Jeg lanserte min første kommersielle WordPress-plugin, WP Social Media Slider, for halvannet år siden. Jeg har aldri gitt ut en kommersiell plugin før, så det var mye prøving og feiling. Gjennom prosessen lærte jeg (og fremdeles lærer) noen ekstremt verdifulle leksjoner som vil påvirke min fremtidige WordPress-pluginutvikling.


Hvis du allerede har reist denne reisen, kan det hende du føler at mange av disse leksjonene er ingen hjerner; Jeg føler meg absolutt slik når jeg ser tilbake på dem. Forhåpentligvis er det imidlertid noen få av dere som vurderer å gå inn i premium WordPress-plugin-utvikling og lurer på hva du kan forvente og hvordan du skal gå frem. Forhåpentligvis vil de følgende leksjonene spare deg for tid og stress, akkurat som de har gjort for meg.

1. Å slippe en kommersiell plugin er mye enklere enn jeg forventet.

Jeg har skrevet plugins for kundene sine nettsteder her og der helt siden jeg begynte å jobbe innen WordPress. Jeg elsker å bruke plugins av to hovedgrunner:

  1. De holder funksjonaliteten modulær
  2. De gjør funksjonaliteten delbar (i det minste mellom dine egne nettsteder)

Da jeg forberedte meg på å fordype meg i verden med kommersielle WordPress-plugins, hadde jeg litt usikkerhet om hvor stort et selskap dette faktisk ville være. Ville min nye plugin konsumert livet mitt? Skulle jeg trenge å investere livsbesparelsen min i reklame for å få et enkelt salg?

Med tanke på disse bekymringene, dyppet jeg i hodet … og ble veldig hyggelig overrasket over det jeg fant. Det viser seg at det bare er litt vanskeligere å skrive en kommersiell plugin enn å skrive en av disse gratis plugins som jeg hadde gjort hele tiden. Det forbrukte ikke livet mitt i det hele tatt. Og når det gjelder reklame, klarte jeg å få mitt første salg selv uten reklame. Død enkel, ikke sant?

Så jeg vil si at hvis du allerede kjenner PHP, er det ingen grunn til at du ikke burde skrive WordPress-plugins – selv ikke kommersielle. Det er den enkleste avkastningen jeg har funnet i PHP-verdenen.

2. Fjern sekundært arbeid, selv om du må betale.

En av de vanskeligste timene for meg å lære, var at selv om jeg kan gjøre alt selv, noen ganger skulle jeg ikke gjøre det.

Eksempel 1: Lisens- og oppdateringssystemet

Det første eksemplet på dette var med min lisens- og oppdateringsserver. Jeg vurderte kort å bruke WooCommerce API Manager, men etter å ha sett på prislappen bestemte jeg meg for at jeg heller ville bruke den gratis løsningen: den stadig populære WP-oppdateringsserver av Jānis Elsts.

Så jeg fullførte den og jobbet den inn i plugin og nettstedet mitt, og det har fungert ganske bra. Til slutt tok det imidlertid mye tid, og det er mindre funksjonalitet enn noe lignende WooCommerce API Manager gir. Og plutselig syntes den $ 129 (eller hva det koste den gangen) prislappen på WooCommerce API Manager som en lav pris å betale for god funksjonalitet og mindre arbeidstid. Til slutt investerte jeg mer penger (fordi tid er penger, ikke sant) i den “billigere” løsningen.

Selv om jeg er sikker på at WP Update Server er bra i noen scenarier, har jeg lært at det for meg er billigere og enklere å bare skaffe penger og bruke WooCommerce API Manager.

Eksempel 2: Hosting

Jeg har elsket Digital Ocean helt siden jeg oppdaget dem. De har ren design, gode priser, og alt er under min kontroll. Mens mitt hjerte vil gå med Digital Ocean, har jeg forstått at jeg sannsynligvis ikke burde være bekymret for serveradministrasjon når platen min allerede er så full.

Så jeg byttet til svinghjul for de fleste av mine WordPress-nettsteder. De tilbyr fullt administrert hosting, og det er akkurat det jeg trengte. Jeg angret ikke på beslutningen et øyeblikk. Tiden de har spart meg er vel verdt den aldri så litt høyere prisen.

Svinghjul har vært perfekt for meg.

Svinghjul har vært perfekt for meg.

3. Med god støtte kan du bruke feil til din fordel.

Uansett hvor mye du tester programtillegget ditt, vil du ha kunder som får feil. Den mangfoldige WordPress-verdenen vil sørge for det. Hvis du håndterer støtteforespørslene dine godt, kan du faktisk bruke feil til din fordel.

Dette er hva jeg mener. Når folk flest tenker på støtte, tenker de på langsomme svar, sta støttepersonell, og bare kanskje – hvis de er heldige – en løsning på slutten. Trosser den normen. Gi rask, kvalitetsstøtte. Hvis du gjør det, er det en god sjanse for at kunden din vil tenke bedre på deg enn om feilen aldri hadde skjedd.

Uansett, det har ofte fungert for meg. I ett tilfelle hadde jeg en kunde som kontaktet meg om en feil, og jeg hjalp henne raskt med å løse den. Etter å ha hjulpet henne fantaserte hun om min “fantastiske støtte” og spurte om hun kunne komplimentere meg til min veileder. Jeg har ikke en veileder, men jeg var takknemlig for takknemligheten. Og her er tingen: feilen og støtten gjorde henne faktisk mer begeistret for plugin-modulen. Ganske pent, ikke sant?

Formaliteter, shormaliteter.

Når det gjelder støtte, er det jeg har funnet fungerer best: Jeg prøver ikke å være for formell om ting. Med andre ord, jeg prøver å bare være vennlig og hjelpsom. Noe av det mange mennesker hater med støttesamtaler, er at det føles som supportteknologi bare er å resitere forhåndsskrevne spørsmål og svar uten å lytte til problemet ditt. Så det gjør jeg ikke. I stedet prøver jeg å alltid:

  • Svar raskt; om mulig samme virkedag
  • Vær oppmerksom; Jeg prøver å lytte og jobbe med kunden som med en venn
  • Jeg signerer ikke støttesvarene mine med firmaets navn. I stedet bruker jeg mitt eget navn (med firmaets signatur under, dog)
  • Hvis støtteforespørselen krever ekstra oppfølging, prøver jeg å ta vare på det raskt også
  • Jeg som å bruke idiomer (f.eks. bjeffing av feil tre) og uformelle sammentrekninger (f.eks. Whatcha tror?)
  • Bortsett fra punktet over prøver jeg å ha upåklagelig store bokstaver, tegnsetting og grammatikk

Noen ganger hindrer selvfølgelig livets galskap meg i å tilby den perfekte støtten jeg hadde hatt som å gi, men jeg tror det fortsatt er viktig å ha de rette målene.

Så bare husk alt dette. Feil er dårlig, men hvis du tilbyr god støtte, vil du gjøre det som kunne vært en forferdelig situasjon til en potensiell tilbakevendende kunde. Og selv om de ikke kommer tilbake, gjorde du i det minste andres dag litt lysere.

4. Plugins er gode for nettverk.

Overraskende (for meg) har jeg møtt nye venner og forretningsforbindelser ganske enkelt fordi de fant og brukte plugin-modulen min. Gal! Det viser seg at å slippe en plugin vil gi deg muligheten til å møte fantastiske nye mennesker i WordPress-verdenen.

Her er et tips jeg prøver å bli bedre om: få mest mulig ut av enhver mulighet ved å følge opp menneskene du møter. Følg dem på Twitter. Ta en titt på hjemmesiden deres og la dem få vite om du likte det du fant. Hvis du er en introvert som meg, kan du kanskje være rart med dette til tider, men jeg har funnet ut at folk nesten bestandig glede deg over å ha noen til å sjekke ut og (oppriktig) gi dem kompliment for arbeidet sitt.

5. Hver utviklingskamp er en plugin-idé.

I mitt tilfelle ideen til WP Social Media Slider ble født da jeg så at det ikke var noen plugin på nettet som tillot meg å vise Facebook-, Twitter- og Instagram-innleggene mine direkte på nettstedet mitt. Jeg trengte virkelig dette for et prosjekt jeg jobbet med, og etter lange timers leting konkluderte jeg med at løsningen var å bygge det selv. Siden det var så nyttig for meg, var det en enkel beslutning å gi den ut for publikum.

Siden jeg har sluppet den vellykket, har jeg tenkt annerledes på plugins. Hver gang jeg ikke finner en plugin som tilfredsstiller mine behov, går det en alarm i hodet mitt som sier “Du er sannsynligvis ikke den eneste personen som ønsker en plugin som dette.”

Et nylig eksempel på dette er dette: Jeg har gjort noen få nettsteder i det siste som krevde mye CSV-administrasjon (eksportere tilpassede data, importere tilpassede data for å opprette CPT-er, nevn det). Det er noen plugins der ute på en måte gjorde det jeg ville, men ingenting passet regningen helt. Så av gårde “great plugin idea” -alarmen i hodet mitt, og jeg utviklet min egen løsning som jeg kalte CSV ess. Det forenkler import og eksport av CSV-filer av omtrent hva som helst til (eller ut av) innlegg, CPT-er og brukere. (Forresten, hvis det høres ut som noe du kanskje er interessert i, kan du gjerne melde deg på csvace.com for varsler om utgivelsen.)

Hvis du som alltid tenker på kampene dine som gode plugin-ideer, vil du aldri mangle ideer, og du vil alltid ha minst en person (du) som vil ha nytte av dem!

6. Det gjør en stor forskjell å ha en gratis versjon av plugin i den offisielle WordPress-plugin-katalogen.

Markedsføring er vanskelig. I det minste er det vanskelig hvis du ikke vet mye om markedsføring. Det er derfor du absolutt dra nytte av WordPress-plugin-katalog–Sannsynligvis den enkleste og billigste (gratis) markedsføringen det er for WordPress-plugins. Det kan ende opp som din største trafikkilde. Jeg vet at i mitt tilfelle har jeg blitt overrasket over hvor mange som finner det WP Social Media Slider gjennom plugin-katalogen.

WordPress Plugin Directory

WP Social Media Slider Lite i WordPress Plugin Directory

På toppen av å bare være en markedsføringsmulighet er det å ha en gratis versjon av plugin også en fin måte å la potensielle kunder prøve ut plugin-modulen din. Jeg vet at mange ønsker å sørge for at plugin-en passer til deres behov før de tapper ut penger, og en gratis versjon er akkurat det de trenger.

7. Returnerende kunder er en ekte ting – selv om du bare har én plugin til salgs.

Jeg har bare en utgitt plugin akkurat nå, så først tenkte jeg ikke på returnerende kunder. Jeg mener, i de fleste av programvareindustriene trenger en kunde bare kjøpe programvaren en gang.

Jeg har erfart at premium WordPress-pluginindustrien er annerledes. I WordPress-pluginindustrien vil mange (sannsynligvis de fleste) av kundene dine kjøpe plugin-en på vegne av en klient av dem. Hvis de liker pluginen din, kan de vurdere å kjøpe plugin-en din igjen for fremtidige kunder.

Husk det når du tilbyr støtte til en klient. Hvis du legger et godt inntrykk på dem, kan du få mer enn det eneste første salget til dem.

8. Ikke underselg deg selv; sette en rettferdig pris. Utviklere belaster antagelig det til kunden sin uansett.

Da jeg først lanserte plugin-en, bestemte jeg meg for at jeg ville øke sjansene for å selge ved å sette en lavere pris enn jeg vanligvis så plugins selge for. Med det i bakhodet lanserte jeg med en prislapp på $ 15 for WP Social Media Slider.

Etter noen måneders salg innså jeg at jeg solgte meg kort. Dette var mye billigere enn de fleste WordPress-plugins som ble solgt for, og pluginen min var like verdifull som mange av dem. Så jeg økte prisen til $ 29 og så ikke noen endring i salg; like mange som kjøpte den. Dette førte meg til en viktig erkjennelse: for mange WordPress-utviklere er det ikke en vesentlig forskjell mellom $ 15 og $ 29 … eller enda høyere enn det. De kjøper plugin-modulen og vil bare belaste den som en utgift for kunden. I det minste for meg å sette en super lav pris var det ikke lokk for flere til å kjøpe den.

Jeg mener absolutt ikke dette som en anbefaling om å rive folk bort. Jeg mener bare at du ærlig bør evaluere hva du synes pluginen din er verdt og selge den for den prisen. Tilbyr du noe unikt? Betyr pluginens natur at du vil bruke mye tid på støtte? Hvor mye tid sparer du kundene dine?

Sett en rimelig pris, og så lenge den virkelig er rettferdig, vil kundene dine sannsynligvis betale den.

Så mye å lære, og god tid.

Så det er det jeg har lært så langt. Jeg er trygg på at det er mange, mange flere leksjoner å lære når jeg fortsetter å utforske premium WordPress-plugin-verdenen. For meg er det ganske spennende.

Hva med deg? Har du utviklet WordPress-plugins? Har du lært noen leksjoner du vil dele om i kommentarene nedenfor?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me