Hvordan optimalisere WordPress-sidefelt for bedre trafikk og konverteringer

Hvordan optimalisere WordPress-sidefelt for bedre trafikk og konverteringer

Å ta seg tid til å optimalisere WordPress-sidefelt på nettstedet ditt for bedre trafikk og konverteringer, bør være en av de viktigste prioriteringene dine, i tillegg til å lage overbevisende innhold for å trekke nye lesere. Sidepaneler blir ofte forsømt fordi vi ikke klarer å forstå deres sanne funksjon. Vi ser på dem som bare tilbehør til nettsider og innlegg. Dermed ser vi ikke sidelinjene våre som et kraftig verktøy for godt brukerengasjement.


I denne artikkelen diskuterer jeg kort hva sidefelt er for og vanlige elementer. Jeg vil også presentere noen tips for å optimalisere sidefelt for godt brukerengasjement, noe som kan resultere i bedre trafikk og konverteringer.

Den sanne funksjonen til WordPress-sidefelt

WordPress-sidefelt viser annen informasjon enn hovedinnholdet på en gitt webside. Disse begrensede områdene finnes på en eller begge sider av en side og gir hjem til widgets som viser annonser, navigasjonsmeny, kalender, nylige innlegg osv.

Optimaliser WordPress-sidefelt - Velge widgeter

Hvilke sidefelt widgets som er relevante for hovedinnholdet?

Til tross for deres begrensede plass, har mange brukere en tendens til å fylle sidefelt med så mange widgeter som mulig. En årsak er å imøtekomme nettstedbrukere forskjellige behov og preferanser. Dermed vil en nettstedsbehandler kanskje ha de små widgetene tilgjengelige i tilfelle en leser trenger dem. Dessuten er det den mest praktiske måten å gjøre. Til slutt ser siden overfylt ut. Brukere kan føle seg overveldet med for mye informasjon, eller til og med tolke nettstedet som “spammy”. Resultatet er ofte negativt – brukere forlater og kommer ikke tilbake.

Denne situasjonen illustrerer hvordan WordPress-sidefelt er blitt en av de mest forsømte delene av en webside. Derfor savner du deres sanne funksjon. Det vil si å bare holde widgetene mest relevante for hovedinnholdet, som til gjengjeld bidrar til å øke brukerengasjementet. Vi vet alle at godt brukerengasjement medfører økning i trafikk og bedre sjanser for konverteringer.

Her er noen enkle tips for å optimalisere WordPress-sidefelt på nettstedet ditt for å være sikker på at du ikke mister publikum og at du drar nytte av sidefeltene dine..

1. Begrens antall viste widgeter

Ta deg tid til å bestemme hvilke widgets du skal legge i sidefeltene. Det kan være litt vanskelig, jeg vet. Med så mange WordPress-widgeter tilgjengelig, kan du bli fristet til å bare legge til så mange du kan i sidefeltene. Ja, det er den mest praktiske måten å gjøre. Du tror det ikke vil gjøre noen skade, men har du besøkt en bloggside som har flere annonser, tekst og standardwidgets trangt i sidefeltet? I så fall, hvordan var opplevelsen? Selv synes jeg sider med overfylte sider er ganske overveldende. Jeg foretrekker en side som er noe mindre komplisert å se på, og fremhever dermed hovedinnholdet; og underinnholdet er likevel pent på plass og lett tilgjengelig uten å være for påtrengende.

For å hjelpe deg med å bestemme hva du skal plassere i sidefeltene, er det kanskje en god ide å se på noen av de mest populære nettstedene og se hvilke widgets de har til felles. Dette er nøyaktig hva jeg gjorde. Jeg har sett på rundt 75 nettsteder og fant ut at 43 av dem som hadde sidefelt på bloggsidene, ofte brukte følgende widgeter.

Vanlige WordPress-sidefelt widgets

 1. Nyhetsbrev Opt-in Widget
 2. Navigasjonsmeny for interne koblinger
 3. annonser
 4. Ikoner for sosiale medier
 5. Populære / trending innlegg
 6. kategorier
 7. Siste / Siste innlegg
 8. Søkeskjema
 9. Om
 10. Relaterte innlegg

Du kan selvfølgelig avvike fra vanlig praksis fordi det som er viktig er at du tar en beslutning basert på nøye overveielser av hva sidene dine trenger.

Viktig: Forsikre deg om at widgets ikke er overflødige

Studer nøye hva hver widget er for å sikre at funksjonene er unike. Du trenger ikke 5 forskjellige sosiale widgeter bare fordi de ser litt forskjellige ut. Det ene er nok.

Bruk andre widget-klare områder (for eksempel topptekst eller bunntekst)

På denne måten metter du ikke widgetene dine i sidefeltene. Du vil kanskje også at en eller to viktige widgeter skal vises samtidig i sidefelt, topptekst og bunntekst. Brukere kan lett få tilgang til dem uansett hvor de er på siden. Ellers kan du ha de viktige widgetene faste, klissete og flytende. Mer om dette senere.

Tenk på enhetene publikum bruker

Flertallet av nettbrukere foretrekker å bla gjennom sine mobile enheter. Du vil forsikre deg om at sidene dine ikke ser overfylte ut av widgets på små skjermer på mobile enheter. Selv om de beste WordPress-temaene skal være lydhøre, kan du alltid bruke nettleserens utviklerverktøy (her) Chrome’s guide) eller et premiumverktøy som CrossBrowserTesting for å se og teste nettstedet ditt. På denne måten kan du være sikker på å optimalisere WordPress sidefelt på vanlige skjermstørrelser.

Optimaliser WordPress Sidebars - Begrens widgets

Du vil ikke at sidene dine skal bli overfylte ved å legge for mange widgets i sidefeltet.

2. Tilpass sidefelt per side eller innlegg

For å gjenta, er relevans viktig (når du optimaliserer WordPress sidefelt, så vel som når det gjelder nesten alle andre aspekter av nettstedet ditt). Hvilke av widgetene du har valgt er relevante for en bestemt side eller et innlegg? De skal være de eneste som dukker opp. For eksempler er det ikke alle sider som må vise den nyeste innleggswidgeten; ikke alle innlegg må vise biografen til en viss forfatter; og kanskje alle sider skal ha din e-post-opt-in.

3. Bruk flytende widgets

La de viktige widgetene (eller til og med en hel sidefelt) følge brukerne dine når de ruller opp og ned på siden. Disse faste, klissete og flytende widgetene gjør det enkelt for brukere å ta grep når de føler behov for det. De kan gjøre det uansett hvor de er på siden. Ikke mer rulle opp til sidefeltet eller ned til bunnteksten for å få tak i widgets de trenger for å samhandle med.

I dag har flertallet av blogginnleggssidene faste widgeter, for det meste koblinger på sosiale medier og navigasjonslinjer. Du kan også gjøre flytende widgets om til handlingsfremmende knapper ved å plassere dem i et hjørne av en side. Bare legg til et lysbilde eller pop-up-animasjon ved å klikke (i stedet for å gjøre dem pop-up på egen hånd over hovedinnholdet).

Oppnå målet ditt om å optimalisere WordPress-sidefeltene effektivt

Nå som du har lært noen av måtene å optimalisere WordPress-sidefeltene, la oss se på tingene du må ha og gjøre for å oppnå dem.

Trinn 1: Forstå hva kundene dine ønsker og forretningsbehovene dine

Du forstår hva besøkende besøkende leter etter, og du vet at du har det de leter etter. Alt du trenger å gjøre er å sørge for at sidefeltene dine guider dem når de utforsker nettstedene dine for informasjonen eller produktene de trenger. Du vil ellers ikke fjerne dem.

Trinn 2: Velg de beste verktøyene for å lage et svært engasjerende nettsted

Velg plugins som vil hjelpe deg med å spare tid på utforming og programmering av alle deler av nettstedet ditt, inkludert sidefeltene. Selv om du absolutt kan øke en utvikler for å lage noe tilpasset, er det allerede mange gode alternativer tilgjengelig. Fra et bredt utvalg av plugins som er tilgjengelige i WordPress-depotet, kan du velge hva som best passer dine behov. Det er plugins dedikert til å administrere WordPress-sidefelt og widgets med mindre kodingsarbeid eller ingen i det hele tatt.

Widget-alternativer WordPress Plugin

For eksempel kan en plugin kalt Widget Options, som er tilgjengelig gratis på WordPress-depot, lar deg utføre både enkle og komplekse widgetadministrasjonsoppgaver – fra synlighetskontroll (side, innlegg, enheter og brukerbegrensninger), styling, animasjon, til støtte for sidebygger.

Optimaliser WordPress Sidebars - Skjul eller vis widgeter

Skjul eller vis enkelt en widget på noen av WordPress-sidene dine.

En av hovedfunksjonene i widgetalternativer er widgetens synlighetskontroll på sider og innlegg. Med denne funksjonen kan du begrense antallet widgets som vises til bare de relevante, og dermed tilpasse sidefeltene per side eller innlegg. I tillegg kontrollerer denne gratis plugin også widgets synlighet per enhetstype – mobil, nettbrett eller skrivebord. Dette kommer veldig nyttig når du må kontrollere antall widgets som skal vises på de små skjermene på mobile enheter.

Hvis du vil ha kraftigere funksjoner (og støtte), kan du vurdere å oppgradere til Widget-alternativer Premium. Dette inkluderer ekstra alternativer for widget-styling, klebrig widgets, cache, tilpassede widget-koblinger, tillatelsesalternativer og mer.

Hvorfor bør du bruke en sidepanel og widgetadministrasjonsplugin? Fordi bedrifter bør ta innholdsoppretting og produktreklame på alvor. Å designe et nettsted i samsvar med merkevarebygging og besøkende i tankene er en av dine viktigste prioriteringer. Du må finne en måte å oppnå målet ditt om å levere svært engasjerende nettsteder effektivt med tanke på tid og penger.

Det er mange WordPress-plugins tilgjengelig mot avgift eller gratis, og de fleste av dem er designet for å la deg administrere WordPress-nettstedene dine med mindre kodingsarbeid eller ingen i det hele tatt. Borte er de dagene du må bruke lange timer på programmering hver del av nettstedene dine. Dessuten er plugins med enkelt eller bare et begrenset antall funksjoner ute; alt-i-ett-plugins er i. Det skyldes at bruk av denne typen plugins betyr mindre penger å bruke og ingen bytting fra en plugin til en annen. Så å bruke en enkelt plugin for å optimalisere WordPress sidefelt på hele nettstedet ditt er veldig mye verdt det.

Trinn 3: Velg et oppsett for funksjonalitet og stil

Folk vil ha den enkleste og raskeste måten å få den informasjonen de trenger. Når det gjelder sidefelt, enten du velger en 2-sidefelt, en enkel-sidefelt eller en ikke-sidefeltoppsett, bør du vurdere hvordan et slikt valg vil påvirke den totale funksjonaliteten til sidene dine. Husk at sidefelt skal hjelpe brukere av brukerne med å bli engasjert. Hvis du velger en layout uten sidelinje, må du sørge for å plassere widgetene nøye for å hjelpe brukerne dine med å utforske nettstedet ditt.

Avsluttende ord om hvordan du optimaliserer WordPress sidefelt

Takk for at du leste! Jeg håper denne artikkelen hjelper deg med å innse at WordPress-sidefelt ikke bare er tilbehør til websidene våre. De spiller en viktig rolle i å oppnå bedre trafikk og konverteringer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map