Det er to typer mennesker som bestemmer seg for å bli involvert i WordPress-utvikling.


Den første typen mennesker er de som allerede er utviklere på en eller annen måte og tar valget om å lære mer om WordPress. Den andre typen mennesker er de som ikke har noen reell kodingserfaring, men trenger å tulle med sitt nåværende WordPress-nettsted for å endre noe de ikke liker.

WordPress er et utmerket medium for å lære mer om utvikling, og derfor er det spesielt egnet for de som lærer ting som de trenger. Det fungerer spesielt godt som et læringsverktøy for nye utviklere av flere grunner.

Byggesteinene i WordPress

Det er flere forskjellige kodespråk som må læres for å få mest mulig ut av WordPress-utviklingen. I kjernen er WordPress bygget på et av de vanligste programmeringsspråk på nettet, PHP. Den bruker også en enorm mengde HTML, CSS og et lite Javascript for forskjellige aspekter.

Det er andre kodespråk og standarder involvert (dvs. XML og MySQL), men du trenger ikke egentlig å lære for mye om dem i begynnelsen av utviklingsreisen.

De tre kjernespråkene du trenger for å lære deg å bli WordPress-utvikler (i synkende rekkefølge av vanskelighetsgrad og nødvendighet) er PHP, CSS og HTML.

PHP styrer hvordan alt innen WordPress samhandler innen og hvordan det kobles til MySQL-databasen. Det kan brukes til å lage noen fantastiske funksjoner og er nøkkelspråket å lære for alle aspekter av WordPress.

Det neste viktigste aspektet å lære er CSS. Slik styler du nettstedet ditt. Det er slik du skiller nettstedet ditt fra alle de andre der ute på nettet. Det kan være ekstremt vanskelig å mestre og vil kreve mye studier for å få mest mulig ut av det.

HTML er strukturen som funksjonene opprettet i PHP og stylingen definert av CSS er bygget rundt. Det er det enkleste å lære å lære, men ekstremt viktig når det gjelder å lage et godt bygget nettsted.

Javascript er det fjerde språket du kan lære å bruke med WordPress. Det er ikke en du trenger å bekymre deg for i begynnelsen av reisen din til WordPress-utvikling, men det er verdt å undersøke når du først er komfortabel med de tre andre.

Utviklingsstier å utforske

Det er tre hovedveier å ta hvis du er interessert i å lære om WordPress-utvikling.

Temautvikling

Temautvikling er den vanligste oppføringen i WordPress-utvikling. De fleste WordPress-utviklere begynner sin læringsprosess med temaer. Enten du har et tema som må tilpasses av en eller annen grunn, eller du bestemmer deg for å lage et eget tema er dette et utmerket sted å begynne.

Temautvikling involverer alle tre av kjernen utvikling språk og du lærer hvordan WordPress integreres med alle de mange aspektene. Det kommer med den ekstra bonusen, slik at du kan se koden for andre temaer og lære hvordan de er satt sammen.

Å lage et tema fra bunnen av er en utmerket metode for å lære alle aspekter av WordPress.

Plugin-utvikling

Å opprette en plugin er vanligvis ikke noe som blir forsøkt gjort av de som begynner å kode ved å snakke med nettstedet sitt. Det er altfor mye som kan gå galt med en dårlig skrevet plugin for komplette nybegynnere.

De som har tidligere PHP-kunnskaper og ser etter å løse et bestemt problem de opplever med WordPress, er mer sannsynlig å følge denne banen fra begynnelsen. Den ledende faktoren for pluginutvikling er at du bare er begrenset av fantasien.

Du kan endre en standard WordPress-installasjon til praktisk talt alt med gode plugins. Eksempler på tilgjengelige plugins inkluderer fora, sosiale nettverk, medlemsnettsteder og mange andre ting.

Utvikle Core-programvaren

Dette er ikke for besvimelse av hjertet.

Å bli involvert i programvareutvikling for WordPress krever mye dyktighet. Dette er ikke noe som bør forsøkes av dem uten tidligere PHP-erfaring.

Læringskilder

Utvikle din LearnDash-treningsvirksomhet med flere instruktører

Selv om WordPress-utvikling kan bli vanskelig, er det et enormt antall ressurser på nettet som kan hjelpe deg med hvilket problem du står overfor.

Sjansen er stor, hvis du sitter fast på noe, løsningen allerede er tilgjengelig. Her bør du begynne å lete.

Kodeksen

De WordPress Codex bør være det første stoppestedet for eventuelle utviklingsspørsmål.

Det er en fantastisk ressurs som beskriver alle funksjoner og koder i WordPress-programvaren. Det inkluderer mange artikler og opplæringsprogrammer for å komme i gang med WordPress og er uten tvil den ultimate ressursen om emnet.

Guider

Det finnes et stort utvalg av veiledninger på internett for å komme i gang med WordPress-utvikling. Vi har mange av dem her på WordPress-bloggen vår. Det er mange gratis opplæringsprogrammer du kan studere, men det er også flere premiumkurs og opplæringsprogrammer du kan bruke (.

I tillegg til opplæringsprogrammer for å lære om generell utvikling, er det også et antall spesifikke opplæringsprogrammer som vil lære deg hvordan du utfører forskjellige oppgaver. Et raskt Google-søk gir deg dagevis av lesestoff.

Forums

Det finnes en rekke fora spesielt for utviklere. Ikke alle av dem er verdt å lese regelmessig, men de er et ideelt sted å stille spørsmål angående problemer du har. Ikke alle svarene du mottar vil være verdt, men de kan være raske og nyttige steder å ha spesifikke spørsmål besvart.

Det er WordPress-spesifikke fora, eller generelle utviklerfora som Stabeloverløp for deg å undersøke. Det er verdt å ta seg tid til å oppdage et forum som passer deg og stille spørsmål til de mer erfarne brukerne.

Tar del i fellesskapet

WordPress-samfunnet er et livlig og aktivt sted der du kan lære alt du trenger å vite om programvaren. Den er ikke bare fylt med kodere. WordPress-samfunnet inkluderer designere, oversettere, dokumentasjonsforfattere og mange andre typer mennesker som alle kan gi deg et annet perspektiv på utviklingsspørsmålene dine..

Det er mange måter å engasjere seg i WordPress-samfunnet. Du kan bruke beta-programvareversjonene og gi tilbakemelding. Du kan snakke med nåværende plugin-utviklere og enten låne kodingsevnen din eller hjelpe til med å teste og feilsøke nye utgivelser.

Det er en flott artikkel i Codex om å bidra til WordPress, og hvis du ønsker å bli involvert er det verdt å lese. Hvis du tenker kreativt vil det være en måte å gi tilbake til samfunnet.

Konklusjon

Å lære om WordPress-utvikling er en vanskelig og tidkrevende oppgave, men kan være ekstremt givende. Hvis det tar tid å lære programvaren, kan du begynne å forme WordPress-nettstedet ditt på mange måter.

Enten du utvikler dine egne temaer, introduserer en plugin til WordPress-repository eller blir sterkt involvert i den fremtidige utviklingen av kjerneprogramvaren, dykker inn og blir involvert i WordPress-samfunnet på noen måte vil hjelpe deg med å komme så mye raskere frem.

Har du begynt reisen din til WordPress-utvikling nylig, eller er det noe du håper å starte snart? Hvis du er en erfaren WordPress-utvikler, hvordan vil du anbefale folk å komme i gang? Vi vil gjerne høre tankene dine i kommentarene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me