Hvordan starte en WordPress-basert virksomhet

Er det mulig å bygge en vellykket virksomhet rundt WordPress i dag? Det korte svaret er ja. I 2020 er det millioner av frilansere som tjener penger på nettet – og mange av dem har virksomheter de opprettet rundt WordPress. Det er solide grunner til dette:


 • WordPress fortsetter å vokse som en enkel og allsidig publiseringsplattform og viser ingen tegn til å bremse. Dette betyr at plattformen fortsetter å tiltrekke seg nye brukere, noe som medfører økt etterspørsel etter WordPress-relaterte tjenester.
 • Du kan skalere og utvide den grunnleggende funksjonaliteten til programvaren for å oppnå hva du vil gjennom plugins, temaer og spesialbygde applikasjoner. Det er mye mer enn en enkel bloggplattform. Du kan bygge hvilken som helst type nettsted eller kompleks webapplikasjon på WordPress.
 • Det tilbyr en relativt enkel (og vanligvis billigere) inngang til en verden av online freelancing fra blogging, for å støtte til wordpress utvikling eller flere andre områder. For noen virksomheter kan du starte med så lite som $ 500 eller mindre.
 • Det er mange gratis (og premium) ressurser som hjelper deg raskt å komme i gang med forretningsidéen din.

Alle disse faktorene gjør WordPress til en attraktiv rute for enkeltpersoner som ønsker å drive frilansvirksomhet.

Er det virkelig At Lett?

Ikke alt er rosenrødt når du drar ut som WordPress-gründer. Det er sant at du kan tjene en veldig komfortabel inntekt fra WordPress. Hundrevis av initiativrike mennesker tjener tusenvis av dollar hvert år fra flere WordPress-relaterte virksomheter, men det krever et helvete mye hardt arbeid og engasjement for å oppnå det suksessnivået. De mest vellykkede WordPress-gründere har lagt ned mye arbeid for å komme til nivået med en komfortabel inntekt.

Dagens innlegg er en nybegynnerguide for å starte en vellykket WordPress-basert virksomhet. Naturligvis er hver persons vei til suksess i denne virksomheten forskjellig, men du kan ikke la være å legge merke til de mange likhetene mellom de personlige historiene til noen av de mest suksessrike WordPress-gründerne. Jeg vil dekke noen i gjør-og-ikke–delen. Først er de grunnleggende trinnene:

1. Start et bedriftsnettsted

Start et bedriftsnettsted

Det første trinnet i frilansingsverdenen til WordPress er å bygge en bedriftsnettsted. Det er her du skal utføre all virksomheten din, enten du selger produkter, tjenester, rådgivning eller hvilken forretningsmodell du velger.

Nettstedet ditt vil også være det viktigste markedsføringsverktøyet for bedriften din. Alle kampanjestrategier vil være rettet mot viderekoblede potensielle kunder til nettstedet ditt, så sørg for at den ser ut som den er og er enkel å bruke. Hovedpoenget er at nettstedet ditt skal fungere og ha alt det potensielle kunder vil se etter.

Så hvordan bygger du et nettsted? Generelt trenger du følgende.

God vert

Velg en god hostingplan som er riktig for din virksomhet. Vi personlig elsker og bruker WP Engine managed WordPress hosting for å drive WPExplorer. Etter vår mening er administrert hosting det beste alternativet – selv om det koster litt mer enn standard delt hosting (WP Engine starter på $ 22,50 per måned med lenken vår), tar vertsselskapet vare på optimaliseringen av serversiden for WordPress samt kjerneoppdateringer.

Hvis du virkelig ser på budsjettet som delt hosting er et godt valg. For eksempel starter Bluehost-delt hosting på bare $ 2,95 per måned. Bare husk at planer med dette rimelige ofte ikke kan håndtere massevis av trafikk på siden, men siden du nettopp kommer i gang, vil den absolutt gjøre jobben (og du kan øke planen senere).

Relevant domenenavn

Du vil også velge et godt domenenavn. Hold deg til det åpenbare. Hvis du har et offisielt firmanavn, bruk det (som hvordan vi ganske enkelt bruker WPExplorer.com). Eller du kan bruke en variant av navnet og tjenesten din. For eksempel, hvis navnet ditt er Jessica, og du oppretter et nettsted for innholdsskapingstjenestene dine, kan det være lurt å bruke noe som “tekstforfatterbyjessica” eller “jessicawritesforyou” – du får ideen.

Noen hosing selskaper tilbyr et gratis domenenavn for det første året (med en ny plan). Men hvis du i stedet kjøper domenet ditt separat, må du huske å bruke en anerkjent registrar og legge til personvern (som holder registreringsinformasjonen din privat i WHOIS-databaser og også kan forhindre spa,). Vi liker GoDaddy Domains, som bare er $ 4,99 per år for et nytt domenenavn (med vår lenke) og deretter $ 9,99 per år for standard personvern.

Profesjonelt WordPress-tema

For nettstedsdesign må du huske å velge et fleksibelt WordPress-tema med innebygde stylingsalternativer, helst av en etablert utvikler (hovedsakelig for å sikre at det kommer fremtidige oppdateringer). Hvis budsjettet ditt er begrenset, ikke bekymre deg – det er hundrevis av gratis temaer tilgjengelig på WordPress.org. Bare søk i et begrep for å begrense utvalget. Imidlertid er de fleste gratis temaer begrenset i funksjonalitet og vil at du skal betale for å låse opp funksjoner.

For bedre funksjoner og støtte kan du i stedet velge å gå med et premiumtema til å begynne med. Med hendene ned føler vi at premium-temaet vårt er det beste. Med 40+ hurtigstartdemoer, innebygde tilpasningsfunksjoner, live drag & drop-sidebygger, kompatibilitet for populære plugins og støtte for språkoversettelser, er det et fantastisk tema for omtrent ethvert nettsted.

Grunnleggende plugins

Hvilke plugins du installerer vil avhenge av virksomheten din. Det er imidlertid noen viktige plugins de fleste nettsteder bør installere. For eksempel:

 • Yoast SEO (som inkluderer brødsmuler, sitemaps osv.)
 • Google Site Kit (for analyse)
 • MailChimp Nyhetsbrev (eller annet nyhetsbrevssystem)
 • WordPress Security og / eller Backup Plugin (hvis ikke en funksjon i hosting)

I tillegg til plugins som vi anser som essensielle, kan det være lurt å legge til noen flere (igjen – avhengig av dine egne individuelle behov). Hvis temaet ditt krever det, kan det hende du må installere en sidebygger (for eksempel inkluderer Total Theme WP Bakery, og gratis Hello-temaet ble designet spesielt for Elementor). Eller hvis du planlegger å legge til en nettbutikk til nettstedet ditt, vil det være nødvendig med en plugin for e-handel (vi anbefaler WooCommerce på hele butikkene, eller Shopify hvis du vil tilby bare ett eller to produkter).

Bare prøv å ikke gå over bord med plugins, eller installer plugins med duplikatfunksjonalitet (for eksempel bør du ikke installere to SEO-plugins). Dette kan føre til plugin-konflikter som forårsaker problemer på nettstedet ditt (eller til og med ødelegger ting fullstendig).

Og til slutt – husk at dette ganske enkelt er en rask oversikt over trinn. For mer detaljerte instruksjoner, sjekk installasjonsveiledningen vår som dekker grunnleggende WordPress-innstillinger, installere temaer / plugins og hvordan du oppretter et innlegg.

2. Samle og organiser verktøy

Samle og organiser viktige verktøy

Du trenger et par grunnleggende verktøy for å gjøre frilansarbeidet ditt enklere. Hvilke verktøy du trenger nøyaktig vil avhenge av hvilken virksomhet du driver med. Men generelt synes jeg at disse verktøyene er et must for enhver WordPress frilanser uavhengig av spesialisering:

Enten du spesialiserer deg på temautvikling eller forretningsrådgivning, vil disse verktøyene gjøre livet ditt enklere ved å effektivisere forretningsprosessene dine.

Avhengig av din virksomhetsspesialitet, er det utallige andre produktivitetsverktøy du kan trenge for å utføre klientarbeid. Hvis du for eksempel har en beholdning for å administrere, vil du bruke programvare som kan holde oversikt over hva som er på lager. Eller hvis du tilbyr vedlikeholdstjenester for WordPress, vil et WordPress-administrasjonsverktøy (som MangeWP eller InfiniteWP) være en stor hjelp. Men som vi allerede har nevnt – det avhenger virkelig av virksomheten din.

3. Utform en arbeidsflyt

Utform en arbeidsflyt

En strømlinjeformet arbeidsflyt er ryggraden i produktiv og vellykket frilansering. Når du nettopp begynner med frilansingsprosjektet ditt, vil du gjøre nesten alt selv:

 • Anskaffe kunder
 • Fremme virksomheten din
 • Administrere og spore prosjekter eller oppgaver
 • Fakturering av klienter og regnskap
 • Pluss alle andre forretningsspesifikke prosesser

Som du kan se, vil de fleste av disse være administrative oppgaver som lett kan mase deg ned og gi deg mindre tid til å fullføre det faktiske klientarbeidet. Det er mange online verktøy og tjenester som kan håndtere tilbakevendende oppgaver mer effektivt, og dermed frigjør deg til å fokusere på klientarbeid. Jeg snakker tjenester som Mint for sporing av fakturaer eller betalinger og prosjektstyringsverktøy som de nevnte Trello og asana.

Eller du kan vurdere outsourcingstrinn i arbeidsflyten for å få mer tid til å tjene penger. Hvis du har råd, vil outsourcing av forretningsoppgaver også gjøre arbeidsflyten enklere og håndterbar. Dette gir deg nok tid til å oppfylle kundens mål og fokusere på å utvide virksomheten. Gjennomgå arbeidsflyten din noen få uker for å identifisere flaskehalser og forbedre dem.

4. Markedsfør virksomheten din

Google-annonser

I frilansingsverdenen er nettstedet ditt din virksomhet, så å promotere nettstedet ditt er i utgangspunktet å promotere virksomheten din. Etter å ha lagt grunnlaget for virksomheten din, gjør du det fremme det.

Selg ferdighetene dine, produktene eller tjenestene dine til potensielle kunder ved å bruke hvert salgsfremmende verktøy du kan mønstre. Mange er gratis, eller ekstremt lave kostnader.

 • Ditt eget nettsted: Dra nytte av trafikken til nettstedet ditt. Å legge til i varslingslinjer eller popup-er er en fin måte å dirigere trafikk til nøkkelsider på nettstedet ditt – spesielt destinasjonssider for produktene eller tjenestene dine.
 • Relaterte blogger: Prøv deg frem ved gjestepost. Det vil kreve tid og kompetanse på et spesifikt felt, men det er en (ofte) gratis måte å bygge tilbakekoblinger til nettstedet ditt og markedsføre deg selv.
 • Sosiale medier: Markedsføring på sosiale medier tilbyr deg et enda større publikum å promotere til. Dra nytte av hashtags, utnytt gratis verktøy som Tweetdeck eller invester i et automatisert verktøy for sosiale medier som Missinglettr. Disse kan alle gjøre det å lede det sosiale aspektet av virksomheten veldig grei.
 • Eksisterende kontakter: Hold kontakt med nåværende / tidligere klienter, kontakter du møtte på nettverksarrangementer, tidligere kolleger – i utgangspunktet alle du måtte legge til i LinkedIn-profilen din. Nå direkte ut til dem (eller bruk et segmentert nyhetsbrev) for å øke interessen for tilbudene dine.
 • Betalte annonser: Hvis du har budsjettet, kan det være lurt å vurdere betalt reklame gjennom søkemotorer som Google-annonser eller Bing-annonser. Du må gjøre litt med søkeordundersøkelser, men betalte annonser kan være svært nyttige når det gjelder å generere potensielle kunder.

Når kundebasen vokser og du blir mer etablert, kan du nedskalere kampanjen, men du stopper egentlig aldri. De fleste frilansere begynner å fokusere på metoder som beholder klienter som nyhetsbrev, tilbud og blogginnlegg.

5. Utvikle din virksomhet

Utvikle din virksomhet

Når alle de grunnleggende er på plass og du har sikret deg noen få kunder, kan du tenke på å utvide virksomheten.

Først på listen din er å vokse en gjentagende inntektsstrøm. Hvis du har et grunnlag for inntekten din hver måned, kan du fokusere på å lage nye inntektsstrømmer. Tenk på en beholdertjeneste som du kan tilby kundene dine. Eller en månedlig vedlikeholdstjeneste for å dekke rutinemessige servicekostnader. Uten sikret konstant kontantstrøm vil du finne det vanskelig å vokse.

Neste opp kan være å legge til medlemmer i teamet ditt. Du kan bruke WordPress-jobbsider for å ansette heltidsansatte, eller for å finne frilansere som kan gi deg en hånd når du trenger det. Det er også mange plugins for å administrere teamet ditt, og du kan enkelt bruke WordPress brukerroller for å begrense tilgangen til forskjellige deler av nettstedet ditt.

Og etter det kan du fortsette å se etter flere måter å utvide virksomheten på. Over tid kan det hende du finner nye nisjer å forgrense seg til.

Bonus: En liten virksomhet gjør & ikke

Og nå, bare noen få nyttige tips for å komme i gang i riktig retning. Vi fokuserer på WordPress-bedrifter og frilansere, men virkelig disse kan gjelde for enhver online eller liten skala-basert virksomhet.

Ikke ta på unødvendige partnerskap

Det jeg mener her er at du ikke søker eksterne investeringer når du starter en WordPress frilansvirksomhet. En WordPress-virksomhet er en av de enkleste å starte oppstrapping fordi den er billig, uansett hvilken tjeneste du vil tilby. Så det er virkelig ikke nødvendig å signere bort en del av virksomheten din.

Kjerneprogramvaren som skal drive virksomheten din er gratis og forbedres aktivt hver dag. Og selv om du kan finne mer verdi i betalte ressurser, kan du bruke gratis i starten. Når virksomheten begynner å tjene penger, kan du ta ting opp og investere i premium produktivitetsressurser.

Lever på løfter

Ha disiplinen til å overholde tidsfrister og overholde løftene dine. Vær realistisk når du setter frister, ellers kan du miste klienter så raskt du får dem.

Ikke ta mer arbeid enn du kan håndtere

Når du er ny på frilans og trenger sårt inntekt, kan det være fristende å si ja til alle potensielle kunder. Dette er imidlertid risikabelt fordi virksomhetens omdømme kan lide hvis du ikke klarer å fullføre klientprosjekter på grunn av for mye arbeid. Ta på deg prosjekter som du kan fullføre uten problemer, og etter hvert som du vokser, få hjelp av outsourcet arbeidskraft.

Få tak i nye ferdigheter

Freelancing er en krevende og konkurransedyktig innsats. For å fortsette en fordel, fortsetter du å raffinere ferdighetene dine eller legge til nye. Dessuten blir WordPress alltid oppdatert, så du må følge med på utviklingen også.


Det er utrolig hvordan WordPress har endret livet til tusenvis av mennesker rundt om i verden og fortsetter å gjøre det. Forhåpentligvis vil du finne disse tipsene nyttige hvis du planlegger å starte en bedrift rundt WordPress. Husk at du må fortsette å lære og holde deg motivert.

Jeg vil også lære av deg. Hvordan var opplevelsen din da du startet en WordPress-bedrift? Har du noen råd å legge til, eller tips du kan dele? Legg igjen en kommentar nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me