Første gang jeg installerte en WordPress-blogg, dro jeg nesten håret. Prosessen var lett å følge, men hver gang jeg kom til slutten, ville jeg få en feil, og som mange andre feil, sa den aldri hva som var galt. Senere etter at jeg hadde sjekket med min webvert og gjort mye støy om saken, fortalte de meg at noen omstreifende hund spiste .htacess-filen min. Så jeg ga nytt navn til den berørte filen, og hvem installerte jeg min første WordPress-blogg noensinne!


Det var ikke noe stort. Pokker, hvem tuller jeg? Følelsen av prestasjoner som fulgte med den første installasjonen var som ingen andre. For det første var jeg overlykkelig over at installasjonen endelig ble vellykket. For det andre var jeg spent på at jeg tok et stort steg mot drømmen min om å eie en online virksomhet. Siden den gang har jeg installert utallige forekomster av WordPress både på webservere og PC-er.

Forutsatt at du vet hva du gjør, skal installere eller snarere lansere en blogg som er selv vert, bør det ta under femten minutter. Det er lett-peasy arbeid, og alle kan gjøre det. Hvis du er spent og klar til å starte din første blogg, la oss få tidtakerne til å tikke og få dette over og ferdig med. Gled deg og ikke glem å dele tankene dine i kommentarene, vi gleder oss alltid til tilbakemeldingene dine.

Hva trenger du

Først først, la oss se på hva du trenger. Du trenger en webhotellpakke. En WordPress-blogg med egen vert, i motsetning til en gratis blogg (f.eks. Ditt navn.wordpress.com), krever en webserver. Det er her du vil installere WordPress-plattformen. Neste opp er ditt domenenavn. Dette er identiteten til bloggen din. Det er den virtuelle adressen til bloggen din på nettet (URL). Det kreves en eller annen form for betaling for disse to nødvendighetene. Bare husk at dette er gjentatte månedlige eller årlige betalinger, så sørg for å budsjettere deretter.

Og til slutt trenger du omtrent femten (15) minutter av tiden din for å installere WordPress-skriptet og tilpasse bloggen med et nytt tema og et par plugins. Ikke vent til å komme i gang …

Velge den perfekte WordPress Hosting

La oss først gjøre WordPress-bloggen din som er vert, til et koselig hjem. Igjen, med mindre du eier webservere, må du leie serverplass. Vi har dekket dette emnet mange ganger tidligere, her og her, men hvis du aldri har sett disse innleggene, her er en rask oversikt over faktorene du må huske på når du velger riktig webhotell for WordPress-bloggen din :

  • Koste: Ikke alltid gå til den billigste avtalen i markedet. Ikke betal for funksjoner du ikke trenger nå eller i nær fremtid. Å betale for det du trenger, betyr at du på forhånd må kjenne kravene til WordPress-bloggen din. Nettverter som WPEngine, Bluehost, GoDaddy og HostMonster har noen gode priser, selv for administrert WordPress-hosting. I tillegg, hvis du fanger noen av dem i godt humør, kan du dra nytte av sjenerøse rabatter og kuponger for å redusere kostnadene for webhotellet ditt (sjekk ut WordPress-kupongsiden for å se noen av vertenes nåværende tilbud). Begynn i det små eller avhengig av nettstedets behov, og skaler opp eller ned deretter. Ikke spill billig med din online virksomhet, men ikke la en bedrift svindle deg.
  • Funksjoner & Opptreden: Du vil være med en webhost som “… garanterer opptider, supersnelle servere, [ubegrenset] båndbredde og nok diskplass for å imøtekomme dine behov.” Men hvor mye er nok? De fleste webverter har ubegrenset diskplass, ubegrenset båndbredde og ubegrenset underdomener blant andre funksjoner. Som en grunnlinje, båndbredde på 5 GB per måned og 5 GB diskplass bør være nok for de fleste. Andre funksjoner du må huske på inkluderer addon-domener, sikkerhetskopitjenester, e-post og skriptsupport blant andre. På oppetider har Jetpack en flott funksjon som sender deg e-postvarsler hver gang nettstedet ditt går ned. Hvis du begynner å få mange av disse varslene, bør du vurdere å endre webhotellet eller oppgradere til en overlegen hostingplan.
  • Kvalitet på kundesupport: Kundebehandling kommer uten sidestykke. Hvis du elsker kundene dine (og som ikke gjør det), vil du alltid holde et smil på ansiktet. Selvfølgelig er det kunder du trenger å sparke til fortauskanten så snart du kan, men det er ikke poenget. Nettverten du velger for din WordPress-blogg som er hostet selv, skal ha et godt rykte for kundestøtte. Du vil ikke at de besøkende skal se feil fordi vertens kundebehandling ikke kan løse noen tilfeldige problemer raskt nok. Omtaler på internett vil raskt fortelle deg om din WordPress-leverandør av valget verdsetter kundestøtte.

Her hos WPExplorer, er vi absolutt glad i og verdsetter alle leserne våre. Vi elsker og bruker WPEngine – en topp rangert WordPress-vert – men i forbindelse med denne opplæringen velger jeg Bluehost fordi den er pålitelig, kommer med mange fantastiske funksjoner og kundestøtten er ganske enkelt fantastisk for å si det mildt.

Imidlertid er webhotell bare en del av ligningen. Du trenger også et domenenavn slik at klienter, venner og familie kan finne WordPress-bloggen din på nettet.

Velge det perfekte domenenavnet

Nå som vi har bosatt oss i et komfortabelt hjem for WordPress-bloggen din, er det eneste vi trenger en adresse, altså endelig vil du ha en URL for visittkortene dine folk kan finne din virksomhet. Domenenavnet ditt kan være hva du vil. Det kan være navnet ditt, en kombinasjon av navnet ditt og favorittdrikken din, navnet på produktet ditt med en liten vri – hva som helst! Jeg har sett et par morsomme domener på nettet, men det er historien for en annen dag.

For øvrig er et domenenavn noe som facebook.com eller youtube.com i tilfelle du har hodet i skyene. De koster vanligvis rundt $ 10 dollar per år, og du kan alltid få et gratis domene når du registrerer deg hos Bluehost. Mange andre webhoteller tilbyr et gratis domene, så ikke føler deg begrenset i denne forbindelse.

Du kan velge å registrere ditt domenenavn hos webhotellet ditt eller hos en domeneregistreringspartner som Namecheap (jeg registrerer domenene mine her) eller GoDaddy blant andre. Enten du registrerer domenet ditt hos en registrar eller en webhost, ikke la tankene vandre av, jeg vil fortelle deg nøyaktig hva du skal gjøre for å peke domenet til WordPress-bloggen din om et par minutter. Men la oss først ta en selfie puste inn og deretter sette opp webhotellkontoen din.

Sette opp en webhotellkonto

Du trenger et domenenavn for å åpne en webhotellkonto. Hvis du vil registrere deg hos en domeneregistrator som din, kan du gå til Namecheap eller hvor som helst, og bare gjøre det. Det er en enkel og grei prosess jeg ikke forventer at du får problemer. Hvis du ønsker å få et gratis domene (gratis i minst ett år), kan du gå over til Bluehost og klikke på den grønne knappen “Komme i gang nå” midt på hjemmesiden..

Bluehost

Dette bør ta deg til påmeldingssiden der du kan velge webhotellpakken. I skrivende stund er det tre pakker tilgjengelige: start for $ 3.95 per måned, pluss til $ 6.95 per måned og business pro til $ 14.95 per måned:

select-your-plan

Husk at dette er kampanjepriser for første termin (slik fungerer ganske mye vertsrabatt). Etter den første terminperioden fornyes prisene til henholdsvis de vanlige prisene. Fortsatt er dette veldig rimelig hosting og er perfekt for alle som nettopp begynner.

Hvis du registrerer domenene dine hos en registrar i motsetning til webhotellet, må du justere navneserverinformasjonen (DNS). Hvis du kjøper hostingpakken din fra Bluehost, må du legge til ns1.bluehost.com og ns2.bluehost.com til navneserverpostene dine. Det er ikke for komplisert, men ikke nøl med å kontakte domeneregistratoren eller søke i vanlige spørsmål om du trenger hjelp.

Etter at du har registrert domenet ditt, kan det ta omtrent 24 timer å propagere. Vi tar ikke denne tiden hensyn til i denne opplæringen. Så hvis du nettopp kjøpte domenet ditt, må du ta en liten kaffepause ��

La oss gå videre til neste trinn. Velg en plan som samsvarer med dine behov. Dette bør føre deg til en side der du vil legge til eller velge domenenavn:

Registrer deg nå

Hvis du vil ha et gratis domene, bruker du boksen til venstre. Hvis du allerede har et domenenavn, bruker du boksen til høyre. Velg et unikt domene, men husk at valget ditt kanskje ikke er tilgjengelig:

domene utilgjengelig

Hvis det ikke er tilgjengelig, velger du bare et annet domene eller endrer .com-utvidelsen til noe som blant annet .org, .net eller .us. På slutten av dagen vil du alltid få et domene som behager deg, så ikke svett det.

Klikk “neste”, så skal du føres til en annen side som samler inn informasjon, pakkeinformasjon og faktureringsinformasjon. Velg hva du trenger, skriv inn faktureringsinformasjonen din og klikk på den grønne “neste” knappen nederst. Bluehost lar deg betale med kredittkort eller med PayPal, så du er godt dekket her. Fullfør betalingen.

Hva nå?

Logg inn på e-postkontoen din, og du vil se en “Velkommen til Bluehost” e-post. Denne første e-postadressen inneholder alle koblingene du trenger for å komme i gang. Du kan logge inn på kontoen din ved å gå til https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin eller ved å klikke på en eller flere av lenkene i velkomstemailen. Kontrollpanelet ditt (også kalt c-panel) skal se slik ut:

kontrollpanel

Gøy, ikke sant?

Installere din WordPress-blogg som er selv vert

Under “Nettstedbyggere”, klikk på WordPress-ikonet. Den morsomme delen er bare å starte. Den nye fanen som åpnes fører til Mojo Marketplace Ett klikk Installerer. Bare klikk på den grønne “Install” -knappen eller velg å “Importer” en eksisterende installasjon av WordPress. For vårt tilfelle “Installer” det.

Velg det domenet du vil installere WordPress-bloggen din på på neste side. Domenet ditt skulle vises her så lenge det ble registrert. Klikk på “Kontroller domene”. Vent i fem sekunder. Merk av for “Vis avanserte alternativer” for å sette opp administratornavn og passord. Godta vilkårene og klikk deretter på “Installer nå”. Vent noen sekunder eller ta en kaffe.

Kom tilbake og klikk på den svarte “Vis legitimasjonsknappen” -knappen som vises på et oransje banner øverst på siden. Dette åpner en annen side med bloggens URL og påloggingsdetaljer. Logg inn på WordPress-bloggen din via http://www.yourdomain.com/wp-admin. Erstatt youdomain.com med det faktiske domenenavnet nå som du har det.

Som standard oppdager den nye WordPress-bloggen som er din egen vert, den siste versjonen av et WordPress-tema kjent som Twenty Fourteen. Det er et grunnleggende tema, og hvis du ikke liker den grønn-svarte mash-upen, bare gå til Utseende -> Temaer på din WordPress admin-meny. Herfra klikker du på “Legg til nytt” for å velge blant de tusen gratis temaene som er tilgjengelige på WordPress.org.

Vår gratis temasamling er full av fantastiske temaer du kan bruke for å forbedre utseendet til bloggen din. Men hvis du leter etter det perfekte WordPress-temaet designet for å tilpasse seg dine behov, anbefaler jeg Total Drag & Drop WordPress Theme.

På dette tidspunktet er vi veldig ferdige med å sette opp WordPress-bloggen din, og du bør gjerne gjøre hva du vil med den. Må plugins for å aktivere Akismet – en dødelig spammorder – og installere alle typer plugins du liker fra sosiale medier, medlemskap til eCommerce og Admin plugins for bare å nevne noen få.

Gleder du deg til å publisere ditt eget innhold? Gå til Innlegg -> Legg til nytt for å opprette ditt første blogginnlegg, Sider -> Legg til nytt å lage en ny side (f.eks. en kort Om-side med et oppdrag) Media -> Legg til nytt  å laste opp lyd-, video- eller bildefiler. Du kan også laste ned nedlastbare filer, så del gjerne PDF-e-boken din fritt. Standard opplasting av filstørrelse er avkortet på 50 MB, men du kan endre dette enkelt ved å legge til noen få linjer med kode i noen PHP-fil. Ikke bry deg om dette for øyeblikket. Du vil lære alt om det her i tide.

WordPress Admin Dashboard er vakkert og enkelt å bruke, og selv om du er nybegynner (greenhorn per se), bør du ha en flott tid med å lage WordPress. Husk alltid å logge ut av nettstedet ditt hver gang. Over alt annet, ha det så gøy du kan.

Flere ressurser

Noen av de følgende artiklene inspirerte meg, så hvis du vil lese mer om å sette opp en WordPress-blogg som er hostet selv, kan jeg ikke tenke på bedre ressurser:

Hvis du kjører inn i en hage

Det skjer, vi gjør alle feil. Så bare i tilfelle du får problemer underveis, her er en håndfull nyttige lenker med gode tips for rookies, bloggen din og til og med SEO. Og selvfølgelig er det massevis av mer nyttig informasjon i bloggen vår (bare bruk den kjekkeste søkefeltet i tittelen for å finne det du trenger).

  • Er du ny på WordPress? Unngå disse 10 rookie-feilene
  • 15 vanlige WordPress-feil med løsninger
  • 15 WordPress feil å unngå for enhver pris
  • Innleggsserie: Vanlige WordPress-feil på stedet
  • Innleggsserie: Hvordan rote WordPress-bloggen din i 10 enkle trinn

Konklusjon

Hva la jeg ut? Mmmh, kan ikke tenke på noe for øyeblikket. Det er omtrent 16:00 her og “Party The Pain Away” av Tech N9ne spiller i bakgrunnen. Jeg er tom for kaffe, noe som betyr at jeg må ned. Inntil neste gang, la oss snakke i kommentarfeltet nedenfor. Adios og God Speed ​​amigos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me