lar deg gjøre ikke endringer destruktivt. Ikke bare kosmetiske endringer, heller – det er enda viktigere å legge viktige modifikasjoner til nettstedets essensielle funksjoner i et barnetema.

Endre nettstedets functions.php fil er noe av det verste du kan gjøre før en oppdatering, ettersom tapet av en viktig funksjonell komponent i det vesentlige kan trekke støttebjelkene ut fra nettstedet ditt. Så inkluder også funksjonelle endringer i barnetema. Det kan hjelpe å lage flere for å unngå å måtte dumpe for mye informasjon til en enkelt. I tilfelle du trenger en oppfriskning, er de ganske enkle å lage. Etter det trenger du bare å inkludere temaene du spesifikt ønsker å endre på barnet.

Lag først en ny mappe i wp-content / themes katalog for å holde den. Gi det samme navn som overordnet tema, men med “-barn” takket til slutten (du kan virkelig kalle det hva du vil, men ved å navngi det på denne måten hvis du noen gang har flere temaer vet du hva de er til) . Opprett en fil som heter “style.css.” I mappen. Etter det må stilarket starte med følgende kode:

/ *
Tema Navn: Totalt barn
Tema URI: http://totalwptheme.com
Beskrivelse: Totalt WordPress-temaeksempel barnetema.
Forfatter: AJ Clarke
Forfatter URI: http://totalwptheme.com
Mal: Totalt
Versjon: 1.0
* /

Et hvilket som helst av oppføringsfeltene kan endres etter eget ønske, men husk å beholde temanavnet og malen. Malen er katalognavnet til overordnet tema, og hvis malnavnet mangler eller er feil, vises ikke barnetemaet.

Deretter vil du opprette en ny tom function.php-fil der du vil legge til kode slik at barnetemaet ditt vet å inkludere hovedstilarket til temaet ditt. I dennefunksjonene.php filen lim inn følgende kode:

get ('versjon');
// Last inn stilarket
wp_enqueue_style ('forelderstil', get_template_directory_uri (). '/ style.css', matrise (), $ versjon);

}
add_action ('wp_enqueue_scripts', 'total_child_enqueue_parent_theme_style');

Hvis du ser på koden vil du se hva den gjør, den laster inn overordnede stilark, men også den inneholder versjonsnummeret til overordnet tema. Dette er veldig viktig, men ikke mange gjør det. Årsaken til å inkludere versjonenummeret til overordnet tema er det når foreldertemaet oppdateres hvis det har skjedd endringer i stilartarket for overordnede temaer, så cache-plugins, CDN-er og nettlesere vet at de trenger å oppdatere filen. Dette vil bidra til å forhindre “ødelagt” CSS når du oppdaterer overordnet tema.

Flytte gjeldende manuelle redigeringer til et tema for barnet

Hvis du allerede har laget nettstedet ditt og tilpasset overordnet tema feil, og du ikke har flere ledige timer til å sitte rundt å flytte kode fra en fil til en annen, kan du alltid sikkerhetskopiere den gjeldende versjonen av siden din til et barn tema. Når du har laget en temamappe, legger du bare til kopier av filene du har endret til den, og erstatter deretter WordPress-tematikken med den i depotet..

Det er ikke en perfekt løsning, men den skal fungere. Trikset er å sørge for at du ikke sikkerhetskopierer noe som ikke er endret, slik at du ikke ender opp med å overskrive den nye koden som oppdateringen vil installere med den gamle koden. Så du trenger fortsatt en grundig kunnskap om hva du tilpasset – du kan ikke bare kopiere ting engros. Det kan til og med hjelpe å gå gjennom filene og fjerne så mye kode som ikke er din.

Sikkerhetskopiere ditt WordPress-nettsted

Først, sikkerhetskopiere tidlig og ofte sikkerhetskopiere. WordPress lagrer alt du noen gang har skrevet eller lastet opp i databasen deres, og de kan lide funksjonsfeil av mange grunner. Det er veldig enkelt å miste et helt nettsted til en serverfeil eller korrupt database. Heldigvis tar det sikkerhetskopi bare noen få minutter.

Det er en rekke måter å gjøre det på. Først kan du bare kopiere filene til datamaskinen din ved å bruke FTP-klienter eller Unix Shell Skills. Du kan også bruke WinSCP for å holde et “speil” på skrivebordet ditt som oppdateres med nettstedet ditt.

Eller, det er en gratis klesvask automatisk backup-plugins, samt premium opsjoner. Her på WPExplorer bruker vi Vaultpress, og tidligere har vi brukt Backup Buddy – som begge er gode alternativer for å opprette og vedlikeholde regelmessige sikkerhetskopier av nettstedet ditt (i tillegg til de daglige sikkerhetskopiene som tilbys av de fleste administrerte WordPress-hostingplaner).

Endelig har cPanel, Direct Admin, Ensim, Plesk, vDeck og Ferozo alle unike måter å sikkerhetskopiere nettsteder som er vert for dem. Omfattende instruksjoner for dette finner du i WordPress Codex. I verste fall kan du kontakte verten når du mister noe du virkelig trenger. De fleste verter tar sikkerhetskopi av nettstedene sine, men det kan være vondt å få dataene tilbake fra dem.

Test endringene dine

Til slutt kan du oppgradere manuelt eller automatisk. Med manuell oppgradering kan du teste endringene for å se om de ødelegger nettstedet ditt eller ikke. WordPress behandler to versjoner av samme tema som to forskjellige temaer. Betydning, hvis du har GenericTheme V1 og GenericTheme V1.1 i din wp-content / themes mappen, blir de behandlet som to forskjellige temaer. Dette betyr at du kan ha flere versjoner av samme tema installert på nettstedet ditt. I det minste kan du bruke dette til å veksle mellom den gamle, tilpassede versjonen og den nye, så du har en referanse hvis du velger å gjenoppbygge den fra grunnen av med temaer for barn.

Konklusjon

Utsiktene til å miste tilpasningene du jobbet så hardt med, kan være skremmende, og oppdateringsprosessen kan virke som om den fører deg inn i det. Men med temaer for barn (eller plugins eller rammer) og litt framsyn, trenger det ikke å være det. Har du andre ideer for å lage regelmessige oppdateringer til WordPress-nettsteder uten å miste tilpasningen? Jeg vil gjerne høre om dem i kommentarene!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me