Optimaliser ditt WordPress-nettsted for Lead Generation

Leads er en av de mest viktige aspektene av enhver virksomhet. Uten potensielle kunder vil du ikke få nye kunder, og uten nye kunder vil bedriften din sannsynligvis ikke vare for lenge. Det er grunnen til at bedrifter legger så stor vekt på ikke bare ny blygenerering, men omgjør dem til salg.


For WordPress-brukere er det enkelt å optimalisere nettstedet ditt for potensielle kunder. Det er mange verktøy og WordPress-plugins som kan hjelpe deg med leadgenerering, men noen ganger er det vanskelig å vite hvor du skal starte. Derfor er det måtene du kan optimalisere WordPress-nettstedet ditt for blygenerering, sammen med noen av de beste verktøyene for å hjelpe deg med det.

1. Velg et rent utseende tema

Velg et godt tema for blygenerering

Vi anbefaler det fleksible og tilpasningsdyktige Total Drag & Drop WordPress Theme

Noe av det første du bør ha er et flott WordPress-tema. Det er tusenvis av alternativer tilgjengelig for deg, men de er ikke alle skapt like. Noen er ganske enkelt av bedre kvalitet, mens andre vil være bedre egnet for nettstedet ditt. Ikke bare nøy deg med det første temaet du kommer over, da temaet ditt spiller en stor rolle i kundeemner og konverteringer.

Riktig tema hjelper deg med blygenerering på to måter. For det første, hvis nettstedet ditt er enkelt å se på og bruke, er det mer sannsynlig at folk blir på nettstedet. Dette betyr at du har mer tid til å konvertere potensielle kunder til et salg. For det andre er det mer sannsynlig at folk deler nettstedet ditt med andre hvis de likte det. Ingen ønsker å dele et nettsted som de synes var vanskelig å bruke, slik at du kan tiltrekke deg flere potensielle kunder ved å ta deg tid til å velge riktig tema.

2. Organiser menyer

Organiser menyene og sidefeltene

Å velge riktig tema er selvfølgelig ikke nok. Etter at du har installert et nytt WordPress-tema, er det fortsatt arbeid som skal gjøres. Du må optimalisere sidefelt, legge til innholdet ditt, justere fargene og mer. For blygenerasjonsformål, vil du fokusere på menyene dine.

Menyen er hvordan folk finner veien rundt på nettstedet ditt. Hvis de ønsker å finne et spesifikt produkt eller informasjon, skal det være enkelt for dem å finne ut hvor det er gjennom menyen. Dine viktigste kategorier bør være oppført øverst på menyen, med mange underkategorier under. Hvis du ikke er sikker på hvordan du kommer i gang, kan du bruke denne veiledningen for hvordan du bruker WordPress-menyer.

Noen ganger bruker vi mye krefter på å få noen til nettstedene våre. Når de imidlertid kommer dit, bestemmer de seg for at de er interessert i et annet produkt enn det som brakte dem inn. Hvis du ikke vil miste ledelsen, må du gjøre det enkelt for dem å finne denne informasjonen. Den mest grunnleggende måten er gjennom menyen, så pass på at nettstedet ditt er godt organisert og at menyene er enkle å bruke.

3. Legg til relaterte innlegg og produkter

Legg til relaterte innlegg for å øke potensielle kunder

I tillegg til menyene dine, kan du hjelpe folk med å finne informasjonen de leter etter gjennom relaterte innlegg og produkter. La oss si at du driver et advokatfirma. Noen finner nettstedet ditt etter å ha søkt etter svar relatert til innvandringslov. Etter å ha lest innlegget ditt, oppdager de hva de faktisk er interessert i er familierett. Hvis du har en lenke til et annet innlegg du skrev om familierett, vil en lenke til det hjelpe å holde denne personen på nettstedet ditt.

Det samme gjelder for produkter. Amazon er et flott eksempel på dette. Hver gang du ser på et produkt på Amazon, er det en liste over andre lignende produkter du kan være interessert i. Du kan gjøre det samme på WordPress-nettstedet ditt, enten ved å legge til koblingene manuelt eller bruke en plugin for å vise relaterte produkter.

Når du har trukket noen inn på nettstedet ditt, vil du gjøre alt du kan for å holde dem der og konvertere dem til et salg. Å vise beslektede innlegg eller produkter er en fin måte å gjøre dette på. Her er noen relaterte innlegg WordPress-plugins du kan bruke for å gjøre denne prosessen enkel og forbedre ledergenerasjonen.

4. Få fart på WordPress-nettstedet

Fremskynde WordPress for Lead Generation

La oss si at du har gjort alt dette så langt. Du fant et flott WordPress-tema, du organiserte innholdet og menyene for å gjøre dem enkle å bruke, og du viser lignende innlegg og produkter på alle sidene dine. Det er bare ett problem – når du sjekker PageSpeed ​​Insights nettstedet ditt er altfor tregt.

Vi har alle opplevd et nettsted som tar for lang tid å laste. Oftere enn ikke forlater vi nettstedet og prøver et annet. Studier sikkerhetskopierer dette, viser at det er større sannsynlighet for at folk forlater hvis det tar mer enn noen få sekunder å laste. På toppen av dette er det mer sannsynlig at søkemotorer som Google straffer nettstedet ditt, og slipper det lavere i rangeringen, hvis det går for sakte.

Så hvis du vil beholde potensielle kunder du har generert, må du øke hastigheten på nettstedet. Det er noen få måter å gjøre dette på, og mange WordPress-plugins som kan hjelpe. Du kan redusere størrelsen eller antallet på bildene dine, bytte til en raskere server eller bruke hurtigbuffer. For å finne ut mer, sjekk ut denne guiden om metoder for å forbedre hastigheten på WordPress-nettstedet.

5. Inkluder et e-postabonnementskjema

Inkluder et e-postabonnementskjema

Bruk en plugin som Bloom eller OptinMonster for å legge til et registreringsskjema

Ofte vil noen besøke nettstedet ditt uten et klart mål i tankene. Kanskje de kom over et innlegg du skrev på sosiale medier og det vekket interessen deres, eller kanskje hadde de bare et raskt spørsmål som de skrev inn i en søkemotor. Denne personen er egentlig ikke i kjøpsstadiet ennå, men det betyr ikke at de ikke vil være en dag.

Ved å inkludere a WordPress registreringsskjema på nettstedet ditt, kan du ta med besøkende og konvertere dem senere. Det er et uvurderlig verktøy å samle en liste over e-postmeldinger fra folk som selv har den minste interessen for produktene eller tjenestene dine. Du kan henvende deg til disse menneskene om og om igjen og markedsføre nye produkter eller rabatter, på et sted de sjekker regelmessig.

WordPress gjør det enkelt å begynne å samle e-postadresser fra de besøkende. Det er verktøy tilgjengelig for å inkludere et skjema i sidefeltet, eller du kan til og med få et popup-vindu til å vises for nye besøkende. Hvis du vil lære mer om hvordan du konfigurerer et e-postlisteskjema på ditt WordPress-nettsted, kan du lese denne guiden på grunnleggende markedsføring av e-post. Når du er ferdig, har du et flott verktøy for å gjøre mykledninger til ledere av høy kvalitet.

6. Optimaliser ditt WordPress-nettsted for søkemotorer

Optimaliser ditt WordPress-nettsted for søkemotorer og generering av bly

En av de beste måtene å samle potensielle kunder er gjennom søkemotorer. De fleste bruker søkemotorer i disse dager når de vil finne ut av noe – enten det er hvordan du fikser en lekker vask eller hvor de kan få cupcakes i hjembyen. Uansett hva slags nettsted du kjører, vil du sannsynligvis være svaret på noen spørsmål.

For å trekke inn potensielle kunder, må du være øverst i søkeresultatene for nøkkelord og setninger relatert til nettstedet ditt. Søkemotoroptimalisering er måten å gjøre det på, og WordPress gjør det enkelt. For å starte anbefaler vi å bruke Yoast SEO-pluginen for WordPress. Du kan lære mer om det her og hvordan du kan bruke det effektivt.

7. Legg til sosiale delingsknapper

Legg til sosial deling for å generere nye potensielle kunder

Til slutt vil du gjøre det enkelt for folk å dele nettstedet ditt – enten det er produktene dine eller dine blogginnlegg. Den enkleste måten å gjøre dette på er ved å legge til sosiale delingsknapper på hver av sidene dine.

Sosiale delingsknapper lar besøkende dele den siden med sine følgere av sosiale medier med bare et klikk på en knapp. For WordPress-brukere er de utrolig enkle å legge til – her er noen gode sosiale deling-plugins for WordPress for å komme i gang.

Med disse knappene på plass kan du enkelt begynne å tiltrekke deg nye leads. Ditt flotte innhold og produkter vil bli sendt ut over sosiale medier, og nå frem til mennesker som aldri har hørt om deg før. Jo flere mennesker du kan nå, jo flere potensielle kunder kan du generere.

8. Forhindre tap av bly og redd kundene dine

Å generere potensielle kunder av høy kvalitet kan være en ganske vanskelig prosess, mens det å slippe å miste et bly ikke er vanskelig i det hele tatt. Og når du bruker så mye tid og krefter på å skaffe deg potensielle kunder, vil du ikke miste dem til noen pris.

Det er mange måter å gjøre besøkende til kunder. Men en av de mest effektive metodene for å holde potensielle kunder er å bruke exit-popups. Godt utformede og gjennomtenkte implementerte popups vil ikke irritere potensielle kunder. Videre vil de forbedre besøkendees opplevelse, generere flere påmeldinger på nettstedet ditt, utvide e-postlisten din og til slutt forhindre nettstedet ditt.

Det hender ofte at kundene melder seg ut eller kansellerer tjenester og produkter. Vi må innrømme at det er uunngåelig å miste kunder, men det er mange ting du kan gjøre for å redusere churn. En av de mest effektive måtene å redusere churn, spare kunder og beholde klientbasen din er å bruke nyttige verktøy som LessChurn som hjelper deg med å identifisere churning kunder og oppfordrer dem til å fortsette med ved å tilby dem en rekke alternativer å velge bortsett fra å slutte.

LessChurn

Nøkkelen til å redde kundene dine er å få en dyp forståelse av hva de vil ha, hva de mangler og hvordan de kan gi dem det.

Få mest mulig ut av Lead Generation med ditt WordPress-nettsted

Noe av det beste med WordPress er at det er enkelt å gjøre raske endringer. For å gjøre noen av elementene ovenfor gjennom vanlig nettstedkonstruksjon, må du åpne HTML-, PHP- eller Javascript-filene og starte hardkoding i endringene. Med WordPress kan du bare trykke på noen få knapper eller installere noen av de beste programtilleggene for WordPress, og du er klar til å gå.

Så få mest mulig ut av WordPress-nettstedet ditt ved å optimalisere det for leadgenerering. Til slutt vil du ha et nettsted som ser bra ut, yter bra, trekker inn flere mennesker og konverterer flere av dem til salg, alt sammen for relativt liten tid og krefter. Du kan ikke be om mye mer enn det.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me