Slik forbedrer du omdømme for ditt WordPress-nettsted akkurat nå

Den generelle suksessen til nettstedet ditt kan avhenge helt av om folk berører deg med dårlige anmeldelser og kommentarer. Selv om den gjennomsnittlige virksomheten ikke har tusenvis av dårlige Yelp-anmeldelser, har vi sett altfor mange ganger hvordan det å ikke svare riktig på tilbakemeldinger kan føre til problemer for ditt fremtidige omdømme.


Totalt sett er internett ikke noe sted å være sjenert over hvor god virksomheten din er. Ellers vil folk som blir misfornøyd med virksomheten din være høyere enn deg.

Det er ikke lett å bygge et godt omdømme, men med litt arbeid kan du gjøre det. Og vi viser deg hvordan du kommer i gang i dag.

1. Svar på alle anmeldelser / kommentarer om ditt merke

Brukere kommenterer nettstedet ditt, merkevaren og selskapet ditt over hele internett. Hvis du ignorerer disse kommentarene og vurderingene, blir det bare slik at du ikke er interessert i tilbakemelding.

Per i dag inkluderer de beste stedene å se etter omtaler av merkevaren din:

  • Google Varsler (søker etter artikler og anmeldelser over hele internett)
  • Twitter (søker på hele Twitter og ser på kommentarer på din egen side)
  • Facebook (hovedsakelig for kommentarer på din egen side)
  • Yelp (Dette er ekstremt viktig hvis du driver en lokal virksomhet)

Blogganmeldelser kan gå uansett, men å ha et tilknyttet eller henvisende program (se nedenfor) kan forbedre sjansen for å få gode skriftlige anmeldelser. Rangeringer og anmeldelser på steder som Google og Yelp skjer imidlertid oftere når folk er gale.

Hvis du ser en avmerket kommentar på bloggen din eller en skjemmende anmeldelse på Yelp, svar hver gang med denne formelen:

  • Beklager bryderiet
  • Takk dem for deres bekymring
  • Gjør problemet riktig (med kuponger eller freebies)

Denne metoden viser alle i fremtiden at du er et rimelig selskap. Sjansen for at anmelderen vil bli sett på som nøtten.

2. Gjør det ekstremt enkelt for gode kunder å skrive anmeldelser / kommentarer

Insentiver og skikkelig meldings-trakter kommer enormt her. Det samme gjelder timing. For eksempel er du kanskje en eiendomsmegler og ønsker at tidligere kunder skal skrive gode anmeldelser på Google Business-siden din.

Det er viktig å sende en e-post bare noen dager etter at du har fullført jobben. Slik glemmer de ikke det. Det bør være en lenke til vurderingssiden, noe som gjør det umulig å rote seg. Det er også hyggelig å ta med instruksjoner og et personlig brev slik at de føler seg tvunget til å skrive en anmeldelse.

Insentiver er også nyttige så lenge du ikke forteller dem at de må skrive en god anmeldelse.

En enkel måte å sikre at du aldri glemmer å følge opp med kunder er med en plugin. Hvis du installerer en e-handelsutvidelse, for eksempel WooCommerce Reminder E-post, kan du enkelt automatisere anmeldelsespåminnelsene til kundene for å gjøre opp disse 5-stjernene!

3. Gjør deg selv som en autoritet innenfor fellesskapet, både online og av

Du kan si: “Det tar en stund å etablere en autoritetsblogg eller forumstemme på nettet.”

Bare å komme til et messe, dele ut kort og vise at du ønsker å være en aktiv del av samfunnet er imidlertid noe du kan gjøre i løpet av en helg.

Fullfør derfor et raskt Google-søk for å finne bransjefunksjoner i ditt område. Hvis en kommer opp, skriv ut noen visittkort og gå! Hvis ikke, finn et online forum som forholder seg, introduser deg og begynn å svare og stille spørsmål.

4. Vis frem tidligere kunder / kunder og hvorfor de elsker deg

Fra attester til tredjeparts logoer fra tidligere kunder, å etablere at du har jobbet med andre selskaper (potensielt kjente klienter) er et enormt løft for enhver online virksomhet.

Avhengig av WordPress-temaet, bruker du å legge til et klientvindu, kan være like enkelt og sette inn en ny modul. Med Total-temaet kan du velge mellom bildegitter, karuseller og skyvekontroller som alle enkelt kan settes inn og tilpasses på hvilken som helst sideoppsett (det er til og med en ganske fin Presseside på Øk demo bruker ikonbokser).

5. Nåværende utmerkelser, uansett hvor liten

Utmerkelser er enorme for alle virksomheter. Til og med mange filmer og Broadway-show lever og dør av prisene de mottar. Det som er kult med priser er at de alle er sammensatt av noen. Du kan hevde at noen er mer troverdige enn andre, men kunder og klienter liker å se at du i det minste blir gjenkjent for noe.

Ta J.D. Power and Associates Initial Quality Award for bilindustrien. Organisasjonen deler ut prisen etter å ha målt problemer i løpet av de første 90 dagene av eierskapet. Mange ser på dette som en slags vits (siden 90 dager er så kort tid å eie en bil). Imidlertid vinner hver vinner av prisen seieren som gal. Som de burde, siden det er bundet til å forbedre omdømmet.

6. Tilby enhver mulig kontaktmetode

La kundene ringe, chatte, e-post eller sende en transportdue om mulig. Det er forståelig når noen online virksomheter ikke kan håndtere telefonsamtaler. Men du bør i det minste vurdere et chatpanel for raske interaksjoner.

Igjen er plugins en flott måte å legge til ekstra funksjonalitet på nettstedet ditt. Vi liker Kontaktskjema 7 og WPForms for å lage et tilpasset kontaktskjema. Eller du kan prøve et av disse anbefalte live chat-plugins for å kunne samhandle med klientellet ditt i sanntid.

7. Tillat enkel tilgang til fintrykk

Dette avhenger av hvilken type virksomhet du driver. Hvis du har et e-handelsnettsted, er dette poenget spesielt viktig med tanke på antall sider du vil ha dedikert til å ha et lite skrift.

For eksempel kan det hende du må skrive opp et vilkår for bruk og en returrett. Begge blir hoppet over av de fleste kunder, men noen vil bare kjøpe når de ser at du har begge deler. Ta derfor med tydelige koblinger i bunnteksten for enkel tilgang.

8. Når du kobler til, slå til landingssider

Selger du produkter eller tjenester gjennom Google Ads? Har du en Facebook-side der du lenker til visse nye elementer på nettstedet ditt?

Enten du driver en blogg med et webinar eller en full e-handelsbutikk med nye produkter hver sesong, er landingssider kjent for å få kundene til å føle seg bedre og kjøpe oftere fra deg. Best Buy har bygget et solid rykte på destinasjonssider, og viser kunder direkte til de riktige produktene når de klikker på Google Ads.

Er du usikker på hvor du skal begynne? Sjekk ut vår fulle guide for hvordan du bygger destinasjonssider med WordPress. Vi dekker tre måter du kan bygge destinasjonssiden din ved å bruke temaer, plugins eller tilpasset kode.

9. Gjør sikkerhet til en konstant prioritet

Hvis brukere ikke ser et SSL-sertifikat på et e-handelsnettsted, har de sterk grunn til å forlate dem uten å komme tilbake. Det samme gjelder mange spam-kommentarer på bloggen din. Det får det til å se ut som om du ikke bryr deg om hvem som kommer til nettstedet ditt.

Fra spam til oppdatering av plugins, temaer og WordPress, spiller sikkerhet store roller i hvordan folk ser på ditt omdømme på nettet. Selv om du bare har noen få WordPress-tillitssignaler å velge mellom for å vise at nettstedet ditt er sikkert (som McAfee Secure), er det din jobb å dekke alt på fronten og baksiden.

10. Å skrive nettstedets formål på veggen og holde seg til det

Har merkevaren din et oppdrag? Har du opprettet et sett med regler som gjør deg unik? Hvis ikke, er det på tide å legge penn på papir. Hvorfor? For på et tidspunkt vil folk se at selskapet ditt har et formål. Men hvis formålet ikke er konsistent, vil ingen stole på deg i fremtiden.

For eksempel har Zappos gitt et navn for seg selv ved å tilby rask levering og en og annen overraskelse over natten over natten for noen kunder. Imidlertid, hvis noen kunder mottok gjennomsnittlig eller langsom frakt, ville de trodde, “va, jeg trodde det var hele poenget med å shoppe gjennom Zappos,” og aldri handle der igjen.

Kort sagt, kunngjøre din unikhet og hold deg til løftene du gir.

11. Tillat folk å utforske mer om selskapet ditt gjennom koblinger til sosiale medier

Det er en ting å opprette kontoer på sosiale medier, men det er en annen å presentere disse koblingene på nettstedet ditt.

Hvorfor? Fordi sosiale medier kontoer gir mulighet for ytterligere utforskning av et selskap.

Sosiale kontoer gir et mer personlig blikk i merkevaren din. Kundene kan se folk som jobber, morsomme aktiviteter og begivenheter, sosial innsats og mye mer. Vi har guider på WPExplorer som dekker Instagram for e-handel, SnapChat & WordPress, Økende sosiale følgere og mer. Ta en titt og begynn å bygge følgende.

12. Tenk på henvisningsbelønning og tilknyttede selskaper

En ting er helt sikkert. Hvis det er mer sannsynlig at andre blir belønnet for å snakke fint om selskapet ditt, desto flere henvisninger får du. Det som er interessant med et tilknyttet eller henvisende program, er at begge deler bare tar noen få øyeblikk å konfigurere med riktig WordPress-plugin. Det er mange fantastiske WordPress-plugins, men en av favorittene våre er AffiliateWP.

Etter det kan du begynne å dykke ut kommisjoner til folk som vurderer eller anbefaler selskapet ditt. Det er ikke en garanti for at du får gode anmeldelser, men det forbedrer absolutt sjansene dine.

Eventuelle flere tips om omdømme på nettstedet?

Noen av de beste måtene å forbedre nettstedets omdømme akkurat nå, kan gjøres i løpet av den neste timen. Hvis du har spørsmål eller forslag til dine egne omdømmetips for nettstedet, gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me