Hvordan tilpasse søkeresultatsider i WordPress

Når du søker på en vanlig søkemotor som Google, er det høyst usannsynlig at du ikke vil komme med noen resultater (med mindre du søker etter noe helt uforsiktig, men selv da …). Dette kan imidlertid skje mer regelmessig enn man skulle ønske når man bruker et WordPress-nettsteds interne søkefunksjon.


Mange av besøkende på nettstedet ditt vil ønske å finne mer informasjon om deg, din virksomhet eller produktene dine. Hvis de treffer en tom side etter å ha skrevet en spørring i søkefeltet, er det imidlertid stor sjanse for at de vil forlate nettstedet ditt. Dette gjelder spesielt hvis de er vant til Google eller en lignende søkemotor.

Internett-brukere forventer visse funksjoner fra nettstedene de besøker. Det er viktig at du jobber med forventningene deres når det gjelder søk. Å ha en tilpasset søkeside som inneholder elementene de er brukt til, slik at de blir interessert og engasjert i innholdet ditt.

I dette innlegget skal vi diskutere hva søkeresultatsidene er og hvorfor de er viktige. Deretter beskriver vi hvordan du kan tilpasse WordPress resultatsiden slik at den inkluderer funksjonaliteten leserne forventer å se. La oss komme i gang!

Hva WordPress-søkeresultatsider er (og hvorfor de har betydning)

Søkeresultatsider for WordPress

Eksempel på søkeresultater for “søk”

Når en av leserne dine skriver inn et ord eller en frase i søkefeltet på WordPress-nettstedet ditt, vil de se en side som viser alt innholdet som samsvarer med spørringen. Dette er kjent som en søkeresultatside. En intern søkeresultatside er selvfølgelig forskjellig fra resultatene du vil se på en søkemotor som Google. For det første vil den interne siden bare liste over elementer som er tilgjengelige på nettstedet ditt, i stedet for på hele internett.

En intern søkeresultatside er viktig for ethvert nettsted som inneholder tekstinnhold og er tilgjengelig gjennom vanlige søkemotorer. Generelt vil en av tre ting skje når noen lander på nettstedet ditt fra et grunnleggende internetsøk. De vil umiddelbart finne det de leter etter, de vil bruke det innebygde søket for å finne informasjonen, eller de vil forlate nettstedet ditt. Derfor er sjansen din for å holde leserne på nettstedet ditt avhengig av deres evne til å finne det de leter etter raskt. Å aktivere besøkende til å søke og se resultater på nettstedet ditt er en av de enkleste måtene å holde dem på lenger.

Hvorfor du bør tilpasse søkeresultatsidene for WordPress

Besøkende kommer til nettstedet ditt med visse forventninger. Selv om de ikke ser etter de samme resultatene de vil få fra Google, kan de forvente å se lignende funksjoner. Dette kan inkludere foreslåtte stavemåter, innholdsforslag basert på deres første søk og mer.

Å ha en tilpasset søkeresultatside kan holde leserne engasjert i nettstedet og innholdet, selv når søkene deres blir tørre. I tillegg vil du gi leserne dine alt de forventer av en standard søkemotor. Ved å etterligne populære søkemotorer, kan du også gjøre det lavere avvisningsrater på siden din.

Hvis det gjøres riktig, gir en tilpasset resultatside flere fordeler. Det kan:

  • Hjelp besøkende med å finne det de leter etter
  • Hold besøkende på nettstedet ditt lenger
  • Tilbudsrelatert informasjonssøkere har kanskje ikke visst at de trengte det
  • Vis litt personlighet
  • Vis at du bryr deg om de små tingene, inkludert å være nyttig

Til slutt skaper tilpasning av dine WordPress-søkeresultater for å etterligne en tradisjonell søkemotor verdi for deg og dine besøkende. Det beste av alt er at du kan oppnå det enkelt ved hjelp av plugins!

Hvordan tilpasse dine WordPress-søkeresultatsider

Allsidigheten til WordPress lar deg enkelt tilpasse søkeresultatene. Du kan bruke kode for å endre search.php fil, for eksempel, eller du kan bruke en plugin. Vi anbefaler sistnevnte tilnærming, ettersom plugins er enklere for de fleste WordPress-brukere å installere og vedlikeholde.

Det er flere alternativer du kan bruke for å tilpasse de interne søkeresultatsidene. Mens du alltid kunne dykke ned i search.php -kode (selv om dette best overlates til erfarne brukere som er komfortable med PHP og CSS-koding), er det flere plugins du kan bruke til å implementere simialr-endringer. Å finne funksjonaliteten som fungerer best vil avhenge av deg og nettstedet ditt. Små personlige nettsteder kan ha fordel av gratis plugins, mens større nettsteder kan trenge en førsteklasses løsning.

Som alltid anbefaler vi også at du tar sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt før du gjør noen oppdateringer eller endringer. La oss dykke inn!

1. Inkluder eller fremhev søkeordet som en påminnelse om det opprinnelige søket

Søk på alt-plugin

Et av de beste tipsene jeg noensinne har hørt om interne resultatsider for nettsteder, er jo nærmere du kan få dem til å se ut som vanlige Googles søkeresultatsider, jo bedre. En måte å gjøre dette på er å inkludere søkeordet som besøkende søkte på øverst på søkeresultatsiden. Dette er en enkel teknikk for å vise besøkende et søk gjorde forekommer selv om den kom tom (og kanskje var en skrivefeil den skyldige). Det gjør det også mulig for leserne å dobbeltsjekke at de skrev inn riktig setning, og at de stavet ordene riktig.

Search Everything er en gratis plugin som fungerer med standard søkefunksjon for WordPress. Det vil gjøre det mulig for brukere å søke på hver side som ikke er passordbeskyttet på nettstedet ditt. I tillegg, hvis tilbyr funksjonalitet som gjør det mulig å fremheve søkeord på resultatsider, og gi brukerne dine verdifull informasjon.

Ta med søkeordet på søkeresultatsidene

For å gjøre dette manuelt, må du starte med å lage et barnetema (hvis du ikke er sikker på hvordan, sjekk guiden vår om hvordan du oppretter et WordPress-barnetema).

Deretter oppretter du en search.php fil i det splitter nye barnetemaet ditt og kopier over koden fra det gamle temaet (du kan finne dette ved enten å åpne opp temafiler på serveren din via FTP, eller fra WordPress-dashbordet under Utseende> Editor> Search.php). Nå kan du erstatte standardtittelen i temaet for barnet ditt search.php med følgende:

found_posts; ?> : ""

Dette vil vise tittelen med antallet innlegg som ble funnet etterfulgt av begrepet som ble søkt. Så det ser ut som “15 søkeresultater funnet for: Min søkespørsel”.

Uthev søketermene i resultater

Uthev søkebegrep-plugin

En annen ting du kanskje vil gjøre er å fremheve søkeordet i søkeresultatene. På denne måten, når besøkende på nettstedet ditt blir presentert med søkeresultater, blir søkeordet fremhevet i de individuelle resultatene. Plugin Highlight Search Terms tjener denne rollen godt. Det er enkelt, men kan hjelpe deg med å lede besøkende mer spesifikt til det de leter etter.

2. Legg til foreslåtte stavemåter i tilfelle skrivefeil

Relevanssi Better Search Plugin

Takket være populariteten til Google og andre søkemotorer forventer de fleste besøkende å se staveforslag når de interagerer med søkefunksjonen din. Å legge denne funksjonen til resultatsidene dine forbedrer brukeropplevelsen ved å hjelpe dem med å finne det de leter etter, selv om de ikke vet hvordan du stave den.

Med over 100 000 aktive installasjoner, Relevanssi er et av de mest populære WordPress-programtilleggene for søk. Samtidig som Søk på alt fungerer med WordPresss standardfunksjonalitet, erstatter Relevanssi søkefunksjonen helt. Det er gratis tjenester som er perfekte for små eller personlige nettsteder, mens premium versjon tilbyr fantastisk funksjonalitet for store og flere nettstedsadministratorer. I tillegg til den foreslåtte stavefunksjonen, gir denne pluginen en rekke alternativer, inkludert muligheten til å søke på tagger, kommentarer og kategorier.

3. Legg til foreslåtte sider for å opprettholde interessen på nettstedet ditt

Søk og filter WPSOLR-plugin

En av de beste måtene å bruke resultatsidene på, bortsett fra å gi den søkte informasjonen, er å tjene opp innhold som ligner det brukerne leter etter. Hvis du noen gang har søkt Amazon for et produkt, har du sannsynligvis sett forslag til andre produkter basert på det søket. Denne metoden for å sette verdifullt innhold foran besøkende kan øke tiden de bruker på nettstedet ditt. Og ved å foreslå sider for leserne å gå til – selv om det ikke er relatert til søket deres – kan du gjøre mye mot å redusere avvisningsfrekvensen din.

Hvis du leter etter søkefunksjonalitet som oppfører seg slik Amazon eller eBay gjør, anbefaler vi WPSOLR-plugin. Det vil gjøre det mulig for deg å presentere relatert innhold for søkere, og mye mer. WPSOLR er en annen freemium-plugin, og tilbyr funksjoner på bedriftsnivå som bare forbedres ved kjøp av premiumversjoner. Selv om denne plugin-en kan fungere for de fleste nettsteder, kan det være lurt å vurdere premiumversjonen for e-handel eller store nettsteder spesielt.

Better Search Plugin

Et annet enkelt alternativ for dette er Better Search-plugin. Når den er installert, kan du sette inn et varmekart for de mest populære søkene i form av en widget. Dette vil sikre at besøkende blir presentert med mange alternativer for hvor de skal hen.

4. Legg til en søkeboks

Legg til søk i menyplugin

En annen måte å holde folk på nettstedet ditt og engasjere seg i søkene sine, er å legge til en søkeboks på søkeresultatsiden hvis det ikke er en som allerede er inkludert i temaet ditt. Dette er spesielt nyttig hvis ingen resultater returneres, og du ønsker å be brukerne prøve et annet søk. En enkel måte å legge til en søkeboks på er med den gratis Legg til søk til meny-plugin – bare installer og bruk plugininnstillingene for å tilpasse søkeskjemaet og resultatene.

Du kan også legge til en søkeboks direkte til hvilken som helst side (via barnetemaet ditt, som nevnt ovenfor) ved å bruke kjernevarselfunksjonen “get_search_form ();”.

Dette vil vise søkeskjemaet som definert av searchform.php temafil eller hvis en ikke eksisterer vil WordPress sende ut HTML for et standard søkeskjema. Du kan lære mer på CODEX.

Dette vil gjøre det slik at de besøkende ikke har noen unnskyldning for å komme utenfor banen på nettstedet ditt. Når du alltid styrer dem tilbake i riktig retning, sikrer du at du gjør din del for å forbedre folks opplevelse på nettstedet ditt. Og jeg kan forsikre deg om akkurat nå, den slags oppmerksomhet på detaljer går ikke upåaktet hen eller ikke verdsatt.

5. Ajax ditt søk

Ajax Search Lite-plugin

Det siste alternativet vi ønsker å nevne i dag for å holde leserne opptatt med nettstedet ditt, er å legge til Ajax-søkeresultater slik at leserne dine kan bruke et “live” søk. Den gratis Ajax Search Lite-plugin lar brukere søke på nettstedet ditt med resultater oppdatert mens de skriver. Plugin-enheten inneholder ekstra alternativer for kategorifilter, Google autofullfør og forslag til søkeord.

Hvis du vil ha flere alternativer, kan du vurdere å oppgradere til Ajax Search Pro. Premium-versjonen av plugin-en gir støtte for bbPress, BuddyPress, WooCommerce og JigoShop slik at brukere kan søke i alle dine tilpassede innleggstyper. I tillegg er det funksjoner for hurtigbufring, tilpassede felt, 100+ designtemaer, 4 oppsett og mye mer.

Verktøysett

Eller vurder å bruke Toolset Search. I tillegg til støtte for Ajax-søkeresultater, legger plugin til mange andre alternativer for filtre, kartbaserte resultater, rutenett og listelayout, paginering og mer.

Konklusjon

Mens mange WordPress-brukere tenker å legge til søkewidget til sidefeltet til nettstedene sine, glemmer mye hva resultatet av slike søk blir. Og det er et stort tilsyn.

Du vil sørge for at hver eneste side på nettstedet ditt jobber hardt for deg – til og med søkeresultatsidene. Mens de fleste lesere kan være interessert i hjemmesiden eller kjernetilbudene dine, kommer de sannsynligvis til nettstedet ditt for å lete etter noe spesifikt. Selv om nettstedet ditt sannsynligvis ikke er en søkemotor, er det best å gi den hjelpen og funksjonaliteten besøkende er vant til. Du vet aldri hvordan en enkelt side kan påvirke enkeltbrukere. Presentere riktig besøkende med riktig informasjon til rett tid, og du vil ikke bare holde den besøkende på nettstedet ditt lenger, men også gjøre dem til en lojal kunde.

Har du gjort noen tilpasning på søkeresultatsidene? I så fall, hva har fungert best for deg? Hva har du funnet å være det mest effektive tilskuddet? Fortell meg som alltid i kommentarene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me