Overvåke sosiale medier Analytics med WordPress

Årsaken til å overvåke sosiale medier er veldig enkel. Vi ønsker å lære hva som fungerer og hva som ikke gjør det. Det er avgjørende å forstå hvilke sosiale mediekanaler, kampanjer og innhold som er vellykkede og påvirke virksomheten din. Og hvilke som ikke er det. Med denne informasjonen kan du skreddersy din sosiale mediestrategi deretter.


Når det er sagt, kan det være utfordrende å spore beregninger for sosiale medier, tolke resultatene og deretter bruke det du har lært på dine sosiale mediekanaler. I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan bruke Google Analytics til å overvåke ytelsen på sosiale medier for å hjelpe nettstedet ditt til å konvertere mot sine mål.

Grunnleggende sosiale medier Analytics

Twitter Analyitcs

Mange sosiale analyseverktøy viser grunnleggende beregninger for sosiale medier. Disse kan inkludere hvor mange nye følger du har hatt denne måneden, hvilket innhold som har hatt flest likes og delinger, og hvor mange som har sett profilen din. Dette er all nyttig informasjon, og hvis dette er det du er ute etter, vil jeg anbefale å bruke beregningsrapportene som leveres av hver enkelt sosiale mediekanal.

Facebook, Twitter, Instagram Business, Pinterest Virksomhet, og mange andre store sosiale mediekanaler gir gode fordeler av kontoens resultater. Dette vil gi deg en god forståelse av hvordan dine følgere samhandler med profilene dine. Og hvilket innhold de reagerer godt på.

Hvis du ønsker mer dyptgående rapporter, med fokus på analyser av sosiale medier i forhold til nettstedkonverteringer, bør du imidlertid vurdere å bruke Google Analytics.

Hvorfor bør du bruke Google Analytics?

Google Analytics

Google Analytics brukes mye til å overvåke beregninger på stedet. Imidlertid overses ofte dette omfattende verktøyet for rapportering i sosiale medier, noe som er en stor feil.

Google Analytics er en ekstremt verdifull løsning, ettersom den lar deg måle effekten av sosiale mediekanaler på ditt WordPress-nettsted. Den kan identifisere hvilke sosiale mediekanaler og sosialt innhold som sender trafikk til nettstedet ditt, og i hvilke mengder. Du kan deretter sette deg mål for å måle hvordan ytelsen på sosiale medier påvirker nettstedkonverteringene dine.

Du kan for eksempel sette deg mål for å overvåke nøyaktig hvor mange potensielle kunder du har generert fra sosiale medietrafikk, hvor mange som kommer fra sosiale medier som har kjøpt produkter på nettstedet ditt, og den økonomiske verdien av sosiale følgere. La oss nå se nærmere på hvordan du konfigurerer, bruker og analyserer Google Analytics …

Komme i gang med Google Analytics

Google Analytics er veldig enkelt å sette opp og komme i gang med. Bare registrer deg og registrer ditt WordPress-nettsted. Når Google Analytics er i gang, kan du begynne å spore analysene til nettstedet ditt.

Anskaffelsesoversikt

På det mest grunnleggende nivået kan du spore hvor trafikken til WordPress-nettstedet ditt kommer fra. Under ‘Anskaffelse> oversikt’ vil du se hvor mange som har besøkt nettstedet ditt fra sosiale mediekanaler i sammenligning med andre kilder. Du kan også få en forståelse av besøkende atferd på nettstedet ditt.

Anskaffelsesoversikt 2

Ved å klikke direkte på ‘Sosialt’ vil du ta en detaljert oversikt over hvor mye trafikk som har kommet fra hver sosiale mediekanal. Her kan du se antall personer som har kommet til nettstedet ditt, hvor lenge de bodde på nettstedet ditt, og konverteringsfrekvensen for hver sosiale mediekanal.

For å få mest mulig ut av Google Analytics trenger du imidlertid å spore individuelle mål knyttet til ditt WordPress-nettsted. Dette vil gjøre det mulig for deg å se om nettstedet ditt konverterer mot sine mål. Og hvordan sosiale medier spesifikt hjelper det å oppnå disse konverteringene.

Slik konfigurerer du målovervåking på Google Analytics

For å aktivere målsporing på nettstedet ditt, må du først legge til Google Tag Manager til ditt WordPress-nettsted. Dette innebærer å legge til noen kode på hver side på nettstedet ditt, slik at Google Analytics kan spore brukeratferd og konverteringer på nettstedet ditt.

Det er klare instruksjoner om hvordan du gjør dette på Googles støtte. Imidlertid, hvis du ikke har noen erfaring med å legge til kode til WordPress-nettstedet ditt, kan dette være noe du trenger hjelp med.

Når Google Tag Manager er konfigurert, må du opprette dine egne personlige nettstedmål innen Google Analytics. Disse lar deg overvåke hvordan sosiale mediekanaler bidrar til suksessen på nettstedet ditt.

Opprette mål for ditt WordPress-nettsted

Å sette opp målovervåking i Google Analytics er en veldig grei prosess, og igjen Googles støtte gir detaljert informasjon om hvordan du gjør det.

For å komme i gang, klikk på “Administrator” -ikonet i nedre venstre hjørne. Velg ‘Mål> Legg til nytt’, og følg bare trinnene for å lage dine mål.

Målsetting

Det er mange måltyper å velge mellom, men de du oppretter, bør kobles direkte til WordPress-nettstedets mål. Hvis du for eksempel selger produkter, trenger du et mål for å overvåke nettstedets online betalinger. Du kan også legge til en pengeverdi til dette målet, som lar deg overvåke nøyaktig hvor mye inntekter trafikken på sosiale medier skaper for bedriften din.

Andre mål du kan spore inkluderer engasjement på nettstedet ditt, spørre om tjenestene dine, antall bestillinger eller avtaler som er gjort og mye mer. Bedriftsnettsteder bør alltid jobbe mot flere mål samtidig, så lag dine mål deretter.

Hva Social Analytics kan du overvåke med Google Analytics?

Når målene dine er satt opp, vil du kunne få tilgang til detaljerte kontoer om hvordan sosiale mediekanaler hjelper WordPress-nettstedet ditt med å konvertere mot dets mål. La oss ta en titt på noen av de viktigste rapportene om analyser av sosiale medier som Google Analytics kan generere …

Sosial oversikt

Sosial oversikt

Hvis du vil se en oversikt over analysene dine på sosiale medier, velger du “Anskaffelse> Sosial> Oversikt”. Her kan du se antall konverteringer nettstedet ditt har oppnådd mot målene du satte opp. Viktigere er at oversikten fordeler hvor mange av konverteringene som har kommet fra sosiale medier, og spesifikt hvilke kanaler.

Nettverkshenvisninger

Nettverkshenvisninger

Under ‘Sosial> Nettverkshenvisninger’ finner du en oversikt over hvor mye trafikk hver sosiale mediekanal sender til nettstedet ditt. Du vil også få detaljer om brukernes oppførsel. Dette inkluderer data om antall sidevisninger, gjennomsnittlig øktvarighet og mer. Dette vil hjelpe deg å forstå hvilke nettverk som fungerer godt med innholdet ditt, og hvilke som henger etter.

konverteringer

konverteringer

Rapporten fra ‘Sosiale> konverteringer’ vil hjelpe deg å måle den eksakte suksessen og verdien av sosiale mediekanaler med hensyn til nettstedmålene dine. Du vil være i stand til å identifisere hvilke sosiale nettverk som driver flest konverteringer, hvilke konverteringer de bidrar til, og den økonomiske verdien de tilfører virksomheten din.

Brukere flyter

Brukere flyter

Rapporten ‘Brukere flyter’ er virkelig interessant, da den viser stiene besøkende fra sosiale medier har tatt på nettstedet ditt. Du kan se hvor folk kom inn på nettstedet ditt, hvilke sider de jobbet med og hvor de dro. Dette er flott for å forstå reisen ditt sosiale mediepublikum tar på WordPress-nettstedet ditt. Det gir deg også innsikt i hvilket innhold de besøkende er spesielt interessert i.

Slik legger du til Goggle Analytics-oversikten til WordPress

Google Analytics for WordPress

Nå som du vet alt om Google Analytics, er det enkle måter å integrere analyserapportene dine i WordPress-installasjonen. Her er bare noen av våre favoritt-plugins for å legge til Google analytics til WordPress.

Google Analytics Dashboard for WordPress (gratis): En av våre favoritt plugins oss Google Analytics Dashboard for WordPress. Denne enkle å bruke plugin-en legger til rapporter for trafikken, sidevisninger, sprett og mer rett til WordPress. Og hvis du trenger hjelp med å få konfigurering av plugin, kan du se på guiden vår for hvordan du integrerer Google Analytics med WordPress.

MonsterInsights (Freemium): Et annet flott alternativ er MonsterInsights som bruker en freemium-modell. Last ned gratisversjonen av plugin-en for å legge til Google Analytics-oversikten og sanntidsstatistikk til WordPress. Ønsker mer? Oppgrader til premium for mer avansert rapportering.

Google Analytics for JetPack (Premium): Hvis du leter etter et premiumalternativ, JetPack Premium inkluderer integrasjon for Google Analytics. Det er mange grunner til å elske Jetpack alt-i-ett, og å ha avansert Google-statistikk for nettsteder på fingertuppene er bare prikken over i’en..

Endelige tanker om sosiale medier Analytics

Som alltid med overvåking av analyser er nøkkelen å tolke dataene. Gjør deretter endringer i strategien for sosiale medier deretter. Se på hvilke sosiale mediekanaler som er mest effektive til å konvertere mot nettstedets mål. Og hvilke typer innhold som hjelper med denne suksessen. Tilsvarende er det like viktig å vite hvilke sosiale plattformer som ikke presterer, slik at du kan gjøre de nødvendige forbedringene.

Hvordan overvåker du analysene dine på sosiale medier? Del gjerne tankene dine i kommentarene nedenfor …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me