Slik øker du tiden besøkende bruker på ditt WordPress-nettsted

Ingen ønsker å lage et nettsted som frastøter besøkende så snart de ankommer. Hvis du har brukt mye tid, krefter eller penger på nettstedet ditt, og du vil vite hvordan du kan øke tiden besøkende bruker på WordPress-nettstedet ditt, samt hvorfor du kanskje vil gjøre dette, har du kommet til rett sted.


Denne guiden for å øke tiden på nettstedet dekker fordelene ved å holde besøkende engasjert lenger, hvordan du måler din nåværende gjennomsnittlige besøksvarighet og hva du kan gjøre for å forbedre disse tider.

Fordelene med å øke tiden besøkende bruker på nettstedet ditt

Hvis du har hørt at det er viktig å øke tiden besøkende bruker på nettstedet ditt, men du er ikke sikker på nøyaktig hvorfor her er de viktigste fordelene.

Økte målkonverteringsrater

Økte målkonverteringer

Den viktigste fordelen ved å holde besøkende på nettstedet ditt lenger er at det kan bidra til å bygge tillit og bevissthet om merkevaren din, samtidig som du øker målkonverteringsfrekvensene. Uansett formål med nettstedet ditt, er det sikkert å ha et mål. Enten det er en besøkende som kjøper et produkt, blir med i nyhetsbrevet, danner et positivt inntrykk av merkevaren din eller legger igjen en kommentar, har de fleste nettsteder et mål.

Jo lenger du kan holde en besøkende engasjert på nettstedet ditt, jo større er sjansen for at de kommer i forbindelse med meldingen din, se verdien du gir og bestemmer deg for å ta deg opp med tilbudet ditt.

Det kan hjelpe med søkemotoroptimalisering (SEO)

Resultatsider for søkemotorer

Det er mye du kan gjøre for å forbedre rangeringen av søkemotorer på nettstedet ditt. Noen SEO-eksperter hevder imidlertid at tiden på nettstedets metrikk har innvirkning på hvordan søkemotorer som Google bestemmer seg for å rangere innholdet ditt i resultatene. Hvis Google legger merke til besøkende fortsetter å returnere til resultatsiden ganske snart etter å ha klikket seg inn på nettstedet ditt, er det fornuftig at Google-algoritmen kan tolke dette som et tegn på at nettstedet ditt og innholdet ikke oppfyller besøkende forventninger.

Å flytte nettstedet ditt ned på resultatsiden og erstatte det med noe mer relevant, bør derfor hjelpe Google med å gi en bedre opplevelse til brukerne. Bra for besøkende; dårlig for deg.

Ettersom Google holder detaljene om algoritmen for søkemotorrangering hemmelig, er det umulig å si om dette stemmer. Imidlertid blir oppholdstid eller tid på stedet en stadig mer populært begrep i SEO-samfunnet, så det er absolutt noe å tenke på.

Slik kan du sjekke hvor lang tid besøkende bruker på ditt WordPress-nettsted

Før vi får vite hvordan du kan øke tiden besøkende bruker på WordPress-nettstedet ditt, la oss ta en rask titt på hvordan du kan sjekke denne beregningen. Når alt kommer til alt, hvis du ikke allerede måler hvor lenge besøkende oppholder seg på nettstedet ditt, hvordan vil du vite om du har økt det?

Hvis du har brukt Google Analytics eller en lignende tjeneste for å analysere hvordan visirene dine samhandler med nettstedet ditt og innholdet, kan du raskt se denne beregningen. For å gjøre dette, logg deg på Google Analytics, se etter den gjennomsnittlige øktvarigheten.

Google Analytics oversikt

Du skal kunne finne disse dataene på standard dashbordet. Takket være kraften fra Google Analytics kan du deretter bore ned for å finne mer om hvordan nettstedet ditt presterer i dette området. Et sett med data du kanskje vil utforske er gjennomsnittstiden på sideinformasjon.

Google Analytics-tid på side

Ved å se på brukeratferdsrapportene til analyseverktøyet ditt, kan du se hvilke sider på nettstedet ditt som holder besøkende besøkende engasjert lenger. Du kan også se hvilke sider som presterer under gjennomsnittet for hele nettstedet, og som kanskje trenger litt oppmerksomhet.

Slik oppmuntrer besøkende til å bli lenger på nettstedet ditt

OK, så nå vet vi hvorfor du bør prøve å holde besøkende på nettstedet ditt lenger, la oss finne ut hvordan.

Forsikre deg om at innholdet ditt er på emnet

Stemmer titlene på sidene dine med det samlede innholdet i artiklene dine? Hvis besøkende kommer til en side på nettstedet ditt, kan du forvente en ting og få noe annet de ikke kommer til å holde seg lenge. For å unngå å få besøkende til å føle deg dypt eller misfornøyd med innholdet ditt, må du forsikre deg om at artikkeltitlene dine reflekterer nøyaktig hva som dekkes. En løsning er å vente til du har skrevet artikkelen din før du oppretter en passende tittel og tagline.

Det samme gjelder å skrive en introduksjon for artiklene dine. Når du har skrevet artikkelen, kan du gå tilbake og forklare hva som blir dekket i introduksjonen. Ofte starter vi med en idé til en artikkel og drifter deretter inn i et litt annet tema under skriveprosessen. Ved å vente til hovedartikkelen er skrevet, kan du sikre at tittelen, metabeskrivelsen, taglinjen og introen effektivt formidler til besøkende det de vil lese om.

Lag godt presentert innhold

Du kan skrive den beste artikkelen i verden, men hvis den ikke er godt presentert, vil det være vanskelig å få noen til å lese den. Noen punkter du bør tenke på når du formaterer og presenterer innholdet, spesielt når du skriver for nettet, inkluderer å bruke mange avsnitt, overskrifter og bilder for å dele opp biter av tekst.

Å holde setninger korte kan hjelpe også, og det vil også unngå kompliserte ord. Å gjøre artiklene dine enkle å skumme kan hjelpe leserne raskt å avgjøre om de vil investere sin dyrebare tid på å lese innholdet ditt fra start til slutt. En hurtiglastende WordPress-webside kan også hjelpe.

For flere tips, inneholder denne artikkelen mer informasjon om å lage lesbare WordPress-blogginnlegg.

Fokuser på navigasjonsområdene på WordPress-nettstedet ditt

Hvis det er vanskelig for besøkende å navigere på nettstedet ditt, er sjansen stor for at de trykker på bakknappen før de prøver å forstå nettstedets struktur og menyer. Derfor er det viktig at du bruker litt tid på å planlegge strukturen på nettstedet og menyene.

Ting å vurdere inkluderer hvilke lenker som skal vises på hovedmenyen, hvordan du organiserer koblingene og hvilke andre navigasjonshjelpemidler som er passende. I tillegg til hovedmenyene, er sidefeltet og bunntekstområdene flotte steder å vise koblinger til ditt beste innhold. Denne artikkelen har noen gode tips for å lage effektive WordPress-menyer.

Sammenkobl innholdet ditt

WordPress interne lenker

En annen effektiv måte å øke tiden besøkende bruker på WordPress-nettstedet ditt, er å inkludere lenker i artiklene dine som tar besøkende til andre sider på nettstedet ditt. Som du kan se, inneholder denne artikkelen interne lenker til andre relaterte artikler på dette nettstedet. Disse artiklene gir mer informasjon om punktene dekket. Du har kanskje til og med klikket på en av dem selv.

For å hjelpe deg med å koble innholdet ditt inn, inkluderer WordPress nå en nyttig funksjon. Når du setter inn en lenke i innholdet ditt, kan du raskt søke i de eksisterende artiklene på nettstedet ditt, før du velger hvilken du vil lenke til.

Vis koblinger til relatert innhold

Koblinger til relaterte artikler

Når en besøkende er ferdig med å lese artikkelen de kom til, vil du gjøre det enkelt for dem å klikke seg gjennom til et annet innhold på nettstedet ditt. Selv om et godt navigasjonssystem vil hjelpe med dette, er en annen effektiv taktikk å vise et utvalg artikler som er relatert til den som leses..

Heldigvis er det noen utmerkede gratis relaterte innlegg-plugins for WordPress som automatisk vil vise lignende innhold på slutten av artiklene dine.

Siste tanker

Nå vet du fordelene ved å øke tiden besøkende bruker på nettstedet ditt, samt noen praktiske måter å forlenge oppholdet på. Enten du vil gå tilbake og analysere det eksisterende innholdet ditt eller begynne å bruke noen av disse taktikkene fremover, er det mye du kan gjøre for å øke tiden besøkende bruker på WordPress-nettstedet ditt.

Hva holder deg fengslet på et nettsted, og hva får deg øyeblikkelig til å klikke på tilbake-knappen? Del gjerne erfaringene dine nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me