La oss møte fakta. Funksjonene for søk på WordPress-nettsteder er ikke så gode som de kan være. Fra å returnere resultater som ikke er sortert etter relevansen, ikke har muligheten til å søke opplastede filer eller ikke finne matchende innhold, er det rimelig å si at det er rom for forbedringer.


Så mens du kan vente på en fremtidig oppdatering av vår favoritt publiseringsprogramvare for å ordne dette, kan du også rette problemet i dag. Ved å installere en av egnede plugins som er opprettet for å forbedre WordPress-kjerneens søkeverktøy, kan du gi dette elementet på nettstedet ditt et mye behov for ytelsesøkning.

Hvis du ikke gir de besøkende muligheten til å søke på innholdet på nettstedet ditt for å finne mer av det de leter etter, eller du ikke er fornøyd med ytelsen til den nåværende nettstedssøkløsningen, kan du lese videre for å få en bedre forståelse av fordelene ved å legge til en effektiv internt søkefunksjon på nettstedet ditt, etterfulgt av noen forslag til plugins som kan hjelpe deg med det.

Fordelene med å tilby et effektivt internt søkeverktøy

Fordelene med å tilby et effektivt internt søkeverktøy

Du har kanskje bestemt deg for å ikke ta med et søkeverktøy for nettstedet på nettstedet ditt, eller kanskje er du ikke sikker på fordelene med å oppgradere denne funksjonen på nettstedet ditt. I så fall kan du lese videre for å finne ut hvorfor du bør fokusere på å tilby et effektivt nettstedsøkverktøy til leserne.

Øk sidevisninger og tid på nettstedsmålinger

Å gjøre det enklere for de besøkende å finne mer av innholdet de er interessert i nettstedet ditt, kan holde dem rundt lenger. Å øke sidevisningene og tiden på nettstedet for hver besøkende er velig rangering av faktorer som Google tar hensyn til når de bestemmer seg for hvor en side skal vises i resultatene av søkemotoren.

Gjennomsnittlig tidsbruk på nettstedet ditt per besøkende gir en god indikasjon til søkemotorene på kvalitetsnivået på nettstedet ditt, med mer tid som tyder på et nettsted med høyere kvalitet. Derfor er det fornuftig å gjøre alt du kan for å oppmuntre besøkende til å holde seg lenger, og å aktivere sidesøk kan være en måte å gjøre det på.

Bedre målkonverteringsfrekvens

Denne fordelen følger videre fra den siste, ved at jo lenger en besøkende blir værende på nettstedet ditt, jo større er sjansene for at de konverterer mot et av målene dine..

Jo flere sider de ser på nettstedet ditt, jo flere handlinger vil de se. Hvis du har eksperimentert med delt testing for å sammenligne flere varianter av oppfordring til handling, inkludert unike design og tilbud, vil de, når de besøkende søker etter og finne mer av innholdet ditt, bli flere muligheter til å bli med på adresselisten din, bli et medlem (vi anbefaler disse WordPress-medlemskapsprogrammene), eller gjør et kjøp.

En brukergenerert kilde med ideer om blogginnlegg

Siden Google sluttet å dele hvilke søkeord og søkeord som førte besøkende til nettstedet ditt fra søkemotoren din, er en verdifull inspirasjonskilde ikke lenger tilgjengelig for deg. Ved å aktivere sidesøk på nettstedet ditt kan du imidlertid få tilgang til et lignende sett med data.

Ved å undersøke nøkkelordene som de besøkende bruker for å se etter innhold på nettstedet ditt, får du øyeblikkelig en brukergenerert liste over innholdsidéer til bloggen din. Selv om noen av begrepene de besøkende søker etter vil ta dem direkte til en relevant artikkel på nettstedet ditt, kan det hende at andre søkeord ikke gjør det.

Denne listen gir deg en inspirasjonskilde, og gir ideer om hvilke emner du skal dekke til neste på bloggen din, støttet av bevis på at det er et marked for den. Mange av søkeprogrammene vi vil dekke nedenfor gir deg tilgang til disse dataene, noe som gir deg en annen grunn til å oppgradere den interne nettstedsfunksjonen på nettstedet ditt.

Hvis du noen gang sliter med å komme med ideer til bloggen din, kan denne fordelen være grunnen til å aktivere sidesøk på nettstedet ditt.

Forbedret brukeropplevelse

Endelig, hvis du aktiverer sidesøk for nettstedet ditt, kan du forbedre den generelle brukeropplevelsen. Ikke bare et effektivt søkeverktøy for nettstedet gir mer relevante resultater, men hvis du legger til denne funksjonen på nettstedet ditt, kan det appellere mer til segmentet til besøkende som foretrekker å søke, i stedet for å samhandle med navigasjonsmenyer.

Gratis og Premium WordPress-søk etter plugins

Nå som du vet hvorfor du bør tenke på å oppgradere søkefunksjonaliteten til WordPress-nettstedet ditt, er det på tide å se på hvordan du kan gjøre det. Heldigvis er det en håndfull gratis og kommersielle plugins du kan slå for å gjøre WordPress-nettstedet ditt mer effektivt.

Relevanssi

Relevanssi

Relevanssi er tilgjengelig i både gratis og kommersiell versjon, og gir deg en sjanse til å prøve forbedret søk på ditt WordPress-nettsted uten å bruke en krone. Når plugin-filen er aktiv på nettstedet ditt, vil besøkende få enklere tid på å finne det de leter etter – eller i det minste vite at de har gjort alt de kan for å spore innholdet de søker.

Noen av funksjonene i dette søkeprogrammet inkluderer: søkeresultater sortert etter relevans snarere enn dato, uklar matching, dokumentsøk, frasesøk og muligheten til å søke gjennom kommentarer. Og hvis du velger å oppgradere til premiumversjonen av Relevanssi, kan du begynne å bruke funksjoner som: brukerprofilsøking, søkeforslag og innholdsvekt for å påvirke søkeresultatene.

Søk på alt

Søk på alt

Søk i alt er et annet gratis alternativ. Imidlertid må jeg innrømme at det er et alternativ jeg ikke har brukt mye. Selv om over 80 000 aktive installasjoner og en 4,3 av 5 stjerner er det absolutt verdt å nevne.

Med Search Everything installert på nettstedet ditt, kan de besøkende bokstavelig talt søke i alt. I tillegg til innlegg og sider inkluderer dette: utdrag, vedlegg, kommentarer, tagger og tilpassede felt. Men selv om innstillingene for plugin-modulen, kan du enkelt ekskludere elementer fra resultatene og konfigurere nøyaktig hvordan det vil fungere på nettstedet ditt.

SearchWP

SearchWP

SearchWP er et premium-alternativ. Hvis du imidlertid ser alvorlig på å forbedre søkefunksjonene på WordPress-nettstedet og høste alle fordelene forbundet med å gjøre det, bør du absolutt vurdere denne pluginen. Jeg har brukt det selv en stund nå på bloggen min, og til tross for det relativt lave nivået av trafikk den får, viser søkestatistikken at det har hjulpet de besøkende å finne innholdet de leter etter når de utfører et søk.

Etter å ha installert SearchWP på nettstedet ditt, er plugin-en klar til å gå, rett utenfor boksen. Imidlertid inkluderer det noen ganske detaljerte innstillinger som lar deg konfigurere nøyaktig hvordan det fungerer. Dette inkluderer: å stille inn vekting av posten, velge hvilket innhold som er indeksert og mye mer.

Plugin-en inneholder også en live-søkefunksjon, noe som gjør det lettere for de besøkende å utføre søk som er mer sannsynlig å gi resultatene de leter etter. SearchWP har muligheten til å indeksere alle PDF-filer som er en del av nettstedet ditt, noe som gjør det til et flott verktøy for å la de besøkende søke på alt du har å tilby.

Konklusjon

Selv om du kanskje foretrekker å bla gjennom et ryddig sett med menyer, er sannheten at noen av de besøkende foretrekker å søke på nettstedet ditt og vil ha tilgang til innholdet de leter etter nå. For generasjonen med øyeblikkelig tilgang til innhold, levert av søkemotorer som Google, kan det å gjøre et effektivt søkeverktøy til ditt WordPress-nettsted få nettstedet ditt utdatert og ikke-brukervennlig..

Heldigvis, ved å velge en av de gratis eller premium søkepluginene som er tilgjengelige for WordPress, kan du enkelt legge til denne funksjonen på nettstedet ditt i dag. Hva er tankene dine ved nettstedsøk? Bør alle nettsteder ha et fungerende søkeverktøy? Del forslagene i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me