Du har et bra nettsted og har jobbet hardt for å utvikle leserskare. Men er du sikker på at nettstedet ditt er oppe og går hele tiden? Det er nettopp dette formålet med nettstedet, ikke sant? Et nettsted må alltid være tilgjengelig for visning, og oppetid på nettstedet er viktig for å beholde og øke trafikken. Ellers vil du miste kunder, og troverdigheten til nettstedet ditt er bundet til å dyppe.


Hosting-tjenester reklamerer ofte for 99% oppetid, men vurderer at 1% nedetid betyr litt over 3,5 dager. Og hvis dette er delt opp i en rekke tilfeller av nedetid, vil det veie ned på rangeringen din. Så du må overvåke nettstedet ditt kontinuerlig for å sikre at det er oppe og går kontinuerlig. Det blir viktig å spore oppetid og nedetid på nettstedet.

Antallet og typen tester for overvåking av oppetid kan variere – fra enkle HTTP-sjekker til komplekse backend-sjekker til å overvåke 50+ sjekkpunkter samtidig. Noen tester som vanligvis gjennomføres,

  • Ping Monitor test som i det vesentlige vil gi deg beskjed om at nettstedet ditt er oppe og går og kontrollerer nettotiden. Sub-par hastigheter er ikke bra og nesten lik driftsstans.
  • HTTP-test som vil gi deg beskjed om at det faktisk foregår utveksling av data mellom internett og datamaskin.
  • DNS Server Monitor som sjekker at DNS-adressen til nettstedet ditt og nettadressen din er identiske. Nettverks- og protokollfeil vil bli oppdaget ved bruk av denne testen.
  • Protocol Port Monitor for overføringskontroll som tester overføring av data fra en enhet til en annen over internett.

Feil kan oppdages, og nettstedene vil bli varslet.

Det er gratis, betalte og freemium-tjenester som overvåker oppetid. Noen plugins kan også brukes. Disse tjenestene og plugin-ene vil sjekke nettstedet ditt med jevne mellomrom og varsle deg om nettstedet er nede. Frekvensen av kontroller og varslingsmodus kan variere. Noen populære tjenester og plugins er detaljert i denne artikkelen.

Pingdom

Pingdom er en topp leverandør av tjenesteleverandører for ytelsesovervåking av nettsteder som er pålitelig av Google og Apple. Med Pingdom trenger du ikke å lære det fra en tredjepart at nettstedet ditt er nede. Hvis standardpakkene ikke passer deg, kan du utarbeide en tilpasset pakke med dem for nettstedet ditt basert på volumet og behovet ditt for premium support.

Pingdom 2

Pingdom har plassert 60+ sonde-servere over hele Amerika og Europa for å overvåke nettsteder og relaterte tjenester. Nedetid eller pauser blir lagt merke til nesten umiddelbart ettersom frekvensen av kontroll er bare ett minutt. Disse feilene blir dobbeltsjekket før du blir varslet, så antallet falske varsler kuttes ned. Ved hjelp av rotanalysen kan du redusere tiden du tar for å få nettstedet tilbake.

Faktisk sluttbrukeropplevelse fra forskjellige steder, å gjøre endringer på sider og spore lastetid for hver endring, transaksjonsovervåking og grunnårsaksanalyse er noen av funksjonene som er inkludert. Disse vil hjelpe deg med å ta kontroll over nettstedet ditt.

Mer enn 700 000 brukere over hele verden bruker Pingdom. Hvis du er usikker, kan du benytte deg av den 30 dagers gratis prøveperioden. Premium-pakker starter på $ 13,95 per måned.

DownNotifier

DownNotifier er et verktøy som du kan bruke til å overvåke nettstedet ditt og bli varslet om driftsstans. Besøk hjemmesiden til denne tjenesteleverandøren og fyll ut URL-adressen til nettstedet som skal overvåkes. Du vil motta e-postvarsler om nedetid til e-post-IDen du oppgir. For å motta disse varslene på telefonen din, aktiverer du SMS-varsler. Du kan velge å bli varslet når nettstedet ikke er på nettet, eller når nettstedet ikke inneholder en bestemt tekst. Jeg prøvde å velge begge alternativene, men verktøyet begrenset meg automatisk til ett.

Nedvarsler

Gratis tjenesten vil sjekke nettstedet ditt hvert 10. minutt og premiumovervåking hvert minutt. Premium-pakken kan brukes til 5 nettsteder til en pris av $ 14,95 per år. Du kan også motta rapporter og historikk om nedetid.

Monitis

Monitor Us har fusjonert med Monitis å tilby overvåkningstjeneste, analyse og forbedret ytelse på nettstedet med gratis og premium planer. Det gjør 4 kontroller – oppetidsovervåking, full side belastningsovervåking, transaksjonsovervåking og webstresstester – for å holde nettstedet ditt i topp ytelse.

Ved bruk av skybaserte verktøy utføres oppetid-overvåkningstester for å sjekke tilgjengeligheten og responstiden til nettsteder, applikasjoner og tjenester. Kontrollene blir utført fra over 30 steder over hele verden med ett minutts intervaller, og du kan få tilgang til en 2-årig historie.

Monitis

Flere sjekker – innholdssjekk av nettsider, flere protokolltester, e-posttester og offentlige IP-sjekker – blir utført og øyeblikkelig feilrapporter blir sendt ut. Så du vet raskt at nettstedet ditt er nede. Full side belastning overvåking vil holde oversikt over lastetider på sider fra begynnelse til slutt. Lastetid for bilder kan være kjent og 404 feilrapporter vil bli mottatt når sider ikke lastes.

Transaksjonsovervåkingsfunksjonen i denne tjenesten ser på alle aspekter av e-handelen din for å sikre at det ikke er noen gjennomgang i noen transaksjoner på viktige områder som registrering og handlekurv. For å sikre at du er forberedt på en økning i trafikken, spesielt under kampanjer som Super Bowl eller Black Friday, kan du se nøye på webstresstestene. Det vil gi deg en ide om hvor mye belastningen nettstedet ditt kan takle.

En 15-dagers ubegrenset gratis prøveversjon er tilgjengelig, og utover det trenger du å bygge din egen pakke basert på frekvensen av kontroller og antall lokasjoner som den skal testes fra. Monitt har mer enn 200 000 brukere, noen anerkjente kommersielle navn blant dem.

Service oppetid

Service oppetid er en gratis og abonnementsbasert tjeneste som overvåker tilgjengeligheten og ytelsen på nettstedet ved hjelp av et globalt nettverk av servere. Du kan stille inn frekvensen for kontroll på kontrollpanelet på tidspunktet for konfigurering av tjenesten.

Service oppetid

Det gjennomføres en hel rekke kontroller – websider blir sjekket for søkeordinnhold, Ping-tester for å sjekke tilkoblingsnivå på IP-nivå, webservere (HTTP & HTTPS) & Link-tester, POP 3-servertester for henting av e-post, SMTP-servertester for sending av e-post, IMAP-servertester for å håndtere ‘postkasser’, Last ned serverprøver (FTP-servere), DNS- og MySQL-servertester på protokollnivå og tilpassede servertester for å overvåke enhver TCP / IP-protokoll. For den gratis kontoen kan du velge hvilken som helst tjeneste eller port for testing.

Periodiske oppetids- og resultatrapporter, detaljerte månedlige rapporter og sammendrag av hele overvåkningsperioden vil holde deg informert om nettstedets ytelse. Over 50 000 nettsteder har registrert seg hos Service Uptime for sine gratis overvåkningstjenester. Premium-pakker er tilgjengelig fra $ 4,95 per måned.

Nettsted 24 × 7

Nettsted 24 × 7 fungerer omtrent på samme måte som andre tjenester for å sikre at kundene dine kan handle kontinuerlig fra hele verden. Denne tjenesten kan også sjekke URL-er via internett-, intranett-, 3G- og 4G-nettverk, slik at du også kan overvåke mobilapper og mobilnettsteder. Med en tidlig analyse kan den fange problemprodusenter før de påvirker sluttbrukere og sjekke ut hvilke appkomponenter som tripper den jevne ytelsen til transaksjoner.

Nettsted 24x7

Webapplikasjonsovervåking utføres fra over 50 globale lokasjoner, og eventuell treghet identifiseres. Lasting av nettsider blir analysert og kritiske tjenester som HTTP (S), FTP (S), DNS, PING, TCP, SSL, SMTP og POP overvåkes. Servere, interne nettverk, nettverksenheter, overvåkning av serversiden, DNS-server. Utløp av SSL-sertifikat, det tar tid for opplasting og nedlasting av FTP og overvåking av postserveren. Du kan se alle testene i sanntid på et enkelt dashbord bare ved å oppdatere, uten å måtte logge inn på kontoen din hver gang.

Gratisplanen inkluderer grunnleggende overvåking for 5 nettsteder, og en 30 dagers gratis prøveperiode er tilgjengelig. Premium-pakkene er samlet i tre typer tjenester – overvåkning av nettsteder, serverovervåking og applikasjonsovervåking, samt en alt-i-ett-pakke som pakker i alt.

Det er mange flere tjenesteleverandører, og noen få av dem er listet opp her. Det kan være lurt å slå dem opp:

WordPress-plugins for overvåking av oppetid og nedetid

Tjenestene er fantastiske, men noen ganger kan en enkel plugin være like god, hvis ikke bedre – spesielt hvis bloggen din er ny og du ikke ønsker å investere i en komplisert overvåkningstjeneste ennå. Her er noen av de gratis overvåkningsprogrammene for WordPress vi vil anbefale.

Jetpack for WordPress

jetpack

jetpack er en plugin med flere funksjoner, hvorav en også overvåker oppetid på nettstedet. Den leveres forhåndsinstallert med WordPress, og du kan aktivere den. Konfigurer den under Innstillinger og sørg for at riktig e-post-ID er lagt inn. Varslingsmodus er bare via e-post – ikke en ideell metode. Men hvis du adskiller varslene til en egen mappe, har du øyeblikkelig historikk om nedetid på nettstedet.

Ekte brukerovervåking av Pingdom

Pingdom Real User Monit_

For å vite hvordan en faktisk bruker på et annet sted opplever nettstedet ditt, installerer du Ekte brukerovervåking av Pingdom og sette opp en konto med pingdom.com. Denne plugin vil gi deg verdifull tilbakemelding om belastningstider i forskjellige land og forskjellige nettlesere. Du kan lese alle disse dataene fra kontrollpanelet. Bruk dataene til å tone opp nettstedets ytelse.

Uptime Robot Plugin for WordPress

Innstillinger for oppetid robot

Uptime Robot Plugin for WordPress er en enkel plugin som lar deg se oppetidstatistikken din fra dashbordet eller hvilken som helst side eller widget. Du må sette deg en konto hos Uptime Robot.com og installere plugin-modulen og aktivere den. Statistikker og logger kan vises fra flere steder på nettstedet ditt ved å plassere koder.

Til slutt

Jeg vil gjerne dele et alternativ til – en utvidelse som er tilgjengelig på Chrome for å overvåke oppetid på nettstedet. Servermonitoren kan lastes ned fra Chrome Apps nettbutikk.

1

Du kan legge til et hvilket som helst antall nettsteder for overvåking, og du kan sjekke statusen til nettstedet ditt ved å bare klikke på utvidelsen i nettleseren. Hvis popup er aktivert, vil enhver endring i statusen til URLen umiddelbart vises som en popup, og du kan kontakte vertsleverandøren din.

Nå som du vet at det er så mange alternativer der ute for å overvåke oppetid på nettstedet, kan du velge noen av dem og bruke dem til god bruk. Ta kontroll over driftsstans før det koster deg penger, omdømme eller kunder. Og la oss få vite hvilke verktøy du vil anbefale i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me