Slik bruker du Patreon til å samle inn ditt WordPress-innhold

Du har kommet til denne artikkelen for å lære mer om hvordan du kan bruke Patreon til crowdfund. Hvorfor? Det kan hende du har startet WordPress-bloggen din som en hobby. Eller kanskje har du investert mye tid på å lage verdifullt innhold for å tjene litt passiv inntekt og ikke sett noen reell gevinst? Dette kan være spesielt frustrerende hvis du har en anstendig følge, men tradisjonelle inntektsstrømmer bringer ikke engang inn nok til å dekke hostinggebyrene dine.


I dette scenariet kan det være lurt å lære mer om crowdfunding. Dette er en ekstremt populær metode for å skaffe penger som forbedrer old-school-konseptet med en tipskrukke. Spesielt Patreon blir en stadig mer vanlig måte for skaperne å tjene inntekter på på en jevn basis. Kort sagt, gjør det at dine følgere kan bidra til kostnadene på nettstedet ditt og generere regelmessige inntekter for innholdet ditt.

Gjennom dette innlegget vil vi introdusere deg for Patreon og utforske fordelene videre. Så viser vi deg hvordan du kan integrere det med WordPress-nettstedet ditt, slik at du kan crowdfund innholdet ditt. La oss dykke inn!

En introduksjon til Patreon og dens fordeler

Patreon å Crowdfund nettstedet ditt

For å si det enkelt, Patreon er en medlemsbasert plattform som lar deg betale direkte av publikum. Gjennom dette nettstedet genererer du inntekter fra innholdet du allerede oppretter. Fans eller lånetakere forplikter seg til å betale et beløp de velger, som vanligvis forfaller hver måned eller hver gang du legger ut nytt innhold. Når du bruker Patreon til å skaffe penger, tar de et lite gebyr, og du får resten av pengene.

Patreon gir abonnenter en måte å bli med i samfunnet ditt og betale deg for å gjøre tingene de liker, uten behov for en mellommann. Siden de velger beløp og hyppighet av betaling, trenger de aldri å bekymre seg for uplanlagte gebyrer. Enda viktigere er at Patreon hjelper deg med å bygge et beskytter- og kunstnerforhold til publikum.

Her er noen av plattformens viktigste fordeler:

 • Du får en forutsigbar inntekt. Siden du tydelig kan se hvor mye hver abonnent betaler og med hvilken frekvens (for eksempel per post eller på månedlig basis), vet du hvor mye penger du kan forvente.
 • Du kan fremdeles bruke andre inntektskilder. Hvis du bruker tilknyttede koblinger, Google AdSense eller annen type inntektsgenerering, kan du fortsette å dra nytte av dem uten å påvirke Patreon-kontoen din.
 • Du beholder eierskapet til innholdet ditt. Alt du oppretter er fortsatt ditt, med Patreon som ikke hevder rettigheter til eierskap.
 • Du trenger ikke å administrere betalinger eller støtte. Alle detaljene om behandling av betalinger og støtte av Patreon-plattformen blir håndtert for deg.

Før du kommer i gang, er det viktig å merke seg at det å bruke Patreon til crowdfund fungerer best når du allerede har følgende på bloggen eller nettstedet ditt. Kundene dine vil vanligvis bli klar over dette alternativet gjennom nettstedet ditt og tilstedeværelsen av sosiale medier, og vil velge å støtte deg fordi de allerede liker innholdet ditt. Dette betyr at du bør ta deg tid til å bygge publikum før du inviterer dem til å bli lånetakerne.

En annen ting å huske på er det Patreon tar en finansieringsavgift, basert på en prosentandel av lånetakernes bidrag. Prisene er gjennomsiktige, men er kan endres, noe som kan påvirke lånetakerne og inntektene dine nede.

Slik bruker du Patreon til å samle inn ditt WordPress-innhold

Selv om du ikke trenger tusenvis av vanlige nettstedbesøkende for å lykkes på Patreon, bør du ha en følelse av noe slag før du kommer i gang. Å øke nettstedstrafikken gjennom SEO, aktivt delta i følgere på sosiale medier og gi innhold av høy kvalitet er alle måter å generere et solid følgende. Deretter kan du konfigurere kontoen din på Patreon!

1. Opprett en Patreon-konto

Registrer deg for en Patreon Creator-konto

Hvis du allerede er medlem av Patreon, trenger du bare å logge inn på kontoen din, navigere til din innstillinger og velg Bli en Skaper. Hvis du er helt ny på siden, kan du derimot ganske enkelt klikke på Start Min side knapp på hjemmesiden til Patreon. Derfra kan du registrere deg med Facebook-kontoen din eller bruke e-posten din.

2. Bygg din Patreon-side

Oppstartsskjerm for å lage en Patreon Creator-konto

Deretter må du opprette din Patreon-side. En praktisk veiviser vil ta deg gjennom prosessen. Det er flere trinn involvert, så det er best hvis du har følgende ting klare:

 • Dine sosiale mediekontoer, sammen med en profil og forsidebilde.
 • En ide for hvordan du vil at betalingsplanen din skal settes opp.
 • En publikumsgenererende tonehøyde (det kan også være lurt å vurdere å lage en introvideo).
 • Planer for hvordan du kan belønne lånetakerne for deres støtte (ekstra eller tidlig innhold, lage videoer eller innlegg, et spesielt forum eller nyhetsbrev osv.).

Å være forberedt med disse detaljene vil gjøre prosessen med å lage sider mye enklere. Selvfølgelig kan du alltid redigere all denne informasjonen senere.

3. Fremme lanseringen på nettstedet ditt og kontoer for sosiale medier

Når du har en side klar, kan du starte den når du vil. Det er her ting blir interessant. Først er det imidlertid viktig å gjøre grunnarbeid og markedsføre Patreon-siden på WordPress-nettstedet og sosiale medieplattformer. Ellers vil ingen noen gang vite om denne muligheten.

Så før du klikker på Launch -knappen (som gjør siden din søkbar på plattformen), bør du vurdere å følge disse tipsene før lansering:

 • Planlegg et forsprang for lanseringen din, ved å diskutere Patreon-medlemskapet ditt og skissere dine mål til publikum.
 • Dra nytte av din pre-lansering verktøy, og sørg for å forhåndsvise siden din.

Når kampanjen før lansering er ute av veien, kan du fortsette og gjøre Patreon-siden live. Bare husk at du vil fortsette å markedsføre det, på nettstedet ditt og hvor som helst andre publikum henger med.

4. Bruk Free Patreon-knappen, widgets og plugin for å integrere Patreon med WordPress

Patreon-knapper, widgets og plugin

Nå som du har lansert siden din på Patreon til crowdfund, vil du holde fart på nettstedet ditt. En av de beste måtene å gjøre dette på er å bruke en plugin som kobler nettstedet ditt direkte til din Patreon-konto. For å gjøre dette, anbefaler vi Patreon-knapp, widgets og plugin.

Denne pluginen er en enkel måte å integrere nettstedet eller bloggen din med Patreon. Det gjør at du kan:

 • Legg til Call to Action (CTA) -knapper direkte til ditt WordPress-nettsted.
 • Inkluder widgets som kobler sidene og innleggene dine direkte til Patreon-kontoen din.

Hvis du oppgraderer til proversjonen, kan du til og med inkludere Patron Only-innhold direkte på ditt WordPress-nettsted. Dette lar deg koble til ditt spesielle Patreon-innhold, samtidig som du oppmuntrer fans til å støtte deg.


Sjansen er stor for at du legger mye arbeid i å bygge innhold for dine følgere. Selv om du kanskje gjør det for kjærligheten til å skape, er det også smart å sikre økonomisk støtte ved å bruke Patreon til crowdfund, slik at du kan holde produksjonen av innhold av høy kvalitet i gang. Å gjøre det mulig for dine følgere å bli lånetakere som gir jevn inntekter, er en ideell måte å gjøre dette på.

I dette innlegget har vi diskutert fordelene ved å bruke Patreon til å skaffe penger til ditt WordPress-innhold. Vi forklarte også hvordan du kommer i gang, og hvordan du integrerer Patreon med det eksisterende nettstedet ditt. Men kanskje vi savnet noe. Har du noen spørsmål om hvordan du bruker Patreon til å finansiere innholdet ditt? La oss diskutere dem i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me