Markedsfør WooCommerce-butikken din med Google Merchant Center

Hver nettbutikkseier vil være på jakt etter innovative måter å markedsføre produktene sine. En av de foretrukne kanalene for markedsføring i det digitale rommet er Google Shopping-annonser. Produktannonsene dine med bilder vises når en bruker søker med et relevant søk på Google. Siden de er visuelt tiltalende og tilbyr oppdatert informasjon, er Google Shopping-annonser også veldig effektive for å forbedre konverteringer. Et av de viktigste aspektene ved markedsføring gjennom Google Shopping-annonser er å lage en produktfeed for Google Merchant Center. I denne artikkelen vil vi diskutere det grunnleggende om markedsføring av WooCommerce-butikken din med Google Merchant Center.


Hva er Google Merchant Center?

Google Merchant Center

Google Merchant Center er en plattform som tilbys av Google, som eiere av nettbutikker kan bruke til å laste opp og vedlikeholde produktinformasjon. Den gir også alternativer for å koble produktdataene dine til andre Google-tjenester som Google Ads. Med Google Merchant Center vil du ha bedre kontroll over markedsføringsinnsatsen din ved å bruke Google-tjenester.

Fordelene med Google Merchant Center

Å sette opp en Google Merchant Center-konto gir flere fordeler for eiere av nettbutikker. Det er viktig å forstå disse fordelene slik at du kan utnytte dem fullt ut.

Hjelper deg med å gjøre produktene dine tilgjengelige for Google Shopping-annonser

En av de mest åpenbare fordelene med å lage en produktfeed for Google Merchant Center er at du vil kunne gjøre produktene dine tilgjengelige for Google Shopping-annonser. Disse annonsene er forskjellige fra tekstannonser fra Google som krever at du velger et sett med nøkkelord for produktene dine. For å vise produktene dine i shoppingannonser, må du opprette en strøm av produktene dine i det angitte formatet og laste den opp til Google Merchant Center. Deretter kan du koble Merchant Center-kontoen din med Google-annonser og angi passende bud. Basert på søket og relevansen til strømmen din, vil Google vise produktannonsene dine til brukerne. Dette vil forbedre synligheten til butikken og produktene dine enormt og vil hjelpe deg å skaffe nye kunder.

Integrasjon med andre Google-tjenester

Google Merchant Center fungerer som en perfekt plattform for å hjelpe deg med å gjøre produktinformasjonen din tilgjengelig for forskjellige andre tjenester på Google, som Google Ads. Du kan også få spesifikk innsikt fra Google Analytics for å lage bedre markedsføringsstrategier.

Koble produktanmeldelser

Produktfeeden på Google Merchant Center tillater rike data inkludert produktanmeldelser, slik at brukerne får bedre kunnskap om produktannonsene de ser. Å kunne se produktgjennomgangsdata lett kan hjelpe brukere med å ta kjøpsbeslutninger. Du vil også kunne samle regelmessige tilbakemeldinger fra kunder ved å gjøre vurderingsprosessen automatisert.

Hjelper med å inneholde lokale produkter

Noen ganger, når du har en fysisk beliggenhet for butikken din, kan du til og med lage en spesifikk produktstrøm for Google Local Inventory-annonser. Dette har potensialet til å markedsføre produktene dine som bare er tilgjengelige på butikkstedet.

Shopping handlinger

I USA og Frankrike vil brukere kunne foreta et kjøp direkte fra Google ved bruk av spesifikke enheter. Du kan sende inn Merchant Center-strømmen til shoppinghandlinger hvis det er relevant for butikken din.

Kampanjer og remarketing

Du kan vise tilbud og tilbud tilknyttet produktene dine for å sikre bedre konverteringsfrekvens. Google Merchant Center tilbyr et alternativ som heter Merchant Promotions for å hjelpe deg med å vise tilgjengelige rabatter med produktene dine. Du vil også finne relevante remarketingstrategier fra Google som er ekstremt nyttige for å forbedre konverteringer så vel som kundelojalitet.

Slik kobler du WooCommerce-butikkproduktene dine til Google Merchant Center?

Som nevnt over fungerer ikke Google-shoppingannonser basert på spesifikke søkeord du målretter mot. I stedet vil Google vise produktene dine når det får relevante spørsmål. Derfor må du sørge for at produktfeeden din er relevant og oppdatert. Google har veldig strenge retningslinjer som beskriver hvordan produktinformasjon skal organiseres i feeden. Dette er for å sikre at Google kan forstå produktene dine godt, slik at de vises når de får relevante søk.

Så et av de første trinnene med å markedsføre butikken din ved hjelp av Google Merchant Center er å lage en produktfeed. Du kan opprette den manuelt ved å bruke en Google Sheets-mal som du finner i Merchant Center-kontoen din. Alternativt kan du bruke et verktøy for å lage en nøyaktig feed i et nødvendig filformat og deretter laste det opp.

WooCommerce Google Product Feed-plugins

Det er verktøy som hjelper deg med å generere en nøyaktig produktstrøm av produktene dine i ønsket filformat. Hvis du bruker WooCommerce-plattform for nettbutikken din, er det flere plugins du kan bruke til å opprette og regelmessig oppdatere produktstrømmer til Merchant Center-kontoen din.

1. ELEX Google Product Feed Plugin

ELEX Googles produktfeed-plugin

Ved hjelp av denne plugin-filen vil du kunne laste opp en Google-produktstrøm til Merchant Center-kontoen din. Plugin-enheten gir et alternativ for å kartlegge Google-kategorier og produktattributter med respektive kategorier og attributter i WooCommerce-butikken din. Du kan til og med angi regler og betingelser for attributtkartlegging mens du bruker denne pluginen. Det hjelper deg også å sette oppdateringsplaner for produktstrømmen din, slik at enhver endring i butikken din også vil gjenspeiles i produktstrømmen.

ELEX Google-produktstrøm

Her er en rask titt på funksjonene til ELEX Google Product Feed-plugin:

 • Lag en eller flere produktstrømmer i XML-, TSV- eller CSV-format, som du kan laste opp til Google Merchant Center-kontoen din.
 • Lag daglige, ukentlige eller månedlige oppdateringsplaner som vil hjelpe deg å sikre at produktstrømmen blir synkronisert med butikkdataene dine.
 • Inkluder produktvariasjoner i feeden din for å hjelpe brukere med å finne produktene dine når de bruker søk i disse attributtverdiene.
 • Kartlegg WooCommerce-butikkategoriene med Google-kategorier.
 • Legg til flere produktattributtfelt for å gjøre produktstrømmen din rikere.
 • Eksklusivt ekskludere produkter fra fôret.
 • Administrer flere produktstrømmer enkelt med enkle alternativer for å slette eller laste ned dem.
 • Pålitelig supportteam.

Hvis du ikke vil inkludere variable produkter i strømmen din, kan du prøve det gratis versjon av ELEX Google Product Feed-plugin.

2. WooCommerce Google Product Feed

WooCommerce Google Product Feed

Denne utvidelsen hjelper deg med å generere og oppdatere produktstrøm til Google Merchant Center fra WooCommerce-butikken. I tillegg til Google Product Feed, kan du også opprette en feed for Bing så vel som for Google produktanmeldelser ved hjelp av denne utvidelsen. Den støtter mer enn 50 attribusjonsfelt og sikrer at produktene dine presenterer rik data for Google. Du kan opprette tilpassede tilleggsfelt etter ditt krav. Utvidelsen er kompatibel med flere populære plugins som produktbunter, merkevarer, komposittprodukter osv.

WooCommerce Google Product Feed

Funksjonene i denne plugin inkluderer:

 • Lag sanntids produktstrømmer for å gi den nyeste produktinformasjonen til Google Merchant Center.
 • Enkle kartleggingsalternativer for å koble WooCommerce produktdata med Googles nødvendige felt.
 • Lag egendefinerte felt for å fange opp ytterligere data som kreves av Google som ikke er tilgjengelige som standard på WooCommerce.
 • Støtter bulkimport ved hjelp av WooCommerce-importør.
 • Fleksibel for tilpasning med WordPress-filtre og handlinger.
 • Omfattende dokumentasjon.

3. WooCommerce Google Feed Manager

WooCommerce Google Feed Manager

Hvis du vil lage en Google-produktfeed med mindre enn 100 produkter, kan dette gratis produktet være et flott alternativ for deg. Plugin-en lager automatisk en produktstrøm ved å inkludere alle feltene som Google har gjort obligatorisk. I tillegg kan du endre strømmen i henhold til ethvert spesifikt krav til virksomheten din eller lokasjonen din. Plugin-en er ganske enkel å installere og konfigurere slik at selv nye WordPress-brukere vil kunne jobbe med den. Dessuten vil det hjelpe deg å optimalisere strømmen slik at produktene dine får bedre synlighet gjennom Google Shopping-annonser. Det sørger også for at feeden blir oppdatert i sanntid når det gjøres endringer i produktinformasjonen din.

WP Pro Googles produktfeed

De premiumversjon av plugin-modulen Google Feed Manager vil være passende for butikken din hvis du har et stort antall produkter.

Den gratis plugin-en inneholder funksjoner for:

 • Kartlegg enkelt WooCommerce produktkategorier med Google-kategorier ved hjelp av maler.
 • Optimaliser strømmen din ved å gjøre passende forbedringer for å gjøre fôret rikere.
 • Oppdater strømmen din automatisk ved å spesifisere oppdateringsplaner.
 • Avanserte filtre for å selektivt ekskludere visse produkter fra strømmen du genererer.
 • Enkel installasjonsprosess og pålitelig support.

Få bedre synlighet for produktene dine gjennom Google Merchant Center

Som vi har diskutert, gir Google Merchant Center en flott plattform for å sikre at produktene dine når flere kunder og markeder. Det vil hjelpe deg å integrere med andre Google-tjenester som Google Ads samt Google Analytics. Et av de viktigste trinnene for å få produktene dine oppført i Google Shopping-annonser er å lage en nøyaktig Google-produktstrøm.

Når du har en WooCommerce-butikk med et stort antall produkter, kan du bruke en av de ovennevnte plugins for automatisk å generere en produktstrøm. Disse programtilleggene vil hjelpe deg med å forsikre deg om at strømmen blir oppdatert med jevne mellomrom for å unngå misforhold mellom butikken din og feeden. Forhåpentligvis er det grunnleggende om markedsføring av WooCommerce-butikken din med Google Merchant Center tydelig i denne artikkelen. Legg igjen en kommentar hvis du har spørsmål.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me