I min forrige artikkel undersøkte jeg hvorfor PHP7 er veien å gå for WordPress, og i dagens artikkel er det webserverens tur.


En stor del av en god hostingopplevelse er hvordan webserverstakken er konfigurert. Å ha en rask stabel er avgjørende for god WordPress-ytelse og en flott brukeropplevelse. Jeg har allerede diskutert hvorfor PHP7 er en så god måte å forbedre WordPress-ytelsen automatisk, men hva med den faktiske webserveren?

I dag skal jeg forklare: hva er en webserver, hva er de mest populære og hvorfor nginx er så jævla bra!

Webserveren

En av de viktigste aspektene ved hosting er den faktiske Internett server. Nettserveren er ansvarlig for å levere statisk innhold som HTML og sende det til klienten (som betyr rett inn i nettleseren din). Så webserveren vil også være ansvarlig for å behandle all informasjonen som kommer via PHP-prosessoren og konvertere den til biter som reiser gjennom nettverket til nettleseren din. Nettserverbunken fungerer med klient / server modell der webserveren fungerer som en server (leverandør av innhold) og klienten (du) den som ber om det.

De vanligste webserverne er Apache, IIS fra Microsoft og selvfølgelig Nginx.

Webserveren kan håndtere både statisk og dynamisk innhold som sendes til klienten med noen små forskjeller. Serverdelen lastes inn i minnet i det som kalles en arbeider prosessen, og det er ansvarlig for å levere innholdet du ber om. Både Apache og nginx håndterer statisk og dynamisk innhold. Mens Apache er i stand til å håndtere begge i den samme arbeiderprosessen, gjør nginx ikke som den trenger en ekstern prosessor for å gjøre det.

Hvorfor er Apache og nginx så populære? Det enkle svaret er fordi de er åpen kildekode og gratis. Sammen utgjør de nesten 50% av all trafikk i verden, ikke en enkel bragd!

Hva er Apache?

De Apache HTTP-server ble opprettet av Robert McCool i 1995, og den er fortsatt under utvikling under The Apache Software Foundation. Denne webserveren har vært det mest populære valget siden 1996. Den er veldig modulær i design, har massevis av dokumentasjon, og den er så populær at den er grunnlaget for alle de store kontrollpanelene for webhotell. Den er til og med inkludert cPanel, verdens mest brukte kontrollpanel.

Selvfølgelig er det fleksibelt, det er unnskyldningen at de aller fleste som bruker den vil komme på når det blir spurt og generelt, det er sant. Den er også veldig utvidbar, og siden den kan laste moduler dynamisk (noe nginx fremdeles jobber med), kan det konfigureres med letthet.

Apache er i stand til å håndtere statisk og dynamisk innhold alene i samme arbeider, så det er perfekt for fleksibiliteten, men (og det er alltid et men), det gjør det på bekostning av opptreden.

Apache har vært kjent for å være noe treg, men ingenting kom i nærheten av å avsløre denne sannheten som da nginx ble populær. Prestasjonsforskjellen mellom dem er noe som kan ikke overses. Bare for denne saken går de fleste større selskaper over til nginx. Selv om Apache fremdeles er populært, vil ting sikkert endre seg i fremtiden etter hvert som teknologien fanger opp og mer og mer programvare som tidligere bare arbeidet med apache, begynner å inkludere nginx.

Hva med Nginx?

Nginx kommer fra mor Russland. I 2002 begynte en programmerer ved navn Igor Sysoev å jobbe med nginx da han var dypt bekymret for C10K-problemet. Hvafornoe? For å si det enkelt, optimaliserende nettverksuttak å håndtere et stort antall kunder samtidig som var Apaches viktigste ulempe og en reell utfordring for det moderne nettet. Den første utgivelsen av nginx ble offentliggjort i 2004 basert på en hendelsesdrevet arkitektur.

Selv ikke Sysoev selv kunne se hvor stor suksess nginx ville ha. De enorme fordelene med hastighet under nginx og den lave ressursutnyttelsen ble tydelig etter hvert som tiden gikk. Nginx har en fantastisk måte å gi statisk innhold, men takler ikke dynamisk innhold. Dette viste seg også å være en fordel fordi det dynamiske innholdet ikke var bundet til den samme arbeideren og dermed kunne fungere mye raskere.

Nginx utmerker seg med å tilby raskere innhold til et mye større volum av tilkoblinger enn Apache, og er for tiden valget for hostingtjenester som ønsker å tilby best mulig ytelse. Det er hendelsesstyrt arkitektur, og det er asynkron natur som er hovedpunktene for ytelsen.

Opprinnelig hadde nginx en hovedulempe, det er dokumentasjonen. Det hadde en grov start på grunn av at programmereren var russisk og måten han dokumenterte dets funksjoner. Men etter hvert som tiden har gått og flere og flere bruker nginx, har dokumentasjonen forbedret seg enormt.

Den andre ulempen med nginx er i mangel på modulær design som betyr det kan ikke behandle regler i sanntid som Apache gjør med den .htaccess-filen og kan heller ikke laste moduler i sanntid. Dette er noe som nginx allerede jobber med, men som fremdeles vil trenge tid for å matche Apaches fleksibilitet.

Ulempene blir likevel overskygget av den ypperlige ytelsen. Dette i seg selv har gjort det mulig for nginx å bli det populære valget for prestasjonsorientert hosting, og det er grunnlaget for tjenester som er så mye brukt som Damp, beviser gang på gang at den konsekvent kan score høyere enn Apache på alle måter.

Hvorfor er Nginx det foretrukne valget for WordPress Hosting?

Det er flere punkter der nginx er langt bedre enn Apache for hosting av WordPress-nettsteder. Jeg skal prøve å oppsummere dette i listen nedenfor.

Lett å installere

Nginx er en komplett pakke, den krever svært få eksterne moduler for å fungere, og det store flertallet av tiden, det tar bare en linje i Linux for å aktivere det.

apt-get install nginx

yum installer nginx

Det er alt som trengs for at nginx skal være aktiv som en tjeneste. Resten er i konfigurasjonen.

Kan fungere som en proxy for Apache eller en hvilken som helst annen webserver

Nginx kan gi en øyeblikkelig ytelsesøkning til enhver Apache webserver-konfigurasjon ved å kjøre som en proxy uten å påvirke serverens funksjonalitet på noen måte.

Kan jobbe direkte med en mikrocache eller til og med fastcgi-cache

Nginx er flott takket være den innebygde mikrocachen og kan til og med jobbe med en fastcgi-cache for å øke hastigheten på ytelsen med en faktor 10. Nginx kan også gi en enorm økning i ytelsen når du jobber med en fastcgi-cache og trenger ikke engang en ekstern cache-mekanisme som memcache.

Det er utrolig raskt for servering av innhold

Nginx lyser raskt når det gjelder statisk innhold, og det er veldig enkelt å konfigurere for slike formål. En enkelt kodelinje kan aktivere tilgang til de vanligste filene, for eksempel statisk innhold, og forbedre ytelsen. I tillegg, hvis du vet hvordan du konfigurerer HttpProxyModule, kan du til og med oppnå samme ytelsesnivå for dynamisk innhold uten å påvirke funksjonaliteten til webserveren.

Nesten 4 ganger mer samtidige forbindelser enn Apache

Hvis du vurderer å være vertskap for et nettsted med veldig etterspørsel med mange tusen besøk per dag, vil det være bra for deg å vite at nginx kan behandle så mye som fire ganger mengden samtidige forbindelser som Apache, som betyr to ting:

  • Nettstedet ditt vil være raskere samlet
  • Du trenger færre ressurser enn Apache for å gjøre det.

Dette skyldes nginxs begivenhetsstyrte natur, og det er ansvarlig for neste fordel.

Veldig lett

Nginx er så godt laget at det er utrolig lett på ressursene. Dette betyr at den vil bruke mindre CPU-tid å behandle hver tilkoblingsforespørsel og vil gjøre det ved å bruke mye mindre minne. Dette vil tillate deg å være vert for større nettsteder som bruker den samme serveren som tidligere ikke kunne gjøre det i Apache.

Hemmeligheten bak suksessen ligger i selve motoren. Nginx fungerer som en hendelsesutløst webserver som betyr at den vil lytte “hendelser” på arbeideren og vil svare bare når det er nødvendig. De på etterspørsel argument i nginx gjør at tjenesten kan gyte og fjerne lyttere på forespørsel. Dette bidrar til å redusere minnebruken og øke effektiviteten. Apache prøvde å inkludere en hendelsesmodus i mpm-hendelsesarbeideren, men den mislyktes elendig i å matche nginx-hastighet fordi Apache ikke var konstruert som en hendelsesdrevet webserver.

Det kan gjøre belastningsbalanse

Nginx kan konfigureres for belastningsbalanse, og dermed øke hastigheten på samtidige tilkoblinger enda mer ved å spre belastningen mellom flere servere, noe som gjør det ideelt for prosjekter som har en veldig høy belastning av samtidige tilkoblinger..

Hva betyr alt dette?

Det betyr at nginx er ideell for WordPress på nesten alle måter. Det betyr at du vil høste fordelene ved å bruke den nesten umiddelbart etter implementering. Hvis du er en systemadministrator, er det ingen hjerner å installere nginx. Hvis du tvert imot ønsker å designe et prosjekt eller være vert for nettstedet ditt og vil være vertskap for det et annet sted, er sjansen stor for at hvis hosting bruker nginx, vil det fungere raskere.

Vertselskaper av høy kvalitet som WP Engine og svinghjul kjører allerede på nginx. Men hvis du kommer til å gå med et annet vertsfirma, kan du undersøke eller spør en supporttekniker om nettserverbunken inkluderer nginx. Jeg kan garantere deg at hvis tjenesten er en kvalitet, vil den ha nginx inkludert i en del av stabelen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me