Slik effektiviserer du WordPress-nettstedet ditt og forbedrer brukeropplevelsen

Det er ingenting som er mer irriterende enn å se på en ny webside, og så måtte slite for å komme dit du faktisk vil. For å finne innholdet du faktisk var ute etter. Mens, heldigvis, dagene til ad-skjorte, nøkkelordbelastede, massivt lite hjelpsomme sider designet for å tjene penger på Adsense ikke lenger dukker opp i søkeresultatene så ofte som de en gang gjorde …


Mange nettsteder, spesielt eldre med tusenvis av sider med innhold, kan være vanskelig nok til å navigere selv med all riktig struktur og funksjonalitet på plass. Når den ikke er der, er det ofte lettere å treffe backspace og komme tilbake for å spørre Google hva du vil vite, i stedet for å bli på nettstedet. I denne artikkelen dekker vi hvordan du kan effektivisere WordPress-nettstedet ditt for å unngå slike problemer, og forbedre brukeropplevelsen betydelig.

Bruk kategoriene riktig

Det kan være fristende å prøve å være original, ved å bruke funky kategorier som bare “innsidere” får, eller bare la kategorier ligge ved siden av veien når du er fokusert på å lage innhold, men nøyaktige kategorier gir mye mer behagelig surfing etter både første gang, og tilbakevendende besøkende.

Hvis kategorien er for generell, eller den ganske enkelt angir innholdstypen, er det ingen reell måte for besøkende å finne mer av det samme hvis de likte det første innholdet … bortsett fra kanskje upålitelige plugins-plugger.

Å opprette og legge til innlegg i kategorier manuelt kan virke som en skremmende oppgave, men til slutt hjelper det å strømlinjeforme nettstedet ditt og forbedre den generelle brukeropplevelsen. Hvis du tar en titt på kategoriene våre her på WP Explorer, kan du se at vi tydelig deler innleggene våre i kategorier som samsvarer med faktisk emneinnhold, noe som gjør det veldig enkelt å lese mer om et bestemt emne du er interessert i.

Implementere Clear Navigation

Implementere Clear Navigation

Når nettstedet ditt begynner å vokse, og du har begynt å tilby ikke bare flere tjenester, men også har et fellesskap, er det viktig å ha tydelig navigasjon. Mange bloggere velger en “start her” -side som gjør første gang leseren kjent med hva de handler om i noen av de beste innleggene deres om et gitt emne. Det kan fungere for noen fag, men andre har for mange underemner for at det virkelig skal være effektivt. Hvis dette er tilfelle for emnet på nettstedet ditt, er en av de beste tingene du kan gjøre å sette opp navigasjon som gir brukeren rask tilgang til noen av disse underkategoriene med innhold.

En av de enkleste måtene å konfigurere dette på er å kategorisere godt, og bare legge til en meny som viser kategoriene, eller legge til kategoriene i sidefeltet på sider der det er relevant. Igjen, hvis du vil se et eksempel på dette, må du ikke se lengre enn nettopp dette nettstedet. Til venstre skal du se kategoriene våre her på WP Explorer, og det er vanskelig å argumentere med det klarhetsnivået. Til slutt kan brukerne dine sannsynligvis bruke Google til å søke etter spesifikt innhold på nettstedet ditt, men mer sannsynlig ikke, vil de også finne resultater for konkurrentene dine, noe som fører til lekkasje av potensielle abonnenter og kunder.

Skille tydelig mellom forskjellige deler av innholdet

Enten det gjøres ved å endre bakgrunnsfarger for ett spesifikt område, mesterlig bruk av mellomrom, bruk av tydelig synlige grenser eller tydelig bruk av underoverskrifter for overskrifter, er det viktig at det er enkelt å fortelle hovedinnholdet bortsett fra for eksempel sidebar. Hvis det hele blir uskarpt, vil leseopplevelsen bli unødvendig smertefull.

Hvis temaet ditt lider under “sidefeltet slags blandinger i hovedinnholdet” -syndromet, og det ikke har alternativer for å endre fargene på sidefeltet, ikke bekymre deg. Det er ikke en for vanskelig ting å fikse, og hvis du ikke er villig til å bli skitten av hendene dine, bør enhver designer / utvikler som er verdt tastaturfettet, kunne gjøre en rask løsning om noen timer eller mindre.

Et annet alternativ er å ganske enkelt installere et annet tema som håndterer dette aspektet bedre. Hvis nettstedet ditt har et stort publikum, eller er den viktigste inntektskilden, bør du selvfølgelig alltid teste et tema / temaendringer på en lokal versjon av WordPress-nettstedet ditt før du implementerer noe direkte. Les mer om hvordan du installerer WordPress lokalt på Windows her, (her for Mac-brukere).

Fjern alle ødelagte koblinger

Fjern ødelagte koblinger

Dette bør være en selvfølge, men for eldre nettsteder kan det være vanskelig å holde alt det gamle innholdet ditt friskt, og det er lett å ende opp med noen få ødelagte lenker. Heldigvis trenger du ikke lenger å gå gjennom alle sidene dine manuelt for å jakte på ødelagte koblinger. Som med de fleste andre ting, er det nå en plugin for det. Faktisk har vi til og med en guide for hvordan du finner og fjerner ødelagte koblinger her på WP Explorer.

Bruk faner

Faner er for anledninger der et innhold ikke er langt eller viktig nok til å garantere en annen side, men innholdet er annerledes nok til å lage minst en underoverskrift for å dele opp innholdet nødvendig. Hvis du er en designer, kan du for eksempel ha kategorier for forskjellige typer design du gjør, med hovedsiden som bare viser hovedfokuset ditt.

Hvis du vil få et inntrykk av hvordan faner ser ut når de blir implementert, kan du ganske enkelt bla ned for å sjekke forfatterbiografen under dette innlegget, noe som gjør dem nydelig brukt. Vi har til og med laget en guide for hvordan du enkelt kan bruke plugins for å få faner på ditt WordPress-nettsted.

Forbedre nettstedets hastighet

Forbedre nettstedets hastighet

Det er vanskelig å få en opplevelse på nettstedet til å føles glatt hvis du hver gang du klikker på en lenke, må vente mens du stirrer på et lasteikon i mer enn et sekund eller tre. Hastighet er noe som blir tatt mer og mer for gitt på grunn av fokuset på hastighet som de større nettstedene har, og å skille seg ut på grunn av å være treg er definitivt ikke en god ting.

Du har kanskje lagt merke til at vi snakker mye om hastighet her på WPExplorer (vi har nettopp lagt ut en artikkel om noen fantastiske plugins for å få fart på WordPress-nettstedet ditt), og det er fordi lastehastighet er et viktig element i brukeropplevelsen. Lengre lastetid er ofte en stor faktor når det gjelder høyere avvisningshastigheter, og det har vist seg å redusere salget betydelig. På toppen av alt dette har Google innrømmet at lastehastighet spiller en rolle når det gjelder søkerangeringer. I noen tilfeller kan verten faktisk vise seg å være hovedproblemet. Men der det ikke er tilfelle, er det noen få ting du kan gjøre for å relativt enkelt forbedre nettstedets hastighet.

Bruk et innholdsleveringsnettverk (CDN)
En måte å få fart på nettstedet ditt er å være vert for ditt tyngre innhold, som bilder, i tredjepartsnettverk som leverer det raskere til sluttbrukeren. Vi har til og med satt sammen en liste over gratis CDN-er for deg.

Bruk et hurtigbuffertillegg
En cache-plugin er en plugin som blir kvitt noen av serversideforespørslene ved å legge ut hva den kan som en statisk html-side. Det er noen få plugins som går utover det. Sjekk ut vår guide for hvordan du installerer og konfigurerer en cache-plugin.

Fjern unødvendige plugins
Hvis du har mange plugins aktivert som ikke tjener noen reell hensikt for bunnlinjen, er det sannsynligvis en god idé å kvitte seg med hoveddelen av dem. Les mer om hvordan og hvorfor du bør fjerne overflødige WordPress-plugins.

Optimaliser bildene dine
Det er lett å klippe noen hjørner nå som WordPress automatisk endrer størrelse på bilder for å passe inn i innholdet ditt. Spesielt når du virkelig må kjempe for å finne et flott bilde for å gå sammen med innlegget ditt, er det altfor enkelt å være lat og bare laste den opp som den er og legge den inn i innlegget eller artikkelen din. Men dette kan faktisk påvirke lastehastigheten på nettstedet ditt betydelig. Et av de enkleste og viktigste trinnene å ta er å klippe bildene ned til riktig størrelse og kanskje komprimere dem ved å bruke et mer størrelsesvennlig filformat, som JPEG. Etter at du har gjort dette, kan du bruke et av disse bildeoptimaliserende programtilleggene, og du vil allerede være foran de fleste WordPress-nettsteder når det kommer til bilder og lastehastighet.

Pakk sammen

Til slutt kan hastigheten på nettstedet bare forbedres så langt hvis verten selv viser seg å være svært treg. Hvis du har optimalisert nettstedet ditt fullt ut i samsvar med guiden vår om hvordan du kan øke hastigheten på nettstedet ditt, og det fremdeles er veldig tregt, kan det være lurt å se på å endre hostingplanen din, eller til og med være vert for det. (Her hos WPExplorer bruker vi WPEngine, og som du helt sikkert kan fortelle selv, har vi ikke noe problem med lave lastehastigheter rundt her.)

Å få et nettsted fullstendig strømlinjeformet og optimalisert for brukeropplevelse kan være en krevende oppgave, spesielt for de mer teknisk utfordrede. Men samtidig er det veldig mulig, og fordelene som følger med det, er mer enn verdt innsatsen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me