1. 1. Hvordan tjene penger med en WordPress-blogg
  2. 2. Hvordan tjene penger på å selge WordPress produkter og tjenester
  3. 3. Leser for øyeblikket: Slik forvandler du WordPress-bloggen din til en bedrift

Velkommen til det endelige innlegget i hvordan du kan tjene penger med WordPress-serien! Det handler om tid? Vi har allerede dekket hvordan du kan generere en inntekt fra WordPress-bloggen din som et tilknyttet selskap og som en skaper. Neste trinn er å ta vare på alle de andre tingene som må gjøres for å gjøre bloggen din til en fullverdig bedrift.


Før vi kommer i gang, vil vi bare gjøre det klart: vi er ikke advokater eller regnskapsførere. Vi gir deg ikke juridisk eller økonomisk rådgivning. Vi deler ganske enkelt trinnene vi tok for å starte vår virksomhet pluss noen tips om hva som fungerte for oss. Vi anbefaler å ta deg tid til å gjøre mye research på egen hånd og eventuelt snakke med en profesjonell før du tar noen beslutninger.

Lag et merke

Lag et merke

Når du oppretter en bedrift eller blogg, må du tenke på hva du vil at det samlede merkevaren skal være. Dette innebærer massevis av faktorer, nemlig:

MERKE

navn, begrep, design, symbol eller andre funksjoner som identifiserer en selgers vare eller tjeneste som er forskjellig fra andre selgers

Valg av navn

Først må du tenke på et navn på bedriften. Dette kan være ditt eget navn hvis du driver en virksomhet der du er hovedfunksjonen – som Chris Lema og Carrie Dils.

Alternativt kan du komme med et annet navn, selv om vi foreslår at du oppretter et navn basert på din nisje. Og sannheten blir fortalt – bedriftsnavnet ditt kan komme til å angi hvilke domenenavn som fremdeles er tilgjengelige. Det var det som skjedde da vi valgte WPExplorer. Vi satt ved skrivebordet vårt og fortsatte å skrive kombinasjoner av WP og andre ord i GoDaddy-registraren. WPExplorer var tilgjengelig, den fungerte, og viser seg at den passet perfekt for vårt merke.

Når du har et navn, må du bestemme om du vil at et bilde skal følge med det. Mange bedrifter bruker ganske enkelt navnet sitt som logo. Hvis du vil gå denne ruten, kan det være lurt å betrakte en Google-font eller hendelse som en premiumfont (for eksempel de fra Typekit, eller tilgjengelig på designmarkeder som Creative Market) for å gi litt visuell interesse.

Hvis du vil lage en bildelogo, er det mange gode alternativer. Vi har en hel artikkel om med budsjettvennlige alternativer for å lage en logo for nettstedet ditt. Eller du kan gi Shopifys gratis logo-byggherre et forsøk.

Da vi opprettet logoen vår bestemte vi oss for at vi ville jobbe direkte med en designer. Så vi brukte mange tid på Dribbble på å forske på logoer. Vi fant Stevan Rodic og vi elsker absolutt hvordan logoen vår viste seg. Vi finjusterte fargene litt da vi gjorde vår store redesign for noen år siden, men teleskopet har stort sett holdt seg det samme (faktisk – vi elsker det så mye at vi til og med la det til FontAwesome).

Velge et nettsted design

For å virkelig binde sammen alle de forskjellige elementene i merket ditt, trenger du å velge et fantastisk nettsteddesign. Akkurat som de fleste ting i livet har du et par alternativer.

Det første alternativet ditt er å bruk et tema. For å få mest mulig kontroll over utseendet på nettstedet ditt, foreslår vi et flerbruks-tema med mange tilpassingsalternativer samt en sidebygger. Selvfølgelig vil vi elske det hvis du vil prøve Total WordPress-temaet vårt, ettersom det virkelig er et av de mest funksjonsrike temaene på nettet. Men det er mange gode WordPress-temaer som er tilgjengelige for hvert budsjett. Et tema er enkelt å konfigurere, og de fleste har flott dokumentasjon, slik at du enkelt kan få det nye designoppsettet raskt (Total har til og med en innebygd demoimportør slik at du kan importere eksempeldata med bare noen få klikk).

Det andre alternativet ditt er å ha en tilpasset design laget bare for nettstedet ditt. Hvis du er en utvikler (heldig for oss har vi AJ og han er kjempebra) slipper du å bruke en krone. Du kan tilpasse ditt eget tema, som i forlengelse er en flott representasjon av merkevaren din. Hvis du ikke er en utvikler, vil sannsynligvis et tilpasset tema og design koste deg en ganske stor del av endringen. Skreddersydde temaer kan koste alt fra noen få tusen til titusenvis av dollar, men et tilpasset tema betyr at nettstedet ditt vil se nøyaktig ut hvordan du vil ha det. Prøv et nettsted som Upwork, frilanser eller du kan prøve å spørre noen av favorittutviklerne dine om de er tilgjengelige.

Gjør det offisielt

Gjør virksomheten din offisiell

Når du har funnet ut merkevaren din, er det neste store trinnet å gjøre virksomheten offisiell. Avhengig av landet, kan staten og byen du bor i disse trinnene være forskjellige, men vi kan i det minste gi deg en titt på hva vi gjorde.

Danner din virksomhet

Når du bestemmer deg for at det er på tide å opprette en virksomhet lovlig, er det fire hovedtyper av forretningstyper du sannsynligvis vil velge mellom:

  • Enmannsforetak
  • Samarbeid
  • Limited Corporation (LLC)
  • S eller C Corporation

LegalZoom har en flott side hvor du kan lære om de forskjellige forretningstypene og velge hvilke som passer deg. Vi fant faktisk LegalZoom når vi forsket, og vi brukte dem til å registrere som LLC. Dette fungerte utmerket for oss siden vi kunne fungere som et partnerskap, men fortsatt holde vår forretnings- og personlige økonomi helt adskilt.

Når du oppretter virksomheten din gjennom LegalZoom har du også muligheten til å ansette en Registrert agent gjennom dem. Agenten din er på en måte som en middelmann – hvis du noen gang trenger å tjene eller motta juridiske dokumenter, vil de trå til og bidra til å gi et vennlig ansikt (det er ikke ditt). I tillegg, med et registrert agentabonnement fra LegalZoom vil du også ha tilgang til et hendig samsvarskalender for å være sikker på at du aldri går glipp av en frist.

Og mens du er inne på det, kan det være lurt å vurdere innlevering av et varemerke navnet eller logoen din. Dette beskytter bruken av navnet ditt i fremtiden, så vel som dine rettigheter til bruken av bedriftsnavnet eller logoen din i domenenavnene, sosiale mediekontoer, media og mer.

Arkivering av papirarbeid

Når du har opprettet virksomheten din, må du registrere den i henhold til ditt sted. For de av dere i USA betyr dette vanligvis registrering hos føderale, statlige, bylige og muligens fylkeskommunene.

Du vil registrere deg for en Arbeidsgiveridentifikasjonsnummer (EIN) med den føderale regjeringen. Dette er i utgangspunktet et personnummer for bedriften din. Det er hva du vil bruke på forretningsskatter, W-9-skjemaer, 1099-Diverse skjemaer og alt papirarbeidet som kreves for å registrere deg overalt ellers. Hvis du er et enkeltpersonforetak, har du muligheten til å bruke ditt eget personnummer på forretningsdokumentene dine eller å registrere deg for en EIN. Vi vil virkelig oppfordre nye bedrifter til å ta seg tid til å få en EIN, om bare for å holde din private informasjon privat. LegalZoom gjør dette enkelt, for hvis jeg husker riktig, er disse dokumentene alle inkludert i pakken (bare signer og mail dem i).

Når bedriften din er opprettet, må du også registrere deg for en Statlig virksomhetslisens. Mange stater gjør all denne informasjonen tilgjengelig online (Nevada har for eksempel til og med en superenkelig online forretningsportal for å gjøre ting enda enklere), eller du kan henvende deg til LegalZoom for litt mer hjelp. Oppgir vanligvis som for informasjon om hvilken type virksomhet du driver, organisasjonsartikler, en liste over ledere, om du har ansatte osv..

Når du kommer enda nærmere hjemmet, trenger du også en By- og / eller fylkesbedriftslisens også. Vi anbefaler at du først ringer ditt fylkeskontor for å se om du trenger å registrere deg hos dem så vel som byen du driver virksomheten din fra. Hvor vi befinner oss trenger vi bare en bylisens og kan hoppe over fylket, men tilbake på dagen da vi var i California, trengte vi å registrere oss hos begge.

I tillegg til disse lisensene, kan det hende du må søke om flere tillatelser og dokumenter for å dekke de andre aspektene av virksomheten din som ikke er online. Hvis du har ansatte, firmakjøretøyer eller en fysisk butikk (hei politi og brannvesenets godkjenning), er alt dette lagt til tillatelser du må se nærmere på. Vi har for eksempel søkt om a hjemmeboende tillatelse i California siden vårt kontor var i vårt hjem. Sjekk nettstedene for staten og lokale myndigheter, ring dem eller til og med ansette en advokat hvis du vil være sikker på at du har gjort alt riktig.

Ansette ansatte og frilansere

Når bedriften er i gang, kan det hende du trenger hjelp. Før du legger ut ønsket søk etter, kan du vurdere om du er i markedet for at ansatte eller frilansere kan gi seg.

en ansatt jobber for deg, har satt plikter, bruker utstyret / ressursene dine, opererer innenfor timeplanen din, blir utbetalt hver time eller per lønn og mottar selskapsfordeler (refusjon, forsikring, arbeidstakers komp, etc.). Hvis du har ansatte, trenger du å samle W-4-skjemaer, utstede W-2-skjemaer, organisere pensjons- og helsegevinst blant mange andre juridiske krav. De viktigste fordelene ved å ansette ansatte inkluderer muligheten til å kontrollere arbeidsmetoden og timeplanen som brukes. Ansatte er en forlengelse av deg selv.

En frilanser (eller uavhengig entreprenør) jobber for seg selv, setter sin egen plan, blir betalt per kontrakt og mottok ingen fordeler. Du må utstede en 1099-Misc til enhver entreprenør som er statsborger eller bosatt i USA du betalte $ 600 eller mer i et skatteår. Men dette er en enkel form du kan hente i enhver kontorrekvisita butikk i januar. Fordelene ved å ansette en frilansere inkluderer muligheten til å ansette spesialister per prosjektbasis, og du vil spare litt penger og mye tid siden du ikke trenger å tilby fordeler.

Vurder nøye hva din individuelle virksomhet krever før du ansetter noen. Og sørg for å gjøre din egen undersøkelse eller snakke med en profesjonell om de juridiske og skattemessige kravene i ditt område for å legge til nye medlemmer til teamet ditt (for eksempel – Nevada har statlige arbeidslover, en endret statlig virksomhetsskatt, lov om arbeidsledighetsforsikring og arbeidstakere kompensasjonsforsikring som alle trer i kraft hvis du ansetter en ansatt).

Regnskap & skatter

Å drive din egen virksomhet er flott, siden du blir din egen sjef og lager din egen timeplan. Men når det er din virksomhet, er du også ansvarlig for økonomi, budsjetter og selvfølgelig rapportering og skatt.

Det er viktig å føre gode økonomiske poster for virksomheten din. Avhengig av hvor komplisert økonomien din er, kan du kanskje klare deg med det regnskapsprogram som for eksempel Quickbooks eller salvie. Men det er fordeler ved å ansette fagpersoner. Når du ansetter din egen bokholder eller går gjennom en tjeneste som Benk eller et lokalt regnskapsfirma det tar stresset fra deg, og frigjør mer av tiden din til å fokusere på hva det er du gjør best.

I tillegg til generell regnskapsføring er det selvfølgelig skatter å vurdere. Hvis du er i USA, må du registrere føderale skatter og mest sannsynlig statsskatter for din virksomhet. Og avhengig av hva du selger og hvor, kan det hende du har en variant av moms forfaller hver måned eller kvartal. Skattemyndighetene har en flott liten virksomhetsside som har massevis av informasjon du kan lese videre om, men her er noen av de mer vanlige skatteskjemaene vi sender inn på slutten av hvert år bare for å gi deg en ide:

  • 1099-Diverse: Du må sende disse til uavhengige entreprenører (lokalisert i USA) som har fått utbetalt over $ 600 ved slutten av hvert regnskapsår.
  • 1065 pluss plan K-1: For LLCs som opererer som et partnerskap, vil du sende inn selvangivelsen for virksomheten med dette skjemaet. Planen K-1 på skjemaet brukes til å rapportere partnerinntekter.
  • Forbruksbruksavgift: Dette er en lokal form som vi bruker i Nevada og arkiverer etter hvert regnskapsår. Vi bruker den til å erklære salg av materielle varer (vi må selv inngi trodde vi ikke har noen – og ja, vi snakket med skatteavdelingen for at byen vår skal være 100% sikker).

Fortsett å bli bedre

Forbedre virksomheten din: Fortsett å bli bedre

Når du har startet virksomheten, kan du begynne å gjøre forbedringer. Det er mange måter å vokse og forbedre en virksomhet på, men her er bare noen få ideer for å komme i gang.

Bli involvert i fellesskapet

Vi mener både WordPress og ditt lokalsamfunn. Delta på a Wordcamp i ditt område, doner din tid eller penger til en lokal veldedighet, bli med i Handelskammeret, eller til og med ta på deg en praktikant fra et lokalt college hvis du er i stand. Det er mange gode måter å bli involvert på hvis du blir litt kreativ. Fellesskapsarrangementer er en flott måte å knytte nettverk med andre små bedrifter i ditt område.

Profesjonelle foreninger og konferanser

En annen flott måte å vokse på er ved å bli med i profesjonelle foreninger og delta på konferanser som er relevante for din nisje. Hvis du jobber med WordPress, kan dette inkludere hendelser som LoopConf, Tilknyttet toppmøte og WordCamp US. Ikke bare er dette gode steder å lære håndverket ditt, men du får litt nettverk å starte opp. Hvis du har råd til det, bli sponsor. Dette gjør en lang vei for å øke merkevarekjennskapen din, og det er enda enklere å nettverke når folk kan komme til deg i standen din.

Grow ditt nettverk

I tillegg til å ansette ansatte eller frilansere, er det flott å utvide det profesjonelle nettverket ved å nå ut til andre i bransjen. Kryss promoter virksomheten din ved å slå deg sammen med andre blogger og utveksle innlegg. Støtt komplementære virksomheter ved å kjøpe annonseplass på deres nettsteder (hvis du tilbyr hosting, se etter annonseplasser på blogging nettsteder). Gå sammen med andre bransjemerker for å planlegge begivenheter eller gaver. Det er mange måter å bli kreative og jobbe sammen til begge fordelene.

Pakk inn

Det er selvfølgelig mye mer som vi ikke dekket til – men vi håper det vi gjorde inkluderte var nyttig. Dette er bare noen av trinnene vi tok for å komme i gang og metoder vi bruker for å markedsføre oss selv.

Hvis du har spørsmål om å drive din egen WordPress-virksomhet, må du gjerne spørre – vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe og peke deg i riktig retning. Eller hvis du har egne tips, kan du dele i kommentarfeltet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me