Noen mennesker synes å tro at alt de trenger å gjøre er å sette opp WordPress-siden deres og gå bort. Som du kanskje har gjettet, er dette bare ikke sant. Faktisk må du sette sammen en markedsføringsstrategi og holde seg til den hvis du vil se at WordPress-nettstedet ditt lykkes over lang tid.


Med det sagt, nedenfor er seks trinn du kan ta for å lage en markedsføringsstrategi for nettstedet ditt fra grunnen av.

Trinn 1: Vurder (og test) designet ditt

Å lage et nettsted du liker å se på er en virkelig prestasjon. Som enhver designer eller utvikler vil fortelle deg, er det en sjelden dag når du ikke blir helt lei av å se på et nettsted under designprosessen. Så når du kommer over en som du elsker dag inn og ut, føler du sannsynligvis at du virkelig har truffet merket. Dessverre er det bare å like hvordan et nettsted ser ut ikke en markering av suksess.

Den eneste måten å virkelig vite om nettstedet ditt er vellykket, er å teste det. Det er flere tilgjengelige verktøy som lar deg gjøre dette med relativt enkelhet. Mange kan integreres rett i WordPress-dashbordet, som er et bekvemmelighetsnivå jeg absolutt kan komme om bord med. Det du trenger å gjøre er å velge et aspekt av nettstedets design du vil teste. Deretter lager du alternative versjoner av dette designelementet. Derfra kan du utføre en A / B- eller multivariat-test ved hjelp av Google Analytics-eksperimenter.

Googles innholdseksperimenter

Det er en WordPress-plugin (Googles innhold eksperimenter gratis WordPress-plugin) som gjør det veldig enkelt å gjennomføre disse eksperimentene på WordPress-nettstedet ditt, og det er vel verdt å sjekke ut om du er seriøs med å gjøre nettstedet ditt så salgbart som det kan være.

Det kan også være lurt å utnytte egendefinerte innleggstypefunksjonen for å lage innleggsmaler som kan utføres med et øyeblikk. På denne måten kan du starte en ny destinasjonsside eller en oppfordring til å gjøre noe uten å måtte fordype koden hver eneste gang. Dette sikrer også at det er designsamhold over hele nettstedet ditt.

Trinn 2: SEO er markedsføring

Ikke som du virkelig kunne glemt dette, men søkemotoroptimalisering er definitivt en viktig del av markedsføringsarbeidet. I det minste skal det være. Og selv om strukturen på de fleste WordPress-nettsteder bidrar til rask rangering av nettsteder, er de ikke akkurat optimalisert rett ut av boksen. For det må du gjøre en liten finjustering.

For det første betyr det å fjerne merket av den irriterende lille boksen i Innstillinger for å “hindre søkemotorer fra å indeksere dette nettstedet.”

Derfra må du tenke på ting som permalinks og 301 viderekoblinger og … vel, det kan bli litt overveldende. Derfor er jeg en stor talsmann for å bruke en SEO-plugin. Selvfølgelig, å velge Ikke sant en er avgjørende. En dårlig kan ødelegge nettstedet ditt og til og med føre til at du pådrar deg straff fra Google. Ikke bra! Selv om det er noen få der ute som kvalifiserer som “gode”, er favoritten min WordPress SEO av Yoast.

WordPress SEO av Yoast

Med denne plugin-en kan du enkelt endre metatitler, metabeskrivelser, permalink, RSS-innstillinger og opprette et XML-områdekart med bare noen få klikk. Det er en viktig tidsbesparende og noe alle som er opptatt av rangering av søkemotoren bør bruke.

Trinn 3: Vurder å bli tilknyttet

En måte å utvide rekkevidden til ditt WordPress-nettsted er å vurdere tilknyttet markedsføring. De har mange forskjellige former, hvorav noen inkluderer visning av tilknyttede annonser i sidefeltet til nettstedet. Du kan også sette inn tilknyttet informasjon i innleggene dine for å gi dem større rekkevidde.

Tilknyttet inntekt kan være lukrativt, men du må være smart om det. Hvis du tilbyr mye ferskt innhold til de besøkende med jevne mellomrom, vil ingenting slå dem av raskere enn et plutselig skifte til å hekte en annen persons produkter. Så vær tydelig i ansvarsfraskrivelsen din at du har tilknyttede produkter på nettstedet ditt, men vær subtil i hvordan du viser dem.

Trinn 4: Bruk reklame til din fordel

Når du begynner å motta jevnlig trafikk til nettstedet ditt, kan du vurdere å tilby reklame av noe slag. Å starte med faste priser kan være veien å gå siden det gir deg muligheten til å teste farvannene i forhold til annonsørens interesse og se hva slags respons de første annonsene får.

Men ettersom nettstedet ditt blir mer populært, kan det være lurt å bytte til en pris per klikk eller pris per visning. Dette vil avhenge av om du blir medlem av et annonsenettverk (og hvilket hvis du gjør det) og hva andre i bransjen vanligvis gjør. Du kan alltid bruke A / B-testing på annonsene du viser også for å se hvilken modell og hvilken type som fungerer best.

Trinn 5: Bygg en innholdsstrategi

Det er umulig å markedsføre nettstedet ditt uten innhold. Det er egentlig grunnleggeren av online markedsføring. Så du må ha en strategi for innholdet ditt som er i samsvar med den andre markedsføringsinnsatsen din, og som får nettstedet ditt foran så mange øyeboller som mulig.

En god innholdsstrategi vil vanligvis sjekke av noen få nøkkelbokser. For det første vil det være fullt av informativ og underholdende skriving som engasjerer leserne. Det vil enten utdanne eller glede. Og det beste innholdet gjør det både. Du er heldig i at dette er sånt som WordPress ble bygget for. Det er enkelt å lage nye sider og nye innlegg på et innfall.

Plugin for redaksjonell kalender

Men det kan være lurt å følge bedre med på den redaksjonelle planen din hvis du virkelig vil gå inn på dette. Plugins som Redaksjonell kalender og CoSchedule er enkle å bruke og gjør det enklere å administrere nye ideer om blogginnlegg og når du skal publisere hva.

Trinn 6: Spor fremgangen din

Hvis du ser en uptick i nettstedsbesøk eller en økning i konverteringer, vil du kanskje automatisk tro at den nyeste markedsføringsstrategien din fungerer, men det er ikke trygt å ta den typen antakelser. Du ser at disse positive tegnene bare kan ha vært et fluke, eller resultatet av bare en spesifikk komponent i markedsføringsstrategien. Og med mindre du sporer resultatene, har du ingen anelse om hva den komponenten er.

For å si det enklere, kan bare 15% av strategien din fungere, men du kobler bort måned etter måned og sløser bort tiden din på de andre 85%. Bare du ville ikke visst noe av dette hvis du ikke sporet.

Min ressurs for å spore resultater er Google Analytics. Den lar deg sette opp mål å spore, og du kan sette inn UTM-koblinger for å spore kilden til konverteringene dine. I tillegg kan du sammenstille tilpassede rapporter som viser den spesifikke informasjonen du vil se. Og selvfølgelig er det en WordPress-plugin for enkel integrering i dashbordet.


WordPress gjør det enkelt å sette opp og implementere en markedsføringsstrategi for nettstedet ditt. Fra selve CMS til en rekke plugins du kan bruke, og tilbyr det perfekte systemet for å bygge trafikk på nettstedet og øke konverteringer. Hvis du vil fortsette å lese om emnet, sjekk Freddys ultimate guide til markedsføring av WordPress-nettstedet ditt.

Har du laget en markedsføringsstrategi for ditt WordPress-nettsted? Var det noe med CMS som gjorde det spesielt opp til denne oppgaven? Holdt noe deg tilbake? Jeg vil gjerne høre om opplevelsene dine i kommentarfeltet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me