Det ser ut til at alle kommer til bordet med forutinntatte forestillinger om WordPress. Og rett eller galt, det kan være vanskelig å endre meninger etter at de er dannet.


Det er visse misoppfatninger som stiger til toppen igjen og igjen. De er gjennomgripende og stanser smarte forretningsfolk kontinuerlig som vet at WordPress er en god CMS, men har fått nok dårlig informasjon til å gi dem pause. Dette er virkelig synd, fordi det kan forhindre enkeltpersoner og bedrifter i å komme videre med å bygge en tilstedeværelse på nettet. Og som vi alle vet, er å skape en levedyktig nettetilstedeværelse noe av det viktigste en bedrift kan gjøre i disse dager.

I dag skal vi sette rekorden rett på 5 av de mest foreviget løgnene om WordPress og gjøre vårt beste for å fordype dem for godt.

Løgn nr. 1: Du må kjøpe et WordPress-tema

Når du administrerer et WordPress-nettsted for din virksomhet, er det viktig å ha en særegen stil og design. Du vil at nettstedet skal skille seg ut fra andre, spesielt konkurrentene dine. Mange oppnår dette ved å kjøpe et premiumtema. I deres sinn garanterer dette nettstedets individualitet.

Dessverre er flyttingen deres feil. For det første kan mange kjøpe de samme premiumtemaene. Og hvis de holder temaet med alle standardinnstillingene, er det veldig sannsynlig at det vil være flere andre nettsteder der ute med nøyaktig samme utseende.

Alt jeg sier er at å kjøpe et premiumtema ikke kommer til å garantere deg et 100% originalt nettsted. Det kommer bare ikke til å skje. I tillegg er det mange som er inntrykk av at premiumtemaer automatisk kommer med utviklerstøtte, men det er ikke alltid tilfelle. Jeg vil ikke avskrekke deg fra å kjøpe et premiumtema (siden de vanligvis er bedre enn gratis alternativer – bare se på noen av de premium WordPress-temaene som er laget her på WPExplorer), men du bør gjøre det under forståelse av at det garanterer ikke individualitet.

WPExplorer Theme

Hun er sikker sexy ut (temaet, ikke Frank), men kan absolutt dra fordel av et personlig preg.

Enten du går i premium eller holder deg til et gratis temalternativ, vet dette: tilpasning er din venn. Gratis temaer tilbyr ikke så mange tilpasningsalternativer som premium-temaene, men de kan fremdeles lages og føles slik du vil. Så hvis alt du trenger er et veldig enkelt nettsted, trenger du bare å investere i tilpasset grafikk, og du bør være i orden.

Lie 2: Bare visse bransjer kan bruke WordPress

Jeg vedder på at du har hørt denne før: WordPress er bare for bloggere. Og av bloggere, den som sier denne ofte gjentatte setningen, betyr det på en semi-nedsettende måte. Det er avvisende. Og mens WordPress definitivt er en bloggplattform, den er i stand til så mye mer også. Faktisk kan det tilpasses (og har blitt) tilpasset behovene til omtrent enhver bransje (faktisk skrev Freddy nettopp et innlegg om noen av de store navnemerker som bruker WordPress).

Du kan legge til opt-in-sider og salgssider rett fra en enkelt WordPress-installasjon, legge til en fullverdig butikk og velge fra et bredt spekter av temaer. Du kan leie noen til å designe et nettsted for deg fra bunnen av eller bruke et ferdiglagd tema og tilpasse det til dine formål. Himmelen er grensen.

Det bringer meg til et annet poeng: Mange synes å tro at tilgjengelige temaer bare passer til bloggstilen for presentasjon av innhold, men det er ikke sant. Du kan finne et tema som er perfekt for alle selskaper i enhver bransje, fra produksjon til eiendom til lovlig til klær. Hvis du ikke finner et forhåndsopprettet tema, kan du også lage et helt tilpasset tema eller ha et som er laget for deg. Det er ingen begrensninger.

Løgn nr. 3: Du kan ikke kjøre et nettsted for e-handel på WordPress

Dette er bare helt falsk. Du absolutt kan drive et e-handelssted på WordPress, og det er ganske enkelt å gjøre på det. Det er så mange plugins som gjør det enkelt å lage en helt ny butikk eller integrere den eksisterende med WordPress-plattformen. Og for det meste vil styring av produkter, analyseverktøy og mer være tilgjengelig fra WordPress-oversikten.

Du må bare justere noen få konfigurasjonsinnstillinger, og du kan bruke full SSL, støtte for flere valutaer, flere betalingsalternativer og mer. Det er en flott tutorial over kl Tuts+ om nettopp dette emnet ved hjelp av WP e-Commerce-plugin, men det er langt fra det eneste alternativet. Et par andre gode valg inkluderer Easy Digital Downloads og WooCommerce.

Du bør alltid gjøre din aktsomhet før du laster ned og installerer nye plugins av noe slag, ikke bare e-handelsrelaterte. Forsikre deg om at det du har valgt passer riktig for dine spesifikke behov først. Og vær nøye med sikkerhetsinnstillingene. Siden du vil være ansvarlig for å beskytte andre menneskers personlige og økonomiske opplysninger, er du det  gjøre dette til en prioritet.

Løgn 4: Du kan ikke tilpasse nettstedet ditt

Så denne er relatert til de to første løgnene, men den står på egen hånd av en veldig god grunn: Noen mennesker synes WordPress er så enkelt og så enkelt at det ikke kan tilpasses til noe virkelig meningsfullt formål. Det er en tilfeldig bloggplattform, ikke noe mer.

Igjen, dette er ikke sant. Du kan tilpasse et WordPress-nettsted helt til minste detalj. Avhengig av hvilken grad du er på nettet, kan du finpusse og fikle til hjertets innhold. Du kan kode et tema fra bunnen av eller legge til alle klokkene og fløytene du ønsker i et eksisterende tema. I utgangspunktet kan du bare gå nøtter.

Den beste måten å gjøre det siste er å lage et barnetema og bygge din tilpasning på toppen av det. Du kan til og med endre dashbordet eller tilpasse WordPress admin-brukergrensesnitt for å gjenspeile bedriftens merkevare, slik at alle involverte i organisasjonen får en helt merkeopplevelse når de logger på.

Alle som sier at WordPress ikke kan tilpasses, er verken feilinformerte eller uvitende. Uansett bør du ikke lytte til dem.

Løgn 5: Du må være en nettutvikler for å bruke WordPress

På baksiden synes mange også å ha en misforståelse om at WordPress er for komplisert. Morsomt hvordan disse to meningene kan sameksistere, ikke sant? Fortsatt er denne løgnen så gjennomgripende som alle andre, og setter mange mennesker av fra CMS.

Saken er at WordPress er ekstremt enkel å bruke. Det er bare vanskeligere – og tilbyr mer avanserte funksjoner – hvis du vil at det skal være. Så webutviklere kan få mye ut av det og begynnende bloggere kan også. Det er det fine og hvorfor jeg er en så solid WordPress evangelist – den kan brukes til nesten ethvert formål.

Hvis du er en WordPress-nybegynner, kan du installere den, laste opp et gratis tema, gå gjennom de grunnleggende tilpasningsalternativene og kalle det for en dag. I utgangspunktet er det ingen som sier deg ha å gjøre det komplisert. Med mindre du vil. Har det?


WordPress er omgitt av feilinformasjon og skjevhet, men forhåpentligvis har du nå en klarere forståelse av hva denne CMS har å tilby. Det er virkelig allsidig, og så lenge du vet hva du vil ha ut av det, kan du oppnå hva du vil. Bygg en enkel blogg for å fortelle eventyrene til katten din eller opprette et fullt tilpasset e-handelsnettsted. Det er opp til deg, og det er liksom hele poenget, tror du ikke?

Har du unngått å bruke WordPress av en av de ovennevnte grunnene? Hvis du for øyeblikket bruker det, hva overbeviste deg om å ta steget? Vi er interessert i å lære hva andre misoppfatninger folk har hørt om WordPress også. Vennligst lyd av i kommentarene. Som alltid vil vi gjerne høre hva du synes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me