Slik forhindrer du spam og beskytter WordPress-bloggen din

Kommentardelen din gir deg en praktisk måte å samhandle med leserne på nettstedet ditt. Dessverre betyr det at du åpner nettstedet for kommentarer, at du må håndtere spam. Med mindre du er den typen blogger som ikke anmoder om tilbakemelding via kommentarer og trackbacks / pingbacks, vil du måtte takle det på et eller annet tidspunkt.


Men spørsmålet er, hvordan? Når spam-roboter (og menneskelige spammere) blir mer sofistikerte, er det mer og mer vanskelig å holde bloggen din ren for irrelevant og upassende innhold.

Heldigvis kommer WordPress med innebygde funksjoner og gratis tilleggsprogrammer som hjelper deg med å kontrollere og bekjempe spam, inkludert Akismet og svartelister for kommentarer. Enda bedre er det mange tredjeparts plugins som er tilgjengelige for å gi ekstra spambeskyttelse.

I dette innlegget vil vi ta en grundig titt på spørsmålet om spam på WordPress-blogger, den negative innvirkningen det kan ha på nettstedet ditt hvis det ikke er merket av, og hvordan det kan styres og forhindres. Vi vil også se på verktøyene som er tilgjengelige i WordPress for å bekjempe dette problemet. Til slutt vil vi avslutte med noen plugin-anbefalinger for å ta spam-moderasjonen til neste nivå. La oss dykke inn!

Hva WordPress-kommentarsøppel er

Skjermbilde av spam-kommentarer

Automatiserte spam-kommentarer som disse kan overskride WordPress-databasen din.

Det kan være spennende når nye kommentarer dukker opp på bloggen din. Den første rødmen av spenning forsvinner imidlertid ofte når du ser upassende svar på innholdet ditt. Disse svarene er selvfølgelig også kjent som spam. Ordboken definerer ganske enkelt den som “irrelevante eller upassende meldinger sendt på Internett til et stort antall brukere“. Høres omtrent rett ut for meg.

Blogg-spam er født av samme familie som den så velkjente e-post-spam, men har sitt eget unike mål – for å få tilbakekoblinger. Enten det er via en bloggkommentar, trackback eller pingback, er formålet med bloggs spam å publisere en lenke på nettstedet ditt som peker tilbake til et annet nettsted. Nettstedet det gjelder er vanligvis ikke relevant for din nisje og ofte av dårlig kvalitet.

Disse uoppfordrede meldingene er et faktum om du tillater å kommentere innleggene dine. Heldigvis er det relativt enkelt å identifisere det, siden det vanligvis har en av tre primære former.

1. Spambotter

Dette er kommentarer som blir lagt ut automatisk ved hjelp av et skript eller en bot som skurer på nettet på jakt etter mål som skal oversvømmes med kommentarsøppel. Det er ingen direkte menneskelig involvering i disse kommentarene, og de er vanligvis ganske enkle for det menneskelige øye å få øye på. Spambotter er sannsynligvis de største skyldige for irrelevante kommentarer.

2. Manuelle kommentarer

Dette er når mennesker blir ansatt for å legge ut kommentarer manuelt på nettsteder manuelt. Kvaliteten på disse kommentarene kan variere fra helt åpenlyst til diskutabel, noe som selvfølgelig gir en stor hodepine for alle som prøver å utrydde spam fra nettstedet deres. Disse vil nesten alltid inkludere lenker i kommentarene, og kan være litt snikere enn bots (vi har sett kommentarer med tvilsomme lenker lagt til blanke mellomrom i kommentarteksten).

3. Trackbacks & Pingbacks

Som definert av Google er en trackback “en av tre typer tilbakekoblingsmetoder for nettstedforfattere å be om varsling når noen lenker til et av dokumentene sine”. For våre formål kan du anta at pingbacks i hovedsak er den samme tingen. Du har sannsynligvis sett trackbacks før. De eksisterer som en liste over lenker, vanligvis innenfor eller under kommentarfeltet i et blogginnlegg. For en spammers formål er målet enkelt – nevn et blogginnlegg i deres eget innlegg og få en lenke tilbake.

Hver av disse spam-typene er problematiske, og du vil ofte motta mer enn bare en kategori. Sammen kan de tette kommentarfeltet og forårsake alle slags problemer.

Hvordan kommentarspam påvirker ditt WordPress-nettsted

Trackback spam

Spammere bruker trackbacks for å opprette lenker tilbake til irrelevante nettsteder.

Du kan anse spam som ikke noe mer enn en irritasjon. Imidlertid, hvis du ikke sjekker det, kan det ha negative konsekvenser for nettstedet ditt. I tillegg til å gi en dårlig brukeropplevelse for leserne dine, kan kommentarsøppel skade nettstedet ditt på mange måter og forårsake:

 • Tap av rangeringer av søkemotorer. Google retter seg mot dårlige lenker på nettstedet ditt for rangeringsformål, selv i kommentarene.
 • Potensiell risiko for leserne dine. Koblingene i spam-kommentarer kan føre til ondsinnede nettsteder.
 • Problemer med nettstedets hastighet og lastetid. For mange kommentarer kan overbelaste WordPress-databasen din og bremse nettstedet ditt.

Hver blogg som muliggjør kommentarer er sårbar for spam. Å ha en handlingsplan for å redusere og bekjempe den er den eneste måten å beskytte nettstedet og leserne dine.

Hvordan bekjempe WordPress-kommentarsøppel

Selv om kommentarsøppel ikke kan unngås, er det gode nyheter. Du kan bekjempe denne svaken ved å moderere kommentarene og bruke WordPress ‘innebygde verktøy.

Først må du sørge for at du har slått på kommentarstyring. Hvis du gjør det, kan du godkjenne kommentarer før den legges ut på nettstedet ditt. Hvis du ikke har tid til å gå gjennom hver eneste kommentar, kan du angi parametere basert på flere faktorer. For eksempel under Innstillinger> Diskusjon du kan:

 • Flagg en kommentar som spam basert på antall lenker den har.
 • Kommentarer til svarteliste som reaksjon på tidligere spam.
 • Deaktiver trackbacks og pingbacks.
 • Bare la registrerte brukere legge inn kommentarer.

Ikke glem det største våpenet i standardarsenal: plugins. Det er mange flotte gratis og open source plugins du kan legge til i WordPress-installasjonen for å sjekke kommentarer og filtrere ut alt som ser ut som spam.

Reduser kommentarsøppel på ditt WordPress-nettsted med et plugin

Noe av det beste med å bruke WordPress er hvor enkelt det er å tilpasse. Når det gjelder bloggkommentarer, kan du bruke antispam WordPress-plugins for å øke sikkerheten. Her er tre plugins som hjelper deg å ta kontroll over kommentarsøppelen din.

1. Akismet

akismet anti-spam plugin

Hvordan kunne vi ikke nevne Akismet? Denne pluginen kommer som standard installert på WordPress-blogger, og er gratis å bruke for personlige bloggere (med et kommersielt månedlig abonnement satt til $ 5 per måned, og enterprise-løsninger tilgjengelig til $ 50 per måned).

Når du bruker en “catch-all” spam-løsning som Akismet, må du akseptere at noen legitime kommentarer kan bli flagget som spam. Det koster ganske enkelt å blogge og bruke en automatisk spamblokkering. Problemet stammer hovedsakelig fra menneskelige spammere. En persons spam er en annen persons legitime kommentar, så hvis mennesker ikke kan være enige 100% av tiden, hvilken sjanse har en plugin?

derimot, for det meste, Akismet gjør en god jobb. Det holder en enorm mengde spam i sjakk på bloggen min, med bare en og annen legitim kommentar som blir fanget ut. Videre tar det vare på trackback spam også – en enorm bonus.

Nøkkelegenskaper:

 • Blokkerer kommentarer og trackback spam.
 • Kontrollerer automatisk alle kommentarer.
 • Kommenter historikk slik at du kan sjekke hvilke kommentarer som ble blokkert av plugin eller av moderatorer.
 • Inkluderer “Kasser” -innstillinger for automatisk å blokkere den verste spam.

Pris: Akismet er et gratis programtillegg, og kan allerede være installert på bloggen din.

Få Akismet

2. Antispam Bee

antispam bie

Denne pluginen bruker ‘honningpott’ -teknikken for å felle roboter usynlig. Mennesker vil ikke se captchas, men roboter vil, og de blir deretter fanget som spam. Antispam Bee fungerer som en brannmur for å blokkere både automatisert og målrettet spam. Siden det blokkerer disse kommentarene før de kommer til databasen din, trenger du aldri å bekymre deg for at de bremser nettstedet ditt.

Nøkkelegenskaper:

 • Blokkerer trackback og pingback spam.
 • Forhindrer spam foran på siden, så den treffer aldri WordPress-databasen.
 • Fungerer med alle viktige formverktøyverktøy.

Pris: Antispam Bee er en gratis plugin.

FÅ AntiSpam Bee

3. Titan Anti-spam

titan antispam og sikkerhets wordpress-plugin

Anti-spam bruker usynlige captchas for å blokkere alle spambots fra kommentarene dine. Pro-versjonen blokkerer også manuelt innsendt spam. Selv om denne plugin-en gjør en god jobb med å stoppe uønskede kommentarer, beskytter den imidlertid ikke andre typer skjemaer på nettstedet ditt. Dette betyr at du kanskje vil bruke denne pluginen sammen med noe annet for å få ekstra skjermbeskyttelse. Det er imidlertid fremdeles et utmerket alternativ.

Ser du etter flere beskyttelsesalternativer? Anti-Spam Pro inkluderer lagt innstillinger for manuell spambeskyttelse, slik at du kan videre ved å automatisk forhindre kommentarer som rangerer høyt på en spampoengskala (med mer enn et angitt antall lenker, ord eller flaggede spamord).

Nøkkelegenskaper:

 • Blokkerer trackbacks som standard.
 • Hindrer automatisk spam å komme til WordPress-databasen din.
 • Pro-versjon blokkerer manuell spam.

Pris: Anti-Spam er gratis, og proversjonen er tilgjengelig for $ 25.

FÅ Titan ANTI-SPAM

4. WPBruiser

wp bruiser wordpress anti-spam plugin

WPBruiser lover å jobbe fra det sekundet du installerer det. Denne pluginen kombinerer beskyttelse mot brute force angrep med spam-blokkering av kommentarer. Du kan bruke den til å beskytte alle skjemaene dine, og leserne dine trenger aldri å bruke en captcha. Totalt sett er det et omfattende og brukervennlig alternativ.

Nøkkelegenskaper:

 • Inkluder beskyttelse mot brute force attack.
 • Gjør det mulig å blokkere ondsinnede IP-adresser.
 • Er kompatibel med WordPress Multisite.
 • Tilbyr utvidelser som fungerer med alle viktige formverktøy.

Pris: WPBruiser er en gratis plugin med valgfrie utvidelser.

Få WPBruiser

5. Skjul trackbacks

Denne siste plugin-en er veldig grei, da den ganske enkelt gjør det som tittelen sier – skjuler trackbacks. Selv om du kan deaktivere trackbacks fullstendig, er det verdi i å bare skjule dem hvis du vil følge med på hvem som lenker til deg. Denne pluginen fjerner trackbacks fra frontend, men lar deg fremdeles se dem på WordPress-dashbordet.

Pris: Hide Trackbacks er helt gratis.

Få skjul trackbacks


Kommentarsøppel er et enkelt faktum av livet på internett, med mindre du planlegger å deaktivere kommentarer helt. Å beskytte nettstedet ditt mot upassende kommentarer er avgjørende for dets generelle helse og ytelse. Ved å fjerne spam-kommentarer, kan du holde databasen klar, opprettholde en solid brukeropplevelse og forbedre engasjementet.

Har du spørsmål om hvordan du administrerer spam på WordPress-nettstedet ditt? Eller tips å legge til i listen? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me