Hvis du tar en titt på betalingsportaler støttet av WooCommerce, vil du se 95 resultater. Disse resultatene inkluderer alternativer som PayPal, Stripe, Square, Amazon Pay, Authorize.net og First Data. Flere flere uklare betalingsportaler er også tilgjengelig, men de to mest populære er PayPal og Stripe.


En del av dette er fordi Stripe og PayPal WooCommerce-utvidelsene er helt gratis, men det har hovedsakelig å gjøre med fornuftige priser, sømløse transaksjoner og anerkjente forretningsmetoder..

Kort sagt er de begge populære, så selskapene tjener gode penger og beskytter brukerne på grunn av det. Men som med alle betalingsgateway-samtaler, kan det bli ekstremt kjedelig å prøve å finne ut det riktige svaret. Og denne er ikke enklere.

Så når du graver PayPal vs Stripe, hvilken kommer ut foran? Fortsett å lese for å lære om fordeler og ulemper, sammen med svaret på hvilken som passer for bedriften.

Fordelene med PayPal for online virksomhet

PayPal har langt flere fordeler enn det gjør ulemper, og mye av dette har å gjøre med størrelsen på selskapet. Du vil være hardt presset for å finne et land eller en bank som ikke fungerer med PayPal. For ikke å nevne, du har nesten øyeblikkelig kontroll over kontantene dine.

Enkel integrasjon med WooCommerce

PayPal Express Checkout WooCommerce-utvidelse

Som et av WooCommerces innebygde standard betalingsalternativer som integrerer PayPal med nettbutikken din er enkel – bare bekreft kontoen din, så er du klar til å godta betalinger. Men hvis du vil gjøre kassen enda enklere for kundene dine, er det en rekke gratis WooCommerce-utvidelser, som PayPal Express Checkout, kan du bruke til å gjøre kundenes handleopplevelse rask og enkel.

Prisene er enkle å forstå

Vi snakker om hvordan PayPal har flere gebyrer enn Stripe (i downsides-delen). Men en ting er sikkert: PayPal er gjennomsiktig om alle prisene.

Avgiften på 2,9% + 30 ¢ dekker de fleste transaksjoner. Du kan også finne noen av de andre avgiftene her. Kort sagt, det ser ikke ut til at PayPal ikke prøver å skjule noe.

I tillegg betaler PayPal ingenting for kanselleringer eller nedgraderinger. Det samme gjelder oppsettsgebyr.

Du kan få mange tjenester fra ett sted

Her er en kort liste over bare noen av tjenestene og produktene som tilbys via PayPal:

 • Gjentakende fakturering
 • micropayments
 • Virtuelle terminaler
 • Betalingsformer
 • Betalingsportaler
 • fakturering

Ikke alle betalingsselskaper tilbyr alt som dette under ett tak.

PayPal betaler raskt

PayPal legger penger på kontoen din nesten umiddelbart etter at en transaksjon er utført. Du må vente noen dager på å overføre til en annen bankkonto, men det er også fordelen ved å bruke PayPal debetkort.

PayPal aksepteres nesten overalt

De fleste kjøpere og selgere kjenner igjen PayPal-merkenavnet. Det er et godt respektert, pålitelig navn i virksomheten, slik at du kan forvente at den blir akseptert nesten hvor som helst i verden. Av denne grunn er det et fantastisk valg for små bedrifter som bare kommer i gang online.

Det er enkelt å konfigurere

Enten du bruker en personlig PayPal-konto eller PayPal Payments Standard, har du ingen problemer når det kommer til oppsettet. Hvis det er en ting du ikke vil høre selgere klage på, er det brukervennligheten med PayPal. De fleste nykommere kan konfigureres med en konto innen ti minutter og begynne å samle inn betalinger enda raskere.

Fordelene med Stripe for online virksomhet

Med betalingsbehandling, PCI-overholdelse, abonnement, markedsverktøy, kuponger, gratis prøveversjoner, kjøpknapper og mer, er Stripe kjent for sitt store funksjonssett. PayPal gjør en fantastisk jobb med å tilby tillegg utover betalingsbehandlingen, men Stripe ser ut til å slå den ut.

Et bredt spekter av tilleggsprodukter og tjenester

PayPal-tjenester er ganske imponerende, men Stripe supplerer betalingsporten med noen unike tjenester som følgende:

 • Kjøp knapper for mobilapper
 • Fantastiske rapporteringsverktøy
 • Marketplace alternativer
 • En tilpassbar kasse
 • En vert for betalingsside
 • abonnementer
 • Gratis forsøk og kuponger

Og dette er bare en kort liste over over 100 funksjoner levert av Stripe.

Rask WooCommerce-integrasjon

Stripe WooCommerce-utvidelse

Med tillegg av gratis Stripe Payment Gateway-utvidelse for WooCommerce vil nettbutikken din være klar til å godta kredittkort, Bitcoin, Apple Pay og mer. Oppsett er enkelt og bør kreve mye tid å konfigurere de foretrukne betalingsinnstillingene.

Gratis utviklerverktøy

En av de viktigste grunnene til at du vil gå med Stripe over PayPal er på grunn av det sterke settet med gratis utviklerverktøy. Dette gir utviklere en sjanse til raskt å integrere Stripe-betalingssystemet i andre apper, programmer og nettsteder. Hele poenget er å legge et solid grunnlag og åpne muligheter for å utvide virksomheten.

Når det er sagt, Stripe er helt fin hvis du ikke har utviklingsferdigheter. Imidlertid virker det mer attraktivt for utviklere.

Én flat avgift

Begge tjenestene har 2,9% + 30 ¢ standard transaksjonsgebyr, men Stripe krever ikke noe ekstra for noe som for autorisasjon av et kort, for internasjonale kort eller for lading av kort fra nettstedet ditt. Vi skisserer de ekstra avgiftene som implementeres av PayPal nedenfor, men bedrifter som ønsker å akseptere internasjonale kort eller gjøre noe som tilbakevendende fakturering, vil ha færre betalinger med Stripe.

Ikke bare det, men Stripe aksepterer Apple Pay-betalinger gratis, mens PayPal ikke aksepterer betaling fra Apple Pay i det hele tatt.

Ulempene med PayPal for online virksomhet

Som et stort selskap ser PayPal på alle slags klager. De fleste av dem har å gjøre med det første punktet vi tar opp om frosne kontoer.

Frosne kontoer og tilbakeholdelse av midler

Selv om det er klart at PayPal oppfører seg på visse kontoer av sikkerhetsmessige årsaker, er det kjent at brukere rapporterer om problemer med frosne kontoer og tilbakeholdte midler, selv for legitime kontoer. Årsaken til at PayPal vanligvis fryser (eller lukker) kontoer er på grunn av mistanke om svindel.

PayPal har behandlet noen høyprofilerte svindelsaker, så det er fornuftig at det er litt på vakt mot plagsomme kontoer. I tillegg er det kjent at Stripe og andre store betalingsbehandlingsselskaper også fryser eller stenger kontoer. PayPal ser ut til å være i nyhetene mer.

Totalt sett er det best at du unngår PayPal hvis du ikke planlegger å følge vilkårene og betingelsene. For eksempel har noen selskaper sett kontoer frosne når de prøver å bruke personlige PayPal-kontoer til forretningsformål.

Hvis du anser produktet, tjenesten eller bransjen din for å være høyrisiko (eller potensielt ulovlig i noen land), har du det bedre å lete andre steder.

Ekstra serviceavgift

Siden både PayPal og Stripe har samme standardtransaksjonsavgift på 2,9% + 30 ¢, er det ingen grunn til å sammenligne de to med den metrikken.

Stripe holder ting enkelt ved å holde seg til deres flate 2,9% + 30 ¢ transaksjonsgebyr. Det er det. PayPal legger imidlertid til noen andre avgifter avhengig av hva som skjer med kontoen din. Her er noen eksempler:

 • Tilbakeførsler – $ 20 (I motsetning til $ 15 for Stripe)
 • Lad kort fra nettstedet ditt – $ 30 per måned
 • Gjentakende fakturering – $ 10 per måned
 • Avansert bedrageribeskyttelse – $ 10 per måned
 • Avgift for å autorisere et kort – 30 ¢
 • Avgift for internasjonale kort – 1%
 • Avgift for betalinger mindre enn $ 10 – 5% + 0,05 ¢
 • Gebyrer for American Express-kort – 3,5%

De fleste av disse avgiftene fra Stripe er enten helt gratis eller holder seg til samme faste kurs på 2,9% + 30 ¢.

Selgerbeskyttelse

PayPal er kjent for sin kjøperbeskyttelse, men det er ikke nødvendigvis tilfelle for selgere. Du kan se på selgerbeskyttelse tilbud her, men husk at mange selgere rapporterer at selgerbeskyttelsen langt fra er effektiv.

Downsides of Stripe for online virksomhet

Stripe er ikke uten utfordringene. Her er de du bør være klar over.

Frosne kontoer og oppsigelser

PayPal og Stripe er begge store selskaper som møter svindel rundt hvert hjørne. Derfor er det ingen overraskelse at selgere pleier å klage på frosne kontoer hos Stripe. PayPal og Stripe er på samme nivå i denne kategorien, siden alle forhandlere i det minste bør være klar over potensialet for frosne kontoer. Nok en gang er den beste måten å unngå dette ved å minimere svindel på nettstedet ditt og bruke Stripe-kontoen i henhold til vilkårene og tjenestene.

Det er ikke alltid like brukervennlig

Stripe pakker ganske mange funksjoner i plattformen, men noen ganger skaper dette flere problemer enn det løser. For å starte var Stripe først og fremst bygd for utviklere, så det er ikke så lett å konfigurere som PayPal. I tillegg er svindelverktøy inkludert med Stripe, men kunder ser ut til å ha problemer med å finne og aktivere dem. For eksempel har Stripe vært kjent for å ikke beskytte den godt mot svindel og tilbakeførsel. Stripe har definitivt funksjoner for å bekjempe disse situasjonene, men selgere har problemer med å slå på dem og forstå dem.

PayPal vs Stripe: Hvilken bør du velge?

Det er ikke så lett å trekke en fullstendig konklusjon om hvilken betalingsprosessor du bør velge, men vi kan komme med noen få faste uttalelser:

 • Stripe er bedre for utviklere.
 • PayPal er vanligvis bedre for nykommere som ønsker en plug and play-løsning.
 • PayPal har bedre priser for ideelle organisasjoner.
 • Stripe har færre gebyrer for ting som tilbakevendende fakturering, mikrobetalinger og tilbakeførsler.
 • Selv om Stripe er populær, har PayPal mye sterkere merkevare anerkjennelse.

Der har du det! Hvis du har spørsmål om å velge mellom Stripe og PayPal, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me