Hvordan passordbeskytte nedlastinger med WordPress

Nedlastbare elementer, inkludert e-bøker, veiledningslinjer, sjekkliste eller til og med treningsvideoer, er en nøkkelrolle på nesten alle nettsteder. Du kan selge digitale produkter direkte på WordPress eller tilby disse filene som gratis gaver for å engasjere besøkende og øke e-postabonnentlisten din.


På grunn av økningen av digital piratkopiering, er det nødvendig å være mer oppmerksom på nedlastingsbeskyttelsen din. Ta piratkopiering av programvare som et eksempel. Piratert programvare utgjør mer enn en tredjedel av all aktiv programvare rundt om i verden, og koster industrien milliarder av dollar årlig.

I dette innlegget skal vi diskutere den mest populære metoden for å sikre deg bare nedlastinger av WordPress (i stedet for å beskytte hele WordPress-nettstedet ditt med passord). Vi viser deg hvordan du bruker Simple Download Monitor og Password Protect WordPress Pro-plugins for å beskytte filene dine passord.

Hvorfor passordbeskytte WordPress-nedlastinger

Det finnes forskjellige løsninger for å beskytte nedlastningene dine, fra direkte begrensning av filtilgang til forebygging av indeksering av søkemotorer. Den vanligste måten er å kreve at brukerne logger seg på før de lastes ned. Imidlertid kan det være upraktisk for mange brukere da de må registrere seg, logge inn og huske kontoene sine også.

Et annet populært alternativ er bare å angi passordbeskyttelse. Du kan låse filene dine med passord for å sikre deg nedlastningene effektivt. WordPress tilbyr til og med en innebygd funksjon for å støtte innholdspassordbeskyttelse. Denne funksjonen hjelper imidlertid ikke å beskytte filer som er innebygd eller festet til de private sidene eller innleggene. Så hvordan kan du passordbeskytte nedlastningene dine?

Bare installer tredjeparts plugins for å sikre nedlastbare elementer med passord. De to populære pluginsene Simple Download Monitor og Password Protect WordPress Pro er verdt å vurdere.

Bruk Simple Download Monitor Plugin

Enkel nedlastning Monitor Plugin

Enkel nedlastingsmonitor (SDM) hjelper deg med å administrere og spore dine digitale nedlastinger. Den tilbyr en funksjon for å passordbeskytte dine nedlastbare filer og dokumenter også. Bare de med riktig passord kan få tilgang til de private filene.

Følg disse enkle trinnene for å installere plugin-programmet og starte passordbeskyttelse av filene dine.

Trinn 1: Installer plugin-modulen

 1. Gå til Plugin> Legg til nytt i WordPress admin-dashbordet
 2. Skriv inn “Simple Download Monitor” i nøkkelordboksen
 3. Installer og aktiver plugin-modulen

Trinn 2: Passordbeskytt filene dine

 1. Klikk Legg til ny under Nedlastinger i navigasjonsmenyen til venstre
  Enkel nedlastingsmonitor: Legg til nedlasting
 2. Skriv inn fildetaljene som tittel, beskrivelse og miniatyrbilde
  Enkel nedlastingsmonitor: Detaljer
 3. Klikk Redigere ved siden av Synlighet i publisere område
 4. Velg Passordbeskyttet og angi passordet ditt
  Enkel nedlastingsmonitor: Passordbeskyttet
 5. Publiser siden

Trinn 3: Sett inn kortkode i innholdet

Naviger til bunnen av siden der du kan se snarveikode-delen.

Enkel nedlastingsovervåker: Shortcode

Bare kopier denne kortkoden og lim inn på siden eller innlegget du vil vise den beskyttede filen din i. Den brukes til å vise Last ned nå-knappen for filen. Dette er hva besøkende ser når de får tilgang til siden som inneholder kortkoden:

Enkel nedlastingsmonitor: Frontend

SDM gratis versjon begrenser brukere til noen få funksjoner. For å utvide plugin-funksjonaliteten, kan du kjøpe noen betalte tilleggsprogrammer som skjul nedlastningsknappen eller send en e-post til varsling når brukeren har lastet ned en vare.

I likhet med WordPress innebygde funksjon, lar SDM deg angi ett passord for hver nedlasting. Det lagrer heller ikke informasjonskapsel for å lagre disse passordene. Hvis du beskytter mer enn to filer i det samme innholdet med ett passord, må brukerne dine oppgi passord hver for seg.

Dessuten må du huske fil-ID-er og passord. Som en konsekvens vil det bli et mareritt hvis du må beskytte mange filer.

I tilfelle du vil angi flere passord for å beskytte en nedlastingsfil, eller la brukerne dine angi et passord en gang for å få tilgang til alle beskyttede filer og innhold, bør du vurdere PPWP Pro. Denne plugin hjelper deg ikke bare med å passordbeskytte deler av innholdet, men begrenser også tilgangen til beskyttede filer innebygd i innholdet.

Legg til Forhindrer direkte tilgang til passordbeskyttelse WordPress

Hindre direkte tilgang

For å få filpassordbeskyttelsesfunksjonen til å fungere ordentlig, må du installere forhindret direkte tilgang (PDA) Gold plugin sammen med Passordbeskyttelse WordPress (PPWP). Mens PDA Gold støtter å beskytte direkte filtilgang mot indeksering av søkemotorer og uautoriserte brukere, gir PPWP Pro en enkel måte å få tilgang til disse filene uten å opprette en medlemskonto.

I motsetning til SDM som krever at du oppretter en kortkode for hver enkelt nedlastingsfil, gjør PPWP Pro deg i stand til å lage en kortkode for å beskytte alle disse filene.

For å gjøre passordbeskyttelsesprosessen mer brukervennlig med ikke-teknisk kunnskapsrike, integreres PPWP Pro sømløst med topp WordPress-sidebyggere som Elementor eller Beaver Builder. Dette lar deg velge og beskytte filer direkte mens du redigerer innhold ved hjelp av en UI-blokk. Slik kommer du i gang hvis du bruker Elementor:

 1. Finn passordbeskyttelseselementet (PPWP) under Elementor “Search Widget” -feltet
  PPWP Elementor-widget
 2. Slipp blokken der den beskyttede filen vises
  PPWP Elementor widgetalternativer
 3. Skriv inn passordene dine
 4. Angi de hviteliste rollene om nødvendig
 5. Å velge Legg til medier under Beskyttet innhold område
  PPWP Legg til media
 6. Slå den Beskytt denne filen avkrysningsruten i filens Vedlegg detaljer og kopier filens lenke også
  PPWP vedleggsdetaljer
 7. Sett inn den beskyttede URL-filen med format: Filnavnet ditt under Tekstvisning
  PPWP-beskyttet kobling

Hver gang besøkende får tilgang til siden som inneholder den beskyttede nedlastingen, vil de ikke kunne laste ned den direkte. En filbeskrivelse og passordskjema vises i stedet. De får tilgang til beskyttede filer bare når du skriver inn riktig passord.

PPWP-fil

Du kan til og med lage flere nedlastingsdeler per side. Hvis de er beskyttet med det samme passordet, vil brukerne kunne legge inn passordet en gang for å få tilgang til alle disse filene.

I stedet for å sikre individuelle nedlastinger, kan du også beskytte hele siden med et passord. Alle filer som er innebygd i det beskyttede innholdet, vil automatisk bli begrenset til en gangs nedlasting. Som et resultat er både sideinnholdet og filene beskyttet samtidig.

Hvitlistede brukerroller kan vise og laste ned filene dine uten å måtte oppgi passord.

Når det gjelder tilpasning av passordskjema, kan du endre skjemabeskrivelsen samt oppdatere filoverskriften etter endre kortkodeattributtene. En enklere løsning er å redigere de innebygde alternativene under PPWP-elementet i sidebyggerredigereren.

PPWP Editor

Avanserte alternativer for passordbeskyttelse

Når du integrerer med PDA Gold, kommer PPWP Pro med to avanserte alternativer:

Tilpass standard informasjonskapsler
Det er mulig for deg å angi utløpstid for informasjonskapsler ved hjelp av PPWP Pro. Brukere trenger ikke å oppgi passordet på nytt i løpet av denne tidsperioden

Sett nedlastingsgrense
PDA Gold hjelper til med å beskytte fil-URL-er ved å lage utløpende nedlastingslenker. Du kan utløpe nedlastingskoblingene etter flere klikk. Dette forhindrer brukere i å dele nedlastingslenker med andre. På toppen av det vil ikke filene dine indekseres og vises på resultatsider for søkemotorer.

Klar til å passordbeskytte dine nedlastinger?

Det er forskjellige måter å passordbeskytte filene dine på. Du kan bruke enten Simple Download Monitor med premiumtillegg eller PPWP Pro sammen med PDA Gold-plugins. De kommer med sine egne fordeler, så vel som mangler som påvirker hvordan du administrerer og beskytter WordPress-filnedlastningene dine.

Du må opprette nye vedleggssider for nedlastningene dine og beskytte disse sidene når du bruker Simple Download Monitor. PPWP Pro-plugin lar deg sikre dine filer direkte mens du redigerer innlegg eller sideinnhold. Det er også lettere å angi mer enn ett passord for å beskytte nedlastinger av filer med PPWP Pro.

Kort sagt, hvis du leter etter gratis og robust løsning for å sikre WordPress-nedlastinger, kan du gå med Simple Download Monitor. Ellers installerer PPWP Pro i tilfelle du foretrekker en enklere beskyttelsesprosess og mer avanserte funksjoner.

Så hvilken plugin vil du velge for å passordbeskytte nedlastningene? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me