Hvordan utnytte WordPress-bloggen din for å lande din drømmejobb

Det er en klisjé om å se etter arbeid som sier: “Det er ikke det du vet, men hvem du kjenner.” Selv om det ordtaket ikke forteller hele historien, er det ingen som benekter at forbindelsene du gjør i livet kan ha stor innflytelse når det gjelder å bestemme din karrierevei. Å skaffe seg ferdigheten til ‘nettverk’ effektivt kan imidlertid virke utfordrende i beste fall, eller kanskje til og med umulig.


Hvis du leter etter arbeid eller til og med en helt ny karriere, kan blogging være løsningen for å få navnet ditt og ‘personlig merkevare’ ut til dine ideelle arbeidsgivere. Hvis du har en sysselsettingsfokusert blogg, vil du umiddelbart skille seg ut blant andre arbeidssøkere. Kanskje viktigere er at bloggen din kan hjelpe deg med å nettverk effektivt i ditt felt før du søker på en ny stilling.

I dette innlegget vil vi ta deg gjennom en firetrinnsprosess for å bruke bloggen din til å lande din drømmejobb. Vi vil dekke mye grunn, inkludert hvordan du oppretter et personlig merke og hvordan du bruker bloggen din til å få autoritet på ditt felt. Når du er ferdig, vil du være i en langt bedre posisjon til å sikre deg drømmejobben. La oss komme i gang!

Trinn 1: Definer bloggens formål

For å sikre bloggens effektivitet, må du merke den riktig. Med det i tankene er ditt første skritt å definere formålet med bloggen din.

Med et definert formål har du et utgangspunkt for hvilken type innhold du trenger å lage. Målet er å gi ditt perspektiv på bransjen din i en stemme som arbeidsgivere vil ta på alvor.

Når det gjelder å definere bloggens formål, foreslår vi at du gjør litt lekser. Begynn med følgende tre oppgaver:

  1. Identifiser din fremtidige drømmejobb. Å vite spesifikt hva du vil gjøre i drømmekarrieren din vil hjelpe deg å bestemme din målgruppe.
  2. Undersøk potensielle arbeidsgivere. Å undersøke arbeidsgivere hjelper deg å forstå om de er de riktige målene for bloggarbeidet ditt.
  3. Sett dine personlige kriterier for drømmejobben. Med kriteriene på plass har du et utgangspunkt for innholdstemaene dine.

Når du er ferdig, bør du vite hvordan drømmejobben din ser ut, og hvilke arbeidsgivere som tilbyr den jobben.

Trinn 2: Lag din portefølje

Vårt helt eget WordPress-tema er allsidig og kan brukes til en rekke porteføljetyper.

En online portefølje kan fungere som et telefonkort til potensielle arbeidsgivere, og en flott tilbakekobling for blogginnholdet. Heldigvis kan det være enklere å lage en enn du tror med WordPress.

Du bør starte med å velge et WordPress-tema av høy kvalitet med en sterk porteføljefokusert design. Når du har det, bør du utarbeide en liste over dine prestasjoner som vil gi gode porteføljeelementer. Hvis du ikke har noen (eller mange) ting du kan bruke til porteføljen din, kan du prøve å lage et eksempel eller “late som” prosjekt for å vise talentet ditt. Forsikre deg om at hvert element du viser i porteføljen din vil samsvare med arbeidsgiverne du valgte under forskningen i trinn 1.

Du kan nå legge til porteføljeelementene dine på WordPress-nettstedet ditt. (Hvis du ikke har konfigurert nettstedet ditt ennå, er det nå på tide å gjøre det!) Når du er ferdig, foreslår vi at du ber pålitelige venner og / eller familiemedlemmer om å gå gjennom porteføljen din og gi deg ærlige, konstruktive tilbakemeldinger. Bruk denne tilbakemeldingen til å optimalisere porteføljen din til du er fornøyd med den.

Husk at porteføljen din aldri er ferdig. Du bør oppdatere den regelmessig slik at den forblir et utstillingsvindu for dine nåværende evner og opplevelser.

Trinn 3: Bruk bloggen din til å øke autoriteten

Portofolio gratis WordPress-porteføljetema

Nå som du har en portefølje på plass, er det på tide å snu fokuset til bloggen din. Du vil bruke den til å demonstrere din autoritet i det valgte feltet, noe som vil øke din anseelse i potensielle arbeidsgiveres øyne. Som sådan skal hvert innlegg du publiserer bygge på det bildet du prøver å bygge.

Det er et utall av veibeskrivelser du kan ta når det gjelder ideer til blogginnlegg, men her er noen forslag for å komme i gang.

  1. Gå nærmere inn på og / eller referer til prosjekter i porteføljen din. Du bør henvise tilbake til porteføljen din når det er mulig, og hvilken bedre måte å gjøre det enn via et blogginnlegg? Bruk et innlegg for å gå nærmere inn på et aspekt av porteføljen din, eller tilby en alternativ vinkel.
  2. Skriv meningstykker. Hvis du har noe å si om bransjens tilstand, bør bloggen din fungere som en plattform.
  3. Avslør styrkene dine. Du har uten tvil historier om positive prestasjoner i fortiden (profesjonelle eller på annen måte); bruk bloggen din som en såpekasse for å vise frem tidligere erfaringer som potensielle arbeidsgivere vil se positivt på.

Kort sagt, uansett hva du diskuterer, skal demonstrere at du er erfaren i bransjen din.

Når det gjelder å få ordet ut, anbefaler vi gjestepost når du får sjansen. Dette får ikke bare navnet ditt der ute i bransjen; gjesteposter gir også en fantastisk mulighet til å få en lenke tilbake til bloggen din.

Trinn 4: Vis attester for ditt arbeid

Å ha noen du har jobbet med ros for jobben du gjorde, gjør underverker for å vise frem dine ferdigheter og bransjemyndighet. Den beste måten å utnytte ros er å få det i et testimonialformat som du kan bruke på bloggen din og porteføljen.

Det kan være vanskelig å få attester. Heldigvis er det noen få tips du kan bruke for å få gode tilbakemeldinger uten å være irriterende. Den enkleste måten er å bruke en kort undersøkelse som folk kan fylle ut når det passer deres behov. Verktøy som Undersøk Monkey og disse pluginprogrammene for avstemning og undersøkelse av WordPress er perfekte for å samle tilbakemeldinger som kan brukes som et uttalelse for arbeidet ditt.

Når du har mottatt attestene dine, kan du legge dem til på nettstedet ditt. Den enkleste måten ville være å lage en side for attestene dine, men det er også tilgjengelige plugins som kan gjøre en mer profesjonell jobb. Heldigvis har vi skrevet en guide for hele prosessen!

Konklusjon

Ved å utnytte WordPress-bloggen din som et jobbsøkeverktøy, kan du ta karriererettverk til neste nivå. Det lar deg nå ut til andre i bransjen din og skape en autoritativ tilstedeværelse som fremtidige arbeidsgivere vil bli tiltrukket av.

Har du noen spørsmål om hvordan du bruker bloggen din til å finne drømmejobben? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me