Det er nesten uunngåelig at du på et tidspunkt i løpet av ditt WordPress-nettsted vil oppleve en stor plugin-konflikt.


Når disse konfliktene oppstår, er det aldri et problem mellom to mindre plugins. Du kan nesten garantere at den viktigste plugin på nettstedet ditt vil bli direkte berørt, slik at hele funksjonaliteten krasjer rundt deg.

Denne uttalelsen er 50% paranoia og 50% grunn. De viktigste pluginene du bruker blir bragt i konflikt med andre på grunn av deres kompleksitet. Enten nettstedet ditt kjøres rundt en plugin for events management, en eCommerce plugin eller noe helt annet, kan du være sikker på at det vil være det primære offeret i enhver konflikt som oppstår.

Det er nesten umulig å unngå konflikter helt hvis du bruker mange plugins. Det er imidlertid noen få metoder du kan bruke for å holde plugin-konflikter og problemer til et absolutt minimum.

Unngå utdaterte plugins

Hvis du må bruke en plugin for en spesifikk funksjon, må du forsikre deg om at den har blitt oppdatert nylig og er kompatibel med den nyeste versjonen av WordPress.

Hvis plugin-en ikke har blitt oppdatert av utvikleren på over seks måneder, er det en god sjanse for at den vil inneholde utdaterte koder. Nå som WordPress prøver å forkorte utviklingssyklusen blir dette enda viktigere.

Sikkerhetskopieringsprogrammer før du oppdaterer noe

Plugins-mappe

De fleste vil oppdatere programtilleggene og nettstedet sitt uten å tenke nytt. Du bør kjøre de nyeste versjonene av programvaren på nettstedet ditt, men du skal ikke være hensynsløs når du utfører disse oppdateringene.

Som med å oppdatere Core WordPress-programvaren er det god praksis å ha komplette og brukbare sikkerhetskopier av hele nettstedet ditt før du gjør store endringer. Ved å ha sikkerhetskopi kan du gjenopprette eldre versjoner av hver plugin hvis noe skulle gå galt, og du må gjenopprette til forrige versjon.

Det er tjenester som f.eks Vaultpress som lar deg ta sikkerhetskopi av alt, selv om du ganske enkelt kan laste ned wp-innhold / tillegg mappe ved hjelp av et FTP-program som FileZilla.

Lag en lokal utviklingsversjon av nettstedet ditt

Bruk en applikasjon som MAMP eller WAMP for å lage en versjon av nettstedet ditt på din lokale datamaskin.

Du kan deretter bruke denne lokale versjonen av nettstedet ditt som et testmiljø for oppdatering til hvert plugin du har installert. Dette lar deg teste oppdateringene til hvert plugin-arbeid uten å forårsake konflikter med de andre.

Hvis det oppstår konflikter, skjer de ikke på liveversjonen av nettstedet ditt. Du kan teste og finpusse pluginene på utviklingsversjonen til du er glad for at alt fungerer.

Da kan du på det punktet oppgradere liveversjonen din.

Oppdater plugins individuelt

Det kan være fristende å velge alle pluginene dine og få WordPress til å oppdatere dem samtidig. Det er absolutt en tidsbesparelse hvis alt går etter planen.

Hvis det er et problem med noen av programtilleggene etter en oppdatering, vil du være glad for at du har brukt noen minutter på å oppdatere hvert programtillegg individuelt. Ved å bruke denne metoden kan du se nøyaktig hvilken plugin som forårsaket konflikten og deretter gjenopprette den forrige versjonen fra en sikkerhetskopi med en gang.

Ved å oppdatere dem alle samtidig risikerer du å måtte bruke en betydelig del av tiden din på å oppdage de motstridende plugins.

Finne konflikten

Det forrige punktet er god praksis, men ikke noe de fleste er villige til å bruke de ekstra minuttene på. Hvis du har oppdatert alle programtilleggene dine samtidig, har du to alternativer, og du vil unngå den andre av dem hvis mulig.

1. Gjenopprett pluginene

Du kan gjenopprette plugins fra sikkerhetskopien du tok av dem rett før oppdateringen. Oppdater deretter hver plugin en om gangen for å finne den som forårsaker konflikten.

Hvis svaret ditt til punkt en var “Å ja. Jeg skulle først sikkerhetskopiere dem. ” Jeg synes synd på deg for at du er redusert til å bruke punkt to.

2. Den manuelle prosessen

Du har ingen sikkerhetskopi. Du oppdaterte alle programtilleggene samtidig for å spare tid, og nå er noe viktig ødelagt. Du står nå overfor den arbeidskrevende oppgaven å manuelt sjekke hvert plugin for å finne konflikten.

For å gjøre dette må du deaktivere hvert plugin du har installert.

Når de alle er deaktivert, kan du aktivere din primære plugin som har problemet og sørge for at den fungerer som den skal – det er mulig det er den ødelagte plugin.

Deretter må du aktivere hver plugin, en etter en, og sjekke om konflikten har oppstått. Hvis du har installert mange plugins, kan det ta litt tid.

For å gjøre vondt verre, så snart du har funnet denne konflikten, vil du enten måtte la den andre pluginen deaktiveres, eller prøve å finne versjonen du hadde installert før oppdateringen – forutsatt at du visste hva versjonsnummeret var.

Denne manuelle metoden kan ta mye tid å fullføre og forårsake store funksjonalitetsproblemer på nettstedet ditt mens du utfører det. Det er best å prøve å unngå dette scenariet helt ved å være proaktiv, ta sikkerhetskopi og ha en plan for å oppdatere nettstedet ditt.

Bruk plugin-støtteforum for å løse konflikten

Når du har funnet den fornærmende plugin, er det en god idé å ta turen til supportforumet. Disse er vanligvis funnet på WordPress.org-siden for plugin-en hvis den er fritt tilgjengelig, eller plugin- eller utviklernettstedet hvis det er et premium-plugin.

Plugin Forum

Sjansen er stor for at du ikke er den første personen som har konflikten. Hvis du er den heldige pasienten null for dette problemet, bør du opprette en tråd i forumet eller sende utviklerne en e-post for å begynne å undersøke problemet.

Å starte din egen forumtråd krever at du oppretter en WordPress.org konto hvis du ikke har en eller logger på kontoen du opprettet da du kjøpte premium plugin.

Bytt ut Minor Plugin hvis oppløsning ikke er mulig

Det kan ikke være noen løsning på konflikten. Det kan hende du ikke har noe annet alternativ enn å gi avkall på funksjonene i plugin-modulen. I det minste som en kortsiktig løsning.

Det vil være andre plugins tilgjengelig for deg som utfører den samme funksjonen. Bruk litt tid på å søke etter en erstatningsplugin, og bruk ikke den første du finner. Finn en med god støtte og er nylig oppdatert av utviklerne.

Det kan til og med være verdt å ta kontakt med utviklerne av den nye pluginen og spørre dem om konflikten du opplevde med din forrige plugin, har vært et problem for dem.

Husk at du ikke er bundet til en bestemt plugin, og hvis du ikke finner en som gjør akkurat det du vil, kan det være en ide å finne noen til å lage tilpasset kode for nettstedet ditt som fjerner behovet for en plugin helt.


Selv om du kan bruke plugins for praktisk talt hva som helst på WordPress, kan det ikke være det beste alternativet tilgjengelig for deg.

Hvis du bruker plugins for å utføre enkle oppgaver, er det et langt smartere alternativ å lære å erstatte dem med tilpasset kode. Du kan enten lære deg selv, eller la noen skrive den spesifikke koden som kreves for å utføre oppgaven, legge den til temaet ditt.

Hver plugin du bruker, brikker bort på kontrollen du har over nettstedet ditt, og gir dens langsiktige helse i hendene til tredjepartsutviklere.

Den utvikleren kan ikke være i stand til å holde plugin helt oppdatert. Koden deres kan være rotete og ha utilsiktede hull og problemer. Den kan ganske enkelt bruke en funksjon som allerede er brukt av en annen plugin du har installert.

Uansett problem, kan det vanligvis unngås ved å erstatte plugin-modulen med tilpasset kode som bruker mindre ressurser og er mindre sannsynlig å forårsake andre problemer.

Har du opplevd noen større plugin-konflikter på nettstedet ditt? Hvordan løste du dem? Vi vil gjerne høre om det i kommentarene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me