Hvordan velge en plugin for hendelsesstyring på nettstedet ditt

WordPress er en åpen kildekode-plattform som gir et solid rammeverk for mange typer nettsteder. Det gir imidlertid lite i veien for nisjespesifikke funksjoner. Hvis du ønsker å lage noe annet enn en enkel blogg eller bedriftsnettsted, kan det hende du trenger tilgang til mer funksjonalitet.


Dette gjelder hvis du ønsker å markedsføre arrangementer via nettstedet ditt. Du må være i stand til å liste opp hendelsene, tilby en måte for folk å kjøpe billetter og så videre. Å implementere disse funksjonene fra bunnen av er tidkrevende – men riktig plugin kan få det til å skje på kort tid.

I dette innlegget skal vi snakke om hvilke funksjoner du trenger for ditt nettsted, og hvordan du velger riktig åpen kildekode for administrasjon av hendelsesadministrasjon. La oss komme i gang!

Hvorfor du kan trenge et plugin for hendelsesstyring

Nettstedet ditt kan være en utmerket måte å få ordet ut om kommende arrangementer av alle typer. Dette vil gjøre det mulig for deg å være vertskap for all nødvendig informasjon på ett sted og tiltrekke nye potensielle deltakere gjennom søkemotortrafikken.

Eksempel på hendelser

Hosting events er også en veldig skalerbar applikasjon for nettstedet ditt. Du kan bare liste en eller to hendelser, eller opprette et helt nettsted basert på promotering og administrasjon av konserter, møter, konferanser, spill eller en kombinasjon av disse..

I begge scenariene trenger du imidlertid mer funksjonalitet enn WordPress kan tilby på egen hånd. Ikke misforstå – WordPress er et utmerket grunnlag for ditt nettsted. Det er enkelt å bruke, fleksibelt og sikkert. Likevel vil du ha noen flere funksjoner, for eksempel:

 • En måte å vise og organisere hendelsene dine på
 • En kalender der du kan vise frem alle kommende arrangementer på ett sted
 • Funksjonalitet for å la besøkende kjøpe billetter
 • Muligheten til å administrere deltakerinformasjon og registreringer

Ingen av disse er enkle med en standard WordPress-installasjon, men alle kan være overraskende enkle med riktig plugin.

Hva du skal se etter i en hendelse-plugin

Først og fremst er det smart å se etter en open source event management-løsning. WordPress i seg selv er åpen kildekode, noe som betyr at kildekoden kan endres på hvilken som helst måte du vil. Det samme gjelder for de fleste WordPress-plugins.

Dette er viktig fordi det betyr at du vil ha total frihet over hvordan arrangementets nettsted fungerer. Selv om du ønsker å gjøre ting enkelt nå, har du muligheten til å endre funksjoner og funksjonalitet slik at de passer akkurat dine behov..

WordPress.org gratis hendelse plugins

Det er ikke vanskelig å finne plugins for hendelsesadministrasjon – det er mange gratis alternativer i WordPress Plugin Directory (bare søk etter “event”), i tillegg til premium-tilbud fra forskjellige utviklere. Trikset ligger i å velge det beste for nettstedet ditt.

En plugin for hendelsesregistrering for WordPress kan tilby et bredt spekter av funksjonalitet. La oss raskt se på de viktigste funksjonene den valgte løsningen din trenger, slik at du vet hva du skal fokusere på:

 • En tilpasset innleggstype for hendelser. I likhet med hvordan en e-handel-plugin som WooCommerce vil legge til et nytt produktalternativ på nettstedet ditt, bør en hendelsestillegg gi deg en måte å opprette type innlegg for hendelser. Dette vil gjøre det mulig for deg å holde hendelsene dine adskilt fra nettstedets øvrige innhold (for eksempel innlegg og sider). I tillegg gjør dette det lettere å legge til tilleggsinformasjon til hvert arrangement, inkludert priser og lokasjoner.
 • En hendelseskalender. Det er også nyttig å ha en kalender som viser alle hendelsene dine på ett sted. Dette gjør det lettere for besøkende å se alt tilgjengelig uten å måtte søke gjennom mange forskjellige sider. Hvis de ser en hendelse i kalenderen som gir interesse for dem, bør de kunne klikke seg gjennom for å lære mer om det.
 • Ticketing og registreringsfunksjonalitet. Med mindre alle arrangementene dine er gratis, er det fornuftig å aktivere nettkjøp. Det er mer sannsynlig at folk vil registrere seg hvis de kan fullføre hele registreringsprosessen på nettstedet ditt. Denne funksjonaliteten skal også være fleksibel – slik at du kan angi priser, tilby forskjellige nivåer av billetter og så videre.

Selvfølgelig er det andre funksjoner som kan komme godt med. Noen plugins kan for eksempel ha funksjonalitet som hjelper deg med å administrere hendelser også. Dette kan omfatte en måte å se og administrere alle deltakere for et arrangement, og skanne billetter. Ovennevnte tre funksjoner kan imidlertid betraktes som must-haves hvis du ønsker å markedsføre arrangementer gjennom nettstedet ditt.

Velg riktig løsning for hendelsesadministrasjon for deg

Når du vet hva du leter etter, er det ikke så vanskelig å velge en åpen kildekode-løsning for hendelsesregistrering. I de tre følgende trinnene vil vi lede deg gjennom prosessen.

Trinn 1: Lag en liste over ønskede funksjoner

Dette første trinnet krever å forstå nøyaktig hva du vil gjøre gjennom nettstedet ditt. Dette betyr å svare på spørsmål som:

 • Hvilke typer arrangementer vil du promotere?
 • Trenger du bare å liste opp noen få hendelser eller mange av dem?
 • Er de fleste av begivenhetene dine gratis, eller kommer de med en pris?
 • Hva slags informasjon trenger du å gi for potensielle deltakere?
 • Hvor store blir arrangementene dine, og hvor mye hjelp vil du trenge for å administrere dem?

Disse svarene gir ledetråder til hvilke funksjoner du trenger. Hvis du for eksempel planlegger å liste over vanlige store arrangementer, vil du trenge en robust kalender og mange administrasjonsfunksjoner. På den annen side, hvis du promoterer noen få små begivenheter her og der, vil dine behov bli enklere.

På dette tidspunktet kan du gå videre og lage en ønskeliste over funksjoner du ønsker fra løsningen for hendelsesstyring. I de fleste tilfeller bør dette omfatte store tre vi diskuterte tidligere (en hendelsesinnleggstype, en kalender og billettfunksjonalitet). Imidlertid vil du også ta med alle funksjoner som er unike for ditt spesifikke nettsted og behov.

Trinn 2: Bestem om du vil ha en gratis eller premium løsning

Hvis du i det hele tatt er kjent med WordPress, vet du sannsynligvis at plugins kommer i noen få standardvarianter. Noen er gratis, mens andre har en pris vedlagt. Mange er også freemium av natur, noe som betyr at de har både en gratis og en premiumversjon.

Hvilken type plugin du velger, vil i stor grad avhenge av to faktorer:

 1. Budsjettet ditt. Hvis du har lite eller ingen midler å jobbe med, kan en gratis plugin være den sikrere innsatsen. På den annen side, hvis budsjettet tillater det, kan en premium-plugin være en verdig investering hvis du planlegger å tjene penger på arrangementene dine. Avhengig av hvilken plugin og nivå du velger, kan dette koste deg hvor som helst mellom $ 50 og noen hundre dollar.
 2. Dine behov. Som hovedregel tilbyr premium plugins mer avanserte funksjoner enn gratisalternativene. Så det beste valget avhenger delvis av hvor mye funksjonalitet du trenger, og om du ønsker å holde hendelsesnettstedet enkelt eller inkludere komplekse funksjoner.

I mange tilfeller er en freemium-plugin uten tvil det beste alternativet. Dette er fordi du kan starte på gratistrinnet, uten å risikere noe. Du kan lære hvordan plugin fungerer, og bestemme om kjernefunksjonaliteten vil tilfredsstille dine krav eller ikke. Deretter kan du oppgradere hvis og når du bestemmer deg for at du trenger tilgang til et større sett med funksjoner.

La oss som et eksempel se på Event Espresso-pluginen.

EventEspresso

Denne hendelsesstyringsløsningen har en lite versjon, Event Espresso Decaf, som er oppført i WordPress Plugin Directory. Det inkluderer billett- og registreringsfunksjonalitet, automatiserte bekreftelses-e-poster og til og med apper som kan hjelpe deg med å skanne billetter og spore oppmøte under arrangementer.

Så er det premiumversjonen, som også er det et alternativ med åpen kildekode:

EventEspresso Pro

Dette inkluderer tilleggsfunksjoner, for eksempel en robust hendelseskalender og muligheten til å lage flere priser og billettalternativer. Noen av disse funksjonene kan også kjøpes som frittstående tillegg, som er en annen vei du kan ta. Med riktig kombinasjon av en gratis plugin og noen få tilleggsprogrammer, kan du ofte få alt du trenger til en ganske lav oppstartkostnad.

Trinn 3: Evaluer plugin-programlisten

Når du vet hva du leter etter, er det bare å begynne å utforske markedet. Du kan sjekke WordPress Plugin Directory, førsteklasses markedsplasser som CodeCanyon og uavhengige utviklernettsteder (bare undersøk, for å være sikker på at du får plugin-en fra en anerkjent kilde).

Når du lager en kortliste med pluginprogrammer for hendelseskalender du liker, vil du vurdere hver enkelt nøye. For å gjøre det, må du vurdere:

 • Funksjonssett: Har pluginen alle viktige funksjoner fra listen din?
 • Priser: Vil pluginen passe inn i budsjettet ditt (inkludert premium-lag og tillegg hvis relevant)?
 • Rangeringer og anmeldelser: Hva har andre brukere å si om plugin-modulen?
 • kompatibilitet: Er pluginen oppdatert, og er den kompatibel med din versjon av WordPress (og ditt WordPress-tema eller andre plugins)?
 • Brukerstøtte: Gir utvikleren støtte for plugin, ideelt gjennom flere kanaler?

Til slutt, hvis det er mulig, vil du prøve å kjøre en plugin for hendelsesadministrasjon før du går inn på det. Hvis det ikke er noen demo tilgjengelig, ta tak i gratisversjonen og sett den opp på et testnettsted. Noen ganger er det den beste måten å finne ut om du vil ha glede av å bruke den på lang sikt, å få praktisk bruk av en plugin.


Hvis du vil oppmuntre til høyt deltakelsesrate på arrangementene dine, trenger du riktig sett med verktøy. En fleksibel, åpen kildekodeløsning vil gjøre det mulig for deg å velge og velge hvilke funksjoner du trenger. Dette kan enkelt oppnås ved å bygge nettstedet ditt med WordPress og utvide det via riktig plugin.

Hva er ditt favorittverktøy for arrangementstyring? Fortell oss om det i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me