Slik legger du beslektede innlegg til din WordPress-blogg

Slik legger du beslektede innlegg til din WordPress-blogg

Å legge beslektede innlegg til bloggen din kan bidra til å forbedre innholdsengasjementet, holde besøkende på nettstedet ditt og øke SEO. Ved å introdusere leserne dine for annet relevant innhold på nettstedet ditt, gir du en imponerende brukeropplevelse, som til slutt vil hjelpe nettstedet ditt med å nå sine mål. Det eneste spørsmålet som er igjen er hvordan du legger til relaterte innlegg til WordPress-bloggen din?


I denne artikkelen diskuterer vi detaljert fordelene ved å bruke et relatert innlegg-plugin. Vi vil deretter se på hvordan du installerer Jetpack på ditt WordPress-nettsted og sette opp modulen Relaterte innlegg. Vi avslutter med å vurdere et par andre WordPress-plugins som også kan legge til imponerende relaterte innleggsseksjoner til bloggen din.

Hvorfor bør du bruke et beslektet innlegg-plugin?

Relaterte innlegg EksempelÅ bruke et beslektet innlegg-plugin på WordPress-nettstedet ditt kan ha mange fordeler. La oss se på noen få av dem …

Hold besøkende på nettstedet ditt

Når en ny besøkende kommer til nettstedet ditt, vil de ikke vite hva de skal gjøre eller hvor de skal se. Det er din jobb å gjøre publikums reise på nettstedet ditt så sømløst og enkelt som mulig. Hvis de besøkende må tenke på hvor de skal gå videre, må nettstedet ditt forbedre navigasjonen.

Mange av besøkende på nettstedet ditt vil finne nettstedet ditt gjennom en søkemotor og ankomme til et spesifikt innlegg eller side som var relatert til deres første søk. Problemet her er at når folk først har lest artikkelen som trakk dem til nettstedet ditt i utgangspunktet, med mindre de blir fortalt annerledes, vil de umiddelbart forlate. Det er her en relatert innlegg-plugin kan være så nyttig.

Ved å vise beslektede innlegg under en artikkel, forteller du besøkende hva de skal gjøre videre. Å vise frem innhold i en lignende nisje som innlegget de nettopp har lest, vil holde dem interessert i hva nettstedet ditt har å tilby. Og jo flere sider de ser, og jo lenger de bruker på nettstedet ditt, jo mer sannsynlig er det at de konverterer mot nettstedets mål.

Lag en lojal etterfølging

Å skape et lojal følgende bør være et fokus for alle WordPress-nettsteder. Et beslektet innlegg-plugin vil hjelpe besøkende lett å få tilgang til en rekke artikler, og gi innholdet visningstid det sannsynligvis ikke ville ha fått noe annet. Jo mer publikum leser, desto større sannsynlighet er det for at de blir fans av ditt forfattere og innhold på nettstedet, og øker sannsynligheten for at de vil følge deg og dele artiklene dine på sosiale medier, og regelmessig komme tilbake til nettstedet ditt.

Forbedre SEO

Et beslektet innlegg-plugin er en effektiv måte å forbedre WordPress-nettstedets SEO. Ved å oppmuntre besøkende til å lese flere og flere blogginnlegg, øker antall sidevisninger og tid brukt på stedet. Samtidig vil avvisningsratene synke. Disse beregningene blir alle sett positivt av søkemotorene og vil hjelpe innholdet ditt å rangeres godt.

Gjenbruk gammelt innhold

Å måtte stadig kverne ut nytt innhold som raskt blir begravet sider dypt, kan bli frustrerende. Å bruke et beslektet innlegg-plugin er en fin måte å få ditt eldre, men fortsatt høykvalitetsinnhold, sett av publikum.

Så nå har du sett noen av de imponerende fordelene som å bruke en relatert innlegg-plugin kan gi. La oss neste se på hvordan du legger til relaterte innleggsfunksjonalitet til WordPress-nettstedet ditt.

Slik legger du beslektede innlegg til WordPress med JetPack

Hvordan legge til relaterte innlegg med Jetpack

Om et øyeblikk skal vi se på hvordan du bruker Jetpack for å legge til en relatert innleggsseksjon i bloggen din. Imidlertid er det en rekke andre effektive gratis og premium WordPress-relaterte innlegg-plugins som alle er levedyktige alternativer. Det er viktig at noen temaer som Total (laget av oss her på WPExplorer) faktisk inkluderer deres egne relaterte innleggsverktøy. Kontroller derfor alltid at temaet ikke inneholder denne funksjonen før du installerer et relatert innlegg-plugin.

jetpack er en funksjonsrik løsning som kan legge til imponerende funksjonalitet til WordPress-nettstedet ditt. Laget av Automattic, Jetpack består av et bredt utvalg av moduler, alt sammen forpliktet til å forbedre ytelsen til nettstedet ditt. For denne artikkelen vil vi imidlertid fokusere på modulen Relaterte innlegg.

Jetpack Relaterte innlegg-plugineksempel

Relaterte innlegg vil gjøre det mulig for deg å legge til en attraktiv relaterte innleggsseksjon (som sett ovenfor) under hver artikkel på nettstedet ditt. Dette verktøyet vil analysere hvert innlegg og deretter vise andre kontekstualiserte artikler til de besøkende, som de kan være interessert i å lese.

Jetpack gir noen raske tilpasningsmuligheter, men du kan også videre konfigurer den relaterte innleggsseksjonen din ved å bruke kode. Beslektede innlegg genereres basert på innholdet deres, samt eventuelle angitte koder eller kategorier. Jetpack påtar seg også all behandling og servering fra skyen deres. Dette betyr at det ikke er noen ekstra belastning på nettstedets server, noe som sikrer at nettstedets hastighet ikke påvirkes.

Jetpack er ekstremt enkel å installere og sette opp, og Relaterte innlegg kan aktiveres bare ved å klikke på en knapp. Så hvis du raskt vil legge til en stilig relaterte innleggsseksjon på nettstedet ditt, kan dette være plugins for deg. La oss se på hvordan vi konfigurerer det …

Trinn 1: Installer Jetpack

Åpne WordPress-oversikten og velg Plugins> Add New fra menyen.

Legg til ny plugin

Skriv ‘Jetpack’ i søkefunksjonen. Først når Jetpack-plugin har vært plassert, klikk på Installer> Aktiver.

Jetpack Active

Du vil nå finne at en Jetpack-meny er lagt til i WordPress-menyen.

Trinn 2: Aktiver relaterte innlegg

Hvis du vil aktivere modulen Relaterte innlegg, velger du Jetpack> Innstillinger fra WordPress-menyen. Velg deretter Traffic-fanen og bla ned til Relaterte innlegg.

Aktivere relaterte innlegg

Aktiver knappen ved siden av Vis relatert innhold etter innlegg for å slå på den relaterte innleggsfunksjonen. Du kan deretter velge mellom et par enkle tilpasningsalternativer, slik at du kan bruke en stor slående layout og legge til en beslektet tittel til seksjonen.

Trinn 3: Bruk Customizer til å endre delen om relaterte innlegg

Med en nylig Jetpack-utvikling kan du nå endre den relaterte innleggsseksjonen ytterligere ved hjelp av temaets Customizer. Åpne Customizer ved å klikke på Jetpack’s Try it Now call to action, eller via WordPress-menyen Utseende> Tilpass. Nettstedet ditt åpnes deretter på direktesiden og viser WordPress Customizer.

Customizer

Bla ned Customizer og klikk på Relaterte innlegg. Her gir tilpasningen deg ekstra tilpasningsalternativer, inkludert å endre oppsettet, vise miniatyrbilder og legge til datoen da hver artikkel ble publisert. Du kan live se endringene dine på nettstedet ditt mens du gjør dem, og når du er fornøyd med delen om relaterte innlegg, velg Lagre og publiser.

Som du kan se, er det en rask og enkel prosess å sette opp en beslektet innlegg-funksjon på WordPress-nettstedet ditt. Imidlertid, hvis du ikke er overbevist om at dette er plugins for deg, her er et par andre alternativer …

Jetpack Relaterte innlegg Alternativ

Hvis du ikke vil bruke JetPack, er det mange andre plugins å velge mellom. Du kan sjekke artikkelen vår om de beste relaterte innlegg-plugins for en fullstendig liste, men her er to av våre favoritt Jetpack-alternativer.

Nok et beslektet innlegg-plugin (YARPP)

Hvordan legge til relaterte innlegg med YARPP

Ytterligere et beslektet innlegg-plugin (YARPP) er et populært alternativ for deg som ser på hvordan du legger til relaterte innlegg på WordPress-nettstedet. YARPP gir noen imponerende funksjoner og vil gi deg mer kontroll over utseendet og plasseringen til den relaterte postseksjonen enn Jetpack.

YARPP lar deg velge om du vil vise innlegg, sider og / eller tilpassede innleggstyper, ved hjelp av miniatyrbilder eller en listevisning. Du kan også legge til en relatert innleggsseksjon under hvert blogginnlegg, i en sidefelt eller i en RSS-strøm. YARPP bruker sin avanserte algoritme, som vurderer innhold, posttittler, tags, kategorier og tilpassede taksonomier, for å vise relevant innhold for leserne dine..

Ulempen med å bruke YARPP på nettstedet ditt er at det kan være ekstremt databasekrevende. Av denne grunn er det forbudt av en rekke WordPress-hosting-tjenester, inkludert WPEngine.

Relaterte innlegg Pro

Hvordan legge til relaterte innlegg med Relaterte innlegg Pro

Relaterte innlegg Pro er en premium WordPress-plugin som kan kjøpes fra CodeCanyon. Denne kraftige plugin-en er ekstremt tilpassbar og inkluderer tre forskjellige oppsett, samt 65 forhåndsdefinerte maler. Dette sikrer at relaterte innleggsseksjoner kan opprettes til dine eksakte spesifikasjoner, og samsvarer med merkevaren din. Hvis du er usikker på hvordan du legger til relaterte innlegg, er dette en enkel måte å gjøre det på, alt uten å måtte berøre en linje med kode.

Relaterte innlegg Pro støtter også en rekke innhold, inkludert tilpassede innleggstyper, tilpasset innhold, kategorier, innlegg, sider og mer. Og med integrasjon med bbPress, og WooCommerce, så vel som andre eCommerce-plugins, kan du vise relaterte produkter eller forumemner.

Til tross for sine avanserte funksjoner, har Relaterte innlegg Pro et iboende oppsett. Og med et gratis nyttig supportteam, kan du raskt vise riktig relatert innhold på WordPress-nettstedet ditt.

Endelige tanker om relaterte innlegg-plugins

Som du kan se, er å legge til et beslektet innlegg-plugin til WordPress-bloggen din en effektiv måte å gi en imponerende brukeropplevelse. Ved å vise publikumets innhold som er relevant for artikkelen de leser, er det mer sannsynlig at besøkende klikker seg gjennom og fortsetter å surfe på nettstedet ditt. Dette vil bidra til å redusere avvisningsraten, forbedre tiden folk bruker på nettstedet ditt, og bidra til å skape et fellesskap av lojale følgere til bloggen din.

Har du flere tips for hvordan du legger til relaterte innlegg til WordPress? Eller har du brukt et beslektet innlegg-plugin på WordPress-nettstedet ditt? Del gjerne tankene dine i kommentarene nedenfor …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map