Hvis du er ny på WordPress, helt eller relativt, kan det virke litt overveldende å gjøre noe annet å skrive og legge ut, kanskje kategorisere og kanskje installere et sosialt delingsplugin eller tre. Men med litt veiledning vil du lett kunne kontrollere deler av dette enorme programvarestykket som akkurat nå, nøyer du deg med å prøve å ikke bekymre deg for så mye.


Et problem som ofte følger med å være ny på noe, er frykten for å feile eller rote noe. Men paradoksalt nok, for mange ting, inkludert WordPress, når du begynner er det best mulige tidspunktet å rote noe til. Konsekvensene av at noe skulle gå galt med nettstedet ditt før du har andre besøkende enn nære venner og familie, og når det spiller en stor rolle i å betale regningene hver måned er makeløs.

For å side-trinn bekymringen, ta i bruk en holdning til å rote rundt. Når du ikke raskt prøver å fikse sikkerhetshull eller gjenopprette et arbeidssted, er det virkelig ingenting å frykte, spesielt i begynnelsen. Begynn med de delene som virker naturlig interessante for deg, selv om de alle er designrelaterte og du ikke vet noe om design. I stedet for å måtte tvinge deg selv gjennom tutorials, kan du legge merke til at du naturlig lærer mer om WordPress og utforske forskjellige aspekter uten å føle deg lei.

Noe av det som er bra med en mentalitet av å “rote rundt” når det kommer til WordPress, er at det ikke er noe press for å gå gjennom læringskurven så raskt som mulig. Du kan gi deg selv tiden du trenger for å trene ting for deg selv, og dette gjør alt mye lettere, og mye morsommere.

Nedenfor har jeg listet opp noen områder der du kan få god verdi ut av å rote rundt og bli litt mer kjent.

WordPress Innleggsplanlegging

WordPress Innleggsplanlegging

Dette er en av de store grunnene til at det er så jævlig nyttig å ha et CMS. Hvis du er ferdig med et innlegg tidlig, eller du må reise på ferie, eller hvis du tar en internett-sabbatsdag (som vi sannsynligvis alle trenger), kan du skrive innlegg / artikler på forhånd og planlegge dem til å komme i live når innleggene dine / artikler vanligvis gjør.

Eller du kan rote med posttider, og prøve å finne ut som ser ut til å fungere best for å nå publikum. Ta en titt på vår guide til WordPress-postplanlegging for flere tips og triks for å holde nettstedet ditt i rute.

Bedre WordPress-sikkerhet

WordPress Security

Selv om det er lett å tenke at WordPress ut av boksen er sikker nok, er dette ønsketenkning. Faktisk, bare forrige måned hadde jeg bloggen min hacket fordi jeg hadde vært lat med å implementere noen sikkerhetspraksis. Heldigvis klarte jeg å gjenopprette nettstedet mitt lett nok, og følgelig forbedre sikkerheten min massivt ved å gjøre noen viktige ting.

Viktig notat: Sikkerhetskopier nettstedet ditt før du prøver noe, og vær forsiktig med hviteliste og andre IP-relaterte løsninger for påloggingsbegrensninger, kan du ende med å låse deg utenfor ditt eget administratorområde.

Områder du kan se på:

 • Endre påloggingsadresse
 • Legger til noen grunnleggende brannmurbegrensninger
 • Endre databaseprefikset (Husk å ta sikkerhetskopi av databasen først)

WordPress-plugins for bedre sikkerhet og vedlikehold:

Guider med mer sikkerhetsinformasjon:

 • WordPress Security: Er ditt WordPress-nettsted virkelig sikkert?
 • Hvordan sikre WordPress-bloggen din, nyttige tips for enhver bruker
 • Codex: Herding WordPress

Forbedring av WordPress SEO

WordPress SEO

SEO kan hjelpe deg med å få konsistente besøkende over lengre tid og få mer trafikk til ditt WordPress-nettsted. SEO er en smertefri måte å lokke besøkende uten å måtte skrive eller markedsføre noe spesielt for at de skal komme over.

Søkeordforskning

Som jeg nevnte i nybegynnerguiden min til WordPress SEO-serier, hvis du ikke starter med søkeordforskning, vil all din innsats være forgjeves. Så neste gang du skriver et innlegg eller en artikkel, bruk litt tid på å forsikre deg om at du bruker det samme språket som folk som ønsker å lære om emnet til nevnte artikkel eller innlegg..

snegler

Mange vil si at du bare trenger å endre permalinkene dine slik at de viser innleggets navn, og de blir optimalisert. Men Google foretrekker tilsynelatende det hvis du holder sneglene korte og søte, ideelt sett 3 ord uten fillerord (som og eller for eller sånn).

Fordi det ville være ekstremt kjedelig å gå gjennom hele etterslepet av materiale, og mer sannsynlig enn ikke; ikke så produktiv, bør du fokusere på dine mest omfattende / viktige innlegg. Innleggene som virkelig skiller seg ut som å tilføre verdi om et bestemt emne.

formatering

Riktig bruk av overskrifter i innholdet ditt, og sørg for at det bare er en h1 på hver side og andre faktorer. Bruk overskrifter logisk og alltid i rekkefølge (f.eks. H1 du bruker for innleggets overskrift skal følges av H2-overskrifter for seksjoner i innholdet ditt, etterfulgt av H3-overskrifter og så videre). Å følge et overskriftshierarki er mye bedre for indeksering av søkemotorer.

Ren kode

Nå, med mindre du er en utvikler, vil hvor ren koden din er avhenge av hvem som har laget WordPress-temaet du bruker. Her på WPExplorer bygger vi alle temaene våre (inkludert Total) med semantisk gyldig HTML-kode, som hjelper til med å forbedre SEO.

Guider for å forbedre WordPress SEO ytterligere:

Plugins for forbedring av WordPress SEO:

Øk WordPress-nettstedets hastighet

WordPress nettstedhastighet

Nettstedets hastighet blir mer og mer viktig. Jo mer “bortskjemt” den gjennomsnittlige brukeren blir, desto raskere belastning ganger brukeren forventer fra ethvert nettsted, og jo raskere “spretter” brukeren fra en sakte lasting. Å forbedre nettstedets hastighet er en av de tingene som virker mye mer kompliserte og vanskelige enn de er, fordi det er mye forvirrende lingo som brukes av ‘profesjonelle’.

Hvis du bare holder deg til noen grunnleggende retningslinjer, kan du teste hva som fungerer for deg og ha det moro med det (kanskje gjøre det til et spill der hver gang det er en forbedring over 0,3 s du tar en drink, eller ofrer en gummibjørn til ære for WordPress) vil du kunne barbere sekunder fra ladetiden din uten stress.

Noen områder du kanskje vil se på:

 • CDN
 • caching
 • Bildeoptimalisering
 • Hjemmesideoptimalisering
 • Lat lasting

Guider for å få fart på WordPress ytterligere:

 • 10 gratis CDN-tjenester for å få fart på WordPress
 • Slik fremskynder du WordPress-nettstedet ditt (raskt og enkelt)

Plugins for å øke hastigheten på WordPress-installasjonen:

WordPress Nettsted & Tema Design

WordPress Nettdesign

Å gi deg et grunnleggende, rent design er noe som MANGE WordPress-temaer gjør det bra i disse dager. Problemet derfra er hvordan du får nettstedet ditt til å skille seg ut litt, for å fange oppmerksomheten til de besøkende. Heldig for deg, mange temaer som vår egen Total kommer med innebygde sidebyggere, live tilpasninger og mer.

Noen områder du kanskje vil se på:

 • Sidebygger
 • Tilpassbare temaer
 • Header logo
 • Widget-området
 • Tilpasset hjemmeside

Guider for WordPress-design:

 • Enkle (og rimelige) måter å få et WordPress-nettsted til å skille seg ut
 • 12 kreative måter du kan forbedre bloggdesignet på
 • Hvordan lage bilder til din WordPress-blogg uten ferdigheter med grafisk design

Plugins for å designe ditt WordPress-nettsted:

 • De beste sidebyggerne for WordPress

Begynn å bygge en liste

WordPress nyhetsbrevlister

Hvis en adresseliste eller e-postmarkedsføring er noe som skremmer deg, kan du slappe av. Det er ikke lenger nær så komplisert og brukervennlig som det var for over 8 år siden. I tillegg lar de fleste av de store leverandørene deg nå en gratis smak (Aweber 1 måneders gratis prøveperiode, MailChimp gratis opp til 2000 abonnenter.)

Selv om det å skrive kopi for e-post er noe som kan sette en vond smak i munnen til noen som er salgsglade, som meg, synes jeg det er nyttig å bare kanalisere den samme stemmen til bloggen de abonnerte på fra.

Guider for ytterligere ‘rote rundt’:

 • Slik bygger du en e-postliste i WordPress
 • Markedsføring av WordPress-nettstedet ditt: The Ultimate Guide

Plugins for videre ‘rote rundt’:

Opprett avanserte sider enkelt med sidebyggere

WordPress Sidebyggere

Hvis du er bekymret for å takle de faktiske bildene til nettstedet ditt, må du ikke bekymre deg. Og i stedet for å prøve å finne opp hjulet med god design, kan du bare la deg inspirere av formene og bruken av hvitområdet (mellomrom mellom tekst / bilder / andre objekter) som du ser på godt designede nettsteder, og etterligne det du setter mest pris på.

Sidebyggere lar deg ha mye kreativ kontroll over oppsettet til en side uten å måtte kjenne til en eneste kodelinje. Dette er veldig lavt trykk, ettersom det eneste som kan gå galt er at du publiserer en side som ikke ser bra ut. Og det kan unngås ved å ganske enkelt ikke slå publiser før du er fornøyd med det.

Plugins for videre ‘rote rundt’:

 • WP Bakery Visual Builder Drag & Drop Page Building
 • Beaver Builder For WordPress
 • Dirigent WordPress Layout Builder
 • Qards Review Page Builder For WordPress
 • De beste sidebyggerne for WordPress

Konklusjon

Selv om det er mange ting du kan gjøre med WordPress uten å vite (eller noen gang lære) en eneste kodelinje, er du mye mer rot rundt deg hvis du er villig til å rulle opp ermene og få hendene skitne.

Det første trinnet bør være å installere en lokal kopi av WordPress (eller bare scenen til nettstedet ditt hvis du er på WPEngine). Bruk så storebror Google og kodespesifikke nettsteder som StackExchange for å finne ut hvordan du gjør det du vil gjøre.

Koden din er kanskje ikke pen, og du kan ende opp med å bruke mange ‘inelegante løsninger’, men du lærer, og resultatene av dette kan inspirere deg til å ta et dypere blikk og lære å kode for ekte.

Er det noen områder med WordPress som du er bekymret for å takle? Gi oss beskjed i kommentarene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me