Hvordan optimalisere WordPress-nettstedet ditt for lokal SEO

Visste du at 46% av alle Google-søk leter etter lokal informasjon, og 97% av folk bruker søkemotorer for å finne lokale virksomheter. 88% av forbrukerne søker på mobilenhetene deres etter lokal forretningsinformasjon, kontakt eller besøk bedriften innen 24 timer.


Hvis det ikke er nok for deg å innse viktigheten av lokal SEO, vet jeg ikke hva annet som vil gjøre det.

I disse dager ser alle først på Internett for å finne informasjon om selskaper de ønsker å gjøre forretninger med. Når det gjelder å finne en mur- og mørtelbutikk som er i nærheten, er det beste alternativet Internett, som er fylt med søkeresultater ment å veilede kunder gjennom deres åpne dører.

WordPress innholdshåndteringssystemet styrker alene 34% av verdens nettsteder. Å rangere høyt i søkeresultatene er noe alle eiere av nettstedet vil gjøre, enten de eier en lokal virksomhet eller bare har en online tilstedeværelse.

Hvordan sikrer du at din lokale virksomhet skiller seg ut fra mengden?

Vi har undersøkt alle de beste måtene å optimalisere WordPress-nettstedet ditt for lokal SEO, slik at du kan slå ut konkurransen og sikre mer salg av personer enn noen gang før.

La oss først se litt på hva lokal SEO er.

Hva er lokal SEO?

Lokal SEO skiller seg fra tradisjonell SEO ved at den tar sikte på å markedsføre din fysiske virksomhet i lokale søk. Med andre ord lar den potensielle kunder finne informasjon om din mur- og mørtelbutikk i søkeresultatene slik at de kan besøke personlig.

Når en person bruker visse geokvalifiseringer i søkene sine, for eksempel by, stat, postnummer eller uttrykk som “i nærheten” eller “i nærheten av meg”, gjenkjenner Google søket som et lokalt og gir søkeresultater fra det området.

Lokalt eksempeleksempel på SEO

Lokal SEO er viktig av mange grunner. Her er noen av de mest overbevisende:

 • Rangering høyere: Å fokusere på lokal SEO-optimalisering vil hjelpe din lokale virksomhet å rangere høyere i søkeresultatene og øke virksomhetens synlighet. Dette resulterer i økt merkevare anerkjennelse, flere walk-ins og til slutt mer inntekter.
 • Gjør et godt førsteinntrykk: Vi vet alle at jo mer relevant nettstedet ditt er, jo høyere blir det rangert i Google. Tross alt belønner Google de som gir fantastiske brukeropplevelser til besøkende. Ved å optimalisere nettstedet ditt for lokal SEO, vil du ikke bare rangere høyere, og du vil angi tonen for de som planlegger å besøke bedriften din. Å gjøre det enkelt for folk å lære om selskapet ditt, finne din fysiske butikk og kontakte deg er nøkkelen til å øke salget og slå ut den nærliggende konkurransen.
 • Gratis annonsering: Enten du deltar i PPC-annonsering eller ikke, så er sannheten at lokale søkeresultater er gratis annonseringsform for bedriften din. Tenk på det: Informasjonen du inkluderer på nettstedet ditt om din lokale virksomhet, bruker nøkkelord, lokkende kopier, overbevisende bilder og anmeldelser og rangeringer. Denne informasjonen blir sett av folk mens de gjennomfører lokale søk og brukes under beslutningsprosessen.
 • Boost i salg: 78% av stedsbaserte søk produserer et offline kjøp. De som leter etter lokale virksomheter vil faktisk bruke pengene sine i de fysiske butikkene. Hvis du gjør det riktig, betyr det mer penger i lommen både på og offline.

Her er åtte, handlingsrike måter å optimalisere WordPress-nettstedet ditt for lokal SEO.

1. La kundene legge igjen legitime anmeldelser

84% av mennesker stoler på nettbaserte anmeldelser like som familie og venner. Derfor er det viktig å ha vurderinger av virksomheten din på flere kanaler. Ikke bare hjelper disse vurderingene folk til å bestemme seg for om de skal gjøre forretninger med deg, de hjelper Google med å rangere deg etter de riktige resultatene for riktig målgruppe.

En av de enkleste måtene å be folk om anmeldelser på er å sende en automatisert e-postkampanje til de som kjøper produktene eller tjenestene dine på nettet. Hvis du har kunder som registrerer deg for et belønningsprogram, kan du ta med en e-postkampanje som ber dem om å se gjennom kjøpet også. De WooCommerce Points & Rewards-tillegg er en flott måte å stimulere kundene til å legge igjen anmeldelser for poengbaserte rabatter.

Et annet flott sted å oppmuntre til anmeldelser er på Google selv.

Google-anmeldelser

I tillegg vil Yelp-anmeldelser alltid vises på første side av Google, så det er en god strategi å jobbe med å bygge disse vurderingene. Det er viktig at du samhandler med alle anmeldere og jobber for å ramme virksomheten din i et positivt lys, selv når det oppstår problemer.

2. Publiser lokalt innhold på nettstedet ditt

Hvis målet ditt er å sikre salg på og utenfor nettet, er det avgjørende at du optimaliserer nettstedets innhold til å inkludere lokal informasjon.

Startside Lokal SEO

Lokalt SEO-eksempel: Revealize

For eksempel skal hjemmesiden til nettstedet ditt angi nøyaktig hvem du er, hvor du befinner deg og hva du gjør. Google kommer til å gjennomsøke og indeksere nettstedet ditt for søkeresultatene det føles som mest relevante.

3. Befolk nettstedet ditt med lokale vilkår

Du bør også oppdatere nettstedets tittelkoder, topptekster og metabeskrivelser. Google bruker disse elementene for å forstå innholdet på nettstedet ditt. Så lenge lokalt innhold (for eksempel nøkkelord og lokasjoner) er inkludert der, vil du rangere høyere i lokale søkeresultater.

Yoast SEO Meta

Når du bruker WordPress, er en av de beste måtene å optimalisere denne informasjonen på Yoast SEO plugg inn. Denne pluginen inneholder felt for å legge til nøkkelord, SEO-titler, snegler og metabeskrivelser som vil vises i søkeresultatene.

4. Gjør krav på Google My Business-siden din

Hvis du vil vises i den ettertraktede Google 3-pakken og øke SERP-ene dine, må du kreve Googles bedriftsoppføring.

Googles bedriftsoppføring

Ikke sikker på hva Google 3-pakken er? Det er de tre øverste stedene i lokale søkeresultater som inneholder korte utdrag av informasjon om hver enkelt virksomhet, og hjelper deg med å lede kunder rett til inngangsdørene.

Google 3-pakke

Her er noen av de beste fremgangsmåtene du må følge når du krever Google My Business-siden din:

 • Hvis du har flere steder, kan du kreve dem alle hver for seg og deretter administrere dem fra én pålogging
 • Bruk primære og LSI-nøkkelord fordi de teller nesten 20% av sjansene dine for å bli plassert i den lokale pakken
 • Finn den kategorien som passer best for bedriften din, selv om du ikke finner et nøyaktig samsvar
 • Oppdater regelmessig eventuelle endringer i virksomheten din slik at du rangerer de riktige resultatene og kundene alltid har riktig informasjon (for eksempel beliggenhet, telefonnumre, e-post osv.)
 • Inkluder bilder for å legge til visuell appell
 • Ikke glem å oppmuntre kundene til å legge igjen Google-anmeldelser, da de også vises her

Å hevde din gratis Google Min bedrift-side er en av de enkleste måtene å øke din lokale SEO-innsats.

5. Dra nytte av lokale SEO-plugins

Det er en håndfull virkelig gode SEO-plugins som vil gjøre det lettere å forbedre den lokale SEO-innsatsen.

1. WP SEO Structured Data Schema

WP SEO Structured Data Schema

Utviklerne bak denne pluginen forstår hvor vanskelig det kan være å implementere strukturerte data og skjemaer på et nettsted (selv for profesjonelle SEO-eksperter). Det er grunnen til at de opprettet denne pluginen for å hjelpe eiere av nettstedene enkelt å legge til skjemaer for organisasjoner, anmeldelser, restauranter, tjenester og lokale virksomheter.

Et typisk søk ​​vil vise resultater med sidetittel, URL og metabeskrivelse. En som benytter skjemaoppslag vil imidlertid ha bilder, anmeldelser, datoer og klokkeslett, driftstimer og mer, avhengig av resultattype.

Google Rich Snippet

Når du blar gjennom Googles søkeresultater, vil du merke at mange lokale bedrifter ikke implementerer skjemamerking på nettstedene sine, selv om det er enkelt når du bruker en plugin som denne. Så skiller deg ut fra mengden og tilby potensielle kunder med en gang.

2. WP Google Maps

Beste karttillegg: WP Google Maps

En annen fin måte å bli lagt merke til i søkeresultatene og øke din lokale SEO-innsats er å legge til et Google Map til nettstedet ditt som søkemotorer kan gjennomsøke.

Å gjøre dette gir også de som foretar lokale søk på farten en enkel måte å finne bedriften din med en gang. Dette er en enkel måte å markedsføre virksomheten din og konvertere flere kunder.

6. Optimaliser innholdet på nettstedet ditt

Hvis du har flere bedriftsplasseringer, og refererer til dem alle på samme webside, kan du ikke forvente å vises i lokale søkeresultater. Google vil ikke vite hvilke resultater du vil plassere deg i hvis du viser forskjellige steder.

For å løse dette problemet oppretter du separate websider for alt nettstedets innhold og optimaliserer hver for sitt spesifikke sted og søkeord.

Kommer dette til å ta mer tid og krefter? 

Ja.

Vil det være verdt det? 

Når du ser at salget begynner å øke på hver av butikkens beliggenhet, kan du gi oss beskjed!

Yoast XML-områdekart

Hvis du leter etter en annen effektiv måte å sikre at innholdet på nettstedet ditt indekseres i de riktige lokale søkeresultatene, oppretter du et XML-områdekart for nettstedets innhold. Du kan gjøre dette ved å bruke et hvilket som helst antall nybegynnervennlige SEO-plugins, for eksempel Yoast SEO (som vi nevnte tidligere).

Med ett klikk kan du lage et XML-områdekart som Google og andre søkemotorer kan bruke til å analysere nettstedets data og rangere deg riktig.

7. Optimaliser for mobil

Siden Google kunngjorde sin første mobilindeksering, har optimalisering av mobilnettstedet blitt mer avgjørende enn noen gang. Google er ansvarlig for å rangere deg i Googles søkeresultater. Hvis den ikke liker hvordan mobilnettstedet ditt fungerer for brukere, kan du forvente at SERP-ene dine skal lide.

Når du kommer til lokal SEO, vet du i tillegg:

 • Det er mer sannsynlig at to av tre mobilbrukere kjøper fra nettsteder tilpasset etter brukerens beliggenhet
 • Og innen 2021 anslås det at mobile enheter vil påvirke mer enn 1,4 billioner dollar i lokalt salg
 • Bruken av begrepene ‘i nærheten av meg’ og ‘i nærheten’ har økt med 900% i løpet av de siste to årene

Og dette er bare noen av de overbevisende mobilsøkestatistikkene som driver lokalt virksomhetssalg.

Jo lettere du gjør det for folk å se på nettstedet ditt og få tilgang til lokal forretningsinformasjon, jo bedre. Hvis du ikke er sikker på hvordan du kan fortelle hva folk kan se når de klikker på nettstedet ditt med sine mobile enheter, bruker du den innebygde responsive forhåndsvisningene i livetilpasseren. Bare gå til Utseende> Tilpass, og bruk skrivebords-, bord- og telefonikonene nederst i tilpassingsmenyen for å forhåndsvise nettstedet ditt.

Responsiv forhåndsvisning

Med det kan du se hvordan nettstedet ditt ser ut på flere enhetstyper og til og med navigere på nettstedet ditt i sanntid for å sikre at alt også fungerer som det skal.

8. Gjør nettstedet ditt raskt

Det siste vi berører, siden det er en tradisjonell SEO-strategi som også gjelder for lokal SEO, er nettstedets hastighet og ytelse. Hvis du følger alle ovennevnte, handlingsrike tips og triks, men aldri optimaliserer nettstedet ditt for å laste raskt inn, vises du aldri i lokale søkeresultater.

Tross alt er det mange forbrukere som forventer at nettstedet ditt skal lastes på under 2 sekunder, og 53% av mennesker vil forlate nettstedet ditt hvis det tar mer enn 3 sekunder å laste inn.

Det er ikke mye tid til å overbevise folk om å holde seg rundt, finne ut om din mur- og mørtelbutikk og gå foran deg.

Google favoriserer hurtiglastede nettsteder som leverer en eksepsjonell brukeropplevelse til alle besøkende. Så finn nettstedets referansehastighet ved hjelp av et gratis hastighetstestverktøy som Pingdom.

Eksempel på Pingdom-hastighetsresultater

Eksempel på Pingdom-hastighetsresultater

Du kan velge mellom en rekke teststeder for å måle nettstedets generelle hastighet og ytelse. Når nettstedet ditt er analysert, vil du få følgende:

 • Samlet ytelsesgrad
 • Sidestørrelse
 • Lastetid
 • Antall forespørsler

Du vil også oppdage gode måter å forbedre nettstedets hastighet og ytelse. Noen av disse forslagene kan inkludere å bruke en hurtigbufring-plugin, komprimere bilder, redusere HTTP-forespørsler, unngå URL-viderekoblinger, redusere DNS-oppslag og mye mer.

Når du vet hvor raskt nettstedet ditt er akkurat nå, kan du gjøre noen små endringer og teste på nytt til du ikke kan forbedre deg lenger. Det er da du vet at nettstedet ditt vil rangere i lokale søk fordi det henvender seg til et lokalt publikum, implementerer lokale SEO-strategier og lastes raskt for besøkende..

Siste tanker

I denne digitale tidsalderen er de med fysiske virksomheter i direkte konkurranse med bommen av strengt online virksomheter som kjemper for den samme målgruppen. Det er viktig å imøtekomme folk som vil besøke en mur- og mørtelbutikk for å gjøre forretninger. Den beste måten å gjøre dette på er å øke din lokale SEO.

Hvis du tar deg tid til å evaluere WordPress-nettstedet ditt og implementere bare noen få av de ovennevnte lokale SEO-strategiene, finner du bedriftsrangeringen din i relevante lokale søkeresultater på kort tid. Husk: For å lykkes, må du gå inn for deg selv. Ingen kommer til å gjøre det for deg. Så kom deg ut der og begynn å optimalisere nettstedet ditt for lokal SEO, slik at de i nærheten kan dra nytte av alt du har å tilby.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me