Slik fremskynder du WordPress-bloggen din

Slik fremskynder du WordPress-nettstedet

Når du snakker om nettstedets hastighet, vil mange utgivere – WordPress-bruker eller ikke – hevde at det virkelig er en viktig faktor som må opprettholdes konsekvent av den grunn at det direkte kan påvirke brukeropplevelsen. Effekten er så enorm at faktisk, 40% av internettbrukere sa at de vil forlate et nettsted som tar mer enn 3 sekunder å laste (det er derfor det er så viktig å få fart på WordPress).


I dagens verden hvor oppmerksomhetsspennet til mennesker blir kortere, er det viktig at alle nettstedseiere forstår verdien av hastighet som en nøkkelfaktor i den totale brukeropplevelsen, og derfor et viktig signal for å rangere godt på resultatsidene i søkemotoren..

Sjekk elementene nedenfor når vi har samlet noen av triksene og metodene du trenger for å få fart på WordPress og hjelpe nettstedet ditt å laste i lynhastighet.

1. Test den nåværende nettstedets hastighet

Pingdom verktøy

Før du kan optimalisere nettstedets hastighet, må du vite utgangspunktet. Dette betyr at du må måle nettstedets første hastighet. Her er noen av de beste gratis online verktøyene som kan hjelpe deg med å finne ut hvilke deler av nettstedet ditt som kan forårsake flaskehalser:

 • Google PageSpeed ​​Insights: Kopier og lim inn nettadressen til nettstedet ditt for å se hvilke områder du kan stille inn for å forbedre sidehastigheten på stasjonære og mobile enheter (for eksempel å optimalisere bilder, fikse ødelagte koblinger, osv.).
 • Pingdom nettstedets hastighetstest: Evaluerer alle websidedelene dine og gir en ytelsesoversikt komplett med en rangering og anbefalinger.
 • GTmetrix: Evaluerer nettstedet ditt ved å gi deg både en PageSpeed- og YSlow-poengsum, og informerer deg om sideinnlastingstid, sidestørrelse, og antall forespørsler som er gjort, samt løsninger for å gjøre nettstedet ditt bedre.
 • Cloudinary Nettstedets hastighetstest: Dette verktøyet tilbyr hastighetsprøving av bildeanalyse. Hvorfor er dette kjempebra? Det vil hjelpe deg å vise hvordan du kan forbedre nettstedets hastighet ved ganske enkelt å optimalisere bildene dine (ingen komplekse kodinger eller justeringer av nettstedet kreves).
 • KeyCDN hastighetstest: KeyCDN tilbyr en flott CDN-tjeneste, men de tilbyr også gratis verktøy for nettstedhastighet og ytelse. Bare skriv inn URL-en og registrer resultatene dine før og etter at du har laget tweaks for å se hvor mye du kan få fart på WordPress.

2. Velg en god leverandør for å få fart på WordPress

WP Engine Hosting

Hvis du driver et netthandelsnettsted eller nettstedet ditt bruker mye forskjellig innhold, for eksempel videoer eller infografikk, er det viktig å finne en pålitelig hostingleverandør. Hvis du virkelig ser på nettstedet ditt, vil du sannsynligvis ønske å skaffe deg gratis eller delte hosting-tjenester og velge kvalitetsstyrt WordPress-hosting i stedet. Vi bruker og elsker WP Engine og kan ikke anbefale dem nok. De fullt administrerte hostingplattformene deres betyr at du kan bekymre deg mindre om serveren din og mer om innholdet ditt.

Men hvis det er mer enn du trenger, er det mange delte hostingalternativer å velge mellom, som er rimelige og mer levedyktige hvis du nettopp begynner. Så hvis behovet oppstår, kan du oppskalere planen din for mer båndbreddsfordelinger eller andre vertsfordeler som følger med større planer. For delt hosting liker vi Bluehost siden de tilbyr en haug med gode fordeler for nye bloggere, men vi er også glad i Cloudways hvis du leter etter et enkelt skyhostealternativ.

Hva gjør en god WordPress vert

Når du velger en leverandør, er det sikker på at det er noen viktige faktorer du vil vurdere. Avhengig av dine egne individuelle behov kan disse omfatte:

 • Pris (ofte nummer 1-betraktningen for nye bloggere)
 • Gratis domenenavn
 • SSL-støtte eller gratis Let’s Encrypt SSL-integrasjon
 • Gratis nettstedmigrering (viktig hvis du ikke vil migrere WordPress-nettstedet ditt selv)
 • Fullt administrert
 • Tekniske spesifikasjoner (PHP, Nginx, etc)
 • Daglige sikkerhetskopier av nettsteder, men vi anbefaler fortsatt å bruke plugins for å ta sikkerhetskopi av WordPress selv
 • Chat, e-post eller telefonstøtte for rask teknisk hjelp
 • FTP / SFTP-tilgang
 • Generelle rangeringer / anmeldelser

3. Velg et fantastisk WordPress-tema

Det er mange visuelt imponerende temaer du kan velge i dag. Utseendet tilsvarer ikke nødvendigvis ytelsen, spesielt hvis temaet er dårlig kodet. Selv et enkelt bloggingstema kan redusere nettstedet ditt hvis utvikleren ikke visste hva de gjorde. Det beste alternativet ditt er å velge et tema med gode hastighetstest score.

Total dra & slipp WordPress-tema

Totalt WordPress-tema

Vi anbefaler selvfølgelig vårt Total WordPress-tema. Håndbygget her på WPExplorer, den er ikke bare full av gode funksjoner, den er også utrolig rask. Bare se på denne guiden fra Kinsta om hvordan du gjør det optimaliser Total WordPress-temaet for hastighet!

Temaet inneholder mange innebygde alternativer for farger, skrifter, oppsett, tilpassede innleggstyper, overskriftsstiler og mer. Bruker du ikke personalets tilpassede innleggstype (eller en annen funksjon)? Totalt inkluderer optimaliseringsinnstillinger for å deaktivere funksjoner for å få fart på WordPress på baksiden av nettstedet ditt.

Temaet inkluderer også WPBakery Page Builder, en dra & slipp-visuell sidekomponist. Dette kan brukes til å lage fullt tilpassede webdesign uten å bremse nettstedet ditt (stol på oss – bare ta en titt på Total Theme-demoer for å se hvor raskt nettstedet ditt kan være).

Elegant gratis WordPress-tema

Elegant gratis WordPress-tema

Ser du etter et enkelt, raskt og gratis tema for bloggen, porteføljen eller bedriftsnettstedet ditt? Det elegante gratis temaet er et flott alternativ som inkluderer innebygde og brukervennlige funksjoner som en hjemmesidesmal, personalets og porteføljeposttyper og en grunnleggende blogg. Temaet inkluderer en håndfull tilpasningsalternativer for farger, logo, bunntekst-widgeter og noen få andre innstillinger. Men det er det som holder Elegant lett! Hvis du vil legge til flere tilpasninger, kan du vurdere å legge til din egen CSS eller bruke en godt kodet visuell redaktør som Yellow Pencil.

Standard Twenty Seventeen Theme

Tjue sytten WordPress Theme

Og til sist er standard WordPress-tema for året typisk et godt valg når du vurderer nettstedets hastighet. Når du ser på Tjue sytten (og tidligere år) temaet er godt kodet og funksjonene holdes på et minimum, noe som er en god indikator på at selv etter at du har lagt til innhold, bør ikke temaet bremse sidehastigheten din (bare vær oppmerksom når du legger til plugins).

Men hvis du vil teste et annet tema (eller til og med teste Total for deg selv), bruk bare hastighetstestene vi lenket til ovenfor for å teste temademoer.

4. Unngå å rote nettstedet ditt med unødvendige plugins

Query Monitor Gratis WordPress-plugin

Hvis du lurer på om for mange plugins kan bremse ytelsen til WordPress-nettstedet ditt, er svaret kan være. Dette virkelig hvis kommer til å avhenge av størrelsen på pluginene dine, hvis de er kompatible med hverandre, hvis det er overlappende funksjonalitet og viktigst av alt om de er godt kodede plugins (akkurat som temaer, selv om du installerer en enkel plugin for sosiale koblinger kan det stoppe nettstedet ditt hvis det er dårlig kodet).

Selv om en av de viktigste differensiererne som skiller WordPress fra andre plattformer, er det brede utvalget av plugins, betyr det ikke nødvendigvis at du må installere alle programtilleggene du ser. Prøv å bare installere plugins som du trenger, må du huske å gjøre det slette plugins du ikke bruker lenger (har ingen mening i å være en plugin-hoarder) og husk å gjøre det Oppdater pluginene dine for å holde dem i topp toppform.

Husk å fokusere på kvalitet fremfor kvantitet når du velger plugins. Her er noen tips for å administrere plugins:

 • Test nettstedets hastighet (og kjør en sikkerhetskopi på nettstedet for å være sikker) før og etter installering av en ny plugin
 • Bruk en plugin-ytelsesprofil som gratis Spørsmål Monitor
 • Velg plugins med flere funksjoner (som Jetpack – WordPress ‘alt-i-ett-plugin-stjerne)

5. Aktiver hurtigbufring av WordPress

WP Super Cache

En av de sikreste måtene å få fart på WordPress er ved å sette opp hurtigbufring (til og med WordPress sier det i Codex). Det kan øke lastehastigheten på nettstedet ditt betydelig, selv når du bruker en delt hostingtjeneste. Det fungerer ved å vise en statisk kopi av nettstedet ditt i stedet for å utføre PHP og foreta databasesamtaler for hvert besøk – noe som sparer deg for massevis av båndbredde i prosessen.

WordPress bruker denne prosessen flere steder hvor den fungerer internt. Du kan imidlertid forbedre cache-nivået for andre WordPress-prosesser (og til slutt øke hastigheten på WordPress som helhet) ved å installere cache-plugins som W3 Total Cache eller WP Super Cache.

Vil du lære mer om hva WordPress-hurtigbufring er, hvorfor du bør bruke det og hvordan du implementerer det på nettstedet ditt? Sjekk ut vår fullstendige WordPress Caching-guide.

6. Få fart på WordPress med en CDN

Fordelene ved å bruke et CDN for ditt WordPress-nettsted

Et innholdsleveringsnettverk er en direkte utvidelse av nettsteder-serveren din som er lokalisert over hele verden som bufrer nettstedets statiske innhold. Statisk innhold på nettstedet ditt, for eksempel bilder, CSS og JavaScript-filer, lagres på disse forskjellige serverne som hurtigbufrede kopier. Når en besøkende klikker på nettstedet ditt, vil serveren som er nærmest besøkende befinne seg og hente innholdet ditt og levere det deretter.

I tillegg til å øke hastigheten på leveringen av innholdet ditt til de besøkende, er en annen av fordelene ved å bruke en CDN med WordPress at den minimerer ventetiden din siden det reduserer avstanden mellom serveren og sluttpunktmaskinen (sammenlignet med delt hosting eller administrerte hostingtjenester som bruker bare en server). En latensstest på nettstedet utført av KeyCDN viste at et nettsted som bruker en CDN kan oppleve en 73% reduksjon i latens umiddelbart.

Det er mange gode gratis CDN-alternativer for WordPress-brukere. Noen av de beste leverandørene av CDN etter vår mening inkluderer CloudFlare, jetpack er Photon og CDN77 (som har en 14-dagers gratis prøveperiode).

7. Oppgrader din PHP-versjon

PHP-FPM

For nybegynnere er PHP et skriptspråk for å lage dynamiske interaktive nettsteder som WordPress. WordPress er avhengig av PHP for å utføre sin kode for å generere websider. Versjonen av PHP har enorm innvirkning på ytelsen til WordPress-nettstedet ditt – så hvis du kan oppgradere til PHP 7, gå til det for å få fart på WordPress-installasjoner på serveren din. Faktisk viste en referanse utført av Kinsta Managed Hosting at PHP 7 er nesten 2 ganger raskere enn den forrige versjonen.

Oppgradering kan imidlertid være eller ikke være ditt valg. Ta kontakt med leverandøren din for å se om serveren din har blitt oppgradert ennå eller for å finne ut tidslinjen for oppgradering. Noen gamle funksjoner støttes ikke lenger, så husk å teste nettstedet ditt (tema og plugins inkludert) etter oppgradering.

8. Optimaliser bilder for forbedret nettstedhastighet

WP Smush Image Optimizer

Du kan også redusere lastetiden på nettstedet ditt ved å optimalisere bildene. Når du laster opp et bilde til WordPress-nettstedet ditt, kan du velge å komprimere eller lagre det som en progressiv JPG. Andre måter å optimalisere bildene dine for å få fart på WordPress er følgende:

 • Endre størrelse på og beskjær bilder før du laster opp ved å bruke grunnleggende programvare for fotoredigering
 • Komprimer og optimaliser bilder før du laster opp med Kraken.io (en enkel og gratis optimaliserer)
 • Krympet opplastede bilder gjennom plugins for optimalisering av bilder som WP Smush, WP Smush Pro (vår favoritt) eller Ewww Image Optimizer
 • Deaktiver hotlinking av bilde (eller i det minste ta skritt for å forhindre hotlinking)
 • Definer bildestørrelser innenfor ditt WordPress-tema
 • Utsett innlasting av bilder til det trengs med en lat lasting WordPress-plugin

9. Rengjør databasen og begrens revisjoner etter innlegg

Databaseoptimalisering

Etter at du har hatt glede av å bruke WordPress-nettstedet ditt en stund, vil databasen inneholde ubrukte, foreldreløse og dupliserte data som du ikke trenger, så det bør ta et minutt å optimalisere WordPress-databasen. Å fjerne disse dataene kan redusere størrelsen på databasen din, gjøre sikkerhetskopieringsprosessen betydelig raskere og enda viktigere, det vil forbedre den generelle ytelsen til nettstedet ditt.

Post-revisjoner tar også plass i databasen din, så det er en god idé å begrense antallet utkast som er lagret til minimum 2 eller 3 for å tjene som sikkerhetskopier. Bare legg til denne kodelinjen i wp-config.php-filen:

definere ('WP_POST_REVISIONS', 3);

Eller for å gjøre livet ditt enklere kan du bruke en plugin. Et populært alternativ er WP Optimaliser, som inkluderer enkle alternativer for å rydde opp innlegg, kommentarer, trackbacks, metadata og mer.

10. Deaktiver Pingbacks og Trackbacks

Eksterne linker

WordPress sender og mottar som standard pinger og trackbacks fra og til andre nettsteder. Dette skjer når andre nettsteder nevner nettstedet ditt, som igjen varsler deg og ved godkjenning oppdaterer dataene i innlegget ditt. Dette kan føre til at irrelevante lenker legges til nettstedet ditt, noe som kan forårsake forvirring for de besøkende, og det påvirker også nettstedets ytelse.

WordPress Diskusjonsinnstillinger

Hvis du vil deaktivere varsler om pingbacks og trackbacks på WordPress-nettstedet ditt, logger du på dashbordet og går deretter til Innstillinger> Diskusjon og fjern merket for ‘Tillat koblingsvarsler fra andre blogger (pingbacks og trackbacks)’ alternativ.

Pakk inn

Å ha et sterkt fotfeste på nettstedets hastighet vil gi nettstedet ditt et betydelig løft, ikke bare for søkemotorer, men også til publikum og kundeopplevelse. Selv om det ikke er alt å ha et hastighetsoptimalisert nettsted, kan det hjelpe deg mye med å få mer trafikk til nettstedet ditt, og det kan øke antall fornøyde brukere som etter hvert kan bli til kvalitetsledere og salg.

Fremskynde WordPress infographic

Vil du fortsette å lese om tips for å få fart på WordPress-nettstedet ditt? Kassen dette visuell guide for å få fart på WordPress av WP Shrug om hvordan du kan fremskynde ditt WordPress-nettsted som du kan se og laste ned fra bloggen deres.

Og som alltid, ta gjerne spørsmål du måtte ha, eller legg til dine egne tips for hvordan du kan fremskynde WordPress i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map