Hvordan tilbakestille WordPress-passord med MySQL
  1. 1. Slik tilbakestiller du ditt WordPress-passord ved hjelp av phpMyAdmin
  2. 2. Leser for øyeblikket: Hvordan tilbakestille WordPress-passord med MySQL

WordPress-passordgjenoppretting-serien vår er sortert etter populariteten til den nevnte opplæringen. For det første har du det mest populære gjenopprettingsalternativet – det vil si å bruke phpMyAdmin.


Det er visse webhotellleverandører som ikke tilbyr cPanel og / eller phpMyAdmin. Hva gjør du da? Les denne artikkelen!

WPMYSQL-Cover

Forsikre deg om at siden WordPress brukte en database – (ofte MySQL), må hver hostingleverandør ha et databasesystem som er bedre kjent som DBMS. I denne opplæringen bruker vi MySQL ledetekst (forkortet CMD) som er et gratis DBMS som lisensiert under GNU General Public License v2.

Forutsetninger

Gjenoppretting av passordet ditt ved hjelp av MySQL CMD innebærer mindre antall trinn og kan sees på som et universelt system for gjenoppretting av passord. i den forstand at den kan brukes i nesten ethvert sannsynlig scenario.

Imidlertid må du ha en fungerende forståelse av databaser og hvordan WordPress samhandler med en. Bortsett fra det, må du også vite følgende tekniske aspekter:

  • Navn på databasen som brukes av WordPress-installasjonen
  • MySQL-serveradresse (IP eller vertsnavn)
  • MySQL-påloggingsinformasjon fra “root” -brukeren
  • Bruker-IDen til brukeren du ønsker å endre tilknyttet passord. Dette er vanligvis 1 siden vi under installasjonen av WordPress oppretter admin-brukeren. Vær oppmerksom på at brukernavnet til admin-brukeren kan være “Jack” eller “Mike” eller “admin”, men bruker-IDen vil alltid være 1, siden dette er den første brukeren du oppretter.

Logg inn på MySQL Command Prompt

Windows

Hvis du kjører en offlineinstallasjon av WordPress i Windows ved å bruke WAMP eller XAMPP, for å starte MySQL CMD, klikker du på WAMP-ikonet> MySQL> MySQL-konsoll. Dette logger deg direkte på. Det er ikke nødvendig å skrive inn flere kommandoer. Gå over til neste trinn.

MySQL Console WAMP

Linux

De fleste delte hostingleverandører, VPS, dedikerte servere, bruker en variant av Linux som inkluderer CentOS, Debian, Fedora eller Ubuntu for å nevne noen.

Hvis du kjører en offlineinstallasjon av WordPress i Linux ved å bruke LAMP, er det bare å starte terminalemulator og skrive kommandoen:

mysql -u rot -p

Hvis du prøver å tilbakestille passordet på en ekstern server, kan du koble til det via SSH ved å bruke en hvilken som helst SSH-klient – for eksempel verdens favorittklient – Kitt. Når du har logget deg på den eksterne serveren, bruker du følgende kommando for å logge på MySQL:

mysql -u rot -p 

Logger på MySQL på en ekstern server VPS

Tilbakestill WordPress-passordet:

Nå som du har tilgang til MySQL CMD indikert med “mysql>” -prompt, er det på tide å utføre magien. Vel, ikke magi – bare gode ol ‘MySQL-kommandoer. ��

MySQL Shell

ANTAGELSER:

  • WordPress databasens navn: wp_genesis
  • Bruker-ID: 1
  • Nytt passord: WPEXPLORER

ARBEID MAGISK:

Skriv inn følgende kommandoer:

bruk wp_genesis;
SELECT ID, user_login, user_pass FROM wp_users;
OPPDATERING wp_users SET user_pass = MD5 (‘WPEXPLORER’) WHERE ID = 1 LIMIT 1;

I tilfelle den siste kommandoen ikke går i henhold til skjermdumpen, sletter du de enkle sitatene og skriver dem manuelt i CMD. Det burde gjøre susen.

Tilbakestill WP-passord fra MySQL CMD WAMP

Dette vil tilbakestille passordet til admin-brukeren til WPEXPLORER. Selv om du setter et nytt passord, må du selvfølgelig bruke et sterkere passord. Når du er ferdig, kan du avslutte MySQL CMD ved å bruke kommandoen:

exit

Videoopplæring

Her er en videoopplæring som beskriver hele prosessen. Jeg vil anbefale å lese artikkelen først, men hvis du leter etter en rask løsning, er dette køen din:

Konklusjon

Avslutningsvis til vår WordPress Password Recovery-serie vil jeg minne deg på at del (a) er enklere fordi 90% av vertsselskapene har phpMyAdmin. Men hvis du har litt fritid, vil jeg anbefale å prøve ut denne delen (ved å bruke MySQL), da den vil gi deg litt erfaring med å håndtere MySQL-kommandoer og databaser. Og hvem vet – kanskje det vil være til nytte i fremtiden!

Forebygging er bedre enn kuren

Lastpass

Jeg startet denne serien med å si hvordan passordsparing / sikkerhetskopieringstjenester liker Lastpass blomstre. Misforstå meg ikke – det var ikke min intensjon å komme over som nedverdigende. Jeg elsker faktisk og bruker LastPass hver dag. Jeg har den installert i telefonen min og i alle nettlesere på alle datamaskinene mine. Livet (for meg) ville stå stille uten det. Ærlig talt, jeg kan ikke overleve uten det.

LastPass, ettersom det er en av de mest komplette og brukervennlige programvarene for passordadministrasjon der ute. Jeg vil anbefale å bruke den på det sterkeste. Og hver gang du logger inn på en ny webside, må du sørge for å lagre passordet! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me