Du husker kanskje innlegget jeg skrev om hvordan du endrer permalinks uten å forstyrre den underliggende strukturen for en stund tilbake. Vel, jeg bestemte meg for at det var på tide å besøke det emnet litt og bruke litt mer tid på å gå i detalj, akkurat hvordan du kan forbedre WordPress-nettstedets struktur generelt. Her er en rask oversikt over mitt første innlegg:


  • Permalinks er nettadressene til innleggene / sidene til nettstedet ditt.
  • Permalinks er nøkkelen til nettstedets SEO-ytelse fordi de brukes av søkemotorer til å finne innlegg eller sider for relevante søk.
  • Syntaksen til permalinkene dine er avgjørende og garanterer nøye tanke.
  • Du kan bruke Simple 301 Redirects for å fikse 301 omdirigeringer etter å ha endret permalinkstrukturen.

I dette innlegget skal jeg utforske måter å forbedre WordPress-nettstedets permalinkstruktur ytterligere. For det første, med mindre du har god grunn til å endre permalinkstrukturen, bør du generelt la den være intakt. Det gjøres best når nettstedet ditt er nytt, ellers vil du miste nettstedets rangering. Ikke bra! Men hvis du bare  endre permalinks, les videre.

De vanligste permalinkstrukturene

I teorien tillater WordPress opptil ti permalink struktur tagger du kan bruke til å lage unike permalinks, men i virkeligheten bruker de fleste WordPress-nettsteder mindre enn fem strukturkoder, inkludert: Postnavn, dag og navn, kategori og navn, og måned og navn.

WordPress nettstedstruktur og permalinks

Innleggsnavn

Innleggsnavn (/% postnavn% /) er uten tvil den mest populære strukturen som brukes i dag fordi den gir korte og fine nettadresser som er enkle å huske. Mange blogger bruker denne strukturen taggen av denne enkle grunnen. I tillegg spesifiserer ikke Postnavn datoen for publisering, og gjør det derfor ideelt for å lage “tidløst” innhold som vil forbli relevant i lang tid.

På grunn av populariteten til postnavnet antar de feil med feil at det er den beste strukturen for SEO, men sannheten er at det ikke er noen troverdige fakta som støtter disse påstandene. Innleggsnavn ser ut til å være en personlig preferanse for mange WordPress-eiere av nettstedet.

Dag og navn

En utvidelse av sorteringer for postnavnet-taggen, Dag og navn (/% år% /% månednum% /% dag% /% postnavn% /) brukes vanligvis på blogger der det kreves høy spesifisitet når det gjelder publiseringstid. Denne permalinkstrukturen inkluderer dagen, måneden og året som et innhold ble publisert. Dag og navn brukes mest på nyhetsnettsteder som publiserer flere artikler per dag.

Kategori og navn

Kategori og navn (/% kategori% /% postnavn% /) gjør det enkelt for brukere å sile gjennom innhold på et nettsted basert på kategorier. Det gjør det også mulig å legge inn flest søkeord i nettadressene dine. Hvis du velger denne strukturen, hold kategorisneglene korte og uttrykksfulle. Hvis den brukes riktig, kan kategori og navn gjøre underverker for SEO-en din.

Når det er sagt, er det noen få grunner til at du bør tenke deg om to ganger før du bruker denne strukturen. For det første vil du ikke kunne flytte et innlegg til en annen kategori i fremtiden, fordi noen andre nettsteder kan lenke til dette innlegget. For det andre får søkeordene som brukes i postnavnet mindre vekt i søkemotorene fordi de er presset til slutten av nettadressen. Jo lenger borte fra domenenavnet på toppnivå, jo mindre vekt har de.

Måned og navn

Måned og navn (/% år% /% månednummer% /% postnavn% /) er en annen mye brukt permalinkstruktur som er veldig lik Dag og Navn når det gjelder SEO. De to har i utgangspunktet lignende fordeler og fallgruver. Som med dag og navn, viser måned og navn postnavn og dato (denne gangen, måneden) i nettadressen, men URL-ene som genereres er kortere enn dag og navn med to tegn.

Tilpasset struktur

Egendefinerte permalinks lar deg tilpasse permalinkstrukturen din som du synes passer for bloggen din. De vanligste tilpassede strukturer er /% postnavn% /% post_id% / og /% postname% /.

WordPress-brukere er stort sett splittet om tilpassede permalinks. På den ene siden sverger noen mennesker at den tilpassede permalinkstrukturen er den beste for SEO, når den brukes riktig. I mellomtiden hevder andre at det ikke er noen vesentlig forskjell i forhold til SEO. Den beste måten å finne ut av dette er å prøve det selv, ideelt sett på en ny blogg. Eksperimentering vinner dagen!

Så hvilken struktur bør du vedta?

Med unntak av standardstrukturen er alle WordPress permalink-strukturer SEO-vennlige og vil gi mer eller mindre lignende SEO-resultater. Det kommer i utgangspunktet ned på personlig preferanse og formålet eller typen blogg du kjører. Hovedpoenget er at uansett hvilken permalinkstruktur du velger, må du være sikker på at den er lesbar av mennesker og hovednøkkelordene dine er så nær toppdomenet som mulig.

Små tweaks kan utgjøre en forskjell

Permalink justeringer

Så vi har sett at bare å endre permalinkstrukturen din ikke vil gi vesentlige resultater hvis SEO er hovedmålet ditt. Noen få ekstra justeringer kan imidlertid forbedre nettstedets beredskap for søkemotoren og sikre fremtidig synlighet i søkeresultatene. Som allerede nevnt er alle WordPress permalinkstrukturer ganske bra med tanke på SEO. Du kan bruke en hel rekke variabler med hvilken som helst struktur du velger. Og for tilpassede permalinks, kan du ta det et hakk høyere ved å bruke egendefinerte verdier.

Hva er tilpassede verdier, lurer du kanskje på? Hvis du trenger betydelige SEO-resultater fra permalinkstrukturen din, kan det være lurt å bruke en avansert URL-struktur som lar deg legge til tilpassede verdier i permalinksene dine via tilpassede innlegg og felt. Dette krever imidlertid noen modifikasjoner av WordPresss interne funksjoner, noe som til slutt betyr å bruke penger på å ansette en utvikler eller pusse opp kodingsevnen din.

Opptreden 

Hvis du eier en blogg som får mye trafikk som et e-handelsnettsted eller en slags online virksomhet, er nettstedsytelsen avgjørende fordi det påvirker den totale brukeropplevelsen. Ytelse er egentlig nettstedets hastighet eller side lastetid. Dårlige sidehastigheter kan påvirke konverteringsfrekvensen og til slutt salget.

Så tilbake til poenget; mens koblingsstruktur har liten eller ingen effekt på ytelsen for små nettsteder, kan det påvirke sidehastigheten for større nettsteder med store databaser. Dette er enda mer et problem når brukere søker på nettstedet ditt etter spesifikt innhold.

Når en bruker gir ut et søk på et WordPress-nettsted, søker ikke PHP gjennom hele databasen; i stedet søker den gjennom tabeller som har samme datostempler (år, måned og dag). Det samme gjelder koblinger som inneholder kategori og arkiv. Av denne grunn bør permalinkstrukturen din ideelt inneholde datostempelet som /% år% /% månednummer% /% postnavn% /.

For strukturer som bare inneholder tekstfelt, søker WordPress i hele databasen fordi den “gjør mer arbeid” for å skille mellom sider og innlegg, siden det ikke er noen variabler. Som sådan vil sidehastigheten påvirkes. Dette er grunnen til at du bør unngå å bruke kategori før postnavnet i permalinkstrukturen din.

Merk at det er mange andre faktorer som kan påvirke ytelsen til WordPress-nettstedet ditt, og du bør også optimalisere dem. I tillegg er ytelsesforskjeller knyttet til permalinkstruktur mer uttalt på WordPress-nettsteder med relativt stor mengde innhold, så husk å huske på når du starter nye nettsteder.!


Noen av permalink-strukturene som WordPress gir, bortsett fra standard, vil være tilstrekkelig for vanlige eller personlige blogger. Faktorer som er konstante, alle strukturer gir identiske resultater, og til tross for flere påstander, er det ingen bevis for at den ene strukturen er bedre enn den andre for relativt små nettsteder.

Hvis du trenger en mer avansert tilpasset permalinkstruktur, kan det hende du må lage justeringer til noen interne funksjoner for å bruke tilpassede verdier i nettadressene dine, noe som kan føre til litt forbedret SEO. Og for travle WordPress-nettsteder med en betydelig mengde innhold, kan en URL-struktur som inneholder datostemplet, forbedre sidehastigheten litt når du søker gjennom innholdet.

Hvilken permalinkstruktur bruker du på nettstedet ditt? Har du funnet en til å være mer effektiv enn noen annen? Hvordan har permalinkstrukturen din påvirket SEO eller ytelsen din? Jeg vil gjerne høre tankene dine om emnet i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me