Slik lager du delbare bilder for sosiale medier

Veien til den perfekte artikkelen er lang. Velg et emne som vil fange publikum. Finn en slående tittel. Utkast til innholdet. Les, les om og les på nytt til du er klar.


Likevel er det en ekstra kilometer å få jobben gjort. En mange mennesker bryr seg ikke om å gå gjennom. Forsikre deg om at innlegget er delbart på sosiale nettverk.

“Dette er automatisk!” kan du si. Jada, alle anstendige WordPress-forekomster kommer med en plugin som håndterer den pusete gnizen for deg. Du trenger ikke en gang å vite om Facebook Open Graph eller Twitter Cards.

Men dette er bare halvparten av historien. Det kan være greit å ha metaen din brukt på nytt på sosiale nettverk. Men dette er definitivt ikke bra.

Innholdet ditt på nettstedet ditt kontra sosiale nettverk

Før vi viser deg hvordan du kan gjøre innholdet ditt klart til å deles, la oss se på hvordan mediene dine ser ut på nettstedet ditt og sosiale nettverk. Fordi disse ofte er veldig forskjellige.

Merkebevissthet

Merkevarebygging betyr noe. Et sterkt merke hjelper deg med å forbedre kundelojalitet, fremme munnhell, få nye kunder … Merkevarebygging kan faktisk være hovedformålet med bloggen du skriver til, da dette ofte er tilfelle for bedriftsblogger..

Merkebevissthet

Når en artikkel publiseres på et nettsted, håndteres merkevarebygging av nettstedet selv:

 • Domenenavnet vises i nettleserens adressefelt.
 • Nettstedet har ofte en navigasjonslinje på toppnivå, som legger inn logoen og bruker logoens hovedfarge som bakgrunnsfarge.
 • De unike designfunksjonene (font, layout, etc.) gjør nettstedet enkelt å gjenkjenne ved å returnere besøkende.
 • Favoritten i fanen.

Hva skjer med merkevaren når artikkelen deles på sosiale nettverk? Den er (nesten) borte.

La oss se hvordan en delt artikkel ser ut på Facebook:

Facebook Deling

De viktigste komponentene:

 • Et bilde. Normalt er dette et stort bilde, det aller første elementet som besøkendes Facebook-venner legger merke til.
 • En tittel. Dette vises med fet skrift, og dette er det første tekststykket som blir lest.
 • En beskrivelse.
 • Opprinnelsesdomenenavn. Dette elementet blir oversett med store bokstaver og lysegrå.

Disse elementene er vanligvis innrammet med tilleggsinformasjon. Over profilbildet og navnet på personen som delte artikkelen, sammen med kommentaren. Nedenfor, likes og kommentarer.

Merket, som var så gjennomgripende på nettstedet, er nå nesten usynlig. Verste tilfelle: domenenavnet skiller seg litt fra merkenavnet (f.eks. “The New York Times” blir “nytimes.com”).

Utvalgt bilde

Et vanlig WordPress-innlegg kommer med et omtalt bilde. Dette bildet i én størrelse passer til alle tjener forskjellige formål. Den første av dem er ofte å gå med tittelen i artikellister, for eksempel på bloggens hovedside. Dette skaper en lett å bla gjennom listdesign, der besøkende enkelt kan se hva han er interessert i eller hva han allerede har vurdert.

Bildet som vises, vises også jevnlig øverst på selve artikkelsiden. Det skaper en vennlig invitasjon til å lese innholdet, og forhindrer avvisning av en overveldende tekstblokk.

Dette bildet kan følge ethvert eget behov. Et bredt bilde, si 16: 9? Sikker! Et firkantet bilde? Hvorfor ikke! Et høyt bilde? Det ville lage et originalt design!

Det omtalte bildet blir vanligvis brukt på nytt som for sosiale nettverk. Problemet er at regler nå er satt av de sosiale nettverkene. Med en vri: sosiale nettverk klager nesten aldri, og beskjærer lydbilde av det kjente bildet for å passe til deres egne krav.

Det meste av tiden er dette greit. Venstre / høyre eller toppen / bunnen av bildet er litt trimmet, og resultatet er like bra som om et menneske hadde gjort det.

Men noen ganger er ikke automatisk beskjæring riktig. For eksempel i hans intervju av Tim Ferris, Dr. Andrew Weil ser fin ut:

Autokropping: Blogginnlegg

Når han ble delt på Facebook, mister han en del av hodet:

Autokropping: På Facebook

Hovedspørsmålet er ikke selve resultatet. Man kan hevde at utfallet er anstendig. Det virkelige problemet er den ukontrollerte autopiloten: oppgaven ble overlatt til Facebook alene. Noe som er uheldig da denne artikkelen ble delt mer enn 1.000 ganger.

Tittel og beskrivelse

Tekstmessige metadata er en annen kilde til avvik mellom nettstedet og de sosiale nettverkene.

På et nettsted er plassen som er tildelt tittelen vanligvis ubegrenset. Hvis du har en tendens til å være muntlig, vil nettstedet gjerne følge det.

Tittel Beskrivelse

Sosiale nettverk er en annen historie. Facebook begrenser tittelen til to linjer, forkortet og legger ellipsene til for lange titler. Dette må kombineres med plattformer: stasjonære nettlesere drar fordel av større skjermer enn native apps for smarttelefoner.

Facebook Desktop Annotation

Facebook mobil merknad

Er dette et kritisk spørsmål? Sannsynligvis ikke. Men det som ikke er normalt, er å ha en tittel avkortet uten at du vet om den.

Beskrivelsen er en annen tekstinformasjon som kan brukes til å bære tilleggsinformasjon. Facebook viser det:

Artikkel Facebook Share

Men LinkedIn gjør ikke:

Artikkel LinkedIn Del

Derfor bør en B2B-blogg, som er mer sannsynlig å bli delt på LinkedIn, bedre bruke lange titler for å dra nytte av den tilgjengelige plassen, og legge liten innsats i en beskrivelse som sjelden blir sett.

Gjør merkevaren din synlig når besøkende deler innholdet ditt

Det var det for problemene. Tid for løsninger! Når innholdet ditt er delt på sosiale nettverk, blir merket ditt bare skylt ut. Imidlertid er det et rom for ytringsfrihet å dra nytte av: bildet.

La oss innse det. Utvalgte bilder er ofte uinspirerte. Ikke verst, absolutt ikke. Men de mangler originalitet, noe som gjør dem umerkelige i et hav av lignende bilder.

Sosiale aksjer uten merkevarebygging

Unnlatelse av å revolusjonere fotografiet, kan et slikt bilde i det minste bære merkevaren din:

Sosiale aksjer med merkevarebygging

Selv om dette ikke gjør bildet mer attraktivt, er WPExplorer-logoen nå synlig. Tilfeldige brukere av sosiale nettverk har en sjanse til å legge merke til den, innse at de så denne logoen tidligere eller til og med gi denne artikkelen noen sekunder eller oppmerksomhet fordi de tidligere var engasjert med WPExplorer.

Historien trenger ikke stoppe der. Selv mens du fremdeles bruker vanlige fotografier, kan du gi bildene dine en identitet. Når de vises av sosiale nettverk, blir WPExplorer-artikler plutselig disse mørkeblå-gråtonede bildene med en hvit logo i nedre venstre hjørne. Folk som er utsatt for dette designet noen ganger, kan godt begynne å legge merke til det, selv når det raskt rulles bort.

Hvordan lage delbare bilder for innleggene dine

Som de fleste ting, er det en vanskelig måte og en enkel måte å legge merkevareidentiteten til for å legge ut bilder.

Manuelt (den harde måten)

Visstnok er det ikke rakettvitenskap å implementere disse praksisene. Bilder kan redigeres, enten av en entreprenør eller deg selv. Artikler kan deles før de offisielt publiseres, og gjennomgås med en iPhone.

Klar for en bildredigeringsøkt? Ta det medfølgende bildet ditt, fyr opp din foretrukne programvare eller tjeneste og lag dedikerte størrelser:

 • Facebook og LinkedIn forventer et bilde på 1200 × 630. Et mindre bilde kan være av mindre kvalitet på høyoppløselige skjermer. Et større bilde blir kanskje ikke behandlet i det hele tatt. Et bilde som ikke har forventet 19.1: 10-forhold, kan beskjæres eller generere en helt annen layout når den er delt. Husk at Facebook er avhengig av Open Graph, som er den sveitsiske hærens kniv av sosiale metadata. De fleste tjenester leter etter dem og bruker sine egne begrensninger. Det er viktig å holde seg til Facebook-forventningene, som er de facto-standarden.
 • Twitter håndhever ikke en streng oppløsning, men et forhold på 2: 1 med minimum og maksimal størrelse. 1500 × 750 er flott, selv om du kanskje vil ha et mindre bilde.
 • Pinterest er mer komplisert. Den trenger 600 × 600 kvadratbilder. Eller høye, 600 × 900 bilder. Egentlig er alt som faller mellom 1: 1 og 2: 3 i orden. Oh, og veldig høye støttes også 600 × 1260 bilder. Disse formatene ble oppdatert i 2018, så tidligere antakelser kan nå være utdaterte.

Nå som du har bildene dine, er det på tide å redigere dem for å legge til merkevarebygging. En om gangen. Dette skal være enkelt og kjedelig på samme tid. Spesielt hvis du vurderer at denne operasjonen må utføres minst to ganger, siden Facebook og Twitter krever bilder med ulikt forhold.

Hovedproblemet med denne tilnærmingen er tid. Å skrive en artikkel er allerede en lang, tidkrevende og energikrevende prosess. Vi vil helt sikkert ikke legge til et ekstra trinn.

Automatisk (den enkle måten)

Hvordan kan du lage merkevarebilder effektivt? Mens det er mange flotte sosiale medier WordPress-plugins, legger de ganske enkelt til en “deling” -knapp på nettstedet ditt. De hjelper deg faktisk ikke med å formatere og optimalisere innleggmediene for deling.

Det er her en WordPress-plugin blir nyttig. Spesielt den Resoc Social Editor for WordPress som automatiserer det meste av prosessen og lar deg håndtere den manuelle delen på noen få sekunder.

Resoc Social Editor er et alternativspanel som sitter under din vanlige innleggsredigerer. Du kan tenke på det som en WYSIWYG (“Det du ser er hva du får”) redaktør for sosiale nettverk.

Resoc Social Editor for WordPress

Design et overleggsbilde en gang for alle, og bruk det på det kjennetegnede bildet med to klikk. Eller gjør det som standard, slik at sosiale bilder automatisk blir merket.

Resoc Social Editor Overlay

Facebook autokropping er ikke så bra med det nåværende bildet? Bare dra bildet eller zoome det inn / ut med musen. Ingen behov for et eksternt verktøy.

Resoc Social Editor Autokropping

Tittel og beskrivelse utgave er ikke gjetting lenger. Du kan se hvordan artikkelen din vil se ut på store plattformer mens du skriver.

Resoc Social Editor Tittel og beskrivelser

Konklusjon

Når du lager delbart innhold for sosiale medier, er “god nok” de facto kvalitetsstandarden. Dette er ikke overraskende når det å oppnå ”utmerket” krever betydelig mer tid og krefter.

Resoc Social Editor for WordPress endrer avtalen. Når disse oppgavene er semi- eller helautomatiske, blir det enkelt å gjøre artiklene dine enestående når de deles på sosiale nettverk.

I dag kan dette lett bli en differensierer. Med så mange verdslige bilder som brukes som kjennetegnet bilder, er den enkle endringen ved å legge til logoen din nok til å generere oppmerksomhet eller til og med merkebevissthet gjennom repetitiv eksponering.

For å gjøre det første trekket enda enklere, designer Resoc-teamet ditt merkeidentitetsoverlegg gratis. Når plugin-en er installert, rediger du et innlegg, klikk på “Opprett nytt overlegg”, og deretter “Gjør krav på ditt GRATIS merkeidentitetsoverlegg”, et voilà!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me