Da du oppdaget WordPress, trodde du sannsynligvis at det bare var et kjør av bloggplattformen for mølle. Men når du begynner å oppdage alle de kraftige innebygde WordPress-alternativene og -funksjonene, er du sikker på at du blir fascinert. Hvis du fremdeles er ny på WordPress, vil du bli glad i det mer og mer når du liker å lese dette innlegget. Du kan bare føle deg tilbøyelig til å bli forelsket i WordPress. Som vanlig vil dette innlegget være mye moro, men ditt eget begrenset kunnskap om WordPress kan overraske deg. Haha ��


Bortsett fra … Dagens innlegg vil slukke tørsten – den sterke lengselen du må lære om WordPress (og dens alternativer). Innlegget vil avsløre mange flotte WordPress-alternativer som du burde vite om i 2014. La oss starte med det vanligste, bare for å bygge fart.

WordPress Back-End Alternativer

Akismet

Akismet-wordpress-options-wpexplorer

“Er ikke Akismet (A.kis.met) en WordPress-plugin?”
“Ja, det er en plugin.”
“Hvordan skal du snu og kalle det et innebygd WordPress-alternativ?”

Vel, for det første er det innebygd. Du installerer ikke Akismet – du aktiverer den bare med en API-nøkkel som er lett å skaffe, men det er ikke poenget. Akismet er en av de beste spam-plugins på internett. Det slår konkurransen ti poeng til zilch. Akismet ble bygget av Automattic og er en superstjerner-spam-løsning som er elsket av noen tjue (20) millioner WordPress-brukere.

Før du gjør noe med WordPress-bloggen din, aktiverer du Akismet til ditt eget beste. Og mellom deg og meg kan du bruke den samme API-nøkkelen til å aktivere Akismet på flere nettsteder. Kanskje bygde de det sånn, eller det er en feil. Hvem vet? Alt i alt spiller Akismet sin rolle utmerket som et innebygd WordPress-alternativ.

jetpack

Jetpack-for-wordpress-wordpress-alternativer-wpexplorer

Så er det Jetpack, som gir deg en hel masse spennende funksjoner. Når du har koblet Jetpack til WordPress.com konto, vil du ha tilgang til alternativer som:

 • Forbedret statistikk med tillatelse av WordPress.com
 • Varsler fordi varsler er bra
 • Publiser funksjonen som deler innleggene dine automatisk
 • Jetpack kommenterer
 • Jetpack-abonnement
 • liker
 • Karusell for å legge oomph til bildegalleriet
 • Innlegg per e-post
 • Vaultpress
 • WP.me-koblinger
 • Google+ profilintegrasjon
 • Selektiv widget-synlighet
 • Listen er tilnærmet uendelig

Enkelt sagt tilbyr Jetpack deg mange WordPress-alternativer for å supercharge din WordPress-blogg som er selv vert.

Permalinks

Mange ganger vil du se folk som bruker nettadresser med spørsmålstegn og mange tall. Det er lett å se noe som: http://www.example.com/?p=123. Det kan ikke være bra for WordPress SEO din med tanke på at WordPress tilbyr deg mange permalinkalternativer inkludert:

 • Dag og navn – http://www.example.com/2014/05/07/sample-post
 • Måned og navn – http://www.example.com/2014/05/sample-post
 • Numerisk – http://www.example.com/archives/123
 • Innleggsnavn – http://www.example.com/sample-post (Bra for SEO)
 • Tilpasset struktur (bra for SEO også)

Du vil finne Permalink Innstillinger under innstillinger i din WordPress Admin.

SØK MOTORENS SYNLIGHET

La oss si at du nettopp har installert WordPress. Du har ikke noe innhold på nettstedet ditt, så det er unødvendig å invitere edderkopper for søkemotorer. Det er best å holde dem i vente. Når du har samlet nok innhold, kan du oppmuntre edderkoppene til å indeksere nettstedet ditt.

Forsiktighetsord: Deaktivering av søkemotorsynlighet på et live nettsted vil fjerne nettstedet ditt fra søkemotorindeksene i flere dager, noe som du ikke ønsker. En annen ting, “… det er opp til søkemotorer å respektere…” din forespørsel om å gå inkognito, ifølge WordPress. For å aktivere / deaktivere dette WordPress-alternativet, naviger til Innstillinger -> Lesing og du vil se “Synlighet for søkemotorer.”

Råd om: Ikke kast med dette alternativet hvis du ikke aner hva du gjør.

POST VIA E-POST

post-by-email-alternativ

Ville det ikke være morsomt og praktisk å legge ut hvor som helst via e-post? Siden du ikke trenger å logge deg på WordPress, kan du legge ut fra hvilken som helst enhet. Dette kan fungere for deg hvis du ikke har tid til å logge inn på nettstedet ditt, kanskje fordi du reiser mye eller noe lignende.

I et annet innlegg lærer du hvordan du publiserer WordPress-blogginnlegg via e-post, så det vil jeg ikke gå inn på i dag. Men forutsatt at du kjenner deg rundt på postservere, kan du dra full nytte av dette WordPress-alternativet ved å gå til Innstillinger -> Skriving og fortsetter til Legg ut via e-post. Du vil kunne konfigurere innstillingene dine her. Det er også instruksjoner om bruk jetpack, Postie eller Innlegget via e-post-plugin i WordPress Codex.

WORDPRESS FEEDS

I følge WordPress Codex, “… en innmating er en funksjon av spesiell programvare som lar feed-lesere få tilgang til et nettsted, og automatisk lete etter nytt innhold aog legg deretter ut informasjon om nytt innhold og oppdateringer til et annet nettsted.”

Med andre ord, WordPress-feeds lar nettbesøkende følge med på bloggen din. WordPress kommer med opptil fem (5) typer innmatinger, nemlig:

 • Atomfôr
 • RDF / RSS 1.0-feed
 • RSS 2.0 feed
 • RSS 0.92 feed
 • RSS 2.0 kommentarfôr

Du kan enkelt legge til strømmer til WordPress-nettstedet ditt (for leserne) via Widgets-skjerm. Alt du trenger er feed-nettadressene. Avtalt at nettadressen til innføringen er http://www.yourdomain.com/feed/ og kommentarens feed-URL er http://www.yourdomain.com/comments/feed/.

Hvis du åpner disse strømningsadressene i nettleseren din, vil du bare se et dokumenttre som mangler stil. For å se RSS-feedelementer bruker du en feedreader som Feedly eller den lett tilgjengelige RSS widget i din Widgets-skjerm.  Ikke forveksle RSS widlet med RSS-lenker widget; førstnevnte viser feedelementer og sistnevnte viser koblinger til innmatingene dine.

Hvis du vil lære mer om WordPress-feeds, kan du gå til WordPress feeds på Codex.

LEV TEMAFORHOLD

Live-tema-preview-wordpress-alternativer-wpexplorer

Dette WordPress-alternativet har eksistert siden WordPress 3.4. Du har brukt det minst en gang for å endre temaer. Uten tvil er alternativet Live Theme Preview bra, ettersom det fester beslutningen om temaer. Du får se hele oversikten over hvordan temaet vil se ut etter aktivering. Bare gå til Utseende -> Temaer og hold musepekeren over ønsket tema (må være inaktivt). Klikk på Live forhåndsvisning -knappen som vises.

WORDPRESS TEMA KUNDEN

La oss si noen ting om WordPress Theme Customizer, som er en integrert del av Live Preview-alternativet, før du byder på Theme Preview-funksjonen farvel. På bildet over vil Theme Customizer være nav-linjen til venstre (alle alternativene listet opp under navnet på temaet du forhåndsviser).

Tematilpassingsalternativet lar deg tilpasse nettstedets tittel og tagline, farger, topptekstbilde, navigasjon, statisk forside, bunntekst og mye mer, avhengig av alternativene som er tilgjengelige i temaet. Det har aldri vært enklere å tilpasse ditt utseende på WordPress-nettstedet. Bare klikk på noen få ting, se endringene dine live, trykk på Lagre og aktiver knappen og arbeidet ditt er ferdig. Mange premium-temabutikker går over til å bruke WordPress-tematilpasseren i temaene sine på grunn av hvor enkelt det er å bruke.

Bloggalternativer for WordPress

WordPress er en overlegen blogging plattform, men frem til dette punktet har vi snakket om WordPress-alternativer som ikke har noe å gjøre med faktisk blogging. I den kommende delen vil vi snakke om WordPress-alternativer som dreier seg om postredigereren der mye av handlingen går ned uansett.

MULTIPLE SKJERMOPPSJONER

wordpress-skjerm-alternativer-wpexplorer

Alternativer for skjerm er også tilgjengelig i WordPress Home Dashboard (der du har funksjoner og widgeter som f.eks På et øyeblikk, hurtigutkast, aktivitet, nettstedstatistikk og WordPress News blant andre. Den er også tilgjengelig i Sider, kommentarer, tilbakemelding og flere andre steder (inkludert noen plugins), men la oss gå tilbake til redigeringsprogrammet.

Når du oppretter et nytt blogginnlegg, vil du finne Alternativer for skjerm rullegardinmeny øverst til høyre på skjermen. Dette alternativet lar deg legge til et hvilket som helst antall elementer til din Rediger innlegg skjerm. Du kan velge å vise delingsalternativer, kategorier, tagger, diskusjon, utdrag og forfatter blant annet.

Annet enn det kan du endre skjermoppsettet ved å velge antall kolonner som skal vises (enten en eller to). Hvis du ønsker å se hvordan bildene dine passer inn i tekstinnholdet, kan du velge enkeltsøylesoppsettet som følger med et forstørret innleggsredigeringsprogram. På den annen side, hvis du ønsker en kompakt visning og ikke har et problem med bildene dine (kanskje du ikke har noe imot å forhåndsvise innlegget ditt før du publiserer det), kan du velge dobbeltkolonneoppsettet. På slutten av dagen avhenger uansett hva du velger av dine personlige preferanser.

LETT AUDIO SPILLLISTE

lett audio-spilleliste-wordpress-options-wpexplorer

Bra eksempel på WordPress Audio Playlist

WordPress er en fantastisk plattform. Visste du for eksempel at du ikke trenger en plugin for å lage en profesjonell lydspiller for ditt WordPress-nettsted? Denne saken er av stor interesse for mennesker som musikere og deejays som ønsker å være vert for mp3-filer (og annen lyd) på sine nettsteder. Hvis du ønsker at besøkende på nettet skal glede seg over litt musikk på nettstedet ditt, er det ganske enkelt å legge til en lydspiller.

Hvis du vil legge til lydspilleren din i et innlegg, åpner du innlegget i redigereren og klikker på Legg til medier knapp. På den resulterende siden velger du Lag lydspilleliste.  Du kan velge de tidligere opplastede lydfilene fra Mediebiblioteket eller last dem opp der og da. Velg spillelisten din ved å klikke på filene og trykk deretter på Lag en ny spilleliste -knappen nederst til høyre på skjermen.

Dette tar deg til en ny side hvor du kan redigere spillelisten din før du publiserer. Rediger spillelisten din om nødvendig og klikk på Sett inn lydspilleliste knapp. Dette vil ta deg tilbake til postredigeringsprogrammet, der du kan se lydspilleren. Publiser eller oppdater innlegget ditt for å se spilleren i aksjon!

ASIDE: Du kan bruke samme metode for å legge til lydavspillere til sidene og widget-områdene på sidefeltet (eller hvor som helst andre steder).

FORENKLET INNBEDRING AV TWEET

Vil du vise tweets i innholdet ditt slik:

Hvis du svarte ja, bør du vite at innebygging av tweets er et av de enkleste WordPress-alternativene du dessverre ikke utnytter. Hvorfor er dette et flott WordPress-alternativ:

 • Det ser kult ut (Det sier at du har gale WordPress-ferdigheter)
 • Det kan hjelpe deg med å øke brukerengasjementet på nettstedet og Twitter-kontoen din

Hvordan gjøre det:

Bare gå til Twitter, kopier tweet-URL-en og lim den inn i innleggsredigeringsprogrammet slik:

lett-tweet-embedding-wordpress-alternativer-wpexplorer

Ser du den uthevede URL? Du trenger ikke å bytte til HTML-redigereren. Bare lim inn nettadressen og lagre innlegget ditt. Enkelt arbeid.

YOUTUBE VIDEO EMBEDDING

Fortsatt med denne innebygde virksomheten er det på samme måte enkelt å legge inn YouTube-videoene dine. Bare lim inn YouTube-videolinken i innlegget ditt og lagre endringene dine. Følgende video av AJ Clarke er en trinn-for-trinn-guide som viser deg hvordan du bruker det fantastiske Total Drag & Drop WordPress Theme.

http://www.youtube.com/watch?v=zu80FX6mAQM

For å legge inn videoen ovenfor, limte jeg nettopp YouTube-koblingen fra nettleseren min …

youtube-embedding-wordpress-options-wpexplorer

… inn i dette innlegget ��

Sikkert, dette er en veldig enkel måte å legge inn YouTube-videoer på (og for flere metoder, sjekk ut Toms innlegg om hvordan du legger til videoer på WordPress-nettstedet ditt). Den eneste ulempen er at du ikke kan kontrollere størrelsen på videoen med denne metoden. Hvis du vet om en måte, kan du dele med oss ​​i kommentarene �� Jeg prøvde å sette lenken i et div-element (som betydde å bytte til HTML-redigereren), men det fungerte ikke.

LENKER I BILDEKAPASJONER

I lang tid var det umulig å få teksttekst til HTML. Som sådan kan du ikke legge til lenker til bildetekster for å kreditere bildekildene. Dessuten kunne du ikke gjøre det kursiv, modig eller understreking bildetekstene dine.

I dag kan du enkelt legge til lenker til bildetekster. Bare klikk på bildet og velg wordpress-image-alternativer-image-wpexplorer ikonet som ser ut for å få tilgang til ditt Bildealternativer skjerm. Her kan du legge til HTML til bildetekst boks som du mener passer.

9. mai 2014 - Astronomy Picture of the Day av Mike Taylor. Med tillatelse fra apod.nasa.gov

9. mai 2014 – Astronomi Bilde av dagen av Mike Taylor. Med tillatelse fra apod.nasa.gov

Deaktivering av kommentarer

Vil du deaktivere kommentarer på hele bloggen din eller per enkelt innlegg? I så fall kan du deaktivere kommentarer på hele WordPress-nettstedet ditt ved å navigere til Innstillinger -> Diskusjon og fjern markeringen “La folk legge inn kommentarer til nye artikler.” Dette vil deaktivere kommentarer for alle nye innlegg.

Alternativt kan du bruke Diskusjon Alternativer for skjerm når du oppretter et nytt innlegg. Diskusjonswidgeten gir deg muligheter til å tillate eller avvise kommentarer, trackbacks og pingbacks for det aktuelle innlegget.

TOGGLE MELLOM VISUELL OG HTML (TEKST) REDAKTØR

veksle mellom visuelt-og-html-editor-wordpress-alternativer-wpexplorer

Som standard viser WordPress deg Visual Editor (WYSIWYG) innlegg. Forresten, WYSIWYG er bare forkortelse for “Det du ser er hva du får.” Visual editor er enkel å bruke siden den ikke krever kunnskap om programmering. Videre ser det ut som den typiske tekstbehandleren du er vant til.

Så har vi HTML (Text) -redaktøren som gir deg ekstra fleksibilitet til å tilpasse innleggene dine. Du trenger minst grunnleggende HTML-ferdigheter for å bruke denne redigereren, men det kan komme til nytte når du vil kaste noen få koder i innleggene dine.

LES MER VALG

For mange mennesker sitter dette WordPress-alternativet bare i postredigeringsprogrammet. Enten vet de ikke om det eller hvordan de skal bruke det. Du kan bruke alternativet Les mer for å lage utdrag for forsiden.

Hvis temaet ditt ikke har noen utdragsfunksjon, vil forsiden din vise innleggene i sin helhet, noe som er lite attraktivt. For å dra nytte av alternativet Les mer, åpner du innlegget ditt og plasserer bare markøren der du vil at utdraget skal avsluttes. Klikk på les mer-ikonet Les-mer-wordpress-alternativer-wpexplorer på menyen. Du trenger ikke å bytte til HTML-redigereren, og du kan lage tilpassede intros (utdrag) for innleggene dine.

SIDE BREAK ALTERNATIV

Du trenger ikke en plugin for å dele lange innlegg i flere sider. Nei, det gjør du ikke. WordPress-postredigeringsprogrammet er utstyrt med et eget alternativ for sideoppdeling. Hva, er du overrasket? For å avslutte en side og sende leserne til den neste, bytter du til HTML-redigereren og legger til følgende kode:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Pages: 1 2