Slik lager du en kampanjebok for ditt WordPress-nettsted (i fire trinn)

Slik lager du en kampanjebok for ditt WordPress-nettsted (i fire trinn)

Kanskje har du lekt med ideen om å skrive en e-bok på en stund, men du har ikke kommet deg frem til den ennå. Det er tross alt for vanskelig og tidkrevende å lage en e-bok?


Selv om det ikke er noen tur i parken å sette sammen en reklamebok, kan du gjøre det hvis du setter deg inn i den. Videre har publisering av en e-bok mange fordeler, som å gjøre det mulig for deg å markedsføre nettstedet ditt og etablere deg som en autoritet på ditt felt.

I denne artikkelen har vi satt sammen en fire-trinns prosess for å hjelpe deg med å lage din første kampanjetilbud e-bok, som dekker alt fra planlegging til publisering. La oss dykke rett inn!

Trinn 1: Velg de riktige verktøyene

Det første trinnet til å skrive e-boken er å finne de riktige verktøyene. Å skrive en e-bok er mye annerledes enn et vanlig blogginnlegg fra formateringssynspunkt, så du må finne verktøy som kan hjelpe deg med å takle det aspektet, så vel som noen andre. Med det i bakhodet, setter vi sammen en kort liste over våre favoritt skriveverktøy, delt inn i fire kategorier for din fordel.

1. Skrive og redigere

 • Microsoft Word. Du er sannsynligvis allerede kjent med denne. Det er et av de beste verktøyene for idédugnad og skriving av alle typer innhold. Videre gjør det deg i stand til det sette opp komplekse makroer å håndtere repeterende oppgaver, som kan være en betydelig tidsbesparelse.
 • google Dokumenter. På papir, Google Docs ligner veldig mye på Microsoft Word, bortsett fra de overlegne samarbeidsfunksjonene. Hvis du jobber med en redaktør, og du må følge med på endringer og revisjoner, bør dette verktøyet være helt opp i bakgaten.

2. Formatering og konvertering

 • PublishXpress. PublishXpress tilbyr sømløse konverteringer til .epub og .mobi formater. Alt du trenger å gjøre er å laste opp kildefilen, velge et omslag og klikke på Konvertere knapp.
 • Anthologize. Anthologize er en WordPress-plugin som konverterer WordPress-innlegg til PDF-filer med bare noen få klikk.

3. Alt-i-ett-verktøy

 • Pressbooks. Denne kraftige WordPress-plugin gjør det mulig for deg å planlegge, skrive, redigere, formatere og publisere e-bøker rett fra oversikten.
 • caliber. Denne stasjonære appen tilbyr en komplett pakke med funksjoner for å skrive, formatere, publisere og til og med konvertere e-bøker mellom flere filtyper.

4. WordPress Verktøy

 • PDF og utskrift av BestWebSoft. Hva kan jeg tilby premium eller gratis innhold på nettstedet ditt som pdf? Denne gratis plugin-en legger til PDF og Print-knapper i innleggene dine, slik at leserne enkelt kan laste ned eller skrive ut innholdet for senere lesing.
 • Enkel PDF-eksportør. Trenger du å eksportere alle eller innleggene dine, eller alle av en tilpasset innleggstype? Denne gratis plugin-løsningen eksporterer innleggene dine til en enkelt PDF-fil, noe som gjør prosessen rask og enkel.

Trinn # 2: Begynn å skrive reklamekampanjen din

Når du har funnet de riktige verktøyene, er det på tide å rulle opp ermene og begynne å skrive. Denne fasen kan være langvarig, og den kan bli frustrerende, så det er viktig at du holder deg til en prosess som fungerer for deg. Med det i tankene er det slik vi håndtere lange skriveoppgaver:

 1. Velg et emne. Dette er en personlig avgjørelse, men for de beste resultatene, bør du velge et emne du er lidenskapelig og kunnskap om.
 2. Forskning. Undersøk emnet ditt og begynn å tenke på hvilken informasjon som kommer til å bli det til din e-bok.
 3. Sett sammen en disposisjon. Når du har forsket på ideene dine grundig, lager du en disposisjon for prosjektet ditt. Det er ingen harde og raske regler for å gjøre det, men du kan alltid se etter en mal for å komme i gang.
 4. Skriv ditt første utkast. Sett deg ned og begynn å skrive – avhengig av din personlige smak, kan dette trinnet inneholde generøse mengder kaffe. Det kan være lurt å unngå redigering på dette stadiet, siden det kan bremse deg.
 5. Rediger og poler utkastet ditt. Helst bør du ta en liten pause mellom å fullføre det første utkastet og redigere det. Se etter ideer du kanskje har gått glipp av, ordrepetisjon, problemer med flyt, og selvfølgelig grammatikkfeil og skrivefeil.
 6. korrektur. Dette trinnet håndteres best av et friskt par øyne, så du bør tenke på å outsourcere det til en redaktør. En god redaktør bør fange alt du savnet under forrige trinn.
 7. Publiser din e-bok. Vi vil snakke mer om hvordan du publiserer e-boken din videre, så fortsett å lese!

Når det gjelder å skrive innhold i langformat som en e-bok, lønner det seg å være så strukturert som mulig, og å dele opp prosessen i flere trinn vil gjøre forsøket mye mindre stressende enn å takle det uten at det er en plan.

Trinn 3: Formater din e-bok

Et skjermbilde av et e-bokomslag.

Et eksempel på et attraktivt e-bokomslag.

Når du er ferdig med å skrive e-boken din, er det på tide å jobbe med utformingen og formateringen, og deretter konvertere dokumentet til ønsket filtype. Det er viktig å få formateringen til e-boken riktig, slik at den gjengis riktig på tvers av alle slags skjermer, spesielt i små formfaktorer.

Når du er fornøyd med e-bokens layout og format, må vi konvertere den til en passende filtype for å minimere kompatibilitetsfeil. Dette er de mest populære e-bokfilformatene for øyeblikket:

 • PDF: Denne filtypen er ekstremt vanlig takket være den brede spekteret av kompatibilitet.
 • Mobi: Mobipocket (eller mobi) Formatet er ideelt hvis du trenger å gjengi komplekst innhold med letthet og fleksibilitet.
 • ePub: Dette populære e-bokformatet tilbyr en solid opplevelse og støttes av de fleste leseprogrammer.

Av de tre er PDF det desidert mest populære formatet takket være mainstream-støtte. Imidlertid har i disse dager sannsynligvis de fleste tilgang til leseprogramvare som støtter et bredt spekter av filtyper, så du trenger ikke velge PDF som standard hvis kompatibilitet er din største bekymring.

Trinn 4: Last opp og publiser din e-bok

Etter alt det harde arbeidet ditt, er det eneste som gjenstår å publisere e-boka og vente på at de glødende anmeldelsene begynner å strømme inn. Det er to hovedalternativer når det gjelder publisering, så la oss sjekke fordelene med hver for å hjelpe deg med å gjøre en avgjørelse.

Publiser boken din selv

Det første alternativet ditt er å selvpublisere boken din. Det betyr at du ikke trenger å gå gjennom et distribusjonsagent, og det er så enkelt som å laste opp e-boken til WordPress-nettstedet ditt og trykke på publisere knapp. Selvpublisering kan være den beste ruten hvis du jobber med et begrenset budsjett, eller ikke ønsker å dele overskuddet ditt med en online distributør. Videre lar det deg beholde kontrollen over hele prosessen, noe som kan spare deg for mye hodepine.

Bruker Enkel digital nedlastning (EDD) plugin, kan du håndtere hele prosessen rett fra WordPress-dashbordet. Faktisk. vi har til og med en hel Easy Digital Downloads-guide for å lede deg gjennom prosessen med å sette opp nettbutikken din for første gang.

Easy Digital Downloads-plugin.

Hvis du vil tilby e-boken din gratis, vil Gratis nedlastinger tillegg for EDD gjør at du kan gjøre det uten å tvinge kjøpere til å gå gjennom den vanlige kasseprosessen. I stedet er alt de trenger å gjøre å levere e-posten deres i bytte mot e-boken din.

Kontakt en distributør

Det andre alternativet når det gjelder publisering er å bruke en e-bok-distributør. Med en distributør laster du bare opp e-boken din, setter en pris og lener deg mens de gjør alt det harde arbeidet for deg (selvfølgelig mot betaling). Noen av våre favoritt distribusjonstjenester inkluderer SmashwordsDraft2Digital, og Amazon Kindle Direct Publishing.

Hvis du ikke har tid til å håndtere alle detaljene i å publisere e-boken din, kan riktig distribusjonstjeneste ta en stor belastning fra skuldrene. Husk imidlertid at de fleste tjenester har egne retningslinjer, og du må ta deg av dem for å oppdatere e-boken og motta betalinger. Hvis du ikke har noe imot de små ulempene, bør du for all del vurdere alternativet.


Å publisere en e-bok kan være en frustrerende innsats hvis du ikke vet hvor du skal begynne. Å takle prosjektet med en solid plan i tankene, bør imidlertid hjelpe deg med å fullføre raskere og spare deg for mye hodepine.

Her er de fire viktigste trinnene for å få din første kampanjetekstbok skrevet og utgitt:

 1. Finn de riktige verktøyene for jobben.
 2. Sett deg ned og skriv.
 3. Formater din e-bok.
 4. Publiser e-boka på nettstedet ditt eller ved å bruke en distribusjonstjeneste.

Hvordan takler du komplekse skriveprosjekter som salgsfremmende e-bøker? Del dine erfaringer med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map