Rask og enkel Google Analytics for WordPress

En rask guide til Google Analytics for WordPress

Å lansere en ny blogg kan være tøft, spesielt siden det er alt, vel, nytt. En sentral del av å gjøre fremskritt etter lanseringen er å kunne spore og overvåke fremdriften ved å bruke målbare faktorer som trafikk og publikumsberegninger..


Du har helt sikkert hørt den gamle si “du kan ikke vite hvor du skal før du vet hvor du har vært.”Dette er sant hele livet og under mange omstendigheter, men det gjelder spesielt WordPress-trafikk. Du må følge med på statistikken din, se hva du gjør riktig (eller galt) nettstedstrafikken din og deretter foreta justeringer for å øke trafikken.

Hvorfor du bør spore nettstedstatistikken

Analytics er en flott måte å se hvem besøker nettstedet ditt, når de besøker på dagtid (eller natt) og hvor i verden de kommer fra. Dette er en viktig ressurs, slik at du virkelig kan optimalisere innholdet ditt ved å lage relevante og målrettede artikler for publikum som skal utgis på det absolutt beste tidspunktet.

En annen viktig grunn til å bruke analyser er å se hva besøkende gjør på nettstedet ditt og hvordan innholdet ditt presterer. Analytics gjør det mulig for deg å se hvilke artikler som får flest visninger, hvor lenge leserne dine blir liggende på dem, hvis / hvilke lenker de klikker og den relaterte avvisningsfrekvensen (besøkende som avslutter uten å lese). Dette er viktige verktøy slik at du kan lage bedre innhold som publikum vil svare på.

Hvorfor bruke Google Analytics?

En av de vanligste måtene å måle og holde oversikt over trafikken er med Google Analytics. Noe som er fornuftig – Google er søkemotoren nr. 1 så naturlig nok har de det ultimate verktøyet for å hjelpe brukere med å optimalisere SEO-metodene sine. Det er også en helt gratis webanalytikatjeneste du kan bruke til å spore og tolke nettstedets trafikk. Med dette verktøyet kan du gjøre det oppdag fakta og trender relatert til nettstedet ditt som kan hjelpe deg med å forstå ytelsen bedre.

Det er en rekke fordeler med å bruke Google Analytics, selv om det først og fremst er et sentralt verktøy for å finne ut hvordan besøkende bruker nettstedet ditt. Som sådan kan du analysere innholdets ytelse bedre, og også merke trender som for eksempel høy avvisningsfrekvens.

Hva du kan gjøre med Google Analytics

Google Analytics er en one-stop shop for alle ting trafikk og publikum relatert. Med dette verktøyet kan du samle data om trafikkildene, enhetene, hendelsene og mer. I tillegg er det mange rapporteringsverktøy som hjelper deg med å se dataene i et lettforståelig format som grafer, prosenter, kart og tidslinjer. På denne måten kan du se på et øyeblikk hvilke innlegg som presterer, hvor flertallet av leserne dine er fra eller til og med hvordan en kunde går fra hjemmesiden din til et fullført kjøp.

Det er mange flotte funksjoner og rapporter, for mange til å gå over akkurat nå. Men du kan lære mer om Google Analytics ved å besøke deres funksjoner side, og grave deg deretter inn i hvordan du bruker dem via de gratis online Academy Academy-kursene deres.

Slik registrerer du deg for Google Analytics?

Google Analytics SIgnup

Påmelding til Google Analytics er raskt, enkelt og gratis. Du trenger bare noen få ting før du kan registrere deg:

 1. En gratis Google-konto du kan bruke til analysen
 2. En Google Analytics-plugin ELLER tilgang til WordPress-nettstedet ditt via FTP ELLER et kompatibelt tema (som Total)

Det første trinnet er å Klikk på knappen for å registrere deg. Forsikre deg om at det nye kontoalternativet for “nettsted” er valgt. Legg deretter til et kontonavn, nettstedets navn, URL og informasjonen din om bransje / tidssone. Klikk deretter på den blå knappen for å få sporings-ID-en din.

Neste gang får du presentert en sporingskode for nettstedet ditt. Kopier koden å lime inn i din foretrukne Google Analytics-plugin (som en av dem vi deler nedenfor).

Hvis du heller ikke vil bruke en plugin som er helt fin – noen temaer som Total WordPress-temaet inkluderer innebygd Google Analytics-støtte. Totalt har for eksempel et tilpasset handlingsfelt der du kan lime inn koden din rett i WordPress-oversikten (du kan se flere detaljer i dokumentasjonen). Eller hvis du har mer på deg (og vet hva du gjør), kan du lime inn koden i funksjonsfilen-filene dine med følgende kodebit:


// Lim inn Google Analytics-koden din fra trinn 4 her

Det siste trinnet er å gå tilbake til Google Analytics-kontoen din for å lagre. Nå må du bare vente litt på at Google samler inn data fra nettstedet ditt, slik at du kan begynne å sjekke statistikk og rapporter.

Beste Google Analytics-plugins

Selvfølgelig kan du logge deg på Google Analytics-kontoen din og sile gjennom alle de mange (mange, mange) rapportene, grafene og andre verktøyene som følger med. For å gjøre det vil du lime inn sporingskoden i temaet eller kjerne WordPress-filer. Eller du kan gjøre livet ditt mye enklere ved å bruke en plugin. Følgende plugins fører Google Analytics rett til WordPress-oversikten.

Google Site Kit

Google Site Kit for WordPress

Når det gjelder Google Analytics, kan du ikke gå galt med den offisielle Google Site Kit-pluginen. Med det kan du enkelt få tilgang til alle Google-verktøyene dine fra WordPress-oversikten, som inkluderer Analytics (sammen med Tag Manager, Search Console, PageSpeed ​​Insights og mer). Bare installer pluginen, klikk på Koble til tjenesten for Analytics, logg deg på med Google-kontoen din og bekreft at du gjør det Tillate Site Kit for å få tilgang til Analytics. Det eneste du trenger å gjøre er å klikke på Konfigurer Analytics knappen for å fullføre. Alt du normalt logger på Analytics for å se, vises praktisk i WordPress-dashbordet.

Hvis du vil lære mer, har vi en fullstendig Google Site Kit-guide som hjelper deg med å få plugin-programmet opp og kjøres på ditt WordPress-nettsted.

Google Analytics av ​​MonsterInsights

MonsterInsights Analytics for WordPress

Info & Last nedVis demonstrasjonen

Google Analytics av ​​MonsterInsights er en populær gratis løsning for å integrere Google Analytics med WordPress-installasjonen. Bare legg til Google-sporingskoden din og begynn å lære om trafikken din! Det er flere alternativer for å spore demografi, registrere utgående koblinger som sidevisninger, tilpasse sporing av interne lenker og mer. Pluss for enda flere funksjoner (og støtte) kan du oppgradere til premium for å legge til flere rapporter og e-handelssporing.

Google Analytics Dashboard for WP

Google Analytics Dashboard for WP-plugin

Det gratis Google Analytics Dashboard for WP-plugin gjør det mulig å vise viktige analysemetriker direkte på WordPress-dashbordet. Noen av rapportene inkluderer antall besøk, besøkende og sidevisninger du mottar, avvisningsraten din og mange andre.

Selvfølgelig er den største fordelen ved å bruke plugin-en muligheten til å se nøkkelmålingene dine helt innenfor WordPress i stedet for å logge deg direkte på Google Analytics. Denne pluginen inneholder forskjellige alternativer, slik at du kan se Google-sanntidsstatistikken din i sanntid fra dashbordet. Se mange av Googles standardrapporter for besøkende, økter, sidevisninger, avvisningsrater og mer. Det er raskere, og gjør det mulig for deg å finpusse på beregningene som er veldig viktige for deg, i stedet for å vandre gjennom et utall andre (mindre viktige) rapporter.

Slik tolker du Google Analytics-rapportene dine

Å ha tilgang til analyserapportene dine er selvfølgelig alt for ingenting med mindre du vet hvordan du bruker dem. Noen av de viktigste rapportene du sannsynligvis vil se er:

 • Sidevisninger. En av de enkleste rapportene som Google Analytics genererer. Dette forteller deg ganske enkelt hvor mange ganger en side har blitt sett. Med denne informasjonen kan du lære hva som er populært på nettstedet ditt, og hva som kan gjøre med litt arbeid. Selvfølgelig, dette forteller deg ikke hele historien, og du vil sannsynligvis bruke den i forbindelse med andre rapporter.
 • TrafikkilderGoogle Analytics kan spore hvor besøkende kommer fra, både på nettet og deres geografiske beliggenhet. Denne beregningen kan være nøkkelen til å måle effektiviteten til markedsføringskampanjer.
 • Avvisningsrate. Dette måler hvor mange besøkende som har bladd til hjemmesiden din, og deretter forlatt umiddelbart uten å samhandle med den. En høy avvisningsfrekvens indikerer at folk ikke holder seg rundt for å se innholdet ditt (som er dårlig!). Når du først er klar over dette, kan du imidlertid utforske hvorfor det skjer.

Det er mange andre rapporter å se i Google Analytics, og denne artikkelen kan ikke engang begynne å dekke dem alle! Du vil sannsynligvis ønske å undersøke hva som tilbys, og ta kontakt med en praktisk Google Analytics-guide eller to underveis.

Er det et alternativ å spore nettstedstatistikker?

Kanskje du ikke vil gå gjennom alle rammene for å sette opp Google Analytics, eller kanskje du rett og slett ikke liker å stole på tredjeparts nettsteder. Ikke noe problem – du kan fremdeles følge med på grunnleggende statistikk for trafikk på nettstedet på egen hånd. Ta en titt på vår nyeste Matomo Analytics-guide for å se hvordan du kan holde oversikt over statistikken din alene.


Google Analytics kan brukes til å generere en mengde informasjon om besøkende på nettstedet og deres oppførsel. Å ha denne informasjonen kan hjelpe deg å bedre måle hvordan nettstedet ditt presterer, og gjøre det mulig for deg å sette mer spesifikke mål for nettstedet.

Har du spørsmål om hvordan du integrerer Google Analytics med WordPress? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map